Rusija odbacuje Trumpove prijetnje i podržava ofenzivu na Idlib

Su34 sirija
22 komentara

Rusija odbacuje prijeteća upozorenja američkog predsjednika Donalda Trumpa koji se protivi ofenzivi vladinih snaga protiv terorista u sirijskoj pokrajini Idlib i podsjeća Bijelu kuću da je to “leglo terorista”.

“Situacija u Idlibu zabrinjava Moskvu, Damask, Teheran i Ankaru, jer se tamo stvorilo leglo terorizma koje destabilizira situaciju”, izjavio je jučer glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Izjava Peskova dolazi nakon što je Trump na Twitteru naveo “kako sirijske snage trebaju izbjegavati nepromišljene napade na tu pokrajinu” i upozorio da može umrijeti tisuće ljudi.

Peskov je također rekao “kako to nije potpun i cjelovit pristup i da upozorenje ignorira vrlo opasan i negativan potencijal Idliba za cijelu situaciju u Siriji”.

Prema ruskom dužnosniku, teroristi u Idlibu, pokrajini koja se smatra posljednjim uporištem terorističkih skupina u Siriji, potkopavaju napore u pronalasku političkog i diplomatskog rješenja za situaciju u zemlji.

“To je također glavna prijetnja ruskim vojnim bazama u Siriji, jer se iz Idliba pokreću brojni napadi bespilotnim letjelicama na rusku zrakoplovnu bazu Hmeymim u zapadnoj Siriji”, dodao je Peskov.

“Međutim, sirijske oružane snage se pripremaju se za rješavanje ovog problema”, rekao je Dmitrij Peskov, prenosi ruska službena agencija TASS.

Glasnogovornik Kremlja je potvrdio da će situacija u Idlibu biti jedna od glavnih tema na dnevnom redu summita koji će se u petak održati u Teheranu, na kojem će sudjelovati predsjednici Irana, Rusije i Turske, tri zemlje koje jamče mirovni  sporazum iz Astane.

Idlib je još uvijek u rukama lokalnih ekstremista i terorističkih skupina poput Al-Nusra Fronta, koji su pokrajinu okupirali u proljeće 2015. godine. Na temelju sporazuma o pomirenju su u Idlib evakuirani pripadnici raznih ekstremističkih frakcija koji su se odbili predati u pokrajinama Aleppo, Homs, Istočnoj Gouti i južnim pokrajinama Dara’a i Quneitra.

 

Al-Nusra Frontdmitrij peskovHmeymimISILIslamska državaKalifat
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čokolino
5 godine prije

” i podsjeća Bijelu kuću da je to “leglo terorista”
Tako je, a slobodno mogu izbacit TO iz gornjeg teksta i opet bi bili u pravu……….

Riddick
5 godine prije

Sa teroristima drzavni akteri u principu ne pregovararaju obicno su teroristi ti koji traze da se sa njima razgovara , u svakoj antiteroristickoj operaciji prvo se ponudi predaja a ako se to odbije onda zna se sta sledi: https://youtu.be/wPgkWabY_fU postace statistika broja poginulih.

jasmin
5 godine prije

I njima se konačno mora stati ukraj.Treba razbiti sve terorističke skupine te da u Siriji konačno zavlada potpuni mir. Zaslužio je to sirijski narod.

Alen
5 godine prije

Idlib je “coffin nail” americkoj dominaciji na bliskom istoku…Nakon Sirije ubrzo ih nema ni u iraku za njim sljedi afganistan,jemen itd… Pisao sam vec prije da je najveca nocna mora cio-usa zlocinaca rusko prisustvo i njena iznenadjujuca snaga.. Nisu se ni snasli u novom odnosu snaga a vec su u panicnoj situaciji pakovanja kofera ..Jedino sto od njih ocekujem jeste da ce garantovano u svom povlacenju ostaviti pustos iza sebe..

Sunseeker
5 godine prije

Tako i treba,vrijeme je da se završi igra mačke i miša.
Nije tema ali zna li netko šta se događa u Jemenu? Slabo informacija stiže.

Spartak
5 godine prije

Idlib teroristi se ne predaju jer računaju na obećanje da će ih spasiti njihova kaubojska konjica.. Evo, plave bluze tek što nisu stigle, već se čuje truba i praši se iza brda.

ZigAtman
5 godine prije

Ovu jesen necemo gledati nove blockbustere u najblizim kinima. Holliwood je sada prenatrpan, hangari su puni. Punom parom se snimaju kadrovi ispiranja klora sa djecjih lica i izvlacenja tijelesa iz bolnickih rusevina. Strasne su to slike za nekoga tko ne prepoznaje glumce i iste aktere u takvim kadrovima.

Baba Vanga
5 godine prije

Zelim da kazem ovdje u zapadnoj Evropi je počelo medijsko ludilo povodom Idliba,kazu da ce to biti Najveći masakr civila u 21 stoljecu,mozete misliti kada krenu vojne operacije sta ce sve da čujemo ovdje

Ivo
5 godine prije

Realno, mogli bi Rusi i anglo-cionisti zaratiti zaozbiljno ovom prilikom.

josip b t
5 godine prije

Svijet je zaboravio na umjerene al Zinkije kada su rezali glavu onom djetetu ili one umjerene sto su pobili one branijoce bolnice u Alepu kindl ili tako nekakoa sada ih kao briga za civile Licemjeri

shah
5 godine prije

“Situacija u Idlibu zabrinjava Moskvu, Damask, Teheran i Ankaru, jer se tamo stvorilo leglo terorizma koje destabilizira situaciju”, izjavio je jučer glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Sami su ih kroz koridore tamo stvorili.

burt
5 godine prije

izgleda da se stvara kritična masa koja će dovest do histerije međunarodnih čimbenika protivnika Assada, umjesto petokolonaša bivših vojnika SAA i FSA koji su kupljeni i dva puta izdali ovaj put su u Idlibu na redu najokorjeliji salafisti i islamisti koji postoje, Tahrir al Sham, Ajnad al Kavkaz, Junud al Sham, Turkistan Islamic Party, Katibat al Imam Bukhari, Khorasan group, Jund al Aqsa, prekaljeni borci i fanatici Čečeni, Ujguri iz pokrajine Xinijang, Tadžiki, Dagestanci, Inguši, Uzbeki, oni sigurno neće past na koljena pred Assadom i Putinom i molit za oprost kako su činili petokolonaši FSA iz Dare, sad su svi ujedinjeni i strani borci i oni iz Idliba i oni iz drugih krajeva Sirije da ne dozvole Assadu da pobjedi u ovom ratu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI