Susret Xi Jinpinga i Trumpa – “Izvrsna suradnja” je moguća pod uvjetima SAD-a

Donald Trump - Kina

Kineski mediji su prilično slabo popratili posjet predsjednika Xi Jinpinga Sjedinjenim Državama, gdje se kineski lider susreo s američkim kolegom Donaldom Trumpom.

Susret je počeo na Floridi u srijedu i završio u petak. Zanimljivo je da sastanak dvojice lidera svjetskih velesila ne samo da nije popraćen u svjetskim medijima, nego glavna vijest nije bio ni u onim kineskim. Barem ne onoliko koliko zaslužuje.

Državni list China Daily je uoči posjete napisao kratki uvodnik u kojem ne naveo tri moguće teme razgovora Xi Jinpinga i Donalda Trumpa. Prema kineskoj agenciji, Kina i SAD se žele riješiti balasta koji opterećuje njihove veze, očekuje se korekcija Trumpove politike prema Tajvanu, a odustajanje od antikineske retorike daje razloga za optimizam da bi sastanak u mogao otkloniti osjećaje nesigurnosti u bilateralnim odnosima i pružiti jasan i konstruktivan smjer za budućnost.

Potom se navodi kako se od dvojice čelnika očekuje da će se složiti da vode politiku bez sukoba, uz međusobno poštovanje i “win-win” suradnje. China Daily uoči važnog susreta dodaje “kako treba očekivati neke nove ugovore i mehanizme za sprječavanje kriza”.

Nakon susreta kineska agencija Xinhua izvještava kako su na Floridi predsjednik Xi Jinping i Donald Trump završili svoj prvi sastanak i postavili konstruktivne temelje za budući razvoj odnosa Kine Sjedinjenih Država. Kineska državna agencija navodi kako se u srdačnoj atmosferi održao najvažniji bilateralni susret današnjice. Službeno su dvije strane pokrenule sveobuhvatan ekonomski, diplomatski i sigurnosni dijalog i dogovorili se mehanizmima u području kibernetičke sigurnosti, te oko dijaloga od društvenim i kulturnih pitanjima.

“Kina pozdravlja američku stranu da sudjeluje u suradnji u okviru projekta “Jedan pojas – jedan put“, rekao je kineski predsjednik govoreći o viziji iz 2013. godine u izgradnji infrastrukturne i trgovinske mrežu koja povezuje Aziju s Europom i Afrikom drevnim kopnenim i pomorskim “Putem svile”.

“Mislim da smo napravili ogroman napredak u našim odnosima s Kinom i da će biti i dodatnog”, izjavio je Trump.

Potom je agencija Xinhua izvijestila o tome “kako su bile obučene prve dame”, komentirala “malu obiteljsku zabavu za kineske goste kojoj su se pridružili Jared Kushner i njegova djeca”, da su se pjevale kineske narodne pjesme i recitirali stihovi kineske klasične poezije. Tada je Xi uputio poziv Trumpu da dođe u državnički posjet Kini kasnije ove godine, što je američki predsjednik prihvatio sa zadovoljstvom, piše kineska državna agencija.

Američki državni tajnik Rex Tillerson je izjavio kako je posjet bio uspješan, uzimajući u obzir složenost odnosa između dvije zemlje.

Su Ge, voditelj kineskog Instituta za međunarodne studije, rekao je u petak da su za tako velike nacije poput Kine i SAD-a neslaganja prirodna, a ključno znati je kako postupati u njima.

“Dvije zemlje moraju paziti na dugoročnu perspektivu i nikada dopustiti da jedan trenutak ili incident uništi temelj njihovih odnosa”, dodao je Su.

Četrdeset i pet godina nakon što su probili led u bilateralnim odnosima, Kina i Sjedinjene Države su sada postale prilično ovisne i njihovi se interesi sve više isprepliću. Bilateralna trgovina Kine i SAD-a je prošle godine dosegla 519,6 milijardi dolara, a dvosmjerna ulaganja su veća od 170 milijardi dolara.

“Postoji tisuću razloga da Kina i SAD grade odnose i nijedan da ih prekinu”, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping.

Uzimajući u obzir da agencija Xinhua nije napisala ništa posebno, te da obično u opisu susreta lidera svjetskih sila uglavnom preskače trivijalne detalje, na primjer “kako su bile obučene prve dame” i “pjesmice koje su pjevala djeca na neformalnom dijelu susreta”, ovakav opis posjete Xi Jinpinga američkom predsjedniku sugerira da postoji mnogo detalja oko kojih se dvojica šefova država nisu dogovorila, a ne treba zaboraviti Trumpovu simboličnu poruku Xi Jinpingu s napadom na Siriju da bi se isto moglo dogoditi i Sjevernoj Koreji.

Naravno, kineski predsjednik nijednom gestom nije pokazao da je to shvatio kao provokaciju, ali nema sumnje da je doro znao što to znači.

Trump je Xi Jinpingu htio poručiti tko je “šef”

Zapravo je cijeli susret dvojice lidera protekao u sjeni senzacionalnog napada Pentagona na sirijsku bazu u Homsu, kojeg je Trump naredio u trenutku kada se sastao s kineskim liderom. Naravno da to nije bilo slučajno i sve gluposti s kineskim pjesmicama i stihovima kineske klasične poezije koju su recitirala djeca Jareda Kushnera podsjećaju na novinarski problem kada za tiskano izdanje nedostaje kratka vijest i urednik odluči objaviti “kako je u Japanu zabilježen manji potres”. Isto je napravila kineska agencija Xinhua u opisu susreta čelnika dvije svjetske supersile.

Međutim, postoji nekoliko vrlo važnih detalja, koje su kineski mediji prešutjeli.

“Naš predsjednik je obavijestio kineskog lidera o tome što se događa u vrijeme provođenja udara, te mu objasnio koji događaji prethodili napadu”, izjavio je u petak glasnogovornik Bijele kuće.

Dakle, Xi Jinping je prvi svjetski lider kojeg je Trump upoznao s napadom na sirijsku bazu, a to je učinio osobno.

No, stav Pekinga je poznat i nije se promijenio, što je u podsjetio je glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova, Hua Chunying, koji je rekao “kako Kina poštuje izbor sirijskog naroda, a on je izabrao Bashara Al-Assada“.

Iako su američki mediji susret opisali kao “izvanredan”, a Trump je rekao kako će nakon susreta sa Xi Jinpingom biti  moguće unaprijediti odnose između Washingtona i Pekingom, podsjetimo da je prije samo mjesec dana Trump sastavio popis strogih ekonomskih i političkih zahtjeva Kini.

Osim toga, Washington je jasno dao do znanja kako neće odustati od izgradnje proturaketnog štita u Južnoj Koreji, što posebno iritira Kinu.

Napad na Siriju tijekom večere Trumpa i Xi Jinpinga se pokazao vrlo korisnim, jer je Trump njime demonstrirao silu i pokazao koje su njegove “crvene linije“. “Njegove” pod pretpostavkom da Trump u Washingtonu uopće odlučuje o ovako važnim stvarima.

No, američki predsjednik je ovim htio Xi Jinpingu poručiti tko je vladar svijeta, kao i tko je osoba koja može diktirati uvjete pregovora. Međutim, ova demonstracija sile u navodno prijateljskom ozračju obiteljske i neslužbene večere prijeti dodatnom urušavanju odnosa s Kinom.

No, Trump je pokušao ublažiti situaciju i igrati suptilnije. Naime, on je svoje poštovanje prema Kini pokazao time što je Xi bio prvi svjetski lider kojem je trump priopćio vijest o napadu na Siriju, prije nego bilo kojem od svojih saveznika.

Poruka s bombardiranjem Sirije ima veze s Trumpovom politikom u Aziji u cjelini, a ne samo na Bliskom istoku. Dovoljno se podsjetiti što je Trump za Financial Times izjavio samo tjedan dana prije susreta s kineskim kolegom.

“Gospodin Xi nam treba pomoći u vezi Sjeverne Koreje, inače će naš odgovor biti jednostran”, rekao je američki predsjednik.

Time je poručio Kini da treba jače pritisnuti Sjevernu Koreju, ali Peking nije reagirao na ovu poruku, što znači da su bombardiranjem Sirije Amerikanci poručili da bi se tako nešto moglo dogoditi u istočnoj Aziji, a to je razlog zašto je Trump odabrao kineskog predsjednika za prvog lidera kojem će službeno prenijeti vijest i objasniti napad.

S točke gledišta ostalih svjetskih i regionalnih sila, ovo su čisto bilateralni odnosi između Washingtona i Pekinga. Ali u ovom slučaju Trump nije uzeo u obzir stav Moskve, pa čak ni Europske unije.

Od početka se činilo da će Trump igrati na kartu zbližavanja s Rusijom, na štetu Kine, kao što se dogodilo tijekom ’70-ih, ali u obrnutom scenariju, kada su SAD i Kina djelovali zajedno protiv Sovjetskog Saveza.

Ideja da Trump pokušava unijeti razdor između Rusije i Kine, ili privući Kinu Sjedinjenim Državama, je netočna, jednako kao što će nakon događanja proteklog tjedna teško pridobiti Rusiju u svom sučeljavanju s Kinom, koja je prva na dnevnom redu Trumpove administracije.

Glavni problemi u odnosima s Kinom se odnose na vojni sektor i trgovinske odnose, koji u brojkama jesu izuzetno dobri, ali Trump vjeruje da su na štetu SAD-a. Osim toga, glavni savjetnici Trumpa su u više navrata Kinu nazvali glavnom ekonomskom, pa čak i vojnom prijetnjom SAD-u, čime su stvorili nepremostive barijere između Trumpa i Xi Jinpinga.

Međutim, to se događalo u siječnju i veljači, a onda  američki predsjednik u trenutku mijenja pristup Kini i Rusiji. Peking odjednom postaje poželjan partner, a Rusija strateška prijetnja Sjedinjenim Državama i cijelom civiliziranom svijetu.

Mediji prenose kako je inicijator susreta i onaj koji se odlučio na ovaj zaokret zapravo bio zet i viši savjetnik Trupa, Jared Kushner, koji ima jake poslovne veze u Kini.

No, čini se da je Trump ipak bio prisiljen na ustupke i da je priznao politiku “jedne Kine”, iako je ranije pokazao sklonost za bližu suradnju s Tajvanom, kojeg NR Kina službeno smatra svojim teritorijem. Ovo bi se moglo smatrati određenim popuštanjem Xi Jinpingu, iako još nema službene potvrde da će to biti konstanta politike Bijele kuće.

S ekonomske točke gledišta, što su i željeli Trupovi birači, američki predsjednik bi se manje trebao baviti “korejskim pitanjem” i Južnim kineskim morem, a više količinom kineskog uvoza i kineskim ulaganjima u Americi.

USS Carl Vinson

USS Carl Vinson

Na kraju se sastanak sveo na spektakl u kojem je Trump Xi Jinpingu htio pokazati “tko je gazda“, iako je malo vjerojatno da će Peking dozvoliti da cijeli istok Azije postane “američko dvorište”.

Namjere i iskrenost Washingtona potvrđuje današnja vijest da je Pentagon odlučio poslati nosač zrakoplova u vode Korejskog poluotoka, gdje će se pridružiti borbenoj skupini američke mornarice, koja uključuje nosač zrakoplova “USS Carl Vinson

Službeni predstavnik Pacifičkog zapovjedništva američkih oružanih snaga je rekao da su u početku brodovi bili usmjereni prema Australiji, iako ne treba zaboraviti da je prema američkim medijima Vijeće za nacionalnu sigurnost predsjedniku Trumpu predložilo smjernice za borbu protiv Sjeverne Koreje, koje također uključuju fizičku eliminaciju sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

trump je komedija , budaletina misli da je rat u siriji santa barbara ,(naredi ispaljivanje raketa i ode na veceru sa kinezom ?), klaun laje na zvijezde a Putin samo suti i posmatra ga 🙂 , onog trenutka kad se klaun toliko zaigra da u toj igri nastrada ruska vojska , tada ce dobiti rusku brnjicu na gubicu kakvu jos svijet nije vidio.

Padania
Gost
Padania

Travis mrzi Rusiju iz dubine duse, njemu su drazi i teroristi nego Rusija.

On je jedan od onih koji zove na uzbunu od potencijalne neke imaginarne opasnosti Kine naspram Rusije. LOL

Eto Tarvis brine za Rusiju, a oni koji mu nasjedaju zive u Trump la la la la Land.

Normalno njegov san je da se potucu Rusija i Kina, to je san svakog nosonje i Amerikanca.
To je san i Trumpovog zeta Jared Kushner koji je istovremeno i nosonja i Amerikanac i koji upravlja Trumpom.

Travisov san je bio i da se Iran okrene protiv Rusije, mokri snovi cionista.

Bez Kine nema Rusiji zivota isto tako
bez Rusije nema Kini opstanka.

Kad bi pala Rusija u americko-cionisticke ruke, oni bi dosli Kini iznad glave.
U tom slucaju bi cijeli svijet bio na njihovom tanjuru.

Onda bi poceli mazati, to jest jesti Kinu, poceli bi s postavljanjem uvjeta, kao sloboda Tibetu, pa sloboda onim na zapadu sto napadaju ljude nozevima, pa visestranacje, po obojena revolucija, pa ona “nemoj bre da ih hapsis” dobit ces sankcije…itd

Fascinirajuce je kako ljudi ne mogu prozreti ove kao Travis, koji bi zelio doniti Rusiji “dobro”.
Ako hrv. cionista kaze da je nesto za Rusiju prijetnja onda mora biti da to nije istina nego da je to Rusiji od vitalne vaznosti.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Ne mogu oni rusima ni pera odbiti , zato i shize , taman da se ujedine kina i amerika opet rusima nista ne mogu ,rusi ih se jednostavno ne boje , odsustvo straha u pregovorima sa amerikom oko kljucnih pitanja kod psihopata izaziva dusevne boli , no morati ce se priviknuti na to, upravo to im je lavrov vec nekoliko puta porucio i naglasio , da ce rusi pregovarati o svim bitnim pitanjima samo i iskljucivo na istom nivou.

Padania
Gost
Padania

Amerika i Kina se ne mogu ujediniti.
Amerika se ne ujedinuje s nikim !!!

Amerika zeli Kinu za vazala kao Njemacku.
Njemacka nije lose prosla zato jer postala medju prvima vazal i jos mnogi drugi faktori,su bili odlucujuci kao moze se kontrolirati zato jer nema A-bombu, itd.
Kina ne moze biti milom americki vazal,
Kina ima svoje nacionalne interese a oni su u sukobu s americkim.

Dalje, pustimo neke price u daleku buducnost na miru.
Gledajmo gdje se bas danas sukobljavaju americko-kineski interesi a to je kinesko more.

Sad pogledajmo gdje se bas danas sukobljavaju rusko-kineski interesi. Nigdje.

Kina i Rusija se nadopunjavaju.
Kad EU zatvori kupnju nafte i plina, kinesko trziste je otvoreno i samo zato sto postoji outlet za ruski plin i naftu EU ne moze zaustaviti kupnju ruskikh sirovina.

eee
Gost
eee

“Amerika se ne ujedinjuje s nikin” Zato se i zove sjedinjene amireicke drzave. Rusi i kinezi i dalje trguju u petrodolaroma

subaru
Gost
subaru

Prijatelju prije 15-ak g sam na istom forumu izjavio (a ti to znaš) da od Rusije i Kine žele napraviti novu Njemačku i Japan, vazale kroz rat. Vidim da si počeo slično razmišljati.

Tonny
Gost
Tonny

Trump nije obavjestio kineskog predsjednika o svojim namjerama naspram SK.
Tu ce nastati problem.

Sve je to za publiku, lijepi odnosi ali iznutra i te kako kuha.

Ratni brodovi plovu prema Sjevernoj Koreji, ne znam sto ce biti, ali mislim da ce Trump biti taj koji ce prvi trepnuti.

Trump ce najvjerovatnije ubrzati pad americkog imperija, nitko nece Ameriku unistiti ali njoj ce se podrezati krila.

Ne moze ni americki teror svijeta trajati zauvjek, valja ima i tu kraja.

Americki kongresmen s Havaja Tulsi Gabbard je izjavio
– Ovo americko raketiranje Sirije je kratkovidno i to ce uzrokovati da bude jos vise ubijenih, jos vise izbjeglica, pojatacat ce Al Kaidu, i druge teroristicke organizacija pa izazvati i moguci i nuklearni svjetski rat.
Njegova izjava je nekako procurila u javnost, dolje je na engleski, inace tu izjavu po nesluzbenom zakonu moraju cenzuirati sve novine po Americi i njezinim satelitima.

Hawaii Congresswoman Tulsi Gabbard, remarked in a statement last night, “This escalation is short-sighted and will lead to more dead civilians, more refugees, the strengthening of Al Qaeda and other terrorists, and a possible nuclear war between the United States and Russia.”

subaru
Gost
subaru

Samo taj sa Havaja je glupson, ne kuži da gospodari kaosa (taj termin uveo je Domazet Lošo) i žele kaos i nuks rat, što više prolivene krvi stvor sretniji.

lisac
Gost
lisac

Birajte riječi jer riječ je o dami.

Alen II
Gost
Alen II

Tulsi je žena, mlada i vrlo zgodna. Nije muškarac, definitvno!

apolo
Gost
apolo

U medjuvremenu situacija se dodatno komplikuje. Haley optuzuje Rusiju da je ucestovasala u hemijskom napadu: https://twitter.com/USEmbassySyria/status/851101188460302337 . Trenutno i Tillerson ima istu namjeru.

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga

I malo djete vec zna sta se dogadja,a zasto Kinez nije kupio bar za 1 milijardu dolara nesto ili grijesim,moje misljenje je da je pokusao okrenuti Kinu protiv Rusije,jer plan je Americki prvo razbiti Rusiju i onda Kinu jer Kina drzi u rukama kljuc Americke industrije (da ne objasnjacam)i Kinezi mogu da ih financijski sruse preko noci,dali je Kinez prihvatio da razbiju Rusiju i da podjele plijen vidjecemo

yblotin
Gost
yblotin

Amerika moze momentalno dijeliti pljen s svakim, teroristima, Njemackom, Kinom, Japanom, bivsim SSSR, nekadasnjom Kraljevinom Srbijom…ali na kraju dana Amerika samo sanja kako ce ona upravljati svijetom.

eee
Gost
eee

To da je kina ruski saveznik je najveca laz. Kina je najkapitalistickija zemlja na svjet s najmanje radnickih i ljudskih prava. Idealna drzava novog svjetskog poretka. Drzava koja kreditira americku vojnu silu.

Padania
Gost
Padania

@ eee Tvoj je argumenat, zato jer je Kina kapitalisticka zemlja i u kojoj radnici nemaju prava onda ona nije prijetnja “demokratskom zapadu” nego Rusiji.
Proziran si.
Dodji s jacim argumentom.

Kina je jedina zemlja na svijetu gdje Cionisti nisu nikad imali utjecaj i danas njihov utjecaj tamo ne postoji.

To da Kina kreditira americku vojnu silu siru oni koji podrzavaju americku agresiju sirom svijeta.
Ustvari, obrnuto je, zahvaljujuci s americkim novcem i americkom pohlepom Kina ce postati sila koja ce se suprostaviti anglo-cionistima uz pomoc Rusije.

Lenjin je rekao
– Kapitalisti ce nam prodati uze s kojim cemo ih objesiti.
Anglo-cionisticka pohlepa za teritorijem, novcem, profitom ce ih kostati glave.

eee
Gost
eee

Daj malo se informiraj izvan onga sta su te ucili u skoli. Lenjin je kapitalisticka ideja kapitalisticki proizvod. S kojim su kapitalisti pokazali citavom svjetu da kapitalizam nema alternativu. Da kina zeli unistit ameriku mogala bi je unistit ali bi unistila i svoje dolare.

novi grga
Gost
novi grga

Kina je jedina zemlja na svijetu gdje Cionisti nisu nikad imali utjecaj i danas njihov utjecaj tamo ne postoji.
Nisam siguran da je to sasvim točno. Pogledajte malo povijest Kine prije 2.SR., provjerite tko je prvi ministar financija i tko je školovao buduće vođe.

f46
Gost
f46

Rusija i Turska glume kao da nisu neprijatelji a jesu. To znaju Putin i Erdogen.
Tako mogu glumiti i Kina i Amerika da nisu neprijatelji a jesu.

subaru
Gost
subaru

Ne, oni rade za iste gazde.

Nikola Turajlić
Gost
Nikola Turajlić

Nevjerovatno kako je miroljubac Trump je u hodu ekspresno okrenuo stranicu svojeg predizbornog programa. Ovaj je izvjesno opterećen opsesijom (preuzetom od Kisingera) da mora po svaku cijenu rasturiti azijski dvojac bez kormilara (Putin&Jinping). Kako mu je zbog pokušaja dizanja repa satrapa Putina već Imperija haosa “izvukla uši i stavila brnjicu”, to se okrenuo drugom članu dvojca Jinpingu i sada pokušava i njemu “dignuti rep”, kako bi napustio dvojac.
Medjutim ovo mu neće poći za rukom, jer njegova trgovačka (sudim o tebi, prema sebi) logika ne prolazi kod azijskog dvojca, pogotovo što se ovi drže gotovo u “utopljeničkom zagrljaju”, u “strahu” od transatlanske “aždaje” (Imperije kaosa). Dalje,Trump nije dovoljno učio istoriju da bi znao, kako su se njegovi preci ganjali toljagama za obivališta u pećinama, dok je Konfučije promišljao organizaciju i funkcioniranje države.
Autorov zaključak da je Trump htio zastrašiti Jinpinga tomahavcima u Siriji je konstrukcija ovog kao “iznevjerene ljubavnice” (trumpoljuba). Trump je čak i svoje unučiće zloupotrebio kako bi pokazao koliki respekt uživa gost i njegova država, jer su djeca naučila ne samo govoriti nego i pjevati kineski.

MilanCZ
Gost
MilanCZ

neznam od kuda ti je to,taj tko je sve to napisao,pojma nema o globalnoj politici..tako mu napisi u komentarima..Trump igra kako mu globalisti kazu a u toj globalnoj igri je kina,rusija,jos iran,svi oni zajendo igraju ,tako da tu nema zakulisanih igara s anjihove strane ali za javnost,obicne smrtnike sve te njihove igre sto s episu po novinama,govore na tv kanalima je nerazumljiva,vjeruju onome sto im kazu,a igra je sasvim drugacija..

Nikola Turajlić
Gost
Nikola Turajlić

Molim te da li si ti u stanju napisati nekoliko prostoproširenih suvislih rečenica, a posebo na što se to odnosi tvoj prigovor na moj prethodni komentar. Inače se zahvaljujem za tvoje školovanje iz komentiranja, samo mi je teško razumljivo.

Ravio
Gost
Ravio

Americki ministar vanjskih poslova Rex Tillerson ide u Rusiju.
Danas je izjavio da Rusija snosi odgovornost zato sto je sirijska vlada bacila otrov – svatko zna da je to laz, osobno Rex Tillerson zna da je to laz.
Sad postaje zapetljano.
Rusi jos nisu odgovorili reciprocno na protjerivanje nekih 20 ruskih diplomata.
Sto cekaju, sad imaju priliku.
Mene cudi zasto Rusija ne eskalira sukob, ako ona nece Amerikanci ce eskalirati sukob, testirati ce dokle se moze ici.
Vidjet cete.

Alen
Gost
Alen

Nosi rex puno toga jos rusima a moue se okarakterisati kao ultimatum!!!

Avignon
Gost
Avignon

@ Alen – Sjetimo se zahtjeva Rima Kartagi.

Alen
Gost
Alen

Mislim ultimatum u smislu spiska zahtjeva koji su suludi da imaju opravdanje pred svojom javnosti za daljnje akcije…

Irak samo na fast forward..

Alen
Gost
Alen

Ha naumpade mi ona prica u Sarajevu : hoš kupiti ciglu ..

subaru
Gost
subaru

I tu feklaiju će rusi primiti, pa naravno dao mu je i nagradu. Koji je sve to igrokaz, Nosferatu kataranima proda dionice Rosnjefta kao da su mu ahbabi.

ten
Gost
ten

How can Trump sink so low?
One bad advice from the jew-in-law and now he’s like a pig in shit in the swamp

nupl
Gost
nupl

Sad se govori da iz Trumpove administracije planiraju poslati 150 000 USA vojnika u Siriju.
NATO pakt na celu s Amerikom zelu izbaciti Rusiju iz Sirije.
Trump je ludjak.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

ja pisem vec dvije godine da putin mora zagaziti cizmom u siriju , naoruzati iran najsavremenijim oruzjem da si zastiti ledja a hezbolahu pruziti svu logisticku potporu i koristiti ga uz svoje komandose kao udarnu iglu napada na kozojebe i njihove sponzore , da je to sve uradio nato bagra i turcin nebi ni pomisljalai poslati vojsku na teren a sirija bi vjerojatno bila slobodna , ovako su sve opcije otvorene .

subaru
Gost
subaru

Upravo tako Žukove, Moskva se brani u Damasku, tvrdnja mi je stara još od prve demonstracije dolje.

subaru
Gost
subaru

Prijatelju ja to pričam odavno, što će se desiti dolje u Siriji.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

ulazimo u veliko finale , druze subaru , putin ce uskoro djelovati ili skinuti masku , da li radi za kapitalisticki olos saznat cemo uskoro .

subaru
Gost
subaru

Sječaš se što si rekao prije mjesec dana u svezi Sirije?

subaru
Gost
subaru

Xi je ispao šonja što i jeste jer rade za iste gazde. Onako poniziti šefa toliko moćne države i to od strane klovna.

Tomica
Gost
Tomica

Mene je iznenadilo odsustvo oštre reakcije Kine na raketiranje baze u Siriji, tim prije što je Trump taj plan iznijeo za večerom a Xi nije reagirao. Ni u UN se nisu oglasili a ni medijski nakon svega. Evo i sada ne vidim da imaju reakciju na upućivanje brodova prema S. Koreji.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

a zasto si se iznenadio , pa sve je to kapitalisticki olos , dok proleter amerikanac ili kinez jede govna 10 sati na dan u tvornicama za kikiriki , ova dva klauna se slaste najboljim delicijama , i pri tome ispaljuju rakete i jos se groze kao nukleranim ratom jerbo cemo kao mi nesto izgubiti a oni nece , hahahah ma mater im hebem kapitalisticku da sam ja putin klecali bi na kuruzi i molili za oprost ali posto je i rusija kapitalisticka prcija , tako nam je kako nam je .

MilanCZ
Gost
MilanCZ

V Kremlu zvoní telefon: „Zděs Putin…“ „Tady Donald. Vladimíre, doma už to mám skoro neudržitelný. Všichni po mně jdou. Nejvíc ti pitomci z Pentagonu, co potřebují zase vystřílet nějakou munici, aby mohli nakoupit další a měli prémie. Tak jsem jim musel podepsat, aby si mohli zastřílet v Sýrii. Jinde není kde! Severní Korea neprojde, to by nám Čína udělala pěknej bordel. Irák je málo, tam už také není moc cílů. Prosím tě, ráno po 2. hodině odpálí asi 60 tomahawků ze Středozemního moře na tu syrskou základnu, jak ji používáte také. Takže se stáhněte i se Syřanama a nechte tam nějaký šrot, aby bylo vidět alespoň něco. A nějakou starou munici, ať to má efekt, jo? Fakt – nezlob se, ale musím. Jinak ta schůzka pozítří platí, jo?“ „Da, Donald. Charašo. charašo…imate google pa prevedite..mozda shvatite poantu svega toga..

Nikola Turajlić
Gost
Nikola Turajlić

Moram priznati da si me ovim svojim komentarom pijatno iznenadio. Toliko gluposti i prostakluka u jednom kratkom komentaru, mogu samo genijalci izvaljati.

MilanCZ
Gost
MilanCZ

nisi shvatio poantu toga izgleda..toje mala sala na sve to..

Nikola Turajlić
Gost
Nikola Turajlić

Komentar je bio upućen “Georgiju Žukovu” za odgovor “Tomici”, a ne tebi. Što se pak tiče tvoje “šale” istu nisam ni pročitao, jer mi je i prva rečenica bila previše.

MilanCZ
Gost
MilanCZ

to upucivanje brodova ima za cilj da trump u americi rijesi se nekih starih vojnickih kadriva-kauboja a nema sanse da napadne koreju direktno.iako nesto bude,to ce biti dogovor sa kinom,rusijom,da se ucvrsti trumpova pozicija da ocisti drzavni aparat od dosadasnje clintonove drzavne elite..

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

predsjednik SAD-a, Donald Trump razmatra pitanje o mogućnosti primjene novih antiruskih sankcija, kao i sankcija protiv Irana vezano uz situaciju u Siriji, rekla je američka predstavnica pri UN-u, Nikki Haley.

ej mile crvena zvezda ., jel ovo istina ako je , zasto sankcije , zato sto se ne brane od tomahavka heheheh??????????????????
aj ti si ekspert , prosvijetli me hehehe

Alen
Gost
Alen

Da dodam ,ista mackica kaze da je glavni prioritet vlade usa da izbaci iran iz sirije a zatim da ukloni asada..

Lijep spisak zelja

Tomica
Gost
Tomica

Čudna je ta druželjubivost raketiranjem i upućivanjem ratnih brodova.
@Georgij Žukov Uvijek, bar do sada, bi Kina oštro osudila bilo kakvu vojnu intervenciju, pogotovu agresiju, pa makar i deklarativno.
Iako su objavili samo isjećak, Safronkov im je svašta nagovorio na sjednici VS a Kina ništa. Kinu je SAD trenutno stavila u drugi plan a Rusija i S. Koreja su prioritet. Mislim da će ipak Trump nešto napraviti u S.Koreji a jako ću se obradovati ako pogriješim.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

moze on s koreji popusiti 🙂 , moze samo bacati atomske ako je dzek trbosek , americka noga na tlo sjeverne koreje nece krociti dok je i jedan s korejac ziv , vjeruj meni 🙂

subaru
Gost
subaru

Kinezi ako dozvole to mogu od japanaca posuditi tanto za harakiri.

Tomica
Gost
Tomica

Koliko je bilo komentara da se SAD neće usuditi pokrenuti akciju u Siriji? Neću se vraćati na prijašnje agresije gdje su takvi komentari pali u vodu ali da spomenem da nisu ušli ni u SRJ. Nigdje ameri neće uči dok izdaleka ne unište svaki otpor ali nisam ni mislio da će ulaziti u S. Koreju. Razvoj raketnog naoružanja i nuklearnih bojevih glava pored bombastičnih izjava sigurno zabrinjavaju SAD i doći će vrijeme kad neće ni moći nešto uraditi. Možda smatraju da je sad zadnji čas da nešto urade.

Tadmur
Gost
Tadmur

Da.20 mil.ljudi koji dišu kao jedan.Njihova indoktrinacija i fanatizam graniče sa ludilom.Onaj mali ludak nemože amerima ništa ali će zato raspaliti po Južnoj Koreji i Japanu iz svega što ima.Tramp mora biti spreman na nešto što nije vidjeno poslije 45 god.

Tomica
Gost
Tomica

Sve žrtve SAD-a su uglavnom imale i takav plan ali niti jedna, bar koliko ja znam, nije uradila takvo nešto. Cilj će, ako uopće i bude intervencije, i biti upravo da se uništi naoružanje koje može ugroziti susjede i same napadače a i susjedi bi gadno odgovorili na takve napade.
Možda će sve završiti kao i do sada, šepurenjem amera i prijetnjama Kim Jong-ila. Nekako se zagužvalo na sve strane, vidjet ćemo šta će biti.

Alen
Gost
Alen

Tomice kakvi kinezi kakvi bakraci.. Previse se njima pripisuje neka uloga kojoj nisu dorasli..

Previse je ona vezana.sa. amerikom da bilo sta odreaguje…

Tomica
Gost
Tomica

Ja pišem o drastičnoj promjeni ponašanja Kine i to je ono što me čudi i zabrinjava. Ne znam ko i kakvu ulogu im pripisuje a pogotovu čemu nisu dorasli. Kina je sila ma šta ko mislio. Pa ne možeš ih pobiti bez nuksa koliko ih ima a nukse imaju i oni pa mogu da ti vrate. Možda i jesu jako vezani nekim stvarima ali SAD će uvijek nastojati da ih potčini a Kinezi će uvijek znati da oni to žele.

Tadmur
Gost
Tadmur

@Tomice kinezi sada razmišljaju poput amera.Njih dugoročno nikakva savezništva ne zanimaju ,hoće br1.Dizanje ruku u savjetu bezbjednosti je za ruse nije dovoljno.Sirija je prilika da se dokažu,ali neće.

Alen
Gost
Alen

Tomice, treba birati ovaj put izmedju usa i rusa… Otud izostanak.reakcije… A da je kina sila ,u punom obimu te rijeci , valjda bi nekog podrzala… Koja sila ćuti..

Tomica
Gost
Tomica

Ne znam. Možda sila koja ima plan? Možda su SAD toliko jače da je zastrašio Xia ili mu jeTrump ponudio nešto što mu puno znači. Strah mi je najmanje izgledan jer se pokazalo da nisu šutljivi kad je direktno ugrožen njihov interes. Tadmur je možda dao dobar odgovor. To znači da će ispaliti Rusiju i da bi sad mogli uslijediti puno češći i ozbiljniji napadi na nju.

Padania
Gost
Padania

Ako ima jos onih koji vjeruju Travisu, nek se sijete i da je Hitler dijelio pljen s nacistima iz Ukrajine, s fasistima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i bosanskim muslimanima, dijelio je pljen i s norveskim, francuskim fasistima, davao je svakom sakom i kapom, da je Hitler dobio rat on bi eksploatirao sve svoje satelite bez obzira sto oni imali i bez obzira koliko su oni pomogli u ratu.

Alen
Gost
Alen

Nije dobio rat al ipak je sve kao da je dobio rat ….
Nije li ?

I jos pobjednici noge ljube bivsim nacistima….

Koja sprdacina ..

mars
Gost
mars

@ Padania – da je dobio rat ne bi ih sve eksploatisao, nego istrijebio. To je već odavno i javno poznato i kroz zaplijenjene nacističke dokumente potvrđeno. A pošto je današnji Hitler 100% kopija ondašnjeg, na isti način bi se proveli svi sadašnji i eventualni budući njegovi “saveznici” ako bi u konačnici pobjedio. To perfektno znaju oni koji imaju moć da mu se suprotstave i na tu foru zabijanja kolca između njih, neće nasjesti.

zlatan
Gost
zlatan

Bravo MARSE, to sam već napisao, a da nisam ni pročitao tvoju misao o Hiteru. Nije mi jasno kako to da ljudi još uvijek misle da bi Slaveni mogli živjeti pod Hiterom. Pa dovraga, fizička eliminacija Slavena mu je bila osnovni smisao postojanja. Zato i jest izazvao rat, da se očisti slavenski istok i da tu naseli i namnoži Nijemce.

eee
Gost
eee

Eu je gori oblig fasizma nego hitlerov

zlatan
Gost
zlatan

EEEE, da je pobijedio Hitler, pobio bi i istjerao sve Slavene. Rat je trebao biti po Hitlerovim željama gotov 1941, od 1942 / 43 trebao je početi genocid nad Savenima, i to je trebalo obaviti do 1949. Pročitaj nešto o tome….

subaru
Gost
subaru

Prijatelju, odabrani Gebels (a bilo ih je još od Šiklgrubera pa nadalje) je napisao da će europska unija (tim riječima) ujediniti tamo negdje 2000 i neke. Dakle glavni propagator znao je što je cilj još i prije rata (drugogo bobrok rata) samog i više od pola stolječa prije cilja, pa naravno kad je on dio tame. Ne misli da izmišljam profesor čini mi se da ima tu titulu Bošnjak prezimena je to napisao u knjizi.

eee
Gost
eee

Gleda san jucer serijal srbija u procesu intervju milana vidojevica s medjunarodnin experton za terprizam i bezbjednist dusanom djundjerom koji radi u rusiji. Pogledaj ako nisi zanimljivo je

subaru
Gost
subaru

A ti pogledaj “Što u ovom trenutku očekuje Srbiju”, od istog autora.

zlatan
Gost
zlatan

PADANIJO, da je Hitler dobio rat istrijebio bi sve Slavene…………to mu je bio životni cilj broj jedan.

eee
Gost
eee

Kad neko ko je slavenske krvi pocme razmisljat ko svabo onda vise nije saven nego svabo. Hitler je to znao. Znacajna je njegova uzjava da je 70% germana slavenskog porijekla

MilanCZ
Gost
MilanCZ

To sto pise neovinar,nije nista tocno,sUSret je imao sasvim drugaciji karakter a nazalost mnogi to novinari nezanju.Kina preuzima od Engleske ili Velike Britanije ulogu glavnog financijskog centra svijeta ili bankarstva.Kini su izgrađeni novi gradovi sa kompletnom infrastukturom gdje nude ogromne place,cak 25 tisuca dolara mjesecno i vise svima onima koji su znalci visoke tehnologije.Kini fali visokoobrazovni tehnolozi,to im fali i zato zele sve kupiti a od globalnog upravljaca svijeta preuzimaju glavnu rolu financijskog centra.Taj susret je bio da Amerika shvati tko ce biti u narednom periodu gazda oko para,ako ameri nebudu slusali,mogao bi dolar otici u marine.

Alen
Gost
Alen

To globalisti tako odlucili ?

MilanCZ
Gost
MilanCZ

Draga gospodo citaoci ,pisac ovog clanka i svi komentatori.Slijedece sto napisem mozda ce mnogima biti glupo ali kad procitate onaj tko se imalo razumije u geopoltiku,uopce politiku mozda shvati da sam u pravu,tko sve to nerazumije,onda mu je svijedno.Pred ispaljivanjem tih famoznaih raketa u Americi se događale slijedece stvari:
-U Američkom senatu vodila se velika borba protiv Trumpovog kandidata u Vrhovni sud a kandidat je bio Neil Gorsuch koji je na kraju izabran do vrhovnog suda.
-Kongresu su bili protiv posjete Tillersona Moskvi ,protiv susreta sa Lavrovom i mogucim sastankom sa Putinom.
-Nakon napada Clintonova izjavljuje da se vise nec enikada kandidirati za bilo koju funkciju u drzavnim institucijama.
-Trump provodi ogromne kadrovske promjene u Bijeloj kuci.
Tillerson je izjavio da je Trum dobio ponudu da posjeti Kinu.
Ispaljivanje raketa zajedno sa Trumpom su organizirali globalisti u americkoh politici a sa tim Trump je ostvario slijedece:
-odstranio Clintonovu iz politike,
-uspio je progurati svog kandidata do vrhovnog suda a samim time imati ce vece mogucnosti da donosi odlucujuce odluke vezane za preformaciju amerike,
–objavio je vleike kadrovske promjene u Bijeloj kuci koje su do sada radile sa drzavnom americkom elitom na celu sa Clintonovom,
-primio poziv od Kine koji je jako kljucan za buducnost amerike,
-osigurao odlazak Tillersona do Moskve
Sa tim svim sto sam naveo Trum je osigurao svoje pozicije da sadasnju drzavnu americku elitu “samelj” da ukroti pojedince u aparatu Deep state,to sve mora rijesiti jako brzo jer gubi sigurnost i potporu svojih biraca od kojih je dobio mandat.Nakon napada tim raketama na Siriju mnoge novinarske kuce u americi poput CCN i mnogih drugih bili su u soku,nisu vjerovali sto se to događa,nastao je haos i sve te kuce nisu uopce imale konkretne informacije.Sto sve to dovodi do zakljucka da je Trum uz pomoc globalista-Putina koji je na celu nove globalne politike dobio odresene ruke da to naredi oko ispaljivanje raketa da bi mogao ucvrstiti svoju poziciju jer je on covjek globalista koji ima zadatak da u Americi napravi novu Ameriku 2,da preformira ameriku iz statusa kojeg se trenutno nalazi.Vjerujem da ste shvatili sto sam napisao,onaj tko se u sve to razumije,shvatiti ce a onaj tko o svemu tome pojma nema,svijedno je..Prije par dana sam pisao slicno o tome,pod drugim temama,mnogi su me ismijavali ali preko vikenda imao sam vremena doci do kljucnih informacija i ovo sto sam napisao,pratite dobro i informirajte se dali je to tako ili ne..Ovim ispaljivanjem,dato je upozorenje svijetu sto ce se desiti ako se nepromjeni globalna poltika amerike,moglo bi doci do velike svjetske konfrotacije.Zato,gospodo citaoci,novinari,nije sve onako kakao kazu tv kuce,razni novinari koji pojma o geopolitici nemaju,za sve to treba imati malo drugacije misljenje,analize da se razumije..Ono vojnicko,cilj neopravdava sredstva..Lijepi pozdrav

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

nema on sta ispaljivati rakete po svijetu zbog americke unutrasnje politike , svijet broji na desetine milijuna zrtava zbog americkih klauna i njihove politike , treba njima razbiti gubicu kapitalisticku .

MilanCZ
Gost
MilanCZ

do sad aje brojila jer zadnjih 30 godina i kusur americku poltiku vodila je drzavna americka elita na parazitski nacin.Citas ti sto puisem,sve je to roganizirano i ove rakete su bile dogovorene sa ciljem kojeg sam napisao.procitaj dvaputa,mozda shvatis a reagovat emocijalno,nema svrhe,poltici kao ekonomiji su interesi,tu emocije nepale,shvati to..bolje ces razumijeti globalnu politiku..Ja imam i uređujem jednu stranicu na osnovu svega toga,na ceksom je i slovackom,mnogi taj jezik nerazumijete,nema svrhe da je postavljam,o svemu tome,puno vise ima na toj stranici.imamo preko 8 miliona posjetioca..znaci nesto znamo o svemu tome..

Alen
Gost
Alen

Milane kakve dogadjaje ocekujes u siriji u narednom periodu…

MilanCZ
Gost
MilanCZ

Po meni nikakve posebne događaje,događaji ce se odvijati u americi,sve sto se bude odvijalo,biti ce amerika,ali premalo informacija vi imate na balkanu oko toga da mozete sve to pratiti..u americi ide preformacija,kao sto sam napisao..nenasjedajte novinarskim clancima,nije to sve tako kako se pise,zakulisana poltika iza kulisa ima sasvim drugaicji cilj,mnogi novinari kao novinarski analiticari analiziraju emocijalno,na osnovu glupih procjena jer nerazumiju globalnu poltiku..Siriji do kraja godine prestaje rat..

Nikola Turajlić
Gost
Nikola Turajlić

Kako boravim u Slovačkoj preko dvije decenije, ponešto sam se naučio slovački jezik, pa bih želio da mi oznamiš webovu adresu tvojeg portala ili bloga. Na koljenima te molim da mi to učiniš, jer ne želim otići sa ovog na onaj svijet, neuk i neobaviješten.
Ti si kao autori na portalu, istupaš u strogoj konspirajici (pod inicijalima ili nickom), umjesto da urbi et orbi pokažete tko stoji iza vaših genijalnih tekstova ili komentara.

MilanCZ
Gost
MilanCZ

ispunjavam zelju, ima nas vise ali nije bitno,bitne su informacije,imas video,klini na to,tamo imas pjakina-tekst je na ceskom,to je slican jezik slovackom,skoro isti ,imas njegove video komentare na globalnu politiku ,on je jedan od clnova globalista i te poltike,mislim da ces puno toga shvatiti.. http://leva-net.webnode.cz/

MilanCZ
Gost
MilanCZ

administator nece dopustiti adresu stranke ,takva su pravila

Nikola Turajlić
Gost
Nikola Turajlić

Ne poznam pravila o komentiranju, ali tvoja tvrdnja ne stoji, jer se komentatori masovno pozivaju na IT adrese, a poneki čak iste puste, bez komentara.
Meni se čini da ti eskiviraš moju molbu, ali znaj da ćeš učiniti smrtni grijeh uskraćujući gladnom i žednom znanja izvor za napijanje, tim više što ću te prokljinjati i proganjati čak iz groba (čujem lopatu kako već lupa za mnom).
U antička vremena došao je u Atenu hvalisavi Grk, koji je tvrdio kako je na Rodosu skočio veliku daljinu. Jedan od prisutnih mu je na to odgovorio: Hic Rodos, hic salta! (Tu je Rodos, tu skoči!).
Ne budi toliko skroman i sramežljiv, jer ćeš umrijeti u anonimnosti i tvoje umne misli se izgubiti.
Kako se ja ne ustručavan istupiti sa svojim baljezgarijama, pod svojim punim generalijama (što je čak i na internetru provjerljivo).

MilanCZ
Gost
MilanCZ

dobio sam poruku od administratora da nedozvoljava..sto da radim..

L. R.
Admin

Poštovani MilanCZ,

to je automatska poruka kada upišete link prema nekoj drugoj stranici, a ne administratorova želja da vas cenzurira.

Svaki link pogledamo i validiramo. Osim korisnih linkova, imamo i one koji nemaju veze s temom.

S poštovanjem,

Redakcija

Zvrk
Gost
Zvrk

svejedno nam linkuj. prilagodit ćemo svoje znanje jezika.

Nikola Turajlić
Gost
Nikola Turajlić

Hvala Bogu što nisi ostao u Dvoru na Uni, kao korifej tamošnjih umobolnika, koje su Hrvati humano asanirali u hotelu, jer bismo sada bili prikraćeni za dragocjene informacije sa izvora (od samog Putina ili makar Šojgua).

Osoba C
Gost
Osoba C

Idemo redom:
– Senat koji ima republikansku većinu izabrao je Neila Gorsucha u Vrhovni sud. Time republikanci i dalje imaju većinu u Sudu. Iako se radi o kandidatu republikanskog predsjednika, u četvrtak je republikanska većina u Senatu izmjenila pravilo i od sada za izbor treba samo obična većina glasova od 51 senatora. Gorsuch je inače poznat po izjavi da “poslodavci moraju pitati žene planiraju li roditi.”
– Posjet Tillersona Moskvi nije nikakav uspjeh. Naprotiv, u sadašnjoj situaciji nužno potreban posjet radi prvog službenog kontakta nove administracije sa RF. Dio kongresmena je želio nametnuti ratoborni ton kojim bi se trebalo razgovarati u Moskvi. Biti će zanimljivo vidjeti da li će se susresti samo sa Lavrovom ili će ga primiti i Putin. U diplomaciji taj jezik razumiju svi.
– Izjave Clintonove ne treba shvaćati ozbiljno. Ovo je njen pokušaj da ostane prisutna na sceni, ali je ona potrošena roba za one koji su stajali iza nje.
-Kadrovske promjene u Bijeloj kući pokazuju samo njegovo, bit ću blag, dosadašnje ”nesnalaženje” u washingtonskim političkim krugovima. To je trebao napraviti u prvih mjesec dana, a i pitanje je šta će od toga svega ispasti.
– Ništa normalnije od toga da ga predsjednik Kine pozove u uzvratni posjet i da on to prihvati. Šta će biti od toga i ako bude, kada, to je već druga stvar.
– Smjer Trumpove politike se mogao naslutiti po odabiru ključnih kadrova. Ilustracije radi, ministar obrane ”Mad dog” Mattis i njegov odnos prema Muslimanima, doduše nekima, Saudi mu nisu problem, bar koliko je poznato. Iran mu je prvi na listi neprijatelja, jer mu je kao marincu, događaj iz Libanona 1983. stalno u mislima. Jedan vojni ekspert je davno rekao da ne postoji ni jedan zapovjednik marinaca koji ne sanja osvetu za pogibiju više od 200 marinaca u Libanonu od automobila bombe.
– Da ne širimo dalje….
U posljednje vrijeme u Vašim komentarima zamjećuje se da a priori nastupate sa pozicije da su drugi u odnosu na Vas, neznalice. Posjedovanje informacija (a i dezinformacija) koje su drugima iz nekog razloga nedostupne, čini Vas samo bolje informiranim, ne i pametnijim od drugih. Ukoliko ipak smatrate da i drugi imaju nešto pametno za reći i da bi se i od njih moglo nešto naučiti, ovaj moj komentar zanemarite.

“By way of deception thou shalt do war.” (“Putevima prevare ti trebaš ratovati.”)
Zvanični moto Mossada

Osoba C
Gost
Osoba C

Komentar je bio upućen @MilanCZ

Čitalac
Gost
Čitalac

Nemojte se vi brinuti za Rusiju.

Čitalac
Gost
Čitalac

Ona je tu 1000 god.
Impresivna i veličanstvena.
Sa svojim usponima i padovima.
Zar zaista vjerjeta da lažna kvazi nacija taj narod može da zaplaši.

Paulo
Gost
Paulo

YOU TUBE
VIDEO
Dr. Steve Pieczenik: Syria Strike Was A Message To China And North Korea

Alen
Gost
Alen

Ljudi kina je okruzena sa preko 300 americkih i nato, što baza što raznih postaja i stacioniranih brodova ,podmornica…

Kina i sve da hoce nema puno izbora…
Mislim da ce ona ogromna grupa milijardera sto sjedi u kineskoj vlasti ( kojima se takodjer hebe za prava i zivote kineskih radnika) prevagnuti da kina ne cini nista te nastojati da zadrzi isti status a to ce biti odnos takav da ce kinezi biti roblje americke vlastele…i naravno placati danak …

A mozda i vide sansu da ako ovi puno iskrvare udari na njih…

Opcija rame uz rame se drugovima rusima 5% max…

mars
Gost
mars

@ Alen – zar zaista misliš da i ti kineski milijarderi ne znaju svoju sudbinu i sudbinu svog bogatstva ako se sližu sa Amerikancima? U tom slučaju ne mogu zadržati nikakav status i taman da im se i je..e za kineskog radnika, oni će kao i svi milijarderi na zapadu svoju moć, status i bogatstvo krvavo braniti. Snage i sredstava za njegovo očuvanje itekako imaju.

Alen
Gost
Alen

Vidi mars i plemici su bili zadovoljni… Bice njima dovoljno to …nece se buniti..

Alen
Gost
Alen

Uostalom kako je v.britanija ipravljala svijetom stotimama godina.. Upravo tako..

mars
Gost
mars

@ Alen – kada je normanski vojvoda Vilijem izvršio invaziju Engleske 1066. godine, u odlučujučoj bici kod Hejstngsa porazio je engleskog kralja Harolda, osvojio Englesku i postao njen kralj u istoriji poznat kao Vilijem osvajač. Nije samo dotadašnji kralj Harold izgubio glavu, nego je kompletno englesko plemstvo srušeno. Brojke kažu preko 10 000 barona, lordova i drugih velikaša je što pogubljeno, što pozatvarano, što protjerano, imovina i posjedi oduzeti, i na njihovo mjesto je došlo normansko plemstvo. Zar misliš da se od tada do danas nešto promijenilo?

Alen
Gost
Alen

Mars ,rusiji pomoc treba sada , koalicija ( ne samo usa nego nato ,zidovi i one muslimanske zemlje ) ce nastojati izmrcvariti rusiju ,iran i siriju u siriji…

Tu ce saveznici biti potrebni da se tu srusi poredak…

A kinezi tu nece pomoci nimalo…

Pusti ti kad krene frcati nuklearno ko ce kome..tada nije ni bitno..rusija sama moze preorati planet par puta..

Tada nisu ni potrebni..

subaru
Gost
subaru

Da Kina ako misli čekati godoa će s…..i sve. Mora se uključiti sa rusima i irancima isti čas ako sebi misli dobro. Indija je na strani ciokaubojgusara, od nje ništa.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

daj ljudi ne pizdite stalno o tim americkim bazama , pa vjetnam ih je razbucao ko staru slapu a da nebi jedna kina ili rusija .

mars
Gost
mars

@ Georgij Žukov – SAD su odavno izgzbile tehnološku prednost koja bi im omogućila pobjedu nad Kinom ili Rusijom, a pogotovo nad njima objema zajedno ako bi i zvanično formirale savez. A ako tehnologija ratovanja nije presudan činioc, onda su to prije svega ljudski, industrijski i sirovinski resursi, a to danas više nije na strani SAD-a. Ako bi stvari tjerali baš do krajnosti, SAD imaju oko 320 miliona stanovnika, Kina oko 1 milijardu i 400 miliona, Rusija oko 150 miliona. SAD nikako ne mogu sebi dozvoliti 320 miliona žrtava (ne postoje više) a Kinezi mogu ako treba i tri puta toliko i opet da ih ostane 500 miliona. Naravno da ovo gađanje ciframa koje predstavljaju žive ljude izgleda ludo, ali u mogućem surovom karjnjem sukobu, matematika ipak govori sve.

Alen
Gost
Alen

Mars ,ponovo kalkulator u ruke pa u izracun odnosa snaga na strani amerike ubaci sve NATO drzave , Japan ,Korea, slobodno dodaj znas koje muslimanske zemlje skupa sa placenicima i satelitima bogatog kralja…

Mozes i dopuniti ako sam kojeg saveznika preskocio..
Ili bolje vidi spisak zemalja koalicije protiv isila…

mars
Gost
mars

@ @ Alen – u psihologiji postoji termin “psihologija mase tj. čopora”. Ukratko, masa ili čopor funkcioniše onako kako njegov vođa određuje i ako se suprotstavljaš čoporu, porazi najjačeg ostali su tvoji. E NATO funkcioniše na tom principu. Zar misliš da bi saveznici vođe tog čopora rizikovali sopstveno uništenje ako misle da bi im vođa mogao stradati? Evo danas čak i u mnogo manje važnim stvarima nego što je to stvar bukvalnog opstanka, vođa ne može da uvijek sprovede svoju volju u čoporu a kamoli ako je u pitanju glava svakog pojedinog njegovog člana.

subaru
Gost
subaru

Upravo zato rusi su trebali potopiti Rosa i Potera, zbog psihologije mase. No pošto tama kontrolira ruse oni su samo statisti za iživljavanje. Pogledaj samo što su im uradili u drugom bobrok ratu, koliko ih je poginulo a koliko kauboja.

Tadmur
Gost
Tadmur

@Alene to što si napisao najbliže je istini.Najveću korist od sukoba USA i Rusije ima Kina.Putin je še tiče vanjske politike velemajstor,jedino gdje bi se mogao poskliznuti je Kina.Jednostavno,povjerenje nije obostrano.Volio bih da nisam u pravu..Naravno svaki gleda prvenstveno sebe,ali kinezi nisu iskreni.

Travis
Gost
Travis

Amerika, ako želi dresirati Putina, mora s Kinom imati dobre odnose. Gledajući malo unaprijed, Kina će, kad tad, poželjeti, iz razloga obične demografije, meki ruski trbuh.

Antonio
Gost
Antonio

Ruski Trbuh je mozda malo mek, ali su zato pesnice jako cvrste. To Kina zna. Kina uostalom zna da SAD je zemlja koja je neprijateljska.
Nego Travise… u samom tvom iskazu je tajna svega = zna se ko zeli da dresira. Amerika. A ko je ustvari dreser? Taj sto sve druge smatra za zivotinje.
Ti to podrzavas Travise? I nemoj da izbegavas odgovor, molim te.

Rokokoko
Gost
Rokokoko

Travis je kabalistička pudlica.

Travis
Gost
Travis

Ma drugovi Rusi, kad tad ćete vi pjevati istu pjesmu kao cijeli zapad.

f46
Gost
f46

Travis
Ista pjesma se pjeva tamo gdje je tiranija, gdje je americka cizma svakom povrh glave.

Antonio
Gost
Antonio

A zasto izbegavas odgovor na moje pitanje? Evo ga opet – dali ti podrzavas nekoga koji ima nameru da dresira ceo svet?
I Travise, nemoj me vredzati – ja sam Makedonac, a ne Rus.

holop
Gost
holop

@ Antonio Ja sam ti dao minus a da sam mogao dao bi ti stotinu minusa.
Zar je sramota biti Rus?
Bez Rusa svi Slaveni bi bili nitko i nista, saka jada.
Sramota je zivijeti na koljenima.

Antonio
Gost
Antonio

Oh, zao mi je Holop sto nisi razumeo. Ili sto ne mozes razumeti.
Ipak je uvreda da te neko nazove ono sto nisi. On je pogazio moju nacionalnost. za mene je ipak Makedonstvo na prvom mestu.
ja sam na to reagovao.
Zamisli da ja tebe nazovem recimo Cileancem… jer to normalno ili uvredljivo?
A koliko ja cenim Ruse, slobodno citaj moje postove. Videces. Pozdrav

Čitalac
Gost
Čitalac

Nebi bilo slavena bez rusa. To znaju i najtupaviji.

Helena
Gost
Helena

Nisam Rus, Travise, niti ista veci rusofil nego sto sam germanofil ili italianofil, turkofil, vec antiglobalista. Svako ko se suprotstavlja tom zlu ima moju podrsku. Jedan od razloga je sto volim svet kakav jeste, njegovu rasnu, nacionalnu, kulturnu i svakoliku raznolikost, sve njegove boje, a ne sivilo uniformnosti i robotiziranosti koje iza laznog globalistickog sjaja izbija. Volim sebe i ono sto jesam, sa svim svojim vrlinama i manama. I volim da me puste da budem to sto jesam i ne volim da mi govore kako treba da mislim ili osecam, o cemu da govorim a o cemu da cutim. O tome odlucujem ja i ako padnem, sama pala sama se ubila. Ako robujem robujem onom cemu ja hocu. Imam svog Boga kakvog ja zelim. Nekad ga obozavam, nekad ga ne podnosim, ali ga nikom ne namecem niti gazim tudje bogove i idole. I jedino sebi i njemu odgovaram. I ne stidim se voleti neki narod ili kulturu. Mislim da nije sramota voleti.

Nisam Rus, Travise, ali sam Sloven, ruski saplemenik. Imam iste pretke koji su iste bogove slavili, iste obicaje, tuge i radosti delili i meni to u genima zapisali. I kako volim sebe nemam ni najmanje razloga da mrzim ono sto je deo mene, a jos manje imam razloga da podrzavam ubice mojih gena, moje krvi, moje rase… Ubistvo opravdavam samo kad je zivot ugrozen. I ne likujem ni nad cijom patnjom, ni americkog, nemackog, sirijskog, srpskog, bosanskog coveka, pa zasto bih ruskog?

Ti si duboko izgubljen, Travise. Covek koji bezi od sebe, oblaci tudja odela, hoda u tudjim cipelama, kiti se tudjim perjem, voli lazi o sebi, a sebe mrzi kroz druge. Otvarao bi oci drugima, a svoje cvrsto drzis zatvorene. Steta za coveka, ali postedi nas.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

drugarice Helena sakidam ovu svoju kapu sa srpom , cekicem i zvezdom petokrakom na Vas komentar , Chapeau!

mars
Gost
mars

@ Helena – ne znam šta bih rekao, nemam riječi. Naklon do poda.

Helena
Gost
Helena

Hvala, drugovi i gospodo 🙂

tuf
Gost
tuf

Bravo, Helena.

zlatan
Gost
zlatan

Gospođa HELENA, impresionirao me jedan detalj koji ste naglasili. Napisali ste nešto o našim praslavenskim korijenima, bogovima, mitologiji………….Lijepo, lijepo. Već duže vrijeme čitam o obnovi staroslavenske vjere prvenstveno u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji, i onda iznenađenje! Ima jedna grupa u Hrvatskoj, u Istri, koja isto obnavlja staroslavenske korijene.
Nastojat ću im se pridružiti. Osobno, ne mislim da su sve te ideje starih Slavena i mitovi sušta istina, ali ta mitologija, ta ideja, tako bliska Majci Prirodi, je ono šta privlači. I zvuk naših slavenskih jezika, naša bliskost sanskrtu i indoarijskim jezicima (hindiju, bengaliju…) je ono što svatko može uočiti. Plus svega dobro znam ruski jezik, razumijem ukrajinski, slovenski, bugarski, makedonski i naravno zajednički hrv-srb-bošnj-crnogor., jezik-::)) !!! Zapadno-slavenski su malo teže razumljivi, posebno poljski. Vjerojatno je problem u previše glasova Č,Ž, Š. Usporedba: mi kažemo MORE, Rusi kažu MORJE, starohrvatski je isto bilo MORJE, ali na poljskom je MORŽE. Iskreno, ako ne znaš, lakše je znati šta znači MORJE, nego MORŽE.
Pogledajte na youtubeu ruske glazbenike koji promoviraju staroslavensku muziku i ideju !!!

lisac
Gost
lisac

Ž. kujica.

subaru
Gost
subaru

Bingooooo

pero
Gost
pero

otkad stoka dresira coveka

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga

Travis
Eto kad ti to znas jel mislis da Rusi neznaju,a isto tako je Tramp sada ponudio Kini Sibir sa svim resursima a Kinezi znaju kad Amerika zavrsi taj dio onda je Kina na redu a sta mislis jel tako, pa ce sad Kinezi zagristi kao Som

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

A da ja tebe malo izdresiram (bez uvrede).

subaru
Gost
subaru

sado mazo

MilanCZ
Gost
MilanCZ

Dobar dan svima,nakon ugodnog vikend odmora,vidim Travis u elementu..sto uopce njega komentirate,covjek je bolestan ili je provokator koji zeli paznju psanjem gluparija..

MilanCZ
Gost
MilanCZ

ti si Travisu preglup da shvatih globalnu politiku,otvoreno ti kazem da si preglup,pises gluparije..

POVEZANE VIJESTI

Izbornik