Njemački AfD u radnoj posjeti Damasku: “Iznenađeni smo normalnošću”

AfD u Siriji
28 komentara

Zastupnici njemačke konzervativne stranke Alternativa za Njemačku (AfD) bili su u utorak u Siriji, izražavajući “iznenađenje” prizorima uobičajenog života u Damasku. Navodno su putovali u Damask u vrijeme dok kao najjača oporbena stranka u Bundestagu žele progurati svoj prijedlog o repatrijaciji izbjeglica natrag u ratom zahvaćenu zemlju.

Grupa od šest političara, četiri člana njemačkog parlamenta i dva državna zastupnika, doputovala je u ponedjeljak u Damask kako bi razgovarali s dužnosnicima sirijske vlade i uvjerili se kakvo je stanje u Siriji.

“Budući da se prema izvješćima njemačkih medija ne može pouzdano procijeniti stvarna situacija u Siriji, cilj našeg putovanja je razumijevanje humanitarne situacije na terenu i napora obnove na područjima oslobođenima od terorista”, napisao je u priopćenju zastupnika AfD-a.

Posjetitelji su rekli “da su iznenađeni normalnošću koja se vidi na ulicama Damaska”.

“Žene bez marama se slobodno mogu kretati po izrazito čistim ulicama metropole”, rekli su.

Grupu je predvodio Christian Blex, član regionalnog parlamenta Sjeverne Rajne-Vestfalije, koji je u ponedjeljak objavio slike na Facebooku sa sastanka sa sirijskim velikim muftijom Ahmedom Badreddinom Hassounom.

“Vrhovni sunitski klerik poziva sve sirijske izbjeglice da se vrate kući”, rekao je Blex.

Hassoun se često pojavljuje uz sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada u vjerskim prigodama i uvijek je bio protiv uplitanja Zapada u poslove Sirije.

Njemačka parlamentarna skupina se također sastala s predstavnicima sirijskog parlamenta, napisao je Blex, koji je objavio niz fotografija ulica Damaska.

“Teško je vidjeti vojsku. Uglavnom reklame za mobilne telefone i televizore, uobičajeni svakodnevni život”, dodao je Blex.

Njemački parlamentarci su se sastali i stranke s dr. Alijem Haidarom, ministrom nacionalne pomirbe, koji je rekao kako se više od 100 000 bivših neprijateljskih boraca, nakon što su položili oružje i tražili amnestiju, vratilo civilnom životu. Mirnim putem je reintegrirano više od 100 zajednica i gradova.

FOTO – Delegacija AfD sa sirijskim ministrom dr. Alijem Haidarom

AfD u Siriji

Christian Blex, čelnik izaslanstva iz Njemačke, izjavio je kako je delegacija otvorena za sastanak sa samim Assadom.

Jedan od prvih poteza u novom sazivu Bundestaga Alternative za Njemačku je bio prijedlog postizanja sporazuma s Basharom Al-Asadom o repatrijaciji izbjeglica iz Sirije, koji čine najveći broj pridošlica u Njemačkoj, ali prijedlog je odbijen.

Rijetkost je da parlamentarna delegacija jedne od zemalja EU, posebno iz Njemačke, dođe u Damask i obavi niz razgovora s visokim političkim i vjerskim dužnosnicima zemlje, što je veliki doprinos širenju istine o ratu u Siriji.

FOTO – Njemački parlamentarci tijekom susreta sa sirijskim velikim muftijom Ahmedom Badreddinom Hassounom

AfD u Siriji s Muftijom

AFDPosjeta
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dalmata
6 godine prije

cini mi se da je Sirija,u ratu,normalnija,slobodnija i naprednija od EU,NATO,USrA demokracije na Balkanu

Riddick
6 godine prije
pippo444
6 godine prije

Pero Stošić nikada ne spava…osim kad ga nokautiraju.

Baba Vanga
6 godine prije

Ako niko ne bude htio ratovati sa Amerikom oni pucaju za nekoliko godina a vidimo da Sjeverna Koreja sad salje vrlo miroljubive tonove?

Zadranin
6 godine prije

Tako, kad se ovdi u Zadru raspravljam sa frendovima vezano za Sirijski rat, neko od njih počne nešto srati o tome kako je u Siriji loša humanitarna situacija, ljudska prava se ne poštivaju, Assad ovo Assad ono.. pa ga priupitam: Ma je si ti bio tamo u Siriji? Di si vidio to o čemu pričaš? Jel znaš ko stvara lošu humanitarnu situaciju itd.?

E, onda muči, i ne sere više.

Tako bi i mnogi Zapadnjaci i pro-teroristi (čitaj pro- Ameri, pro-Izraelci itd.) trebali mučati, i prestat srati kad ni ne znaju stvarno stanje na terenu.

Ne znam ni ja, al bar ne serem o tome i širim laži.

Pljuc.

davor
6 godine prije

AfD mi se oduvijek sviđa,kao i njihova bivša šefica Frauke Petry

Imam
6 godine prije

Nekako se napuse Ku..a njemci, Sirija je drzava koja nije dopuatila da joj njemacka I takve kvazi drzave diktiraju zivot. Zato je Sirija predivna. Ljigavi su da ljigaviji ne mogu biti. Nismo mi balkanci dosli raditi u njjem jer nam je drzava

trumba
6 godine prije

Tek sad, ovi lapani iz AfD-a shvaćaju razmjere …
kako su ih preveslali Amerikanci.

Mik
6 godine prije

Dragi njemci ,nemojte se nimalo cuditi valjda oni koje ste podrzavali i nazvali islamskom drzavim koja nikada nije postojala,logicno da nemoze ni postojati,

Baba Vanga
6 godine prije

Mi koji radimo i zivimo u Evropi neka samo jednu mjesecnu platu ne isplate,to bi bio ovdje smak svjeta beź ikakvog rata.

Vlastimir
6 godine prije

Šta se ovo događa sa Nemcima,hoće da se uvere u pravu ” ISTINU” u Siriji.Izgleda da je hitlerovski duh Nemačke oslabio.

Zvrk
6 godine prije

bojim se da će MSM ovo sve izokrenuti.

davor
6 godine prije

Rekao je i Valdec u svom mini dokumentarnom izvjestaju o Siriji da gledajući po kvaliteti života prosječnom stanovniku Aleppa ili Damaska neki njemački velegrad nije ni do koljena premda su tamo trazili najvise azila jer bi mogli imati barem priblizne uvjete koje su imali u domovini. Objrktivno gledajuci Sirija je prije agresije na nju bila biser Bliskog Istoka a i danas je za neke svoje susjede biser.

stojan
6 godine prije

od ovih izvornih patriota Nemaca, se moze ocekivati novi pozitiovniji nacin resavanja brojnih problema banksterskog kapitalizma, a najveci je “rat je najbolji nacin da se uposle osiromaseni gradjani’, opljackani od svojih liberalnih politicara, kao Aleka, ovde u srbistanu !

ime
6 godine prije

“Žene bez marama se slobodno mogu kretati po izrazito čistim ulicama metropole”, rekli su.

znači sigurnije su nego u no-go zonama u njemačkoj ili švedskoj?

alan ford
6 godine prije

kada su zastupnici AFD-a u parlamentu jesenasa rekli, da je Asad pobjedio, da je ISIL poražen i da se izbjeglice iz Sirije, polako trebaju vraćati u Siriju, svi ostali zastupnici, oni iz SPD-a, CDU-a, FDP-a, Zelenih– skočili su na zastupnike AFD-a i nazvali ih populistima, rasistaim, fašistima,.. koji “brane diktatora Asada”.. i cmizdrili su pa nije moguće poslati sirijsk izbjeglice okrutnom “dikataroru Asadu”, itd,m itd.. Jer, naravno stranje SPD, CDU-CSU. FDP i Zeleni su pudlice “duboke države” i Izraela, pa moraju tako govoriti.

čitatelj portala
6 godine prije

Nekako mi se čini da će Sirija opet biti slobodna i sretna zemlja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI