General Sergej Surovikin objavio što ruska vojska povlači iz Sirije

Sergej Surovikin
20 komentara

Kao što smo izvijestili, ruski predsjednik Vladimir Putin je jutros nenajavljeno posjetio Siriju, gdje se susreo sa zapovjednikom ruskih snaga u toj zemlju, generalom Sergejom Surovikinom, koji ga je u društvu sirijskog predsjednika Assada dočekao u bazi Hmeymim u Latakiji.

Mediji su prenijeli izjavu Putina, koji je naredio početak povlačenja dijela ruske vojske iz Sirije.

“Ministar obrane i načelnik Glavnog stožera su dobili naredbu za početak povlačenja ruskih trupa na njihove stalne točke implementacije”, izjavio je predsjednik, obraćajući se vojnicima na zračnoj bazi Hmeymim.

Na pregovorima u bazi su bili prisutni Vladimir Putin, sirijski predsjednik Bashar Al-Assad, ruski ministar obrane Sergej Šojgu i zapovjednik ruskih snaga u Siriji, general Sergej Surovikin.

“Ruska se vojska vraća kući s pobjedom. Ako teroristi ponovo podignu glavu, na njih ćemo udariti s takvim udarima koje još nisu vidjeli”, dodao je Putin.

Valja napomenuti kako unatoč povlačenju glavne skupine ruskih postrojbi iz Sirije, zračna baza u Hmeymimu, pomorska baza u Tartusu i Centar za pomirbu zaraćenih stranaka i dalje ostaju u zemlji.

Što se povlači iz Sirije?

Neposredno nakon odlaska ruskog predsjednika u Kairo, zapovjednik ruske skupine u Siriji, general Sergej Surovikin, izvijestio je predsjednika Vladimira Putina da će iz Sirije povući 23 zrakoplova, dva helikoptera, vojnu policiju, centar za razminiranje i bolnicu.

“Povući ćemo 25 letjelica, od čega 23 zrakoplova različitih modifikacija i dva helikoptera K-52, kao i kontingent vojne policije iz Ruske Federacije, specijalne postrojbe, vojne poljske bolnice i jedinicu centra razminiranje”, priopćenje generala Surovikina prenosi televizija  Russia 24 .

Kao što je rekao Surovikin, ostat će strukture vojske i snage sposobne da uspješno i s istom učinkovitošću provode zadatke u budućnosti

Putin iznenada posjetio Siriju (VIDEO)
ANALIZA: Rat u Siriji – Privremeni predah ili put ka miru?

PosjetaSergej Surovikin
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Georgij Žukov
6 godine prije

“Ruska se vojska vraća kući s pobjedom. Ako teroristi ponovo podignu glavu, na njih ćemo udariti s takvim udarima koje još nisu vidjeli”, dodao je Putin.

Sublimirana poruka 🙂

Laki Topalović
6 godine prije

Sve u svemu, ništa. Ovo treba malo analizirati. 23 aviona i dva helikoptera i neprecizirani broj specijalnih snaga. Od kojh će tisuće ostati da čuvaju baze , centar i ambasadu itd itd Obavještajce da ne spominjem.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Uopće ne sumnjam da je ovo povlačenje promišljeno i dobro odmjereno.

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Povlači se ono što je faktički višak.Ovi na zapadu naivno zagrizli pa gore portali i TV kanali.?

Hezbollah
6 godine prije

Dajte minuse…

tedi
6 godine prije

Hehehe,General Sergej Surovikin,ma nije taj bez veze postavljen za komadanta VKS u Siriji.Zovu ga celicna pesnica,na koga se taj nameraci spasa mu nema,a kazu da ima tako cvrste dokaze, kako za cilj tako i za konacan ishod da mu nitko ne moze proturjeciti.Kalio se na svim ratistima.Zasto je Putin tako na precac dosao u Siriju?Moglo bi se lako doneti zakljucak a i nije tesko,sveg balasta se rjesiti a glavnu udarnu snagu ostaviti.

igi
6 godine prije

…ovo je u biti poruka iranu da se ne umisli previše i na lovorikama vojnih uspjeha ne pokuša tražiti više nego što mu pripada uključivši i vojni i politički utjecaj u siriji.;..treba imati na umu da su perzijanci prepredeni i puno pragmatičniji od sauda kada je u pitanju ostvarivanja njihovog interesa na bliskom istoku i treba znati da su nakon stopiranja sankcija od strane UN anaručili od amerike civilne avione u vrijednosti od preko milijardu dolara čime posredno financiraju cioniste u izraelu a nije mi poznato koliko su rusima ponudili šuše za navedenu operaciju u siriji…u svakom slučaju ne treba zanemariti ni iranski imperijalizam ništa manje nego saudijski i židovsko američki.

josip
6 godine prije

Pozdrav mislim da je to samo jos jedna rotacija i rjesavanje aviona kojima istekao servis nadam se iskreno

Keko
6 godine prije

Ajde ti što stalno “pucaš” minuse, napiši šta misliš, ako išta misliš!

čitatelj portala
6 godine prije

Ostat će u Siriji ono što je potrebno da se rat privede kraju.
I to je to.
Ne sumnjam u procjenu ruskih generala. 🙂

luni lunovic
6 godine prije

sta rusi kontaju sa ovim povlacenjem da ce se zemljokradice povuci iz sirije nikad ni srama ni stida ovo je tek zavrseno prvo poluvrijeme

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI