Francuska, u nastojanju smanjivanja postotka zaraženih, zatvara granice za putovanje u i iz zemalja koje nisu dio EU

Covid provjera na granicama
22 komentara

Francuska vlada od nedjelje će zatvoriti državne granice za sav promet prema i izvan zemalja koje ne pripadaju EU, najavio je premijer Jean Castex, pokušavajući spriječiti još jedno Covid-19 zaključavanje u Francuskoj.

Govoreći u televizijskom obraćanju nakon sastanka s predsjednikom Emmanuelom Macronom i visokim ministrima, Castex je rekao da su se dužnosnici odlučili protiv uvođenja novog nacionalnog zaključavanja kao dio napora za suzbijanje zaraze. Umjesto toga, uvode se pooštrene kontrole granica, uz oštrije sankcije protiv ponavljajućih prekršitelja pravila.

“Znamo kakav ozbiljan utjecaj imaju mjere zaključavanja. Večeras, gledajući podatke proteklih dana, smatramo da si još uvijek možemo pružiti priliku za izbjegavanje novih”, rekao je premijer, iznoseći nove mjere.

Rekao je da će od nedjelje u ponoć biti na snazi zabrana za sve koji dolaze izvan EU-a ili iz Francuske u zemlju koja nije članica EU-a, osim nužnih oblika putovanja. Putnici koji dolaze iz država EU-a morat će pokazati dokaze o negativnom PCR testu.

U međuvremenu, rad od kuće moraju podržavati tvrtke u Francuskoj gdje god je to moguće, dodao je Castex.

Mobilizirat će se više policije kako bi se osiguralo poštivanje postojećeg 12-satnog noćnog policijskog sata, rekao je Castex, upozorivši da će “posebna čvrstoća” biti iskazana svima koji ne budu bili pokorni pravilima na bilo koji način.

“Od ove će nedjelje biti zatvoreni neprehrambeni trgovački centri površine veće od 20.000 kvadratnih metara, budući da je ondje miješanje stanovništva najviše moguće”, dodao je.

Francuska je među zemljama koje su najteže pogođene Covidom-19, zauzimajući šesto mjesto na svijetu po sveukupnom broju zaraženih koronavirusom, što pokazuju podaci prikupljeni sa Sveučilišta Johns Hopkins. Francuski zdravstveni djelatnici zabilježili su više od 3,2 milijuna slučajeva ljudi koji su dosad zaraženi.

U međuvremenu, državne aktivnosti cijepljenja naišle su na slijepu ulicu zbog nestašice zaliha cjepiva proizvedenih od strane Pfizera i Moderne, dok su neke francuske regije privremeno obustavile nova cijepljenja, kako bi zajamčile druge doze onima koji su već primili prvu.

CovideufrancuskaPandemijazatvaranje granica
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

Maaa da…
Pocinje drugi dio Rockfellerovog “filantropskog” plana iz 2010…

Uskoro – prekidanje linija snabdijevanja Goyima hranom…

Stara kuka
3 godine prije

Mobilizirat će se više policije kako bi se osiguralo poštivanje postojećeg 12-satnog noćnog policijskog sata, rekao je Castex, upozorivši da će “posebna čvrstoća” biti iskazana svima koji ne budu bili pokorni pravilima na bilo koji način.”

Očekujem da iskompleksirani mali babojeb i njegova klika sadističkih psihopata kao slijedeći korak predlože vraćanje giljotina na trgove francuskih gradova za “one koji nisu pokorni pravilima”.

Picajzl
3 godine prije

OK, i što kada se sve smiri, što kada večina shvati da ono što im se govorilo i što su zanemarivali kao “teorija zavjere” pokaže skoro sve točnim. Neće li tada početi pokazivati prstom i tražiti odgovor “zašto”, kad shvate da im je i egzistencija i zdravlje i sloboda narušena. I što će “elite” (jebem ti taj izraz, sve je to polusvjet socijopata i psihopata, al ajd), tada? Nejabat će ko nitko nikad u povijesti, svjet ipak danas kritičkije razmišlja, a informacije ipak kruže.

3 godine prije zadnji put uredio Picajzl
Dupla Kamilica
3 godine prije

Znaci parodija se nastavlja. Za Nobela nominirani jos Greta, nevaljavi i WHO.

Starina
3 godine prije
Joe
3 godine prije

Bolje da sprči onu babu umjesto da yebe 60 miliona ljudi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI