Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova oko mogućeg puštanja Rusa u Libiji: pojačani razgovori u vezi s ovim pitanjem

Marija Zakharova - Glasnogovornica ruskog Ministarstva
1 komentar

Pojačani su kontakti i razgovori oko pitanja u vezi s mogućim puštanjem ruskih državljana Maksima Šugaleja i Samera Sueifana, koji se nalaze u libijskom zatvoru, rekla je za Sputnjik glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Ranije tijekom dana, Bloomberg je izvijestio, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, da će libijska Vlada nacionalnog sporazuma pustiti privedene ruske sociologe te da bi oni mogli biti poslani u Rusiju idućih dana.

“Intenzivirani su razgovori u vezi s ovim pitanjem, ali prerano je govoriti o bilo kakvim rezultatima”, rekla je Zaharova.

Sporazum o puštanju Rusa postignut je između Tripolija i Moskve prošlog tjedna, tvrde izvori.

Šugalej i Sueifan privedeni su u Libiji u svibnju 2019. Šef odjela za kriminalističko istraživanje pod libijskim državnim odvjetništvom tvrdio je da su Rusi pokušavali utjecati na predstojeće izbore.

Ruska strana negirala je ove navode, tvrdeći da su Šugalej i Sueifan došli u Libiju kao članovi istraživačke skupine i jednostavno provodili sociološka istraživanja u zemlji.

libijamaria zakharova
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rabotnik
3 godine prije

Sviđa mi se fotografija.
Žena slučajno ima aureolou (halo) oko glave i drži prst gore kao na freskama 😜

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI