Iran oprema RF-4 izviđačke zrakoplove na mlazni pogon naprednim kamerama domaće proizvodnje

RF-4
26 komentara

Unatoč uspostavljanju domaće proizvodnje za mnoge vrste vojnih vozila, uključujući i mlazne zrakoplove, u svjetlu UN-ove zabrane prodaje oružja, Iran i dalje koristi RF-4 dobivene iz SAD-a 1960-ih i 1970-ih, za vrijeme carske države Iran.

Iransko ratno zrakoplovstvo opremilo je svoju flotu mlažnjaka McDonnell Douglas RF-4 novim domaćim kamerama “Samat” za zračno izviđanje, uoči njihovog sudjelovanja u vježbama Fadayeeyan Harim Velayat, u središnjoj provinciji Isfahan.

RF-4, koje su SAD prvi put isporučile Iranu tijekom 1960-ih i 1970-ih, kada su bili saveznici, sudjelovali su u ratnim igrama, s bespilotnim letjelicama “Kaman-12,” iranske proizvodnje. Zajedno su, tijekom prvog dana dvodnevne vježbe koja je započela 02. studenog, izveli nalete na hipotetski neprijateljski teritorij, fotografirajući položaje protivnika i provodeći elektronički nadzor.ž

Osim izviđačkih misija, iransko ratno zrakoplovstvo vježbalo je gađanje ciljeva koristeći borbene zrakoplove i bombardere naoružane raketama domaće izrade i pametnim bombama, otkrio je glasnogovornik zrakoplovstva, brigadni general Farhad Goudarzi. Prema njegovim riječima, vježbe se održavaju kako bi se ostalim silama u okruženju poslala poruka “stabilnosti, prijateljstva i održivog mira.” No upozorio je svoje potencijalne protivnike neka ne čine “pogrešne procjene” i ne napadaju Islamsku republiku, obećavajući da će to biti vrlo pogubno za njih.

Vježbe Fadayeeyan Harim Velayat održavaju se svake godine, a 2020. godine jedinice iz sedam iranskih zračnih baza sudjeluju u ratnim igrama. Niz iranskih borbenih zrakoplova, bombardera, transportnih i tankerskih zrakoplova te bespilotnih letjelica sudjeluje u vježbi, koja je usmjerena na uvježbavanje moderne ratne taktike osmišljene kao odgovor na “nove vojne prijetnje,” prema zapovjedniku zrakoplovstva brigadnom generalu Azizu Nasirzadehu. Najnovije iranske vježbe dolaze usred kontinuiranog sučeljavanja između Teherana i Washingtona, koje se intenziviralo posljednjih godina zbog povećane prisutnosti američkih vojnih brodova na području Perzijskog zaljeva, unatoč prigovorima Islamske Republike.

Fadayeeyan Harim VelayatiranRF-4
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Davor drugi
3 godine prije

Oskudno opremljen vojnom tehnikom Iran se, hvale vrijedno, trudi nadomjestiti u okviru njegovih mogućnosti i sposobnosti taj nedostatak, sto nimalo nije laka zadaća zbog neopravdano nametnutih sankcija.
Održavanjem kontinuiteta u vojnim vježbama također želi, u prvom redu sebi, a potom i drugima pokazati vojne mogućnosti.
Ovog momenta vidimo na komentarima cijenjenih komentatora o USA izborima i duelu Trump/Biden kako zdušno podržavaju Trumpa. Osobno mi se je*e toliko za jednim koliko i za drugim, tko god dobije pisati ću možda i dalje komentare bez ikakvih simpatija i navijačkih strasti.
Ali da podržavaju Trumpa, istog onog lika koji je neopravdano i nelegitimno uvalio Iran u najteže sankcije, prihvatio Jerusalem za glavni grad Izraela, prihvatio i priznao silom otetu Golansku visoravan kao dio Izraela, pljačkaša Sirijske nafte, stvaranja Isila i još mnogo tog jako ružnog, ne znam… ne razumijem…

Segota
3 godine prije

Znači zapad se ponasa civilizirano? Pored svih kamera .Samo u Londonu ima preko 200000 nadzornih kamera….
Hebe lud zbunjenog….🥴🥴🥴

Max
3 godine prije

Islamska Republika Iran pokazuja da je njezina borbena gotovost na visokom nivou i da Iranska vojna industrija svojom sposobnošču može i zastarjelim primjercima vojne opreme američke proizvodnje produljiti. resurse i rok trajnosti Ali nemojmo se zavaravati. Unatoč modernizaciji i dobrom dizajnu ti avioni su zastarjeli i trebalo bi ih zamijeniti novima. Iranske Ruske ili Kineske proizvodnje.

Reis
3 godine prije

Ma nema problema,mi im prodamo naše MiG-ove 21,koji su remontirani u Ukrajini.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI