ISIL gubi rat u Siriji i Iraku, ali dolazi u Europu

Europa - kriza - terorizam
9 komentara

Trojica muškaraca, od kojih je jedan maloljetan, uhićena su nakon policijske racije u srcu Venecije, a sumnjiči ih se za veze s takozvanom “Islamskom državom” i planiranje terorističkog napada u Veneciji.

Policija je provela ukupno dvanaest racija u središtu Venecije, kao i u obližnjim gradovima Mestre i Trevisu, priopćeno je iz talijanske policije.

Osumnjičeni islamistički militanti dolaze s Kosova, no imali su boravišne dozvole u Italiji, kazala je policija. Istražitelji su neko vrijeme pratili osumnjičenike koji su navodno već neko vrijeme bili uključeni u radikalizaciju. Najmanje njih dvojica radila su kao konobari u Veneciji.

Istražitelji sumnjaju kako su trojica planirala izvesti napad na jednom od najpoznatijih simbola Venecije, na mostu Rialto. Radi se o lokaciji koja je redovito prepuna turista iz svih dijelova svijeta.

Uhićeni su Fisnik Bekaj (24), stanovnik u pokrajini Treviso, Dale Haziraj (25) i Arjan Babaj (27). Posljednja dvojica su stanovala u Veneciji, gdje su radili kao konobari.

Istraga je započela 2016. godine, kada se jedan od osumnjičenih vratio iz “posjete Siriji”. Policija je provodila danonoćne aktivnosti, a neki su obavještajci sudjelovali na molitvu u džamiji u okviru Kulturne udruge Mestre. Uz molitvu su se raspitivali o islamu i što se događa u Siriji.

Da je Europa puna povratnika iz Sirije, potencijalnih terorista, potvrđuje i slučaj iz Poljske, gdje je policija uhitila državljana Ruske Federacije iz Čečenije, koji se dvije godine na teritoriju Sirije borio u redovima terorista “Islamske države”.

Prema preliminarnim podacima, riječ je o muškarcu iz Čečenije koji je u Poljskoj imao status izbjeglice. Varšava ga optužuje za uključivanje u strane vojne organizacije, kao i za ilegalno posjedovanje oružja.

Ranije je u St. Petersburgu zbog veza s islamskim radikalima uhićen državljanin Tadžikistana.

ISILPrijetnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur
6 godine prije

Kako si postijao tako ćeš i požnjeti.Rat se polako vraća kući.Mnogi će borbu protiv ** terorizma** voditi u svom dvorištu a ne kao do sada u tuđem.

Natovac za novac
6 godine prije

willkommen in Deutschland

Srba
6 godine prije

Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se obiju…

dalmata
6 godine prije

Svaka tica svome jatu leti.Bit ce(vrlo brzo)na vjestima(na onim oje nemaju cenzuru RT,PRESS.tv)zescega cirkusa nego u spageta vesternu.Je li ko zna kako bi se prikvalificira u grobara za rad u NJemackoj?

Michael Collins
6 godine prije

Već sam to spomenuo – ulogu ISIL-a, Nusre i ekipe će preuzeti Barzanijevi Kurdi (ne mislim na koljački i rušilački faktor, već na remetilački faktor u Siriji i Iraku, te nedopuštanje stvaranja šijitskog polumjeseca), a sirijska “oporba se prebacuje u EU gnjiležinu.
Zio-nazi-wahhabi zavjera.

Osoba C
6 godine prije

Radili kao konobari. Mala plaća. U fušu građevina. Zbog slabog znanja jezika nisu razumjeli da li se radi o mostogradnji ili…..

jon sneg
6 godine prije

V Evropi-celini najhuših vojn in morij bodo spoznali kako umreti brez ljubezni. Pesem-samo jednom se ljubi ,samo jednom se mre je močnejša kot vse njihovo sranje z njihovo religijo vred.

Zoks
6 godine prije

To se vracaju kirurzi i pedijatri, zlocesti Assad im je porusio sve bolnice i ambulante

Kome prosipate šuplju....
6 godine prije

Mislim da se vraćaju u Tursku

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI