Iznenadna ostavka američkog specijalnog predstavnika za Sjevernu Koreju

Joseph Yun
5 komentara

Dok su sjevernokorejske vlasti priopćile u nedjelju da su otvorene za razgovore s Washingtonom, veleposlanik Joseph Yun, ugledni diplomat u svijetu “vanjskih poslova”, najavio je odluku o svojoj ostavci.

“Joseph Yun, posebni predstavnik američkog State Departmenta za Sjevernu Koreju, odlučio je podnijeti ostavku”, navodi se u priopćenju State Departmenta. “Odluka o ostavci je moja”, izjavio je za CNN Joseph Yun.

Yun, kojeg je nominirano bivši predsjednik Barack Obama 2016. godine, bio je zadužen za diplomatske aktivnosti sa Sjevernom Korejom, podsjeća Reuters. U lipnju prošle godine Yun je otputovao u Sjevernu Koreju kako bi osigurao oslobađanje američkog studenta čija je smrt, nakon povratka u Sjedinjene Države, izazvala napetosti sa Sjevernom Korejom.

Vlasti Sjeverne Koreje priopćile su u nedjelju da su spremne za pregovore s Washingtonom, a što javljaju vlasti Južne Koreje. Istoga dana agencija KCNA iz Sjeverne Koreje objavila je izjavu Ministarstva vanjskih poslova u kojemu je Pyongyang optužio Sjedinjene Države za destabilizaciju situacije na poluotoku uvođenjem novih sankcija.

Donald Trump najavio je u petak nove sankcije protiv 50 brodskih tvrtki. Ove mjere odnose se na pojedince, 27 poslovnih subjekata i 28 brodova koji se nalaze ili su registrirani u Sjevernoj Koreji, Kini, Singapuru, Tajvanu, Hong Kongu, Marshallovom otočju, Tanzaniji, Panami i Komorima. Američka je uprava već priopćila kako je novi paket sankcija “najozbiljniji ikad nametnut Sjevernoj Koreji”.

Joseph Yunostavka
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
6 godine prije

jedna uš manje!

čitatelj portala
6 godine prije

Najbolje bi bilo da članovi Deep state-a daju ostavku. LOL

Nena
6 godine prije

Nekome gadno smeta što su se dvije Koreje same bez posrednika ( vidljivih i glasnih )odlučile uspostaviti dijalog i unapređenje odnosa sto bitno mijenja odnose u tom dijelu svijeta

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI