Sirija? Frustrirana sam. Odustajem! – Carla Del Ponte

Carla Del Ponte - frustrirana
48 komentara

U pet godina nije apsolutno ništa napravila i više ne želi biti fiktivni istražitelj, Carla Del Ponte napušta mjesto specijalnog istražitelja Ujedinjenih naroda za Siriju.

“Nismo imali nikakvog uspjeha. Udaramo u zid, već pet godina”, izjavila je Carla Del Ponte (70 godina), za Blick tijekom filmskog festivala u Luganu.

Bivša tužiteljica Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu je frustrirana. Svoj angažman smatra fiktivnom funkcijom bez političke podrške.

“Jedino da Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda stvori specijalni Sud za ratne zločine u Siriji, pošto svi izvještaji ne služe ničemu. Kina i Rusija će sve blokirati. Već sam napisala svoju ostavku, koju ću poslati ovih dana”, izjavila je Carla Del Ponte.

“U rujnu ću nazočiti zadnjoj sjednici istraživačkog povjerenstva. Članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, ne žele pravdu. Ne mogu ostati u povjerenstvu koje ne radi ništa”, nastavlja Carla Del Ponte.

Sirija je zemlja bez budućnosti. Sve humano uništavaju. Nema više ni škola ni institucija. Vjerujte mi, takve zločine nisam vidjela ni u Ruandi ni u bivšoj Jugoslaviji”, tvrdi Carla Del Ponte.

“Na početku smo imali dobre i zle. Opozicija je imala ulogu dobrih, a vlada Sirije ulogu zlih. Nakon 6 godina istrage, treba reći: “Svi su loši. Asadov režim, koji je učinio strašne zločine i koji je koristio kemijsko oružje i opozicija koju čini ekstremisti i teroristi”, objašnjava Carla Del Ponte.

Iz izjava Carle Del Ponte se jasno vide namjere koga se željelo suditi, jer zasigurno Rusija i Kina ne bi blokirale optužnice protiv terorista koji su činili masakre nad nedužnim civilima i regularnim sirijskim vojnicima.

Carla del Ponteostavka
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

..ove naušnice je kupila od saudijskih para;….UN treba srušiti i na mjestu zgrade napraviri igralište za djecu predškolskog uzrasta.

davor
6 godine prije

Hehe kako je popljuvala UN, a to i malo dijete u žarištu rata shvati vrlo brzo a neki sa titulama i doktoratima koji izučavaju pravne znanosti desetljećima ne razumiju ni dan danas baš ništa..

neko ime
6 godine prije
Helena
6 godine prije

“Do 25. godine imate kozu (lice) kakvo vam je bog dao, nakon toga kakvo zasluzujete.” Ne znam ko je rekao, ali se slazem. Neverovatno je kako su skoro sve zene u politici gadne. Grube, izopacene, ne zna se kog su pola. Da su ovoj zeni pravednost, humanost i istina u sustini njenog bica, nema sanse da bi bila tako ruzna. Na tu bi se temu dalo raspravljati od jutra do sutra, ali njihov put njihova stvar.

Brik
6 godine prije

Po izgledu bi prije rekao da je Carlo, a ne Carla.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Kakav autoritet uopće više ima ta organizacija, taj UN, nakon svih silnih jednostranih agresija vojske SAD i NATO pakta na brojne suverene države, na koje su nasrnuli svim raspoloživim oružjem za masovno uništenje, koje UN nije ni pokušao spriječiti, niti osuditi?

A tu famu oko kemijskih napada demantirale su brojne raskrinkane lažne vijesti u zapadnim hučkačkim medijima, brojni nezavisni stručnjaci, i naposljetku, “preživjeli svjedoci” tih “kemijskih napada”. Netko je od komentatora dolje napisao kako UN treba rasformirati, a zgradu srušiti, i ja se potpuno slažem. UN je postao jedan od američkih mehanizama za globalnu hegemoniju.

Zapravo, ova huškačka retorika CdP prema Siriji, treba sakriti brojne organizirane zločine UNHCR-a nad djecom Libije i Sirije, nad kojima su američke farmaceutske kompanije, posredno putem navedene organizacije, vršili monstruozne eksperimente slavši im kontaminirana i neistražena cjepiva za djecu, koje su uzrokovale na stotine smrti djece, trajne invaliditete i užasne bolove.

KIKI
6 godine prije

Ma neka ćeš ti otići. Nitko te ne treba. I zar nisi upravo ti rekla da su kemijsko oružje 2013. koristili pobunjenici, a ne SAA? A sad izjavljuješ su pobunjenici bili dobra strana i da je “režim” koristio kemijsko oružje! Vrlo vjerodostojno.

nekoime
6 godine prije

.

Har Megiddo
6 godine prije

Kurvu del Ponte bi trebalo podsjetiti na ono što je sve brabonjala glede lokacija na kojima se skrivao Ante Gotovina: nije bio niti blizu ijedne koju je ona navodila. Zato bi joj bilo bolje da začepi labrnju jednom za svagda.

Miljenko
6 godine prije

Mamu im ebem lopovsk. tamo gde su mogli da pljackaju ucijenjuju otimaju to je demokracija za njih

stefan
6 godine prije

Šta je muškarac bez brkova . carla del ponte . negdje sam pročitao da ljudi koji puno lažu i imaju nečistu savjest puno brže stare i sve više liče na sotonu

Bobi
6 godine prije

Štaa? Ode naš muškarac bez brkova…

Ko je rekao Vučić?
6 godine prije

Pre nego li na tekst, pogled mi je pao na fotografiju i pomislio sam “Gospode, koji ružan muškarac, prava nakarada”. Šta reći o osobi koju je Svevišnji tako surovo označio? Može li takva uopšte da se smatra ljudskim bićem?

prvi od 7
6 godine prije

u nedostatku nečeg konstruktivnijeg na temu ,budući se o ovoj “ženi” više manje sve zna,mogu jedino napisati da je toliko ružna da joj ni antrax ne bi mogao ništa , a budući da svako biće ima neku svoju namjenu , ona bi bila savršena za komisiju istraživanja jel negdje korišten bojni otrov. To bi njoj bilo ko da udiše sinusan.

Baba Vanga.
6 godine prije

Imao sam priliku slucajno upoznati Carlu koja je bila sa unukom bar ja tako predpostavljam na letu za USA, Mnogo je bila prijatna i vesela te prilike.

Georgij Žukov
6 godine prije

Jedina stvar koju je za svog mandata tocno kazala jest slijedeca , naime u tijeku gradjanskog rata u Jugoslaviji a imajuci posla sa tipovima poput tudjmana , suska ,glavasa , mercepa , mladica, milosevica , arkana ,karadjica ,martica , izetbegovica , praljka, nasera orica, …..itd je rekla “Srbi su kurvini sinovi, a Hrvati podli kurvini sinovi” ovo je vjerojatno jedina istina koju je ta zena ikad izustila i jedina izjava koju potpisujem .

VENTILATOR
6 godine prije

Kladio bih se da je ova babetina, još prije nego su korporativne elite i oligarsi svijetai krenuli,prethodbo preko obojenih revolucija i svojih banaka osvojiti svijet i dovesti ga u dužničko ropstvo, dobila ulogu istražitelja koji će trenirati strogoću na neposlušnicima.Pa nije za ništa ona došla iz Švicarske koja je stekla dio bogatstva zahvaljujui svijetskoj mafiji i sakrivanju bogatstva korumpiranim čelnicima raznih država.Zna ona kako zaštititi bogate, a kako trenirati strogoću nad malima. Sad kuka i poziva se na humanost, koja se je po njoj u Siriji od legalne vlade otela kontroli pozivajući se na upotrebu kemijskih sretstava, a za kou i vrapci na grani znaju tko ih je koristio.Zašto nije vrištala do neba kad je uništena država Irak kada se je konstatirala istina da Irak nije imao oružje za masovno uništenje. Nije jer su to napravili njeni pajdaši. Kad če netko od njenih pajdaša doći pred HAŠKI SUD jer su… Čitaj više »

stipa
6 godine prije

istraživala i izvješčivala iz Zuricha i Lugana na osnovi pisanja i dokaza od strane Sirijskog observatorija iz LOndona … Neš ti dokaza

Seljak
6 godine prije

Zamolio bih Urednike cenjenog portala da nas, ako je ikako moguce, postede ovakvih anfas portreta. Unapred hvala.

System Failure
6 godine prije

Mocna slika 😀
Ni baka ni deda…

Borac2
6 godine prije

Stara pijandura nije ni za penziju..

Ante
6 godine prije

UN je oduvijek bio prikrivena Američka vojska. ničem drugo nije ni služio.

zvonimir miletic
6 godine prije

zar ta stara kucka nije vec otisla k vragu di joj je mjesto!!!!!!!!!!

tabula
6 godine prije

Ne zna se šta je gadnije, ona ili njena politika

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI