Philip Hammond podnio ostavku prije stupanja na dužnost novog britanskog premijera

Philip Hammond
0
0

Philip Hammond dosadašnji ministar finansija je poslao pismo o ostavci premijeru Theresi May, objavio je Hammond na svom twitter profilu.

“Podnosim svoju ostavku prije Vaše. vjerujem da Vaš naslednik mora biti sposoban da izabere ministra koji je u potpunosti u skladu sa njegovim političkim stajalištima” stoji u Hammondovom pismu premijerki Therese May

Prama Hammondu, “uprkos neizvjesnosti nastaloj nerješenim pitanjem Brexita, ostvaren je značajan napredak u obnovi javnih finansija i pripremi britanske ekonomije za buduće izazove”.

Hammond je u nedelju objavio da će napustiti svoje mjesto prije dolaska novog premijera Borisa Johnsona. Hammond se protivi Brexitu bez dogovora, dok Johnson ne isključuje ovaj scenario.

Državni sekretar za odbranu Velike Britanije, Penny Mordaut postao je još jedan član britanskog kabineta koji je podnio ostavku nakon dolaska Borisa Johnsona kao novog premijera Ujedinjenog Kraljevstva.

Mordaunt je na funkciji državnog sekretara za odbranu od 1. maja. “Hvala svima koji su pomogli da obavim dužnost, dosta smo postigli” rekla je Mordaunt.

Ranije je nekoliko članova vlade najavilo svoje ostavke poput Davida Lidingtona, Davida Gaukea i Rory Stewart.

Brexitostavka
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI