Izraelske zastave zapaljene širom Njemačke

Izraelska zastava vatra
27 komentara

Izraelske zastave su srušene i zapaljene u nekoliko gradova širom Njemačke, javljaju lokalni mediji pozivajući se na policiju i zvaničnike. Zastave su izvješene ispred gradskih vijećnica i drugih javnih zgrada u znak solidarnosti s Izraelom, koji je 7. oktobra pretrpio smrtonosni napad militantne grupe Hamas sa sjedištem u Gazi.

Samo u saveznim državama Sjeverna Rajna-Vestfalija i Baden-Virtemberg zastave su vandalizirane u najmanje 12 gradova, navodi informativni program Tagesschau. U ponedjeljak uveče, muškarac je skinuo izraelsku zastavu istaknutu na stubu ispred gradske vijećnice u Aachenu i zapalio je. U Wittenu je zastava skinuta dva puta, posljednji put u petak uveče, dok je zastava istaknuta ispred protestantske crkve u Bad Saeckingenu gađana jajima.

Policija je za Bild saopštila da je pijani muškarac u 50-im godinama pokušao da sruši zastavu u gradu Pirna (Saksonija), ali su ga policajci zaustavili. Izraelski nacionalni simboli su skinuti, ukradeni ili uništeni u Mainzu (Rajna-Palatinat), Erfurtu (Tiringija), Stralsundu (Meklenburg-Zapadna Pomeranija) i Stadeu (Donja Saksonija), između ostalih mjesta.

„Snažno osuđujem napad na našu gradsku vijećnicu i nadam se da će policija istražiti [incident]“, rekla je gradonačelnica Stade Soenke Hartlef. Dodao je da će grad “nastaviti da pokazuje našu solidarnost sa Izraelom i pustiti da se zastava vijori na istorijskoj gradskoj vijećnici uprkos i upravo zbog ovog napada”.

U nekim slučajevima službenici su uspjeli da identifikuju počinioce. U Šverinu (Meklenburg-Zapadna Pomeranija), osumnjičeni je 17-godišnji muškarac iračkog porijekla, koji je djelovao u grupi ljudi, od kojih su neki bili “migrantskog porijekla”, saopštila je  policija .

Krađa i skrnavljenje nacionalnih zastava je krivično djelo u Njemačkoj, za koje je propisana kazna do tri godine zatvora. Pored akcija protiv izraelskih zastava, policija je u srijedu saopštila da su kukasti krstovi i riječi “Ubij Jevreje” ispisane na fragmentima Berlinskog zida.

Njemačka je od prošle sedmice doživjela val antisemitskih incidenata dok političari i zvaničnici izražavaju podršku Izraelu nakon smrtonosnog napada militantne grupe Hamas, u kojem je ubijeno više od 1.300 Izraelaca. Izrael je odgovorio zračnim napadima na Gazu, ubivši 2.750 ljudi, prema palestinskim zvaničnicima.

Propalestinske demonstracije zabranjene su u nekoliko njemačkih gradova iz straha od izražavanja ekstremističkih osjećaja.

IZRAELnjemačkaPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kokolo
6 mjeseci prije

Autohtono stanovništvo??? Ma sigurno, porijeklom iz???

Nekoime
6 mjeseci prije

Teško Nijemce u SS natjerat…

tihobl
6 mjeseci prije

A ne kazete kako policija pendreka demonstrante koji podrzavaju palestince.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Da nisu inžinjeri i doktori koje je Merkelova zvala 2015. u Europu, a ovi se masovno odazvali?

Karma
6 mjeseci prije

Covid zastava?

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Nikad nije kasno 😉

Max
6 mjeseci prije

Nepotrebno.

Mark
6 mjeseci prije

Zašto ne stavljaju Palestinske zastave? Oni su žrtve već desetljećima.

Selena
6 mjeseci prije

,,I ‘ajmo Jovo nanovo.” Homo sapiens – ekstremno neinteligentna rasa.

Dokurčilomi
6 mjeseci prije

Potpuno pogrešno, kada Židov prolazi ulicom Nijemac mu se mora skloniti u stranu i pognuti glavu. Ipak su Židovi po Talmudu nadrasa i postavljeni za vođe čovječanstva.

Hogar
6 mjeseci prije

Eu je hrpa goyima ili korisne stoke. Njemci su veliki radnici i korisni su neradnicima

6 mjeseci prije

Divlji neintegrirani narod koji mrzi zapad

Bruno
6 mjeseci prije

Plenković i njegovi prijatelji, smežurano spolovilo i meka ćuna osjećaju krivnju iz drugog svjetskog rata, pa su se ćifutima uvukli u gizicu, samo peraje vire. Jedinčovjek koji je imao muda da se suprotstavi ćifutima je Tito. Nisu imali ambasade, a 73. je Arapima isporučio 100 tenkova koji su mogli s broda pucati. Rusi su im isporučili tenkove, ali nisu municiju. Bezmudić je zavladao svijetom.

Drazen
6 mjeseci prije

Migrantskog porijekla???? Da li je to ljevica tako RASIZAM?

DobrotaJeIzbor
6 mjeseci prije

Isti ti Nijemci su namjeravali istrijebit i tvoju lozu. Kako ono?; mi nadljudi – vi živine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI