Kancelarka Merkel odbija imenovati bavarskog premijera za svog nasljednika

Angela Merkel
46 komentara

Posjet Bavarskoj od strane Angele Merkel potaknuo je nagađanja u njemačkim medijima o tome da bi regionalni premijer Markus Soeder mogao postati vodeći kandidat za mjesto kancelara.

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbila je izravno podržati bavarskog premijera Markusa Soedera kao svog nasljednika. Na pitanje novinara, nakon sastanka s premijerom, vidi li ga kao snažnog kandidata koji će je zamijeniti, kancelarka je rekla da je dobar vođa Bavarske, ali odbila je dalje komentirati.

Nakon četiri mjeseca gotovo potpune izolacije, Merkel je napravila iznenađujuće putovanje u Bavarsku, stigavši na sastanak sa Soederom u raskošnu palaču Herrenchiemsee, koja se nalazi usred jezera, jugoistočno od Münchena.

Nakon sastanka Merkel je rekla da će prihvatiti pozivnice drugih državnih premijera.

Njemački mediji su kancelarkin sastanak sa Soederom protumačili kao “krunidbu” bavarskog poglavara, a Bild, najveći medij u zemlji, Soedera je nazvao “prestolonasljednikom”.

Sljedeći nacionalni izbori u Njemačkoj zakazuju se za 2021. Merkel je odstupila s mjesta čelnika konzervativne Kršćansko-demokratske unije 2018. godine, rekavši da neće tražiti ponovni izbor. Annegret Kramp-Karrenbauer preuzela je dužnost čelnika stranke nekoliko mjeseci kasnije i očekivalo se da će tražiti poziciju kancelarke. Međutim, podnijela je ostavku početkom ove godine i rekla da se neće kandidirati za kancelara na sljedećim saveznim izborima.

Prema posljednjem istraživanju Forsa, bavarski premijer mogao bi se nadati 52 % javne podrške na sljedećim izborima, što će ga staviti daleko ispred ostalih potencijalnih kandidata za tu funkciju.

BundestagKancelar
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

Feudalnije i arogantnije poželjno ?
AVE MAFIA .

*Ime
3 godine prije

Ku*va sotonistička…

Komentator
3 godine prije

Nema tu ništa neobčnog! Prusi i Bavarci nikada u povijesti nisu bili naročito prijateljski jedan prema drugom. Već sama činjenica, da su Bavarci katolici a Prusi Evangelisti iliti protestanti stvara veliku razliku u mentalitetu tih ljudi. Bavarci su još posebno ljuti na Merkelicu, jer je ona glavni krivac za dolazak milijuna migranata u Njemačku i naj veća koncetracija migranata stvorena je upravo u Bavarskoj. Tamo postoje sela, koja trenutno imaju jedno 800 stanovnika domaćih Bavaraca i 1500 raznih migranata, koji su porijeklom od Magreba preko Bl. istoka do Afganistana i mi teško možemo zamisliti koliko se je život Bavaraca time promijenio i koliko ti ljudi pate i proklinju onoga(znamo koga) koji im je sve to priredio i te svoje osjećaje sve češće javno izkazuju i tako Merkelica dobro zna, koliko je Bavarci “vole”! Njemačka u budućnosti kao vođu treba jednog konzervativnog i odlučnog čovjeka, koji će biti prava suprotnost od… Čitaj više »

alex
3 godine prije

Herreninsel am Chimsee, gdje su se kupali muškarci i Fraueninsel, gdje su se kupale žene. Palača, koju prišvikani kralj Ludwig II nije završio, ali je uspio ispraznit državnu blagajnu gradeći tu palaču i onaj dvorac u stjenama.😂

alex
3 godine prije

Ne treba smetnuti s uma da je Hitler svoj slavodobitni pohod počeo u pivnici u Muenchenu.

piždro
3 godine prije

merkelica Cion crvenkapica iz Wunderlanda Deutschlanda. Koja kad se slika non-stop rukama prikazuje piramidu kojoj pripada kad stoji pred kamerama.. Kao znak gdje pripada i ko inače ovom lijepom al tužnom i izmučenom planetom vlada i upravlja.. bolesan svjet…

hvgcvgcvvkhbkjvhgcgteeser
3 godine prije

Terorizira ova varanica dva desetljeća, dosta je više………….

piždro
3 godine prije

Evo jedan isječak od novijeg teksta Q-Anona Text je interesantan da se vidi dubina manipulacije bjelosvjetski mestara.. podmuklo i zlobno do bez kraja! Bas paše uz sliku ove varanke na sici “Veliko Buđenje Sada je došlo vrijeme: Pred našim očima se konačno odvija final okršaj elitistički poredak koji je suptilno pokoravao ljude kroz mnogo stoljeća – ako ne i milenijima – ubojstvima, lažima, prevarama i iznudama preko tajnih mreža. To je dijametralno suprotno prirodnom božanskom poretku. To je red podmuklog zla koji se inteligentno skriva iza maske dobra. Obmana je toliko savršena da većina sve ovo doživljava kao “potpuno normalno”, ispravno i zakonito. To je ispiranje mozga par excellence, obrazovanje za kolektivnu mentalnu ludost pomoću propagandnog multiplikatora. Bolesni jer su prevareni i porobljeni dobrovoljno služe svojim tiranima, vjerujući da su slobodni i samoodređeni. Postali su slijepi vjernici u jednoj od najopasnijih religija, državnoj religiji. Opseg laži i obmane toliko je… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Njemci bi cjeloj Europi Diktirali a ne znaju što bi sa sobom.

Srecko
3 godine prije

Heil Covid!?pljuc

štasi im Merkel nije Njemica
3 godine prije

bild.de/video/clip/news-inland/razzia-gegen-passfaelscher-ring-kopf-der-bande-kam-2013-nach-deutschland-71910674-71913998.bild.html
focus.de/politik/deutschland/tid-31300/titel-das-leben-der-anderen-angela-merkel-stasi-akte-merkel_aid_994336.html

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI