fbpx

Katar – Još jedan veliki poraz stratega “novog svjetskog poretka”

Tamim Bin Hamad Al-Thani

Bahrein, Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Maldivi, Libija i Jemen, iako se u posljednje dvije zemlje ne zna tko je donio odluku, odlučili su suspendirati diplomatske odnose s Katarom. Bahrein je bio prvi, navodeći da je akcija motivirana uzastopnim pokušajima Dohe da destabilizira zemlju. Bahrein je dao svojim diplomatima 48 sati da napuste Katar.

Osim toga, Manama je suspendirala zračne i pomorske linije komunikacije s Dohom i zabranila građanima Katara da dolaze u Bahrein, a svojima da borave ili posjećuju Katar.

Ubrzo nakon toga, Saudijska Arabija, Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati su donijeli slične odluke, Rijad i Kairo su prekinuli zračne i pomorske veze s Katarom.

“Vlada Kraljevine Saudijske Arabije u ostvarivanju svojih suverenih prava zajamčenih međunarodnim pravom i zbog zaštite nacionalne sigurnosti od terorizma i ekstremizma, odlučila je prekinuti diplomatske i konzularne odnose s Državom Katar”, navodi se u priopćenju saudijskog režima.

Katarski državljani imaju 14 dana da napuste Saudijsku Arabiju. U isto vrijeme, saudijska koalicija je najavila otkazivanje sudjelovanje Katara u vojnim operacijama protiv Jemena, tvrdeći “kako Doha podržava terorističke skupine Al-Qaedu i ISIL”.

“Vlada Arapske Republike Egipat je odlučila prekinuti diplomatske odnose s Katarom zbog nastavka neprijateljskih aktivnosti katarskih vlasti u Egiptu”, stoji u priopćenju iz Kaira.

Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati su također blokirali internetske stranice i televiziju Katara. UAE su optužili Katar za “destabilizaciju sigurnosti regije”, dajući katarskim diplomatima 48 sati da napuste zemlju, jer su “podržavali, financirali i naoružavali terorističke, ekstremističke i sektaške organizacije”.

Sukob između Katara i susjednih zemalja je eksplodirao tjedan dana nakon konferencije Saudijska Arabija-SAD u Rijadu. Službeno je priopćenje da je katarski državna novinska agencija bila hakirana i da je na njoj objavljena izjava emira Al-Thanija, “koji je zagovarao dobre odnose s Iranom”.

Emir od Katara je, navodno, kritizirao SAD, Saudijsku Arabiju i druge da žele izazvati napetosti s Iranom, kojeg je nazvao “islamskom silom”. Naime, poznato je da su Saudijska Arabija i SAD kritizirali i prijetili Iranu, a Washington je tražio da arapske zemlje poboljšaju odnose s Izraelom, “kako bi se zajedno lakše obranile od iranske nuklearne prijetnje”.

Libija je također prekinula diplomatske odnose s Katarom. Prozapadne vlasti u Tripoli su Dohu optužile da je “glavni izvor oružja za libijske podružnice Muslimanskog bratstva i drugih islamističkih oružanih skupina još od 2012. godine, što predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti arapskog svijeta”. Republika Maldivi se također pridružila sankcijama.

“Žalimo zbog njihove odluke da prekinu vezu s nama. Ove mjere su neopravdane i temelje se na tvrdnji bez dokaza. Država Katar je aktivni član Zaljevskog vijeća za suradnju arapskih država, poštuje njegovu povelju, suverenitet drugih država i ne miješa se u njihove unutarnje stvari, te ispunjava sve svoje obveze u borbi protiv terorizma i ekstremizma”, rekao je ministar vanjskih poslova Katara, Muhamad bin Abdurahman Al-Thani, te dodao kako je njegova zemlja predmetom “neprijateljske medijske kampanje, na koju će Doha odgovoriti”.

Međutim, zamjenik ministra vanjskih poslova, Quwayt Qalid Jaralah, rekao je “kako je razočaran i izrazio spremnost Kuvajta da podrži Katar”.

Uvod u agresiju?

Abdalbari Atwan, urednik novina Rai Al-Yum, naglašava da bi ovakav prekid odnosa s Dohom mogao biti uvod u vojnu agresiju na Katar.

“Sljedeći korak će biti vojna akcija za promjenu režima u Kataru, jer se ovaj rat planira mjesecima”, napisao je Abdalbari Atwan, naglasivši da prekid diplomatskih odnosa i zatvaranje granica služe za izolaciju Dohe.

Stav Irana

Tajnik iranskog Vijeća stručnjaka, bivši general Mohsen Rezayi, pozvao je Saudijsku Arabiju da izbjegne uplitanje u unutarnje poslove Katara, upozoravajući Rijad “da tolerancija zemalja u regiji ima granicu i da regija može eksplodirati od bijesa”.

“Miješanje Rijada u unutarnje poslove Katara pod izgovorom njegovog prijateljstva s Iranom se svodi na agresiju”, napisao je Rezayi, te upozorio da će ilegalne mjere Saudijske Arabije regiju dovesti na rub nesigurnosti, rekavši da saudijski vladari samo sebi kopaju grobove, jer uskoro će vidjeti ustanak naroda, svog i svih susjednih zemalja.

Izrael: “Mi i Arapi smo na istom brodu kojem prijeti nuklearni Iran”

Konačno se oglasio i bivši izraelski ministar obrane Moshe Ya’alon.

“Danas vidimo što arapske države čine Kataru, kojeg tretiraju kao odmetničku, bilo zbog njegovih dobrih odnosa s Iranom, kao i da zbog podrške, financiranja i poticanja na terorizam. Osim činjenice da ovo znači kako ne postoji nikakva arapska koalicija, pogotovo ne protiv nas, razvoj događaja na Bliskom istoku u posljednjih nekoliko godina ovim potpuno negira termin “arapsko-izraelski sukob“. Mi i Arapi, kada su Arapi tijekom šestodnevnog rata stvorili koaliciju u pokušaju da unište židovsku državu, danas smo na istom brodu . Sunitske arapske zemlje, osim Katara, su u istom brodu s nama, jer vidimo da je nuklearni Iran prijetnja broj jedan za sve nas”, rekao je Moshe Ya’alon.

Bivši izraelski ministar obrane je ovom izjavom potvrdio činjenicu da postoji savez između vehabijskih petromonarhija i židovske države, kojeg je zapečatila aktivna vojna i logistička pomoći Izraela terorističkim organizacijama u Siriji.

Sirija, Bliski istok i svijet

Uglavnom, sukob između Dohe i Rijada traje već mjesecima, ako ne i godinama, posebno na sirijskom teritoriju, gdje razne terorističke plaćeničke organizacije financiraju i Saudijci i Katar, koje se sada tamo bore za prevlast na privremeno okupiranim područjima. Neizbježno se ovaj sukob odrazio i na odnose među njihovim sponzorima i obrnuto.

Puknuće vehabijsko-NATO osovine bi se moglo smatrati i kao posljedicu ukupnog strateškog poraza velikog plana američkih neokonzervativaca, koji su od Bliskog istoka htjeli stvoriti platformu za buduće napade protiv Rusije, Kine, Irana, pa čak i za vršenje pritiska ili napada na Indiju, ovisno o ponašanju New Delhija.

Ovakav događaj samo može značiti propast planova rođenih u deliriju neokonzervativaca i Zbigniewa Brzezinskog, koji je na vrijeme preminuo, tako da ne mora gledati potpuni poraz strategije čiji je bio arhitekt.

Sada dolazi najljepše. Otkrivanje tajni i iznošenje prljavog veša tijekom predstojećeg obračuna među beduinima okićenim draguljima. Vehabijski čobani, socijaldemokratski kolonijalisti sa svojom ideologijom s popustima iz supermarketa i desnica potpuno u rukama banaka će tražiti izlaz iz ove situacije, jer su svi neraskidivim lancima vezani za petrodolar.

Naravno, bit će napada i na Zapadu, jer nije u igri samo koža saudijskog režima. Naime, mnogo ih je dio ove velike igre u lijepom svijetu “modernog” liberalnog kapitalizma, koji živi od dioničkih indeksa i bez ikakve materijalne proizvodnje. Očito je da će operativci ove močvare, mediji i obavještajne službe, koji su s milijardama dolara regrutirali stotine tisuća terorista u svijetu, učiniti sve kako bi sve bilo kao i ranije.

Međutim, lavina se zakotrljala i tek na kraju će se zbrajati pobjednici i gubitnici.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
54 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Eheh
Gost
Eheh
3 godine prije

Naravno, bit će napada i na Zapadu, jer nije u igri samo koža saudijskog režima. Naime, mnogo ih je dio ove velike igre u lijepom svijetu “modernog” liberalnog kapitalizma, koji živi od dioničkih indeksa i bez ikakve materijalne proizvodnje. Očito je da će operativci ove močvare, mediji i obavještajne službe, koji su s milijardama dolara regrutirali stotine tisuća terorista u svijetu, učiniti sve kako bi sve bilo kao i ranije.

Međutim, lavina se zakotrljala i tek na kraju će se zbrajati pobjednici i gubitnici. BRAVO, odlican clanak.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije
Reply to  Eheh

Uzroci ovog sukoba vise nisu samo strateski. Zbog iduceg: Katar je jedan od najvecih proizvodjaca zemnog plina. Zajedno s Iranom eksploatira najvece nalaziste plina na svijetu, Juzni Fars. Katar je vlasnik 19% ruskog Rostnjefta, odustaju od kupnje americkih lovaca. Karar je zajedno s Saudijskom, UAE i Bahreinom bio najveci financijer i pomagac ISIL-a za americki racun. SAD smeta priblizavanje Katara Rusiji i Iranu, a Saudijci ce odigrati ulogu policajca.

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije
Reply to  Koča Popović

to vezen nema sa plinom,naftom trenutno,tak proces planiran puno prije samo se sada realizira,svi ostale na tom podrucjo to isto ceka,pisao sam juce da sve arapske zemlje po planu globalista moraju ici u sistem upravljanaj pod kapu Irana.Ova danas nja događanja u parlamentu Irana,pucnjava ide sa ciljem da se pojedine strukture u Iranu otklone koje su protiv globalista i sve ide svojim ciljem.samo treba sve to razumjeti..

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Milane…nije mi jasno zašto onda toliki pritisak na Iran kad globalisti žele, kako kažete sve Arape pod kapom Irana?

Arkaj
Gost
Arkaj
3 godine prije

@Pizistrat Nelson, e ako ovo Milan uspije logički objasniti onda može i graditi kule u zraku. U tom slučaju je glupo da gnjija ovde, State Department svijećom traži takve kako bi ih zaposlio kao predstavnike za medije i plaća suhim zlatom….

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije
Reply to  Arkaj

ja netrebam pare od State Departmen,ja imam dobar posao placen,jos 4 godine pa u penziju,pare nisu sve u zivotu..

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Milane, nisam vas mislio prozivati nego sam samo htio da nam pojasnite jer vidim da ste prilično upućeni u situaciju, ali mi nema logike da je to baš tako…

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije

To ti mislis i tisuce kao ti Ali takve stvari třeba hledati drugacijih očima od obicnih laika na své to

tuf
Gost
tuf
3 godine prije

Ne izgleda mi ovo kao “puknuce osovine” , vise kao njezino glancanje i razrada

Imenjak
Gost
Imenjak
3 godine prije
Reply to  tuf

kako to?

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Sta je sa ovim svijetom?

Željko
Gost
Željko
3 godine prije
Reply to  Sinisa

@ Sinisa Svaki dan se isto pitam i što više čitam , manje znam !!

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije
Reply to  Sinisa

slijedi po nalogu globalista preformacija pojedinih drzava u svijetu,naprije pocelo sa preformacijom amerike dolaskom Trumpa,sada slijedi ostalima..Nece biti smao Katar u pitanju,sve ove drzave koje su mu nametnule sankcije,svi de dozivjeti preformaicju,sve je to igra po planu globalista..to se neda izbjeci..

Borac2
Gost
Borac2
3 godine prije

Abdelbari Atwan bas i ne prica gluposti. Dobro ga je slusati.

Njpo
Gost
Njpo
3 godine prije

Izrael-Arapi-Anglosaksoni……i teroristi

Tonny
Gost
Tonny
3 godine prije

Evo je ne razumim bas nista.
Milan razumi sve.
A vama gospd. Babichu petica na dobrom clanku i trudu.

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije
Reply to  Tonny

Ja razumim,nasuprot tebi mnogima.Da bi mogao razumjeti poltiku,moras razumjeti kako funkcioniraju globalisti .Kod upravljanja globalista je glavni faktor vrijeme ,gdje faktor vremena nije vezan za vrijeme zivota jendog pokoljenja,raditi nesto na brzinu za svaku cjenu,to tako nefunkcionira.U procesu geopolitike egzistira nisko frekvencijski i visoko frekvencijski procesi koji se nedaju prostim okom vidjeti.Onaj tko nerazumije proces upravljanja nekim stvarima taj nemoze niti shvatiti pojave nekih stvari.Zato globalisti nisu vezani faktorom vremena i svoje ciljeve ostvaruju generacijama a u svemu tome manerviraju raznim sistemima i putevima.Tako npr.Trump je predstavnik globalista koji ima zadatak likvidirati Pax Amerikana jer su do sada u svijetu u zadnjih godina toliko toga lošeg napravili da njihova era vladavine mora zavrsiti.To je slicno sto se događalo prije puno godina sa rimskom,grckom i egipatskom kulturom.Sav taj proces u americi ide da dosadasnja americka drzavna elita mora biti odpojena od finacijskih sistema.Cim netko pocme napad na Trumpa dolazi do finansijskie krize na svjetskom financijskom trgu gdje npr.Soros i ostatni dio statne elite gubi financijsku moc i pare..Globalisti otvoreno kazu:Ostavite Trumpa na miru imacete pare,nedate mu mira svi redom bankrotirate.Civilizacija je uvijek egzistirala i egzistirati ce dalje i da bi sve to prezilo bez ekoloske,ekonomske,nuklearne katastrofe treba osigurati sve uvijete za civilizacijsku egzistenciju.Ima puno toga,npr.mnogi spominju Brezinskog koji je navodno bio velika faca..Mnogi nemaju pojma o procesu upravljanja pa pisu gluparije.On je bio samo figurka u sistemu globalista oko kojeg se davala velika pozornost,Morate shvatiti d aje globalizacija proces koncentracije upravljanja svjetskih proizvodnih sila na planeti Zemlja je sistemom Objektivnim,gdje nije ovisan o nikakvom zahtjevu nekog pojedinca nego je to proces objektivni.Ali,da bi mogli upravljati objektivnim procesom morate razumjeti subjektivni proces,upravljanja planete zemlje sa određenim ciljem,o tome odlucuju poglavari globalista.Da bi poglavari u globalista svoj cilj ostvarili potrebuju igrače koji budu igrati po određenim pravilima.Ti igraci realiziraju nadnarodni sistem upravljanja takvim ciljem da bi odgovaralo ciljem globalizacije,a metodi a formi sami igraci to relaiziraju ili stvaraju.Takav jedan od velikih igraca je Kisinger..a Kissingerr u tom procesu upravljanja treba pomocnike kao sto je bio Brezinski.Kod globalnog upravljanja postoje zadatki,npr.kako neki stat rasformirati i tom prilikom potrebno je surađivati na tavom planu sa raznim nadnarodnim mehanizmima,oni se nalaze u stranim drzavama i rade za strane pare i onda realiziraju rat gdje sa vlastitim ljudima ubijaju svoje ljude u svojoj zemlji.Konkretna figura kod takvih zadataka bio je Brezinski koji je surađivao sa Usamou Bin Ládinem,ili poznata stvar takvog procesa dogo odio se na prostoru bivse Yugoslavije gdje su vlastiti placenici za pare ubijali svoj vlastiti narod..SIROKA je to tema da bi obican laik mogao razumjeti,mora se razumjeti osnovna stvar u svemu tome a to je upravljaci proces,kako globalisti funkcioniraju u određenom vremenu a posto nisu vezani za faktor vremena,neka pojedina događanja onda obicnu raju iznenađuju a taj trenutni događaj na određenom podrucju puno prije je vec bio naplaniran samo je dosao trenutak da se realizira.Previse se neumarajte oko svega toga,netrosite energiju ako sve to dobro nerazumijete,nevjerujte novinama,tv kucama,svi lazu,sve je to u tom sistemu procesa globalizma i morate shvatiti da oni MORAJU pisati,govoriti kako im kazu,inace preko noci nestaju.Da bi sve to razumjeli morate puno raznih informaicja spojiti,shvatiti o sto ide,a da bi sve to na koncu razumjeli morate savladati i znati slijedece a to je:KONCEPT ZAJEDNICKE SIGURNOSTI I SVEUPUPNA TEORIJA UPRAVLJANJA koja se satoji od 6 tocaka ili priroriteta..sa tim svim Putin perfektno vlada i relaizira svoje planove..

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Nego mile reci ti nama kad ce coravi mesija

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Jecli Milan možda admiral Lošo??

Beduin
Gost
Beduin
1 godina prije
Reply to  MilanCZ

E moj mile,i onda je došao svizac pa zamotao čokoladu, ali ti to nečeš razumjeti jer je prejednostavno u globalu!

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Ćifuti stoje iza ovog čina.Uostalom,tko bi drugi ?

Kovut
Gost
Kovut
3 godine prije
Reply to  Jole

100% si u pravu ali kako razviti dogadjaje da krenu po zljebu Ćifuta koji su oni napravili mozada prije 10 ili 20 godina?

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije
Reply to  Jole

ma kakvi cifuti..he.he

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Jok Milane…stoje bušmani u koaliciji s crvenim kmerima i jakutima.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  žrec

Zrec da nisu mozdaaaa ,globalisti ?

davor
Gost
davor
3 godine prije

Slaveni i Arapi su uspješno zavedeni od strane obavještajnih službi da se okreću jedni na druge unutar jezične i etničke skupine, dok se to ne promijeni neće biti bolje. Ko nam/im je kriv. Niti smo mi na Balkanu crtali naše državne granice niti su to radili Arapi na arapskom poluotoku. Tko je za to kriv što smo to prepustili drugima?

Kovut
Gost
Kovut
3 godine prije
Reply to  davor

Slavenima s podrucja bivse Jugoslavije je bilo omiljeno prodavati onu foru
– znas li ti sto su oni nama napravili prije 50 godina…pa cak znas li ti sto je bilo prije 500 godina.

Mario
Gost
Mario
3 godine prije
Reply to  Kovut

Kakva jaja ti prodajes < pokvarena kao sto si i ti !

subaru
Gost
subaru
3 godine prije

A čuj ovoga, mi i arapi, a trebao je reći mi i mi koji glumimo arape. Da li je vovo planirano od prije da pedro bude Katar ili je promjena planova, mislim da je ovo prvo.

fenix
Gost
fenix
3 godine prije

Nije toliko vezano za temu ali Usa aviacija bombardovala ponovo Sitske milicije kod Tanefa. I nikad zesca reakcija Rusije koja je saopstila da je ovo bio namjeran napad a ne slucajan i da je ovo uvod u rat i takodjer je saopstila da Rusija ima sposobnost da zastiti sebe ali i Siriju. Takodjer bila je tel.linija na relaciji Doha-Ankara pa Teheran-Ankara i zatim Doha-Ankara-Teheran sa Moskvom. Nezvanicno moguce je da Rusija udje sa vojskom u Katar to i Thaniji zele ponavljam ovo je nezvanicno.

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije
Reply to  fenix

Usa avijacija nije bombardirala nikakvu sitsku miliciju,ona je izbombardirala bjegunce ISIL-a koji su bjezali,jednostavno za odgovor:sve te razne grupe ceka ista sudbina,potrosena su ruba i treba ih likvidirati..informacija prava zlata vrijedi,neprepisuj iz novina koje pisu lazi,provjeri dobro pa napisi,jer neistina ponekad ima los odaziv..

Lin
Gost
Lin
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Ajde ti onda prepisi vamo tu tvoju zlata vrijednu informaciju !

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije
Reply to  Lin

ja imma informaciju iz ruskih izvora koji objektivno pisu nasuprot puno drugih koji informacije izokrecu,kako im s ekaze..toliko..

fenix
Gost
fenix
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Ja misim da jeste bombardovala to je objavio i Ruski Sputnik i prenjeo ovako ostru reakciju Rusije koja je cak sazvala SB UN povodom ovoga. Jedino ako je Sputnik prenjeo pogresnu informaciju onda se izvinjavam.

Tonny
Gost
Tonny
3 godine prije

@ Adminstratoru

Ovaj clanak MilanaZC vrijedi kao jedna posebna reortaza.
Milana, puno hvala
i dalje nista ne razumjem – ovo je do mene.
***************************************************************
MilanCZ
Ja razumim,nasuprot tebi mnogima.Da bi mogao razumjeti poltiku,moras razumjeti kako funkcioniraju globalisti

anarho
Gost
anarho
3 godine prije

Ne moze se sjedit na dve stolice … jel ono katar kupio dionice rosnefta?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  anarho

Navodno je s Iranom dogovorio eksploataciju i prodaju zajedničkog plinskog polja, kako se ono zove….ne da mi se tražit

Five Eyes
Gost
Five Eyes
3 godine prije

Danas
CIA je izjavila da je Putin zavadio Qatar i arapske zemlje………US intelligence officials believe Russian hackers planted a false news story that prompted Saudi Arabia and several allies to sever relations with Qatar, according to CNN.

bato
Gost
bato
3 godine prije

ako itko finasira i podržava ISIL to su SAD Izrael i SA, i pošto ISIL u Siriji i Iraku gubi teren oni sada pokreču svoje aktivnosti u Iran, ali bez podrške USA i SA oni taj plan nebi mogli sami provesti, tako da je sve jasno o čemu se radi, destabilizacija ovog područja i guranje Katara i Irana u rat, kako bi kasnije nametnuli demokratsku vlast i time preuzeli kontrolu na resursima (nafta gas ) tih dvije država, nadam se da jim taj plan ne pođe za rukom i da se na kraju izpostavi tko stoji izza tih provokacija, ne zaboravimo da je USA prije dve sedmice podpisala ugovor o prodaji naoružanja SA , a za kontra uslugu SA sada ucjenjuje Katar koji je savezik Irana, sve jasno,….

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  bato

Napasti iran je malo tezi zadatak… Nemoguc skoro bez nuklearnih taktickih i uz zrtve koliko i vietnam i svjetsk rat i vecina ratova usa

Svjatoslav 969
Gost
Svjatoslav 969
3 godine prije

Katar je vlasnik 19% Ruskog Rostnjefta ?
Katar je ugostio 10 000 jenkija ?
Katar lezi na crnom zlatu i gasu ?
Putinova sahovska tabla je bila unapred osmisljena da se zrtvuju top, lovac ili konj (protivnikov) , i tako sa desne strane ostane los raspored protivnika da brani kraljicu..
Ogromna supljina je sad nastala koju dava prednost Putinu da povlaci vise (razlicitih) poteza nepredvidjenih …A Ameri poletili da se docepaju 19%vlasnistva Rostnjefta, samo kasne previse..Nemaju figura puno u igri.. Usput Putin je naceo i ljevu stranu na sahovskoj tabli preko Agrokora ulazeci diretno prema kralju (eu trzistu)
Sve u svemu mudri dugogodisnji potezi od Putina koji sad davaju losu prednost i strategiju Amerima.
E sad pitanje je u sahovskoj tabli sta ce biti i kako sa vlasnistvom 19% Ruskog Rostnjefta ..

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Svjatoslav 969

Ti bas volis šah ..

Svjatoslav 969
Gost
Svjatoslav 969
3 godine prije
Reply to  Alen

Kako drugovacije objasniti sadasnju situaciju….
Zar se tu ne radi ocigledno u Katru o pramidi Ponzi … Isisavaju Ameri ono sto nisu uspijeli u Siriji a pare se ne davaku djabe…Nije li isto sistem piramide Ponzi u Agrokoru…
Zar mislis da neumejju da igraju prljavo sah i Rusi kao ameri desetljecima.. Ako sad ne isisaju zadnji dolar iz Katra , klimace se ekonomija Amera.. A Rusi ko Rusi igraju sah 😉

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Svjatoslav 969

Kraljev gambit, ili možda carski gambit (mislim na Putina) ?

Svjatoslav 969
Gost
Svjatoslav 969
3 godine prije

Katar ima ogromni fond za investicje 300 md
Usput su ulili ogromne pare u Rosneft.
Amerima hitno treba 1000 md da krenu od nule radi ekonomije. SA kupuju bombone i cokolade od Amera za 300 md. Malo ce tu uci u igru i Kuvajt sa kojih 200 md.I njima se doci neka demokracija hokus – pokus. E sad pitanje nad pitanjima ko je i kad dozvolio Katru da udju u igru sa Rosneftovim zvijerima.I koliki je trenutni fond za investicije Katra . Ako je i tanji za 100 md onda (a vijerovatno je i veci ) onda su ih Rusi stvarno -zedne preko vode- i to pred nosom Amera..

gostgost
Gost
gostgost
3 godine prije

mislim da je autor clanka u naslovu objasnio sve globalisti su projektom katar dozivjeli veliki neuspjeh i u toku je unutrasnje preslagivanje

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Netko je zakočio rulet da kuglica padne na broj gdje su žetoni Katara.
Navlakuša, da zaigra i Iran. On je prava meta.
Za razumijevanje procesa na globalnoj razini, Ian Bremmer, G-Zero.
I nova knjiga, Every Nation for Itself: Winners and Losers in a G-Zero World.

Svjatoslav 969
Gost
Svjatoslav 969
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Tu gde treba da se zaustavi kulica vec su Rusi ulozili 19% Rostnjefta…I to ne jucer..Ne vijrujem da ce lako da gube zetone (akcije) po Katru..

Bazni
Gost
Bazni
3 godine prije

U čemu je stvar? Odavno je poznato da su najveći lokalni sponzori nastanka ISIL-a Saudijska Arabija, Katar i Izrael. Svima njima osobito pogoduje masovna islamska migracija u Europu i uništavanje Europskih društava. Što prije balvanima u Bruxellesu bude jasno da te zemlje uništavaju Europu, to bolje. Ali to će se jako teško dogoditi, jerbo su isti od strane Saudijaca i Katara masno potplaćeni.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Bazni

Jesne su svima sve stvari samo niko nema muda nista uciniti.. Osim rusa … Svijetom vlada strahovlada i represija amerike i cionista glavnokomandujucim..

vv-oltv
Gost
vv-oltv
3 godine prije

LAVROV – CNN – FAKE NEWS
CNN has undermined its reputation by breaking a story on “Russian hackers” who allegedly stirred up a diplomatic crisis gripping the Gulf states, Foreign Minister Sergey Lavrov said, calling the American channel “media of mass misinformation.”
“I believe CNN and other media outlets – who don’t fully deserve to be called as such since they are rather ‘media of mass misinformation’ – wait for some stories with certain ‘flavor’ or some scandal to automatically put the blame on Russia, Russian hackers, or anything attributed to Russia even without citing hard evidence,” Lavrov said on Wednesday.

hjk
Gost
hjk
3 godine prije

@ Osoba C
Malo sam googlao o toj knjizi pa mogu reci
odvratan mi je njegov rjecnik i ono americki-centrizam
tako da je knjigu nemoguce citati.
Doduse ima nekih pametnih recenica a ima i djelova knjige koji odbijaju citaoca.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  hjk

@hjk
Slažem se, samo da bi razumjeli stvari koje se događaju i kamo vode, proučavanje druge strane je osnov, da bi se moglo parirati.

Maliivica
Gost
Maliivica
3 godine prije

Oni koji stoje iza financiranja nepostojecih terorista su Amerikanci i JWO

POVEZANE VIJESTI

Izbornik