”Kina šalje postrojbe u Ladakh s ciljem napada na Indiju u bliskoj budućnosti”, tvrdi zastupnik BJP Swamy

Ladakh
15 komentara

Prije godinu dana, početkom svibnja, deseci indijskih i kineskih vojnika ozlijeđeni su u sukobima na sjevernoj obali Pangong Tso, jezera koje prelazi granicu između Indije i Kine. Napeta situacija dovela je do nasilnih okršaja u dolini Galwan 15. lipnja, što je rezultiralo žrtvama na obje strane, prvi put u 45 godina.

Parlamentarac vladajuće stranke Bharatiya Janata, Subramanian Swamy, upozorio je na “vrijeme krize” jer Kina okuplja svoje postrojbe u Ladakhu u pripremi za napad na Indiju u “bliskoj budućnosti”.

Govoreći o spremnosti Indije za napad, Swamy je rekao da je Indija “dobro pripremljena, ali da će kineski napad odnijeti puno indijskih života. Nikada nismo smjeli ustupiti područje Kailash bez kineskog povlačenja”.

Tweet, koji je u roku od nekoliko sati dobio više od 8.000 lajkova, uključivao je prijekore Swamyja za starije članove vlastite stranke, uključujući ministra unutarnjih poslova Amit Shaha i premijera Narendru Modija, zbog ignoriranja njegovih upozorenja o kineskim planovima.

“Da je vlada poslušala kad sam 2015. godine prvi put obavijestio Modija o kineskom planiranju, a kasnije i Amit Shaha u njegovoj rezidenciji s prisutnim starijim funkcionerom RSS-a, ne bismo bili u ovom žalosnom stanju. Modi je šutio, ali Shah je odbio moje primjedbe”, rekao je Swamy.

Swamyjeva primjedba uslijedila je nakon izvještaja medija da godinu dana nakon sukoba indijskih i kineskih vojnika na sjevernoj obali Pangong Tsoa u istočnom Ladakhu, Kina svoje privremene položaje pretvara u stalne. Indijske dnevne novine Times of India citirale su obrambene dužnosnike da je “područje okruga Rutog posljednjih dana svjedočilo mnogim aktivnostima kineske vojske.”

U međuvremenu se pregovori između zemalja nastavljaju. Kineska i indijska vojska prošle su kroz nekoliko sljedova razgovora, nakon kojih se u veljači dogodilo razdvajanje s obje strane Pangong Tsoa. Međutim, Kineska narodnooslobodilačka vojska odbila je, u posljednjem krugu razgovora, povući se iz ravnica Gogra, Hot Springs, Demchok i Depsang.

IndijakinaLadakh granica
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10a
2 godine prije

Dobar im taj BRIKS

Max
2 godine prije

Indija igra čudnu igru. S jedne strane diže buku da joj prijeti pomor od kovida . Što bi se inače držalo u tajnosti da se izbjegne panika i rasap sustava i prima donacije toksičnog Remdesivira a sama je veliki proizvođač lijekova, Prema izjavama očevidaca tamo se umire jer nema lijekova i hrane a ne zbog kovida. A s druge strane se sprema rat. Neandra Modi je igrač kabale i fanatiik koji u rukama ima nuklearni arsenal i golemu vojsku u zadnje vrijeme opremljenu modernim Američkim oružjem i opremom. Od Ruskog se odustalo iako je Indija poslije Kine Bila najveći kupac Ruskog oružja. Možda se plan B veliki rat aktivira baš tamo. Mada bih prije očekivao Donbas Tajvan Perzijski Zaljev itd

koergboerpgtnberngtn
2 godine prije

Ovaj mutivoda huška na rat, vjerojatno je hibrid kafenih i varana kao i oni hibridi kineza i varana koji vladaju Kinom. Nekad je znao napisati istinu što njegovi rade indijcima: “subramanian swamy the mossad stooge the assassination of rajiv gandhi its global strategic impact”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI