Kina zabranila uvoz njemačke svinjetine zbog nove afričke groznice

Prasići
10 komentara

Strahovi njemačkih poljoprivrednika navodno su se obistinili, jer je najveći svjetski kupac, Kina, službeno uvela embargo na uvoz njemačkih svinja i svinjskih proizvoda i to nakon što je svinjska groznica potvrđena u divljem vepru u Brandenburgu.

Kineska carinska agencija i Ministarstvo poljoprivrede zajednički su najavili u subotu  prije očekivanu zabranu. Svi proizvodi od svinjskog mesa isporučeni od trećeg najvećeg kineskog dobavljača svinjskog mesa, Njemačke, trebaju se vratiti ili uništiti, a uvoz koji je već na putu podložit će se karanteni.

Peking se već neko vrijeme bori s izbijanjem svinjske groznice, koja je nedavno izbila u Kini. Virus ne utječe na ljude, ali je smrtonosan za životinje i usmrtio je velik dio kineske stoke. Kao rezultat toga, Kina je morala povećati uvoz kako bi nadoknadila nestašicu mesa i snizila cijene svinjskog mesa.

Ranije ovog tjedna, njemačka vlada potvrdila je da je divlja svinja u Brandenburgu bila pozitivna na afričku svinjsku groznicu. Nakon što je Južna Koreja uvela ograničenja na uvoz svinjskog mesa, poljoprivrednici su se bojali da će izgubiti još jedno unosno azijsko tržište, koje je poznato po kupnji dijelova svinja, poput repova i ušiju, koji su nepopularni u drugim dijelovima svijeta. Njemački proizvođači pozvali su Kinu na suzdržavanje od opće zabrane pošiljki svinjetine te da umjesto toga ograniči uvoz samo svinjetine s područja gdje se nalaze zaražene životinje.

Njemački izvoz svinjskog mesa u Kinu premašio je milijardu dolara u 2019. godini, a nastavio je rasti i ove godine. U prva četiri mjeseca 2020. Kina je udvostručila uvoz iz Njemačke, dobivši oko 158.000 tona, navodi Reuters. No ono što je za njemačke poljoprivrednike noćna mora, uz poteškoće s kojima se trenutno suočavaju zbog koronavirusa, moglo bi biti korisno za konkurentske uvoznike mesa, poput SAD-a i Brazila. Cijene mesa već su porasle, a američki poslovi vezani uz svinjetinu ovoga petka zabilježili su drugi pozitivan niz poslovanja.

Američke sankcijeTrgovina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Tko tebe s 5G, ti njega svinjetinom.

Mahatma
3 godine prije

Nahebali su psi ove zime.

gg2
3 godine prije

ova prica “poprilicno” smrdi i to s elementima propalog covida. nijedna bolest nemoze “izbiti” bez kineskog uplita a evo cini mi se da je “svapska vrhuska” na kravljem ludilu. prvo su smutili s novičokom a evo odmah zatim su ovdje upleteni. netreba ni spominjati da su također pokusali uvesti BLM prekooceana vamo, nicim izazvani mijenjanjem nekih naziva, srecom zainteresiranih je bilo malo a val je zasada u UK! bas me zanima što je sljedece…

Gost
3 godine prije

Ovo je napravljeno u dogovoru s Rusima i jasna je poruka Nijemcima sto ih ceka ako zaustave nordstream2

Bosanac
3 godine prije

U Kini jedu pse………..slijepe miseve i sl. Nece im tesko past nedostatak uvoza iz Njemacke.

Max
3 godine prije

Logičan potez ali će dovesti do porasta cijena na tržištu.

Busola
3 godine prije

Evo nama “zdrave” njemačke svinjetine u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji , BiH. Sada slijedi “popusti” u Kauflandu, Lidlu, Plodinama – svježe zdravo meso (“domaćih” proizvođača”…) za sluganske narode Balkana…

3 godine prije zadnji put uredio Busola
Bimbond
3 godine prije

Njemačka svinja! Hahahaha to me više podsjeća na partizanske filmove.

3 godine prije zadnji put uredio Bimbond
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI