fbpx

”Pat pozicija između SAD-a i Kine podsjeća na situaciju kakva je bila u Europi prije Prvog svjetskog rata”

Kissinger o SAD i Kini

SAD moraju preispitati svoj hegemonistički stav i razgovarati s Kinom o nametanju ograničenja, jer ako to ne poduzmu, alternativa će biti stvaranje uvjeta sličnih onima koji su prethodili Prvom svjetskom ratu, upozorio je Henry Kissinger.

“Naši čelnici i njihovi čelnici moraju razgovarati o granicama preko kojih neće prelaziti, granice preko kojih neće ići prijetnje i o tome kako definirati te granice”, rekao je Kissinger, glavni diplomat za vrijeme Nixonove administracije, zaslužan za orkestriranje američkog zbližavanja s Kinom.

“Možete reći da je to potpuno nemoguće, ali ako jest, ući ćemo u situaciju koja je jako slična Prvom svjetskom ratu”, upozorio je.

Razvoj tehnologije poput umjetne inteligencije (AI) označio je skok naprijed, skok koji je otišao dalje vjerojatno i od uvođenja tiskarskog stroja, što je učinilo svijet previše složenim za unilateralizam, rekao je Kissinger.

Washingtonu je potreban “novi način razmišljanja”, koji bi priznao da danas nijedna zemlja nije u stanju “postići takvu jednostranu superiornost i u strategiji i u ekonomiji da je nitko neće moći ugroziti”, dodao je.

“Ovo je veliki izazov za svako vodstvo; ne radi se o stranačkom, već o povijesnom izazovu, jer ovakve stvari ne možemo pregledavati i ne možemo se njima baviti svake četiri do osam godina, a ako u vlastitoj zemlji ne možemo razjasniti to, onda se ne možemo ni baviti drugim zemljama”. Kissinger je sugerirao da bi se predloženi razgovori s Kinom trebali voditi tijekom narednih godina i da bi se tako trebala nadići stranačka pripadnost predsjednika koji je na vlasti u SAD-u.

Bivši diplomat svoje je upozorenje izdao u srijedu, tijekom virtualnog događaja koji je organizirao Ekonomski klub New Yorka. Ekonomist John Williams, koji predsjeda njujorškom bankom Saveznih rezervi, bio je drugi gost u raspravi.

Trumpova administracija vodi sukob s Kinom na nekoliko bojišnica. Između ostalog, nametnula je carine na kineski izvoz u SAD, pritisnula kineske tehnološke i komunikacijske tvrtke s američkih tržišta i pokušala okriviti Peking za štetu nanesenu koronavirusom.

Protukinesku retoriku donekle je usvojio njegov demokratski suparnik na predsjedničkim izborima, Joe Biden, koji je svojedobno zagovarao pristupanje Kine Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. Široko obećanje da će biti krut prema Kini, suprotno onome kako ga prikazuje Trumpova kampanja, može i ne mora biti Bidenova službena politika, ako bi on postao predsjednik na izborima koji se trebaju održati u studenome.

4.4 11
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
35 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Istražuj
Gost
Istražuj
18 dana prije

“… SAD moraju preispitati svoj hegemonistički stav i razgovarati s Kinom o nametanju ograničenja, jer ako to ne poduzmu, alternativa će biti stvaranje uvjeta sličnih onima koji su prethodili Prvom svjetskom ratu …”
Kaze KO?
Rockfellerov operativac i ratni zlocinac (predhodnica Bil Gatesa) – Henry Kissinger!
Pa ljudi moji, zar jos neko ima ko ce povjerovati u rijeci ove odvratne zle bitange?

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
18 dana prije

97 godina mu je.
Ovako star često dolazi Putinu u Moskvu u posjet.
Eh, da je vidjeti transkripte tih razgovora..

Istražuj
Gost
Istražuj
17 dana prije

Pa to i jeste problem.
Kada ova strvina bleji – to iz njega bleji satanist Rockfeller/Rotschild.
Dakle, upravo ona banda koja je i iscenirala ovulaznu pLandemiju.

Zar nije logicno postaviti pitanje tipa:

  • sta radi zlocinac i eugenicar dr Gao Fu (kineski dr Fauci) u svim satanisticki/cionistickim organizacijama koje trenutno se prodaju kao “svjetske” – a stoje iza pLandemije?
  • kako je moguce da je Kina “zakljucala” samo i iskljucivo jednu jedinu provinciju (Hubai) i to na 62 dana, a niti u jednom jedinom trenutku cijelu drzavu?
  • kako to da je “korona” doskakutala, dopuzala, doplivala za par dana od najodaljenijih otoka u Hrvatskoj, neporhodnih suma u Bosni, ili udaljenim krajevima hladnog Sibira – a na neku cudnu foru – “zaobisla” enormne gradove poput Pekinga ili Sangaja? (Koliko covjek trega biti glup pa da ne postavi sebi ovo pitanje?)
  • kako je moguce da je zlocinac “doktor” Fauci u teskoj saradnji sa zlocincem “doktorom” Gao Fuom – “istrazivao” korona viruse (za americke pare) u Wuhanu?
  • Sta je radio zlocinac “doktor” Gao Fu na Bill Gatesovoj “vjezbi korone” Agenda201 na “renomiranom” (cionistickom) institutu Hoppkins?
  • Da li je danasnja Kna – “olicenje postenja, pravednosti, iskrenosti i ljubavi vlastodrzaca prema vlastitom narodu? Da li je TO taj sistem kojem svi narodi svijeta treba da teze?

Ovakva danasnja Kina – jeste – iskonsko ZLO!
U totalnoj je saradnji sa Cionistima-satanistima koje ovaj odvratni zli gnom izlocinac Kissinger predstavlja vec desetljecima!
Sve sto ovaj zlocinac Kisinger kaze – jeste samo obmana i decepcija idiotiziranih koji su mu cak u stanju i povjerovati!

Zlocinac je samo glas Cionisticke-satanisticke bande i svaki njegov komentar – razuman covjek ce postaviti na – tesku analizu!

Ocito je jedino da je danasnja “komunisticka” Kina – pravi primjer distopijskog drustva, koje satanisti “brojaci shekela” – zele napraviti nad Svijetom koji je trenutno pod njhovom kontrolom!
A to je tzv “demokratski svijet”.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
17 dana prije

97 godina mu je tek,
a još uvijek Kissy
vissy
na bankarskoy
sissy ?
Odnjo mu vrag sreću !

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
17 dana prije

Odlično počešljan i našminkan !
Nitko mu nebi dao više od 95 ?

sokre
Gost
sokre
17 dana prije

još bih nadodao dotični je židov, emigrirao 1938 u USA. znači na vrijeme. obzirom da su židovi pokretači sveg zla na ovom svijetu, pa tako i ratova, očito je da je ova masončina već tada bila visoko pozicionirana u krugu kabale

piždro
Gost
piždro
17 dana prije

nigdje ne emigrirao ..ovaj je svugdje doma.. to je kad čitas službenu matriks istoriju a pogotovo vikipedi

kolona
Gost
kolona
18 dana prije

Nemoguce je polaziti s pozicije da svatko mora biti unisten tko je navodna prijetnja Americi.
U takvoj situaciji covjecanstvo nema buducnosti.
Nekad nije ni Amerika bila prva pa je izbila na prvo mjesto tehnoloskim izumima i sposobnosti.
Da se par zemalja ujedinilo pa zaustavilo uspon Amerike danas bi svi bili unazadjeni.

tihobl
Gost
tihobl
17 dana prije

Kad takav kaze: pretekli su nas, ne smijemo previse mahati sabljom da nas ne polupaju ko beba zvecku trebali bi ga ozbiljno shvatiti. Ali ameri ne mogu zbog arogancije.

nekoime
Gost
nekoime
17 dana prije

Ameri su bili vodeći u tehnologiji sve dok im nije ponestalo nacističkih znanstvenika.

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
18 dana prije

Henry Kissinger je chifutarsko smeće, tu svaka priča prestaje.Inače govorimo o (ne)čovjeku koji je izmislio i orkestrirao Vjetnamski rat.
I još mu dali titulu doktora, samo u americi.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
17 dana prije

Košer Nostra
Odluku da SAD uđu u vijetnamski rat donio je David Rokfeler (nakon što su Francuzi gadno nadrapali u borbama za Dijen Bijen Fu i vidjeli da moraju otići). David Rokfeler (“američki patrijarh” prema Williamu Engdahlu) je bio uvjeren da se ispod Vijetnamske obale nalaze ogromne zalihe nafte. Dakle: Heinz (kasnije) Henry) Kissinger bio je samo izvršitelj odluka američkog patrijarha D. Rokfelera, kao što je i G. Šoroš samo tuđi potrčko (one najjače banksterske familije, a kad se interesi poklope, radi i za Rokfelere).
Usput: i kod nas u Hrvatskoj se titule doktora znanosti dodjeljuju svakakvim krkanima…

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
17 dana prije

nisi shvatio on je pokrenuo sve u americi jer je dobio naređenje od šefa (svih šefova) da to uradi i ameriku uvukao u taj rat možda je bilo ispravnije da tako napišem ali si shvatio bit
Vjetnam == Kissinger

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
17 dana prije

ovo nije moj post netko koristi moj nick i molio bi ga da ga prestane koristiti
ograđujem se o ovom postu poviše koji koristi moj nick
ja sam jedini i istinski @košer nostra

Istrazuj
Gost
Istrazuj
17 dana prije

“… samo u americi …”

Sire je to puno od Amerike kolega.

ze.b
Gost
ze.b
17 dana prije

Odličan članak, čovjek je potpuno u pravu. Ali ponuđeni političari Biden i onaj drugi, ne mou razmišljati na tkav način previše su stari i nekompetentni:
“Razvoj tehnologije poput umjetne inteligencije (AI) označio je skok naprijed, skok koji je otišao dalje vjerojatno i od uvođenja tiskarskog stroja, što je učinilo svijet previše složenim za unilateralizam, rekao je Kissinger.
Washingtonu je potreban “novi način razmišljanja”, koji bi priznao da danas nijedna zemlja nije u stanju “postići takvu jednostranu superiornost i u strategiji i u ekonomiji da je nitko neće moći ugroziti”, dodao je.”
Kissinger jest star ali ima toliko utakmica u nogama daneznam jeli moguče naći iskusnijeg i mudrijeg političara.
Ako se nešto bitno ne promijeni u američkoj politici amerikancima može biti samo gore, akd je nnjima loše i ostatku svijeta se ne piše dobro. Znamo kako ameri rješavaju probleme, prvo pucaj a onda pitaj.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije

Jednostavno je fascinantno koliko dugo ti židovski vampiri žive, ostaju vitalni i truju svijet oko sebe. I ova matora olupina ima 97 godina i još uvijek ga se o svemu pita za mišljenje. Onog živog mrtvaca Ruth Bader Ginsburg rak nije mogao dokrajčiti više od dvadeset godina, a Soros je i dalje jednako destruktivan iako je napunio 90. Zaista dođe čovjeku zapitati se jesu li oni zaista ljudska bića ili nekakva druga vrsta.

piždro
Gost
piždro
17 dana prije

E jos smo njega trebali, dugo se nije čuo… da čujemo njegovo mišljenje, ovog najvećeg živućeg gurua.. Mislim da se ovaj u samo oko piramide može pretvorit… Ovaj odlucuje ko će globalno bit najjači.. Jer da se razumimo, i kabala je u krzi – nemaju adekvatnu zamjenu za Kissu, Soru i ostale super big varane..

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
17 dana prije

Broj 1 još uvijek živ???

Kile
Gost
Kile
17 dana prije

Pogle ga raspada se, ali i dalje laprda, gnjusoba

nekoime
Gost
nekoime
17 dana prije

Dogo nije niti jedan rat zakuhao.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
17 dana prije

Ljudi moji, svi znamo tko je on i za koga je radio cijeli život.
Usprkos tome, ja ne vidim šta je on ovdje pogrešno rekao?
(Budu li se obje strane stalno kurčile i “tjerale samo po svome”, doći će vrlo brzo do rata koji će još brže prerasti u nuklerni armagedon.)
On nije rekao da se samo Kinezi trebaju “skulirati”, nego da se i Ameri trebaju “skulirati” i konačno saslušati one druge, a ne i dalje misliti kako su oni nedodirljiva supersila kojoj nitko ništa ne može…
No, Ameri bi se također trebali “skulirati” i u odnosu na Ruse i prestati sa izmišljenim provokacijama tipa Skripal i Navalni i ne znam kojim novim sankcijama. Rusi su na svojim leđima iznijeli cijeli drugi svjetski rat i sad bi se kao oni trebali bojati zapadnih “sankcija”, moš mislit’. A da Švabama zatvore pipu sa jeftinim plinom, kojeg bi tek onda bilo plakanja i naricanja u Njemačkoj. (I Švabu i Hrvata najviše boli kad ga udariš po novčaniku.)

Istrazuj
Gost
Istrazuj
17 dana prije

“… ne vidim šta je on ovdje pogrešno rekao?…”

Pa mislim da nije problem sta je ovaj zlicinac rekao…
Veci je problem, cini mi se u ovom sto vi kazete.
Naime, tzv “drzave” postoje samo za nas “gojime”. Za ovu kamatarsku bandu “brojaca shekela” to ocito ne vazi.
Dakle, “geopoliticke” analize koje kao faktore uzimaju Rusiju, Ameriku, Indiju, Njemacku a bez uzimanja u obzir interesa i uticaja ove kamatarske bande – obicno nemaju nikakvog smisla i jedina im je svrha – dezinformacija “gojima” tj “stoke” tj – nas.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
17 dana prije

Istražuj
Kad nuklearne rakete polete u oba smjera, vrlo brzo neće više biti ni “goyima” ni “odabranih”. “Odabrani” će se pokušati sakriti u neke duboko iskopane rupe, no još prije više od 30 godina je bilo poznato da ni tadašnji bunker glavnog štaba američke vojske (na dubini od preko kilometar ispod planina u Koloradu) nije bio otporan na direktan nuklearni udar).
Dakle, ja i dalje smatram da se supersile ipak moraju dogovoriti gdje je granica provokacije… U suprotnom, odosmo brzo u 3PM…

Istrazuj
Gost
Istrazuj
17 dana prije

“…Kad nuklearne rakete polete u oba smjera…”

Nikad nece poletjeti.
I to je totalna obmana za plasenje “stoke” tj “gojima” tj nas.
Sta ce im nuklearke – kad imaju vakcine?

rgbndribndirbgtubriu
Gost
rgbndribndirbgtubriu
17 dana prije

Ovaj je u rangu sa kraljicom po godinama i hijerarhiji stvorovoj.

piždro
Gost
piždro
17 dana prije

buraz imas na jutu al prvo stavi u trazilici na eng. il njem. “papa francek ljubi ruku ročilu i rofeleru..” ima i website koje su to ibjavile…”imaš sta vidjet, baš se dobro vidi hijerarhija i..samo je jutu izgasio masu pravih videa o iluminirajućim..

jsefjvnseurgnuersgue
Gost
jsefjvnseurgnuersgue
17 dana prije

Da, hijerarhija je očita buraz, ne trebaš poznavati znakove tijela ili mimiku lica da bi to osjetio.

piždro
Gost
piždro
17 dana prije

bilo je i prije kod bivši papa al francek je pure nwo boy.. samo drek jutu je 2/3 skinuo od kad je guge kupio jutu.. kad imadneš vremena razgledaj ima jedan miteija blog koji je na njem. I engl. zove se ‘okkulte nazi’ tu se najdublje ore.. tu ima stvari da ti pamet stane…

Max
Member
Famed Member
Max
17 dana prije

To kaže ni više ni manje nego otac Američke strategije u 20 stoljeću a i sam to često pišem, Američka ratnička retorika protiv Kine sve je žešća i vjerojatno uvod u pravi rat.

rgbndribndirbgtubriu
Gost
rgbndribndirbgtubriu
17 dana prije

O ratu protiv Kine i Rusije pišem jedno dva desetljeća.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
17 dana prije

A kako bi to Amerika vodila rat protiv Kine? Klasični, atomski ili kao ovaj pokušaj biološki?
Dakle, nađu nekoliko ludih i bogatih da financiraju neki laboratorij u Kini i da istražuju viruse ali uz uvjet da im malo pobjegnu van, nekako mi to ne drži vodu ali igra se brebacila na cijeli svijet. Kina je pokazala kako u kratkom roku može da sagradi bolnice i zatvore par milijona ljudi u njihove krletke. Nakon neuspjeha rušenja kineske proizvodnje što se trebalo napraviti, okriviti Kinu za stvaranje i puštanje virusa u cijeli svjet i svaliti na njih svaku smrt od svake bolesti pod etiketom COVID-19. Znači potrebno je cijeli svijet okrenuti protiv Kine ali nekako mi se čini da to neće samo tako proći.

Mate
Gost
Mate
17 dana prije

Smeće još živo?

Ive
Gost
Ive
16 dana prije

Ovoga gangstera jos nitko nije upucao, na svijetu zaista nema pravde

Karma
Gost
Karma
15 dana prije

Hodajuce zlo, ovoga se i sotona boji. Prestrasno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
35
0
()
x