Komandant koalicije odbija da otkrije broj američkih trupa u Siriji kako bi se prikrili kapaciteti

Američke trupe u Siriji
5 komentara

Kenneth Ekman, zamjenik komandanta operacije Inherent Resolve, odbio je tokom konferencije za štampu u srijedu da kaže broj američkih trupa u Siriji kako bi spriječio bilo kakav uvid u njihove snage u toj zemlji.

“Brojevi u Siriji ukazuju na specifične snage. Pazimo na to koliko konkretno navodimo brojeve s obzirom na naše ograničeno djelovanje”, rekao je Ekman.

Ekman je istakao da se Sjedinjene Države trude da osiguraju da u Siriji imaju dovoljnu silu za postizanje američkih ciljeva u toj zemlji.

Zamjenik komandanta napomenuo je da je fokus koalicije u Siriji da suzbiju prijetnju terorističke grupe Daesh (poznate kao ISIS/ISIL/IS/Islamska država). Ekman je rekao da u Siriji postoje preostale snage Islamske države, ali da ih koalicija i Sirijske demokratske snage prilično uspješno eliminišu.

Koalicija više od 60 država predvođena SAD izvodi vazdušne napade i druge operacije protiv Daesh u Iraku od avgusta 2014., a u Siriji od septembra 2014. Međutim, koalicija u Siriji djeluje bez odobrenja sirijske vlade ili Savjeta bezbjednosti UN.

Američke trupesirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Jednu stvar treba istaknuti ; SAD su pomogle stvoriti i ISIL I AL QAidu Te se u SIRIjskoj Arapskoj Republici ne bore Protiv istih nego priječe pobjedu Sirijske i Ruske vojske i kradu Sirijska prirodna bogatstva.

Oko
3 godine prije

To je finta za domaću publiku dok oni sa druge strane kojima je posao da to znaju imaju podatke u glavu koliko Amera ima u potkovici kod jordanske i iracke granice, znaju “pozivnoj” tj imena na radio vezi svakog komandira odelenja, voda, čete i znaju koliko često im stižu konvoji sa koliko hrane, vode i municije (po ovom poslednjem laik moze izracunati brojno stanje sa greskom +/-20. Sa druge strane Eufrata Ameri uopšte ne nose maske u komunikaciji sa domorodcima , osvajaju srce i um a svaki čoban zna koliko ljudi i tehnike ima pod komandom Dzo a koliko Dzek. A svi Arapi istočno od reke su ex banda i svi se nude sluzbi samo da ih ovi maknu sa spiskova i poternica. Racunajuci samo sirijce bez Rusa i Šija saveznika najznacajniju ulogu je odigrala vojna obavestajna koja je čak stvorila borbenu jedinicu da ne dele slavu sa gardistima nego… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI