Kremlj se priprema za globalnu ekonomsku krizu neviđenih razmjera

Kremlje se priprema na globalnu krizu
86 komentara

Očekujemo globalnu ekonomsku krizu u skoroj budućnosti, rekao je glasnogovornik Kremlja ove nedjelje, 5. travnja u programu koji se emitirao na ruskoj televiziji, gdje je također govorio o povećanju proizvodnje nafte i stav Rusije o ovoj temi.

Nadolazeća svjetska ekonomska kriza i cijene nafte bili su glavna tema glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova. Prema njegovim riječima, nakon koronavirusne pandemije uslijedit će ekonomska kriza i bilo bi bolje djelovati s drugim zemljama.

Povećanje proizvodnje nafte dovest će do minimuma u smislu njene cijene, “što ne koristi bilo kojoj zemlji”, rekao je glasnogovornik ruskog predsjednika.

“Naravno da sada vidimo da su naši saudijski partneri primijenili neviđeno sniženje cijena i neviđeno povećanje proizvodnje. To je dovelo do činjenice da će uskoro sve zalihe nafte u svijetu biti popunjene. Tankeri se više ne koriste za prijevoz nafte, već kao plutajuća skladišta.  To će uzrokovati minimalnu cijenu nafte, što ne koristi bilo kojoj zemlji”, rekao je Dmitri Peskov u emisiji Russia-1.

Sa svoje strane, Rusija je odlučna da konstruktivno pregovara o nafti i ne vidi alternativu, rekao je glasnogovornik.

„Rusija se nije zalagala za prekid saveza OPEC +. Predsjednik Putin i Rusija uglavnom su skloni konstruktivnom pregovaračkom procesu koji je ključan za stabilizaciju svjetskog energetskog tržišta”, nastavlja glasnogovornik Kremlja.

3. travnja Vladimir Putin održao je sastanak o stanju na svjetskom tržištu nafte tijekom kojeg je izjavio da je Rusija spremna raditi sa svojim partnerima iz OPEC-a i sa Sjedinjenim Državama na pronalaženju, obostrano prihvatljivog, rješenja prihvatljivog s obzirom na cijene nafte.

Globalna kriza, koju između ostalog uzrokuje pandemija koronavirusa, „će se pojaviti“, a za borbu protiv nje potrebno je koordinirati napore mnogih zemalja, rekao je Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov riječima “između ostalog” jasno govori o već postojećoj gospodarskog krizi koju će koronakriza eksponencijalno ojačati.

ekonomska krizaKoronavirusKremljrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
86 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
3 godine prije

Kriza,hm, ajde recimo da ćemo se složiti što znači taj pojam, mada ga svatko drugačije shvaća. Pogledamo li gospodarski rast prije pojave korona.karantene i ovaj stau verkehr, onda možemo reći da su u krizi bili svi oni koji su imali gospodarski pad, porast nezaposlenosti, pad BDP-a. Nije bilo globalne krize, recesije, nego tek nekih pojedinačnih. Stalno je nad svima nama visio i mač QE iz ECB, FED-ovog ubacivanja novca kojeg su tamo i ovdje otimali kockari i nisu ga niti na tren ubacivali u gospodarstvo. Logika novca u ovom sustavu jest stalni nedostatak novca u odnosu na kredite pri čemu je prisutna stalna potražnja za novcem kako bi se držalo vodu iznad glave. Korona pruža svijetu šansu da stane i da proba nešto učiniti prije nego li svi tresnemo nosom u pijesak. Jedna po jedna zemlja staje i traži sebe, traži izlaz iz spirale u koju su uvučene pristajanjem na… Čitaj više »

Moreno
3 godine prije

Rusija je jedna od najspremnijih zemalja za krizu. Ima sve, energiju, sirovine, zlato i šta je najbitnije ima u zadnjih 5 – 6 godin totalno obnovljenu proizvodnju spize koju je zahvaljujući sankcijama još i dodatno razvila.
To šta bi u Rusiji moglo bit nestašice kave i banana bit će bitno samo američkome studentu Navalnome i njegovim sljedbenicima ☺

kocki
3 godine prije

Najopasniji bice virus ekonomske recesije , za to ovaj put nece biti lako naci soluciju kao prije 11 -12 godina ,Plasim da je ovo uvod u nezamislivu ekonomsku krizu za koje nema vakcine . Svet posle ove krize , ako ga bude bice sasvim drugaciji a glavnu rijec nece voditi Ameri,nego zdruzene evro aziske drzave predvodjene Kinom i Rusijom

Alen
3 godine prije

Nema brige za eu

While most of the world is consumed by the fight against the pandemic, the European Union is quietly set to authorise the sale of insects for human consumption

HEKPCT
3 godine prije

Hoćemo li nakon ove krize ostati na 1%, porasti na 20% ili pasti na 0,5%?

Alex
3 godine prije

Niske cijene energenata znače gospodarski bum, osim za one koji žive isključivo od prodaje nafte. Sve cijene bi morale ići dolje, a to bi značilo povećanje proizvodnje i potrošnje. Zapad se i razvio zahvaljujući jeftinoj nafti prije pol stoljeća, pa mogu krenut iz početka.

basso
3 godine prije

Rusija i Kinu su se godinama pripremale za ekonomsku krizu ili krizu izazvanu medjunarodnim odnosima.Americka agresivna politika je razlog da su ove dvije zemlje kupile puno zlata,nagomilali devizne rezerve i sto je najvaznije u potpunosti ovladale proizvodnjom hrane.Amerika je od svih priprema nabavila papir i tintu za stampariju dolara,ali time se kriza ne moze prebroditi.

Lexor
3 godine prije

Procitajte agendu ID2020 pa ce vam bit jasno, finalni cilj je sto kaze @guest_399594 čipiranje i uvođenje 5G , te masovna depopulacija zemlje na nekih 500 miljona, ljudi otvorite oci i pratite znakove vremena.
Sluganske vlade vec izvrsavaju svoj dio posla, pogotovo na podrucju balkana.

Neće
3 godine prije

Pored onoliko zlata u rezervama, nafte koja je jeftinija od vode, žitarica koje hrane barem pola milijarde, izvoza oružja pa u krizi , pola miljarde dolara u rezrvnom fondu, komentator je pogriješio Šahista i direktor svemira ne mogu biti u krizi, oni su se devirzifikovali i dedolarizirali osim toga su članovi šaljivog BRICS-a, ne ovise o izvozu nafte i plina. Prema tome tamo ne može biti krize i točka. Razdrljen pa u krizi, ne ide to.

Odisea
3 godine prije

Kriza je neminovna jer je korona aktivirala alarm.Alarm bi svakako bio aktiviran,sli što mogu primjetiti da ova izolacija utiče na um,svakakvih sam se nebuloza načitao ali ovi komentari o teoriji zavjere su premašili sve, ostanite u ovdašnje 3d i posijte što gdje imate,odvratit će vam pažnju na jednostavne stvari a pomoći da lakše prebrodite nadolazeću krizu.U ovakvim vremenima prvo strada razum,nećete ni primjetiti da ste počeli pričati s izmišljenim likovima.

Bosanac
3 godine prije

…..sad treba kupovat dionice kineskih firmi za proizvodnju kamera sa trackerima ko ima para….ta ce se roba prodavat i ako bude kriza 🙂

American_dream
3 godine prije

Gradjani Rusije su u krizi od kad pamte za sebe ,isto tako balkanjerosi, korona je kamilica u odnosu na ruske i balkanjeroske drzave i vlasti, koje kao da vremeplovom putuju uvijek na istoj ruti , izmedju notornog boljsevizma i nazi-fasizma.

Koba
3 godine prije

Od citiram “zalupanja vratima” do ajmo se dogovoriti u samo 20 dana. Saudi i emirati crpe punim kapacitetima i zatrpavaju tržište jeftinom visokokvalitetnom naftom, a potražnja nikad manja.

Max
3 godine prije

Eto sad to govore svi virusni balon će pući a onda slijedi ekonomska kriza taj slijed nije slučajan

Vladimir Pongrac
3 godine prije

naslov objave je:Kremlj se priprema za globalnu ekonomsku krizu neviđenih razmjera. Kremlj se za tako nešto priprema već godinama, otkako ga je Zapad prišarafio i napravio mu veliku uslugu. Rusija je u mnogočemu stala na svoje noge i od objekta postala subjekt. Poradila je na samoodrživosti, ma što to značilo, i u tome uspijeva. Sasvim dovoljno da u novu recesiju uđe spremnije od mnogih drugih. Zamislim si kako Hrvatska “jako dobro stoji”, to su zaključci naših političkih elita već par godina. A ne možemo uzgojiti krava da ne ovisimo o uvozu mlijeka, svinjetine, junetine, povrća od češnjaka pa nadalje….. Pustu zemlju, zlatne nam Slavonije, nema tko obrađivati, obiteljska domaćinstva su propala, kuće ostale prazne i propadaju (da čekamo da prođe gđa ” Corona” pa da nam dođu masovno gospoda “emigranti “,) a možeš si misliti kako će se svi oni primiti posla, baš kao i u drugim zemljama EU. Oni… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI