Kubanski ministar finansija tvrdi da su američki “plaćenici” izazvali nemire uoči protesta prerušenih u vapaj za pomoć

Bruno Rodriguez
16 komentara

Kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodriguez osudio je proteste tokom vikenda kao “sistemsku provokaciju” neistomišljenika koji rade ruku pod ruku sa snagama američke vlade na destabilizaciji nacije.

Ranije u ponedjeljak, Bidenova administracija glatko je proglasila proteste kao “odbijanje vlade ostrvske države bez presedana”, optužujući za nemire kubansku komunističku vladu.

Nakon izjave Bidenove vlade u znak podrške kubanskim demonstrantima nakon uličnih demonstracija tokom vikenda, Rodriguez je brzo osporio tvrdnje američkog predsjednika.

„Juče na Kubi nije bilo socijalne pobune, juče je na Kubi došlo do nereda, poremećaja izazvanih komunikacijskom operacijom koja je pripremana već neko vrijeme i kojoj su posvećeni milioni“, usprotivio se ministar spoljnih poslova.

Rodriguez je tvrdio da je kampanja na društvenim mrežama vođena sa namjerom da destabilizuje Kubu, pogodivši zemlju u trenutku slabosti uz pomoć „plaćenika koje finansiraju SAD“, a koji bi se potom mogli ugurati u postojeće nemire na ostrvu kako bi uništili komunističku naciju.

U međuvremenu, kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel opisao je nemire kao rezultat dugogodišnjeg američkog embarga koji je više od pola vijeka izgladnjivao ostrvo preko potrebnih resursa uprkos zakonu o ljudskim pravima.

Uprkos svemu, kubanski ljekari su uspjeli samostalno razviti dvije vakcine protiv Covida-19, ne samo da su sami izradili formule, već su i proizvodili ljekove u zemlji i vakcinisali njima najmanje četvrtinu stanovništva – i to uprkos nestašici špriceva zbog američkih sankcija.

Bruno RodriguezKubaprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milivoj
2 godine prije

Ništa nova, to je njihov način širenja demokracije.

Zagten
2 godine prije

Kubanske komuniste je americki “,deep state” i doveo na vlast.

Čudan lik
2 godine prije

Najvažnije je da su Kubanci “uspjeli” proizvesti vakcinu iako su pod sankcijama! Još važnije je da su uspješni u pelcovanju ovaca! Ostatak članka ću prepustiti osobama koje misle kako postoji geopolitika. Lp

Praetorian
2 godine prije

Rukopis duboke drzave, kao i uvijek. Od Bliskog Istoka, Arapskog Proljeca, Ukrajine, Venezuele, Bjelorusije, itd

2 godine prije

„Juče na Kubi nije bilo socijalne pobune, juče je na Kubi došlo do nereda, poremećaja izazvanih komunikacijskom operacijom koja je pripremana već neko vrijeme i kojoj su posvećeni milioni“

Covjek je u pravu 100%
Dovoljno je bilo vidjeti “demonstracije” – i da se momentalno shvati da ista judeomasonska banda stoji iza toga cirkusa… (kao i oko ubistva predsjednika Haitija)…
Nekoliko stotina brnjicara – “demonstriraju” noseci americke zastave…
Totalno otrcana judeomasonska “revolucija”…obojena ili neobojena – sve jedno je jer iza svake tzv “revolucije” stoje ova kamatarska satanisticka govna.

U cijelom svijetu, nema nikakve organizovane revolucije – premda satanisticka banda ubija ne samo ljude nego i djecu, a “vlade, sudije doktori, ucitelji i mediji” – bukvalno ucestvuju u tom pokolju … ali nikakve “revolucije” nema… Fali judeomasonskih gadova “agenata” medju narodom… Svi su vec u “vladi i sudovima”…

zeus
2 godine prije

Bajden nije dugo krio svoje naci-faši porjeklo . Slično Obami brzo ide ,,napred,, sa obojenim revolucijama tako na Tahitiju kao Kubi . Što če biti sledeče …. .

Bosanac
2 godine prije

Ameri napadaju, sad ovi Kubanci mogu da se puste, da zovu Ruse upomoć, da zovu Kineze upomoć. Kako god da okrenu …… #ebani su i dalje.

Max
2 godine prije

To je još jedna obojena rrevolucija.

Komunist
2 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI