Macron: Vojska Europske unije bi se trebala pojaviti do 2020.

Macron - Vojska EU
22 komentara

”Europska unija treba zajednički proračun za obranu i zajedničku vojsku”, govoreći jučer pred studentima Sveučilišta Sorbona je rekao francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Sigurnost je temelj bilo koje političke zajednice, a Europa se suočila s dvostrukim izazovom – postupnim i neizbježnim otuđenjem Sjedinjenih Američkih Država i prijetnjom terorizma”, rekao je Macron.

Po njegovom mišljenju, europska vojska bi se trebala osnovati do 2020. godine, ali ipak uz oružane snage NATO pakta.

Govoreći o gospodarstvu, francuski predsjednik je ponovio ideju da zemlje eurozone trebaju imati jedinstven proračun. Jedna od mogućnosti financiranja takvog proračuna, prema Macronu, može biti uvođenje posebnog poreza.

”Samo eurozona s jakom i međunarodnom valutom može biti temelje za europsko gospodarstvo koje se može natjecati na globalnoj razini”, istaknuo je Macron.

Govoreći o problemu imigracije, francuski predsjednik je predložio stvaranje jedinstvene agencije za izbjeglice, što bi pojednostavilo postupak njihova prijema. Francuski predsjednik je upozorio i rastuću na prijetnju nacionalističkih osjećaja, što je posljedica priljeva imigranata, rekavši ”kako je taj trend u suprotnosti s načelima ujedinjene Europe”.

Macron je podsjetio kako je nakon rezultata na parlamentarnim izborima u Njemačkoj u Bundestag ušla desničarska populistička stranka “Alternativa za Njemačku”.

Nismo mislili da će se prošlost vratiti“, dodao je Macron.

Govoreći o budućnosti Europske unije, Macron je Europu nazvao “preslabom, presporom i pretjerano neučinkovitom”.

“Jedini način koji jamči našu budućnost jest ponovno stvaranje neovisne, jedinstvene i demokratske Europe”, zaključio je Emmanuel Macron, europski čelnik koji bi uz njemačku kancelarku Angelu Merkel od EU trebao stvoriti ”neovisnu, gospodarski jaku, sigurnu i funkcionalnu političku zajednicu ravnopravnih europskih naroda”.

Europska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbbb
6 godine prije

Ovaj je od istih onih koji nedavno u onoj gusarskoj kao crkvi napraviše crnu misu od “revije”………….

apolo
6 godine prije

Koji je razlog da Europa financira vojsku eu i nato savez? Duplo bacanje para. Kaze podignuti porez. Kao do sada su bili mali porezi.

Zvrk
6 godine prije

Nema europejstva do paneuropejstva.

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Dvorska luda iz jelisejske palate.

Alen
6 godine prije

Opasna zamisao koja bi ionako bila samo bildanje i tiha,skrivena priprema natovog evropskog krila za sta ? Iransku prijetnju ? Rusku ili kinesku ?!…
Jasno je da od neivisnih euro snaga nema nista dakle cilj je ocigledan…
Ne radi se ni o bacanju para niti uhljebljavanju,ugovorima sa usa firmama i tome slicno…

basso
6 godine prije

Ocigledno je da se izlaskom Britanije (americkog trojanskog konja) otvorio put za vecu evropsku samostalnost od SAD.Amerikanci su sami krivi za ovu situaciju svojim stalnim pritiscima, i odredjivanjem s kim EU moze trgovati,od koga ce kupovati energente…Evropske oruzane snage ce se naravno vremenom odvojiti od Nato,placati za dva vojna saveza nema smisla.

bcnbcn
6 godine prije

pokusavaju se zabiti zadnji cavli u suverenost evropskih zemljica. Kad nam ukinu odlucivanje o novcu, vojsci i nametnu prisilno naseljavanje arapa i afrikanaca, vise niti formalno ne postojimo. ide sad prijedlog da se prvih 50 tisuca arapa direktno prebace sa bliskog istoka u eu, da se ne bi vise trebali voziti brodovima preko mora ili hodati preko Balkana…nacionalizam je ljudima postao jedino utociste od totalne diktature.

Ante
6 godine prije

Ono kada jedan političar čiji su prethodnici sudjelovali u destabilizaciji ostatka svijeta govori da Europa treba vlastitu vojsku. Protiv koga će se boriti ta vojska? Na Youtubu se na primjer može vidjeti obračuni bandi po Europskim ulicama sa automatskim oružjem. Policija prstom nije makla da bi to spriječila o tome se šuti. Dok ovaj priča bajke o europskoj vojsci a ne rješava probleme u vlastitoj zemlji. Poput onoga gdje vidiš da bande pod desetke parkiranih automobila bace benzin i sve zapale, građani sa balkona sve snimaju policije ni vatrogasaca nema, na ulicama Francuske vlada potpuno bezakonje.

Georgij Žukov
6 godine prije

Sjednite sa Putinom za stol i dogovorite se , ponudite recimo polovinu onog sto uplacujete amerikenjcima kroz nato reket. Vjerujem da bi za te pare vojska RF poslala svakom gradjaninu EU po jednog vojnika GRU SpezNas-a da ga cuva , plus tenk pride :))

17 novembar
6 godine prije

ovo oko amerike i britanije da se udaljavaju od evrope je obicna prica za budale . svima je jasno da ce gurnuti u borbu istocne zemlje da ginu za njih .

alan ford
6 godine prije

nije ovo rekao Macron. vec Rotschild, a ovaj jadni prdezic je samo otvarao usta

žrec
6 godine prije

Ništa nisu naučili…kad zagusti raspast će se ko JNA, jer će svaka ptica svome jatu odletjeti.

Georgij Žukov
6 godine prije

Da bi shvatili svu apsurdnost civilizacije danas dovoljna je cinjenica , da nato drzave izdvajaju 950 milijardi americkih dolara godisnje za odrzavanje ratnog i hladnog pogona banksterske vojske kodnog imena nato pakt .
Da li se je netko od vas zapitao kako je to moguce da se niti jedna stranka bajne europske i americke demokracije odnosno pojedinac nije pokusao lansirati referendum sa pitanjem .
Da li ste kao gradjani recimo EU ili amerike i dalje spremni izdvajati 950 milijardi dolara godisnje za oruzje rat i smrt?
Naravno da takav referendum nije moguc, jer stoka sitnog zuba ne zna tko im glavu nosi a kamoli kome placaju porez i za sta se ti novci trose .

Crni žutokljunac
6 godine prije

Možda se preko ovakvih stvara multipolarni svijet.EU mora imat vojsku kao bitan član tog svijeta.Naravno pod njihovom kontrolom.

Ogi
6 godine prije

Ma koja EU i njena vojska?Sjebali ste SFRJ.Sad da nimalo ne lazem jedva sastavljam kraj sa krajem.Jadu zapadni.

Piretis
6 godine prije

Meni se najbolji dio čini onaj o posebnom porezu. Predlažem da u cijeloj EU PDV bude, recimo 35 ili 40%, da bude dosta i za vojsku i za eurobirokrate.

Ivan
6 godine prije

1924. je kosherozder Kalergi napisao da bijelu rasu u Europi treba u potpunosti unistiti i zamijeniti crncima i arapima, koje je lakse manipulirati. Upravo ta sotonisticka ideja svjetskog zidovstva stoji iza unistenja bjelacke obitelji, bjelacke nacije i drzave.

I iza stvaranja neprirodne nadnacionalne EU vojske, jer pretpostavlja oduzimanje i to malo suvereniteta sto ga nacionalne drzave EU imaju. A s druge strane, planiraju prvu priliku da tu EU vojsku posalju na klaonicu u Rusiju, dodatno unistavajuci najsposobnije bijele muskarce svih nacionalnosti.

Sve je to poput babuski – zamka u zamci.

NekiGost
6 godine prije

stvoriti ”neovisnu, gospodarski jaku, sigurnu i funkcionalnu političku zajednicu ravnopravnih europskih naroda”

Ravnopravnih? Što je sa onim pričama od početka godine o Europi u dvije brzine? Ravnopravnost, da…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI