fbpx

Madrid traži vojnu pomoć jer se španski glavni grad usredsredio na djelimično zaključavanje usljed naleta Covida-19

Madrid protesti protiv zaključavanja

Regionalna šefica Madrida Isabel Diaz Ayuso zatražila je pomoć vojske za borbu protiv naleta koronavirusa u gradu i okolini nakon što su lokalne vlasti naredile djelimično zatvaranje nekih siromašnijih područja počev od ponedeljka.

Strah od novog zaključavanja izazvao je proteste u gradu tokom vikenda.

“Potrebna nam je pomoć vojske za dezinfekciju”, rekla je Diaz Ayuso novinarima nakon hitnog sastanka s premijerom Pedrom Sanchezom o krizi zbog koronavirusa. Vojska bi takođe mogla da pomogne lokalnoj policiji i snagama zakona, dodala je Diaz Ayuso, dok vlasti pokušavaju da širenje virusa stave pod kontrolu u najgore pogođenom regionu Španije.

Takođe je zatražila da vlada ponovo uspostavi improvizovane bolnice u glavnom gradu, pošto su prethodne ustanove ukinute prije tri mjeseca nakon pada broja infekcija u Španiji i ukidanja stroge blokade.

U jeku prvog talasa epidemije u martu i aprilu, vlada je rasporedila hiljade vojnika kako bi pomogla u naporima protiv koronavirusa.
Demonstranti u nekim siromašnijim oblastima Madrida u nedjelju su izašli na ulice žaleći se na diskriminaciju od strane vlasti, jer se mjere zaključavanja uglavnom primjenjuju na područja sa nižim prihodima i sa većom imigrantskom populacijom. Mirni protesti održani su u 12 od 37 pogođenih okruga.

Gradonačelnik Madrida Jose Luis Martinez-Almeida nije se složio da su mjere diskriminisale siromašne. „Ne postoje stanovnici prve klase i stanovnici druge klase“, tvitovao je. „U ovom trenutku moramo biti zajedno.“

Glavni grad čini trećinu svih zaraza u Španiji, a vlasti su najavile ograničenja u područjima u kojima nivo zaraze prelazi 1.000 zaraženih na 100.000 stanovnika.

Policija će uspostaviti 60 punktova za sprovođenje mjera. Najavljene su kazne od 600 eura, ali neće biti izrečene prvog dana, kažu lokalni zvaničnici.

Šef madridskog zdravstva Enrique Ruiz Escudero rekao je da, ako ove mjere ne smanje slučajeve koronavirusa, moglo bi uslijediti zaključavanje širom grada. “Ako je neophodno zatvoriti Madrid, mi ćemo to učiniti”, rekao je on u intervjuu za list ABC objavljenom u nedelju.

Španija ima najveći broj slučajeva Covida-19 u zapadnoj Evropi. Međutim, premijer Sanchez odbacio je drugo nacionalno zaključavanje u intervjuu u subotu.

4.9 8
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
48 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Slovenac1
Gost
Slovenac1
1 mjesec prije

Kakva je sila bila spanjolska a sada neki prokterorat hehe kao cela zapadna eu nisu bitni vise u cemu samo da rade ko ovce bravo gdje vam je ponos

CIA
Gost
CIA
1 mjesec prije

Ko da je slovenceteze zakljucat ili srbe ili hrvate. Nema vise ni srba ni hrvata ni spanjolaca samo ujedinjeni pacijenti svih zemalja. Su socijalizmu nisi smia goborit sta oces a dans nemos ni kihnit da te ne zatvore

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Tako je!
A kad je vojska vec tu, mogli bi usput streljat one koji ne nose maske i ne pridrzavaju se mjera zar ne?

jorgen
Gost
jorgen
1 mjesec prije

Kad sam danas na 24sata.hr napisao o gorenavedenoj temi da bi im članak sigurno imao drukčiju intonaciju da je Mađarska na ulice izvela vojsku – odmah sam dobio zabranu komentiranja. Pazite pri pisanju po svim MSM portalima, 24sata i Večernji su također prešli pod Soroševu kontrolu (njegovo ime se u komentarima ne može tamo ni spomenuti).

nekoime
Gost
nekoime
1 mjesec prije

Treba pod hitno uvesti sankcije – Bjelorusiji.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

Kad je Španjolska, vrla katolička zemlja,ozakonila BRAKOVE, čudila se,aman ja,tada,zapravo, a sad se čudim samo radi običaja.

nekoime
Gost
nekoime
1 mjesec prije

Vojska će pucati na corona virus ?

Zvrk
Gost
Zvrk
1 mjesec prije

Gospodo, ovo ce vrlo skoro i do nas. Pitanje nije hoce li vec kad ce.
Dulje nas vrijeme upozoravaju o ubojitoj jeseni i strasnoj zimi.

Ante
Gost
Ante
1 mjesec prije

Pri samome čitanju naslova ovo sam pomislio. Nacionalne vlade su apsolutno pod kontrolom onih koji rukovode ovom “krizom”.

PATMAT
Gost
PATMAT
1 mjesec prije

U nas neće. Vidit ćeš. Samo treba izbaciti maske.

burt
Gost
burt
1 mjesec prije

zašto se spominu Australija, Novi Zeland, Madrid? u Kini prema naredbi Nacionalne komisija za zdravstvo KP Kine predviđene su razne kazne u epidemiji Covida 19, od novčanih i zatvorskih do smrtne kazne, jedna osoba je osuđena na smrtnu kaznu jer je autom pregazila medicinskog službenika koji je bio na karantenskoj nadzornoj točki, kazne su predviđene za nenošenje maski, sprečavanje medicinskih službi u vršenju svoje službe, napuštanje karantene, širenje lažnih vijesti, nedozvoljeno okupljanje, u Sjevernoj Koreji je obaveza nošenja maski a u slučaju odbijanje nošenja maske kazna je tri mjeseca u radnom logoru, na Kubi su od strane revolucionarnih sudova već neke osobe osuđene jer nisu nosile masku ili su prekršile zabranu okupljanja zatvorskim kaznama od 6 mjeseci do jedne godine a neki su poslani u ustanove za preodgoj, to su sve socijalističke države u kojima ne postoje institucije demokratskog nadzora ali o tome se ne piše nego se svi uhvatili Australije i Novog Zelanda

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije

Za Australiju i ostalu englesku gamad postoje linkovi, postavi ih ti da vidimo o cemu pricas, iako mislim da je to samo tvoja klasicna voznja trolejbusom kao i uvek do sada.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

…jedna osoba je osuđena na smrtnu kaznu jer je autom pregazila medicinskog službenika…

Meni ovo izgleda kao adekvatna kazna za namjerno gazenje medicinskog brata. Nije mi jasno sta tebi to smeta, pa nije zgazio Bila i Melindu pa da ga svi castimo.

CIA
Gost
CIA
1 mjesec prije

Riba se cisti od repa

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Hahahah

ijdfnviuert8gureuvne
Gost
ijdfnviuert8gureuvne
1 mjesec prije

Natjeću se tko će se više uvući u kloakumaximu čildrensima.

Euro
Gost
Euro
1 mjesec prije

do kraja godine bice još puno toga. ako je istina da je 179 zemalja podpisalo uvođenje nwo.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Novi Zeland, Melbourne, Michigan, Maine, San Francisco, autonomna zajednica Madrid. Zemlje, savezne države, pokrajine i gradovi kojima je zajedničko u svijetu najranije uvedene, najbrojnije, najstrože i najstriktnije provođene “mjere” odnosno najjače teroriziranje stanovništva (osim možda Wuhan i Hubei u početku plandemije ali Kina je ionako svijet za sebe).

Ali taj intenzivni psihopatski teror nad vlastitim građanima nije im jedina zajednička osobina. Postoji još jedna stvar koja im je zajednićka. Baš me zanima može li netko pogoditi koja..

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

razvijena demokracija?

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Znaš kako se u kvizovima govorilo: “Da, ali nije bitno”. Na neki način si u pravu. Ta karkateristika je obilježje upravo toga što vole nazivati “visoko razvijenom” parlamentarnom demokracijom novog doba.

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Kažu da će vojska izaći na ulice i uVelikoj Britanij a možda i nas sve čeka isto. Svi smo Mi Spartak!

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Ne ceka sve nas isto. U BiH vojska sigurno nece izaci. Bar jedan clan predsjednistva ulozive veto, kao i uvijek do sada. Jedino se mogu dogovoriti oko raspodjela funkcija, a i to sa velikom mukom.

Jxlspsp
Gost
Jxlspsp
1 mjesec prije

Naša vojska ima 100 vojnika. Oni ne mogu ni izaći.

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
1 mjesec prije

“Naša vojska napad čeka,spremili smo malog topa,joj,joj,joj…….”

Pavao
Gost
Pavao
1 mjesec prije

A top bez municije..

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
1 mjesec prije

za nevidljivi virus isto takva municija

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
1 mjesec prije

Koja slucajnost Predsjednik Bavarske trazi od Bundeswehra 100 vojnika da pomognu policiji u nadzoru jer su uveli u nekim prometnim dijelovima obavezu maske i na vani.
Inace bolnice su prazne ali testiraju i pse i macke da nabiju statistiku.
Ocigledno da su pijuni dobili naredbu da se vojska ukljuci u drugi dio lazne pandemije.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Ne znam za Španjolce i Britance, ali meni se čini da bi se kod nas mogli prevariti ako bi izveli vojsku da maltretira ljude. Vojska, barem kod nas u Hrvatskoj nije isto što i policija i vojnici u velikoj većini nisu takve nasilničke propalice i režimski psi čuvari kao policajci, pogotovo oni “interventni”. Za režim su vojnici puno “nepouzdaniji” od policije i malo je vjerojatno da će se vlast odlučiti upotrijebiti vojsku na području Balkana, srednje i istočne Europe u svrhu kontrole stanovništva.

Nije slučajna jedna pojava koja je u Hrvatskoj izrazita, a vjerujem i u susjednim državama. A to je da se vojska sustavno zapušta, smanjuje joj se proračun i brojno stanje, ukinut je vojni rok, oprema je sve zastarjelija i manje funkcionalna. U ovom trenutku Hrvatska uopće nema funkcionalnu vojsku, a nema više ni pričuvu, odnosno dovoljan broj mladića koji su se kroz vojni rok obučili za obranu zemlje.

Proračun MUP-a za 2020. je za skoro milijardu kuna veći od proračuna MORH-a. I dok se obračun MORH-a ubog plandemije kresao, proračun MUP-a ne da se nije smanjio nego se i povećao.

Istovremeno brojno stanje, opremljenost i financiranje policije se sve više povećavaju. Hrvatska ima oko 15.000 vojnika, ali 20.570 policajaca (to je bez onih pričuvnih) i još 4.830 drugih policijskih službenika i to prema podacima iz 2017. a danas su te brojke i veće. A to dosta govori o tome koga vladajući kvislinzi smatraju za svog pravog neprijatelja od koga se treba braniti. Vlastiti narod.

Najbolji primjer razlike između vojnika i policijaca je prosvjed branitelja prije nekoliko godina. Ono sa šatorom. I dok su interventni policajci pokušavali uhićivati pa čak i tući branitelje i ratne invalidei, ulazili za njima čak i u crkvu da bi se obračunali, vojnici su tijekom parade samoinicijativno prolazeći kraj braniteljskog šatora salutirali tamo nazočnim braniteljima koji su prosvjedovali već duže vrijeme.

A pročitao sam da je i Stbija 2019. imala za 1.000 policajaca više nego godinu dana ranije što znači da ini tamo situacija nije puno drugačija.

Moje je mišljenje da vojska nije opasnost nego možda čak i činilac koji bi možda, u slučaju zaoštravanja situacije mogao donijeti preokret. Ne zaboravimo da je u Rumunjskoj, kada je pao Caucescu policija i pogotovo Securitate ostala vjerna diktatoru, dok mu je vojska okrenula leđa i pridružila se građanima koji su prosvjedovali protiv njega i to je bio presudan faktor koji je omogućio njegov pad.

Mirko
Gost
Mirko
1 mjesec prije

Može li se uopće vojska angažirati bez Milanovića?

selma
Gost
selma
1 mjesec prije

ne može se vojska angažirati bez predsjednikove zapovjedi. To mi je više-manje i jedina funkcija, vrhovni kapetan oružanih snaga

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Pazi ovo: ako bi vojsci jedna naredba dosla iz Brisela, a suprotna od troclanog predsjednistva iz Sarajeva, vecina vojnika bi poslusao Brisel. I u Hrvatskoj siutuacija je slicna. Ne racunaj na nato indoktriniranu vojsku, godinama su zaglupljivani po zajednickim vjezbama i nato seminarima (pogledaj po raznim emisijama kad govore oficiri – sve nato terminologija, kompletne nato fraze papagajski naucene napamet). Zao mi je ali to je istina. Ovde niko nema svoju vojsku, svu je preuzeo okupator osim sacice izuzetaka koji bi odbili naredbu protiv interesa svog naroda. Ne podcjenjuj 25 godina indoktrinacije i zestoke selekcije. (zapitaj se zasto je zabranjen obavezni vojni rok).

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Ne znam kakva je situacija s vojskom u BiH.Ne mogu reći da znam stanje duha u HV u potpunosti. Za viši časnički kadar stoji ovo što kažeš. Stoji i to za NATO dresuru. Ali sticajem okolnosti poznajem jedan veći broj momaka koji su ili profesionalni vojnici ili niži časnici. I mogu ti reći,m u odnosu na policajce to je “nebo i zemlja”. Prije svega inteligentiji su i više misle svojom glavom. A onda, velika većina su djeca branitelja i kod njih je patriotizam još uvijek vrlo jak, za razliku od pandurčina kojima je on uglavnom misaona imenica bez pravog značenja.

Vojnici naravno bi do određene mjere poštovali naređenja, ali unatoč svoj dresuri i ispiranju mozga ja imam dojam da ogromna većina njih ne bi nikad silom krenuli na svoj vlastiti narod kao što to rade ovi kerovi osobito oni iz interventne policije. Možda je to samo moj dojam i možda i nisam upravu, ali upravo činjenica da se policija toliko protežira u odnosu na vojsku mi govori da tako misle i vladajući kvislinzi.

gg2
Gost
gg2
1 mjesec prije

Kakono ide ona pjesma: op op opa dolazi eu-ropa sad ce da nas biju sile svjetske milicije…

buga
Gost
buga
1 mjesec prije

Policija u RH je sustavno uništavana godinama, postavljani su samo poslušni nekompetenti kadovi na čelna funkcije u policijskoj hijerarhiji. Postala je bitna samo odanost vladajućoj partiji i ništa više. Negativna selekcija rukovodećeg kadra gotovo sigurno će rezultirati da će policija ići na narod, jer rukovoditelji su nestručni i nekopetentni i njihova funkcija ovisi isključivo o politici a ne o stručnosti.

Neko ime
Gost
Neko ime
1 mjesec prije

Mi cemo izvest ugovorene fšesnaestice da distribuiraju ugovoreno cjepivo…vojska mora nabit sljemove da ih ne ozlijede bačene bocice cjepiva…
Zivjela demokratska diktatura

farree
Gost
farree
1 mjesec prije

Kome nije jasno sta se dogadja i kakva je mehanika Vandrednog Stanja, toplo preporucujem citanje Carla Schmitta.

Ako je itko vjerovao da ce izgubljene slobode “nakon” Corone ponovo dobiti nazad kao poklon, bio je jednostavno naivan. Isto kako je 9/11 bio upucen prema vani (da opravda rat, pljacku i genocid) tako je Corona okrenuta prema unutra, za borbu protiv svih onih koji raspadajuci Status Quo (bogati postaju sve bogatiji, a sirotinja (svi ostali) postaju sve siromasniji) bi mogli dovesti u pitanje.

Corona je prelaz iz globalnog kapitalizma u globalni fasizam

da_se_zna_istina
Gost
da_se_zna_istina
1 mjesec prije

Fašizam nije nikad bio internacionalni projekt, dok komunizam jest. Fasio je simbol rimskog carstva i u skladu je s poslovicom “jedan prut možeš slomiti, ali ako su prutovi povezani (fasio) onda ih ne možeš slomiti” (faš se nalazi i u zgradi američkog kongresa).To je jednostavno pozivanje na organsko jedinstvo naroda bez ikakvih podjela, dok komunizam teži uništenju svih naroda i svih država, da svi budu proleteri, naravno pod vodstvom prosvijećene elite – pripadnika komunističke partije. Tako da je NWO=komunizam, zato su bogati židovski bankari iz SAD financirali boljševičku revoluciju. Ako je nešto narodno, onda teži održavanju organske tradicije, stoga optuživati sadašnju svjetsku elitu da su fašisti je čista zamjena teza. Oni uspostavljaju komunizam, a ne vraćanje u tradiciju, hijerarhiju(patrijahalnost) i organski način života.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 mjesec prije

Pises gluposti. Pa upravo je fasizam sve tošto sto navodis.

da_se_zna_istina
Gost
da_se_zna_istina
1 mjesec prije

Ti ili ne znaš koja je razlika između fašizma i komunizma, ili si licemjer koji je naučio tući mrtvog konja zvanog fašizam jer je to popularno. Ponavljam, komunizam je globalistički projekt s težnjom da uništi sve narode, sve religije, sve tradicije i kao što povijesne činjenice dokazuju, to se je radilo u manjoj ili većoj mjeri u svim komunističkim državama (Staljin je tek probudio ruski nacionalizam kad su mu trebali ruski patrioti u ratu). Fašizam nije tome težio, štoviše da nije bilo tih nekoliko ‘fašističkih’ država u ww2, komunisti bi osvojili cijelu Europu i imali bi sadašnju NWO situaciju puno ranije. Neupućeni ljudi poistovjećuju svaki čin države koji uključuje silu kao znak fašizma, kao da postoji igdje država koja nema vojsku i policiju. Primjerice tako kažu u SAD da je globalističko-ljevičarska ideja o oduzimanju oružja državljanima fašistička-nacistička te da je tako A.Hitler razoružao Nijemce. Istina je upravo suprotna, njemačka vlast je hrabrila Nijemce da budu naoružani (nešto kao narodna obrana u komunističkoj Jugoslaviji s razlikom što su Nijemci tada mogli imati privatno oružje kod kuće). Isto tako se kaže za antife koji rade teror na ulicima SAD, da su to ustvari nacisti. Čista zamjena teza, jer antife su postojali u 20-tim godinama prošlog stoljeća u Njemačkoj, i izvodili su teror radi uspostavljanja komunističke revolucije, dok su ih nitko drugi do ‘smeđe košulje’ u tome spriječili.

farree
Gost
farree
1 mjesec prije

Komunizam je anti-liberalizam koji nastoju promijeniti klasnu piramidu drustva, Fasizam je anti-liberalizam koji nastoji zadrzati postojecu hijerarhiju, samo sto jedna Elita bude zamjenjena sa drugom Elitom.

Ono sto najvise zacudjuje su “Crnci” (batleri, sluge Elita) koji ce do krvi braniti pravo “nasih (sopstvenih)” Elita da brane svoja “prava” na strukturno nasilje nad onima koji bi htjeli komunizam (pre raspodjelu narodnog bogatstva)

da_se_zna_istina
Gost
da_se_zna_istina
1 mjesec prije

Postoje samo dvije hijerarhije, organska i ona koja to nije.
Organska proizlazi iz obitelji, ide dalje na rod i na kraju na narod. Temelji se na patrijahalizmu, jer svaka ta grana hijerarhije ima svojeg oca, otac obitelji, otac roda, otac naroda. Otac naroda je car ili kralj ili patrijarh kakvi su bili patrijarsi u SZ. Na samom vrhu organske hijerarhije se nalazi Bog koji je Otac (otac svih očinstava kako piše sv.Pavao). S humanizmom-prosvjetiteljstvom-modernom ukida se organska hijerarhija, dogma te nove ideologije-religije koja je u suštini antikršćanska i ateistička je da su svi ljudi jednaki, samo neki su jednakiji. U toj naopakoj hijerarhiji nema mjesta za Boga, nema mjesta ni za patrijahalizam (zato je u takvim neorganskim društvima niknuo feminizam), nema mjesta dakle ni za pravu odgovornost (car odgovora svojim životom ako izda povjerenje naroda-svoje djece, dok demokratski vladari ničim ne odgovaraju, jer kazna što nisu izabrani na slijedećim izborima nije nikakva kazna). Fašizam je reakcija na liberalizam, ali ni nije povratak na prethodno stanje organskog društva jer više nema Boga na vrhu hijerarhije. Dok je komunizam samo zadnja faza moderne, potpuna negacija organske hijerarhije u kojoj nema niti obitelji, a kamoli onda roda i naroda. Na vrhu te obrnute hijerarhije je skrivena elita, a ne više Bog Otac ili ispod Njega car. U stvari na vrhu je Antihrist. Nadam se da sam objasnio zašto ulazimo u komunizam, a ne u fašizam, a još najmanje u organsku tradicionalnu hijerarhiju.

farree
Gost
farree
1 mjesec prije

Razumio sam da Anti-Komunizam (pogresno svaceni) dolazi od Boga (odnosno od Pape Wojtyla kojeg su Imperijalisti “upregnuli” da rusi Komunizam). Istina je da u Komunizmu  Kler nije imao nikakvu vlast, ali daleko od toga da je bio ugrozen.

Liberali i Fasisti zele Boga na zemlji „Oni žele raj na zemlji, raj kao rezultat trgovine i industrije, koji bi zapravo trebo biti ovdje na zemlji, u Berlinu, Parizu ili New Yorku, raj s kupaonicama, automobilima i ležaljkama čije Sveto Pismo bio raspored vožnje“.

Istina je Komunisti ne zele hijerarhiju, ali je daleko od toga da je nema.

da_se_zna_istina
Gost
da_se_zna_istina
1 mjesec prije

Patrijahalizam dolazi od istine, jer Bog je Istina, a Bog je i Otac. Sve revolucije od one prve demonske na čelu s Luciferom bore se protiv očinstva, protiv hijerarhije. Usput nisam rimokatolik, nego pravoslavac. Za mene je papa Woytila heretik i shizmatik koji je također bio modernist, čitaj bio je protivnik prave organske hijerarhije.

da_se_zna_istina
Gost
da_se_zna_istina
1 mjesec prije

Mali ispravak. Ne samo da liberali i fašisti žele to jest imaju fatamorganu da će stvoriti raj na Zemlji, nego to prvenstveno fantaziraju komunisti. Kršćani znaju da nema raja na Zemlji, dok na koncu Bog ne stvori novo Nebo i novu Zemlju i kad vrijeme prestane. Raja do tada ne može biti zbog grijeha koji je uzrok smrti i svim nevoljama ljudi. Sve gore navedene ideologije moderne polaze od krive pretpostavke da je čovjek sam po sebi, ili uz ‘edukaciju drugova’ i ‘napredak’, dobar i plemenit. Zato su sve te ideologije-religije lažne i grade kule na pijesku. Živimo u vremenima kad se te kule ruše same od sebe. Ali to još nije kraj.

jozo
Gost
jozo
1 mjesec prije

U komunizmu je spas

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
48
0
()
x