Madridski kukavičluk – Di si sad frajeru?

Zoran Milanovic
63 komentara

Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, tu izreku čuli smo puno puta i svaki put umjesto svaljivanja krivnje za nacionalnu politiku s vodstva na narod. Koji je kao izabrao tu vlast. Znamo otprije kako se dolazi do demokracije i demokratskog rezultata: Nije bitno kako tko glasa, nego tko broji glasove.

Da nije riječ o Staljinovoj doktrini, već o demokratskom standardu najveće demokracije na svijetu – SAD-u, govori nam tamošnja izborna krađa pomoću koje su oni koji broje glasove na poziciju vlasti doveli dementnog, ishlapjelog pokvarenjaka Joea Bidena, što je valjda najniži oblik izražavanja prijezira prema ljudima s kojima upravljaju u povijesti.

Tko je brojao glasove na hrvatskim predsjedničkim izborima 2000-e, prvim nakon smrti Franje Tuđmana se kao zna, bilo je to Državno izborno povjerenstvo. No, kako je bilo moguće da te izbore dobije kandidat koji je na početku kampanje imao 2 posto podrške, koga je nevoljko kandidirala minorna stranka HNS – Stipe Mesić, ostaje nejasno.

U javnosti je Stipe Mesić figurirao kao denuncijant Hrvatske Haaškom sudu, kao neuspjeli pučist iz 1994. i kao politički mrtvac. S druge strane je bio besprijekorni Dražen Budiša, hrvatski proljećar neupitnog poštenja i morala. Stipe Mesić pobjeđuje. Poslije njega nakon londonskih brifinga pobjeđuje i koalicija između HSLS-a, SDP-a, IDS-a i ostalih.

Postavljena pozornica za promjenu Ustava, očito dogovoreno u Londonu. Stipe Mesić se rado odriče predsjedničkih ovlasti, a u Hrvatsku se uvodi kancelarski model u kojem je predsjednik tek nešto više od fikusa. Predsjednički model odlazi u bespuća povijesne zbiljnosti. Slijedile su ‘vaspitne’ izmjene što predsjednika, što parlamentarne većine pa je tako SDP još jednom dobio priliku pokazati što ne može, dok se u zavjetrini soroševski rastakao HDZ i čistio od svih suverenističkih elemenata, uključujući i Sanadera kojeg misle doživotno držati u uzništvu.

NATO se toliko osilio da je za predsjednicu Hrvatske poslao jednu od svojih tajnica. Njen najveći uspjeh u mandatu, ako se izostavi upravljanje kombajnom jest stajanje na kiši pokraj Macrona (kojem su sluge držale kišobran iznad glave) pri dodjeli medalja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Nisu se u NATO-u previše zabrinuli nakon ‘hrvatskog’ izbora predsjednika s karakterom – Zorana Milanovića. Stasao je kroz Ministarstve vanjskih poslova, a iz biografije ćemo vidjeti: „Kao pripadnik OESS-a 1994. odlazi u mirovnu misiju u tada ratom zahvaćeni Nagorno Karabah (Azerbajdžan), a 1996. imenovan je savjetnikom u hrvatskoj misiji u EU i NATO-u u Bruxellesu, u kojem je 1998. završio poslijediplomski studij europskog i komparativnog prava te stekao titulu magistra.”

U karijernu uspjeh je zasigurno neki NATO ćato upisao i da je 2009. kao vođa oporbe bio zdušna pristalica hrvatskog članstva u NATO-u bez raspisivanja referenduma o tomu.

Zoran Milanović s preuzimanjem predsjedničkog mandata dobiva vrijeme od pet godina u kojem može birati hoće li postati nezaobilazna figura u hrvatskoj povijesti ili fusnota na razini Ive Josipovića.

Načitan, širokog spektra znanja, s poznavanjem stranih jezika, s govorničkim talentom, s ogromnim političkim iskustvom, pošten, bez jedne mrlje, bez ucjenjivačkih snimki tajnih službi, bez upetljanosti u bilo koji pretvorbeni kriminal ili kakvo izvlačenje novca za sebe preko posrednika, neupitnog domoljublja, svjestan povijesnog trenutka i svoje odgovornosti za nj – sve se činilo kao božji upliv u hrvatsku političku zbilju.

Da i nije bilo kupovine stana na kredit, njegovo prepričavanje ponuda koje mu je Bruxelless slao za članstvom u Europskoj Komisiji na neto plaću od najmanje 40 000 eura mjesečno plus dvaput toliko za ostalo, govori o kakvom karakteru se radi. Scena kao ona pustinjska nakon Isusovih 40 dana posta . dolazi mu Sotona i nudi sva kraljevstva ovog svijeta ako mu se pokloni, a ovaj gladan odbija. Ruku na srce, malo je ljudi na svijetu koji bi odbili takvu ponudu i nastavili plaćati rate za kredit.

Njegovo prokazivanje covid diktature, nepriznavanje autoriteta bilo koga iz Europske Komisije, smještanje svakog briselskog lika u odgovarajući kontekst, zalaganje za poštovanje Daytonskog ugovora u BiH, govorilo je da će provesti ono čega nije bilo u njegovom inauguracijskom govoru, ali jest u govoru Ive Josipovića: U borbi za pravednost ja ću kao predsjednik Republike Hrvatske i kao njezin građanin biti prvi i nikada se neću umoriti. To vam obećajem!

Nakon početka ruske specijalne vojne akcije u Ukrajini, kako je zovu oni koji vide pravo stanje stvari, a zapadni mediji i upravljačke klike kao ničim izazvanu rusku agresiju na Ukrajinu, Milanović je ponovo dobio priliku pokazati od kakvog je materijala sazdan – jedini državnik na cijelom Zapadu se usuđuje reći da će povući svoje vojnike iz NATO snaga na europskom istoku. O Ukrajini će reći i ovo: “Načini i modaliteti postoje da se Ukrajina sačuva kao čitava država ili 99%, da joj se ekonomski pomogne jer bio sam osobno prisutan i sudjelovao u radu europskog vijeća u tim kobnim mjesecima, nekome kobnim, nekom veličanstvenim, nekome pučističkim, kada se mijenjala vlast u Ukrajini, kada je legalno izabrani predsjednik Janukovič, muljator, svrgnut s vlasti u državnom udaru. To je bio puč koji je poticala i koordinirala Europska unija i Washington” Dospijeva na ukrajinsku stranicu za odstrijel Mirotvorac. Plenković, kao iskusni briselski pouzdanik i pisar ga naziva Kremljenkom, ruskim agentom, a drugačije ne reagira na mig i ostala zapadna medijska mašinerija.

Kad su Švedska i Finska na zahtjev upućen izvan njihovih granica počele govoriti o svom zahtjevu za članstvom u NATO savezu, opet se pojavljuje europski i NATO trn u peti – Zoran Milanović! Prijeti vetom na njihovo članstvo u slučaju da se prije toga ne riješi izborni zakon u BiH. Pridružuje se blokadom članstva i turski sultan Erdogan, kojeg je Putin barem dvaput spasio od belaja i traži od tih zemalja ustupke koje ove ne mogu ispuniti bez fige u džepu. Činilo se da je Milanović čvrsto na svom pravedničkom putu, pogotovu kad je pustio finsku premijerku da se klati sama pokraj fikusa u predsjedničkoj rezidenciji na Pantovčaku.

To nije samo vojni, već je i politički savez koji promiče demokraciju i vrijednosti zapadne civilizacije – blagoglagoljiv je o NATO-u bio spomenuti ZAMP efendija, a Milanović je znao kako stvari stoje i da su te vrijednosti tek kolonijalna pljačka koju je imao priliku izbliza vidjeti kao premijer.

Javnost, koja nije bila samo hrvatska, već i ona diljem svijeta koja je prepoznala Milanovića kao državnika svjetskog kapaciteta je iščekivala NATO summit u Madridu i njegov nastup. Nije imao puno izbora, svi njegovi dotadašnji nastupi su vodili do tog jedino bitnoga – morao je izreći svoje protivljenje NATO ekspanziji na Finsku i Švedsku bez prethodne promjene izbornog zakona u BiH.

Umjesto toga, svoj madridski govor je počeo s: Dopustite mi odmah na početku kazati da u potpunosti razumijem želju Finske i Švedske da se pridruže Savezu. Dokazale su se pouzdanim partnerima i njihov se potencijalni doprinos euroatlantskoj sigurnosti ne može (i ne smije) podcijeniti.

Kasnije je nešto govorio o izbornom zakonu u BiH, ali ni p od protivljenja ulasku Švedske i Finske u NATO, onaj koji ‘promiče demokraciju i zapadne vrijednosti’.

Propustio je postati veliki državnik. Da je rekao ono što je morao reći, bio bi najveći hrvatski predsjednik i državnik svjetskog ranga. Kukavičluk u ključnom momentu je s pravom dao Mariji Selak Raspudić lopticu: Di si sad frajeru?

Naravno da bi bio sam protiv svih, ali upravo to bi mu bila najveća zaštita. Ovako je došao nadomak cilja i predao se.

Nije on bio slijep pa da nije vidio da su kraljevske počasti, garnirane s prisustvom dvojice slugu-robova s maskama pokraj stola za kojem sjede velike face bez maske, namijenjene kupovanju slabih karaktera. Sasvim sigurno mu nije pomagalo ni prisustvo supruge, koja je odjednom postala modna ikona, otprije se javno srameći svog podrijetla iz Lišana Ostrovičkih, prenaglašavajući hercegovačko.

Možda se pobojao za sigurnost svoje djece, možda za vlastitu. Što god da je bilo, iskaz je njegovog poraza. Postaje obični fikusni predsjednik jedne nebitne države. Taj njegov pad s trona državništva na položaj prosječnoga europejca i natoida odmah se pokazao u cipelarenju kojeg su na osnovu supruginog mu maila školi počeli njegovih miljenici iz handžar medije.

Za Zorana Milanovića i njegov dalji mandat ili čak i drugi mandat više nema bitnih stvari. Propustio je glavni događaj, anemično ga odradio i došao na razinu Anemičnog od kojeg se ionako ničemu dobrom nismo nadali. Šteta.

hrvatskaNATOZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Busola
1 godina prije

Niti je HDZ bio suverenistički (stranka koja je doslovno uništila na početku banke, velike tvrtke , industrijski potencijal Hrvatske…) niti kvaziliberalni SDP , slično je i sa prirepcima… Sve su to bile poluge i sluge Zapada koje su za nagradu dobili tvornice, banke, poljoprivrednu zemlju, zadruge , PIK-ove…

Pisac teksta ne shvaća kako je cijela politička scena od 90-tih do danas (uz sitne pobune tipa dio ekipe Živog Zida…) namještena igrarija za narod. Slično je i kod susjeda, slično je i u većini svijeta.

1 godina prije

eh,eh SOA pa di si ti to a da lipo zaobiđeš spomenuti…..Gospodara lutaka….o kojem se govori sve više od onih koji seciraju zbivanja na Zemlji bez kojega ne može nitko zasjesti na bitno u vlasti bilo koje nacije….jasno je ka’noć da je Milanče opomenut prije Madrida..pogledaj mu samo facu na madridskim snimkama učesnika….može se i ovo kopirati……….iako nitko ne pokazuje niti komentira bilo gdje NJEGOV IZGLED A KAŽU DA GA JE IMALO NJIH VIDJELO I TO UGLAVNOM ZADNJE IM BILO……..A ŠTAŠ TAK JE TO OKO ISTINEcomment image

1 godina prije

pa SOA……di si sad frajeru….???
kako je lako tuckati po tipkovnici….jeeeel taaaakooooo???
….Propustio si glavni događaj, anemično ga odradio i došao na razinu Anemičnog…..ako se smije uzeti dio tvog piskaranja a….. ž i v o t………nije samo 5 slova ka ni …. s t i n a

Emiliano Zapata
1 godina prije

Zaboraviste napisat za koga mu radi supruga i od koga je dobila nagradu, kao i da je imao priliku potpisom zaustavit nezakonit stozer a nije vec je samo pumo kukao na tv-u kao mi ovde na portalu.

Outsider
1 godina prije

Kolinda je dovedena samo da zada udarac rusima i uništi agrokor.Uspješno odradila…..

Max
1 godina prije

Nije htio proći kao Boris Trajkovski.

hiber
1 godina prije

Eto, hrvatski Sabor upravo ratificirao Švedsku i Finsku u NATO. Protiv samo stranka RF. Tako ce biti sve dok Turska ne ostane jedina, pa ce i ona. Inače, Sultan je domačin susreta sa Putlerom u Teheranu. Dakle predstavnk Rusije, Irana i NATOa i to kao nije čudno.

Keki
1 godina prije

Rekao je da razumije, i ako dobro shvatih, to je bilo sve na tu temu. Ako nije ništa pored toga dodao, maestralno je odradio obraćanje, nije ih zapravo uopće podržao, samo je komentirao.

Miro
1 godina prije

Baš šteta.Ali banda mu je sigurno gadno zaprijetila.

łedeno doba
1 godina prije

“Propustio je postati veliki državnik” e Aleriče jesi komičar… pa uvijek sam govorio da je Milanović glumac i to nije teško uvidjeti… kako reče Zapata, zaboravljeno je napomenuti, da mu žena radi za faramkomafiju i da je dobila nagradu od WHO-a, kada je Milanče prije koji mjesec bio na skupu WHO-a a mnogi zaboravljaju ono kada je bio premjer prije 8, 9 godina…tada je bio isto tako bahat i bezobrazan kao i danas, samo u suprotnom pravcu. tada je još bio ljevičar..napadao je desničare i branitelje i sve ostale.. i uveo je takozvani zdravstveni odgoj po nalogu Brisela… i po nalogu svoji kabalinih burazera, slao je oružje koljačima ISIL-a u Siriji. tada je dizao živce desničarima i dojoljubima i crkvi. a danas ovaj lukavac, vjerojatno kriptić, glumi najvećeg desničara… pa oplene malo po Srbima, pa malo po Bošnjacima.. pa malo po Slovencima, a ona naivna dhebilna hrvatska dojoljubno-kaptolska kvazi-desnica nasjeda… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Zoki je bio Dodiku u pokusaju.
Sad je abortirani pokusaj.

I dalje ostaju dva kamencica u cipeli – ORBAN i Dodik.

Rimtutituki
1 godina prije

Tesko je to mogao,sam medju vihorove,mali,Sam,a svi protiv,nije izdrzao,ne zaboravimo,veci statist od svih ostalih. Mnogo jaci od Scholza,ej covjece njemacki ka celar je nekad drmao svijetom,sad zelensky kaze” vi nijemci nemate karakter” kao u naopako danu

Noi
1 godina prije

Nitko nije znao bolje od Staljina sto je politicki zapad. Kad je Staljin rekao da nije vazno tko glasa nego tko broji glasove on je to mislio na bivse kolonijalne zemlje, to jest zapad. Kasnije su to demokrati okrenuli na glavu pa su iskrivili I rekli da je on to mislio na sebe. Gobbels je rekao ponovi laz sto puta i ona postane istina. On je to mislio na Engleze a oni su to okrenuli I rekli da je mislio na sebe. Svaki hrvatski premier Ili predsjednik je americko-njemacki ban Ili namjesnik za Hrvatsku. Ban Jelacic je bio Becka marioneta okicena hrv.simbolima u sluzbi austrijskih interesa. Kad dodje u Hrvatsku izbori Ili igrokaz onda se ljudi natje u tko ce biti bolji americki namjesnik u Hrvatskih.

Herrman
1 godina prije

Sistem je napravljen da voda moze teci samo po zljebu. Tko se opire NATO Kabali bude unisten

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Sve je bilo u redu dok se Zoki nije previše zaigrao.
I loptu sa domaće političke livade, napucao preko ograde na međunarodno igralište.
A tamo igraju neki ogromni, ne baš sentimentalni dečki…
Čija se publika ponaša po pravilima… Kao u Wimbledonu.
Svatko je na svom mjestu. I okreće glavu tamo – vamo…

tuf
1 godina prije

Milanović je samo sudionik režirane i dobro odglumljene predstave za javnost, kojoj se želi ostaviti dojam kako postoji nekakav alternativni glas na hrvatskoj političkoj sceni.
Od svih sudionika predstave najsmješniji, naravno, ispadaju novinari koji bez skrupula idu njega predstavljati kao “ruskog čovjeka”, efektivno ponavljajući Plenkovićev skript. Pazi koji ruski čovjek – lobira za kupovinu američkih oklopnjaka, lobira za Pfizer i prije par mjeseci je izjavio da su “SAD i VB njegova familija, Rusija je hladna i mračna”.
Kada treba braniti RH interese on se bavi sporednim temama poput položaja Hrvata u okolini. Dobra diverzija, buraz. Nisi tako različit od ovih Možemosa i SDP-aša kojima dok financijski i ekonomski gorimo glavne teme se svode na abortuse, rodne uloge i širenje ‘zelene’ agende.

Otpornik
1 godina prije

Zoki je folirant, blefer i niškoristi. Bio sam na jednom skupu u drugoj polovici njegovog predsjedničkog mandata gdje mu je postavljeno pitanje zašto nije ništa učinio i da li će do kraja mandata napraviti teritorijalni preustroj države. Tada se o tome mnogo pričalo. Bila je ideja ukinuti županije i formirati četiri, pet regija i ukinuti većinu općina, s ciljem pojeftinjenja lokalne samouprave. To bi osim što bi donijelo znatne uštede, bilo nož u srce hdz-u, koji ima snagu na terenu zbog ogromnog broja svojih lokalnih dužnosnika. Znate li što je odgovorio? “To je nemoguće učiniti.” Znači Tuđmanu je bilo moguće od 100 općina učiniti preko 500 i oformiti 21 županiju, a Zoki kaže da je obrnuti proces nemoguć. S time da nije dao nikakvo obrazloženje zbog čega je to nemoguće. Lijenčina i nesposobnjaković. On je napravio jednu kvalitetnu stvar u životu. Odlobodio je Hrvatsku sramotne jogurt plavuše. I to je… Čitaj više »

gargamel.
1 godina prije

To su sve spekulacije, mislim kad se prikazuje profil Milanovica. Njegov nacin i izrazavanje je mozda populisticko, ali upravo tako i treba se obracati narodu, pa ko voli nek izvoli.Da se plasi, sigurno da, odatle i kocnica. Dosta slicnosti sa Orbanom, da ne duljim, od svih losih, najbolji izbor.

Matiša
1 godina prije

Isti je zoki kao i prije samo nisu nalogodavci sigurni što će i kako narod hrvatski pa pokušavaju osigurač staviti na mjesto za ne daj bože niš koristi bio i ostati će

Radar
1 godina prije

Zadnja rečenica u članku je trebala biti podebljana, i da, šteta !

Ahilov tetak
1 godina prije

hahahahahhahhahahhahhahahahahahahahahhaha
pokrij se po usima

ECI PECI PEC
1 godina prije

Dobro a koji od spomenutih nije omrstia brke i nije umočia u med? Gospe mi svi su naučili od dr. Frane on in je pokaza pute.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Slabo je Milanovic tu sto mogao ucinjet – no – istina je . Mogao je barem sutjet – ne istrcavat – no , sad je prekasno , ispao je klaun i jos se morao ponizavat … Jadno je sve to …

Mat
1 godina prije

Tacno,predsjednik jedne nebitne I po njegovim rijecima slucajne drzave.

ZriBra
1 godina prije

U skladu sa “Peterovim načelom” što se više uspinjete na političkoj ljestvici povećava se i vaša poltronsko oportunistička sposobnost staronormalno rečeno amoralnost.

Samuraj
1 godina prije

Apsolutno se slažem sa tekstom. Mogao je biti netko i nešto, narod bi stao uz njega. Šteta. I sada on kaže neke stvari dobro, ali ovdje pokazao da je mlakonja. Šteta.

CroExit
1 godina prije

Ni ti je Milanović neupitni domoljub ni ti Hrvatska Zapad kako piše u tekstu!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI