MMF poziva Argentinu na strukturno smanjenje uposlenika u javnom sektoru

Christine Lagarde - MMF uvjetuje Argentinu
9 komentara

“Strukturno smanjiti broj uposlenika u javnom sektoru i implementirati sustav trenja”, prijedlog je kojeg je Međunarodni monetarni fond poslao predsjedniku Argentine, Mauriciu Macriu.

Prevedeno na jezik razumljiv svima, to znači uništenje radnih mjesta bez mogućnosti ponovnog zaposlenja, što je dio novog izvješća MMF-a za Argentinu znakovitog  imena “Postići više s manje”.

To je zapravo “model iscrpljivanja“, kojim se u javnom sektoru daju masovni otkazi, bez zamijene za upražnjena mjesta.

“MMF predlaže Argentini strukturno smanjenje broja uposlenika u javnom sektoru, praćenje i jačanje nadzora nad plaćama, nadzor javnih djelatnika i sastavljanje popisa radnika koji rade u duhu s implementiranim modelom koji se temelji na otkazima”, piše latinoamerički TeleSur.

MMF u izvješću također upozorava “kako neke razvijene zemlje i gospodarstva u nastajanju reformama u mirovinskom i zdravstvenom sektoru strahovito mogu poboljšati fiskalnu dobit”.

Fiskalni deficit u Argentini nije u skladu s javnim financijama i iznosi do 6,1 posto bruto domaćeg proizvoda, s primarnim deficitom od 4, 8 posto, navodi MMF.

U trajanju vlade argentinskog predsjednika Mauricia Macria, koji je ured preuzeo u prosincu 2015. godine, ukupna procijenjena fiskalnog deficita iznosi oko 3,9 posto.

javni sektorMMF
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
6 godine prije

A nikad da ih posavjetuju da tiskaju svoj novac i da ukinu bobrokcentralnu banku i sve zakone koje donesoše isti da guše narod bilo gdje na planetu.

Mercury
6 godine prije

Krvopija MMF…

Bobi
6 godine prije

A sta kazu djeca onih 60000 nacista u Argentini iz ’40ih ? 😉

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI