fbpx

MMF poziva Argentinu na strukturno smanjenje uposlenika u javnom sektoru

Christine Lagarde - MMF uvjetuje Argentinu

“Strukturno smanjiti broj uposlenika u javnom sektoru i implementirati sustav trenja”, prijedlog je kojeg je Međunarodni monetarni fond poslao predsjedniku Argentine, Mauriciu Macriu.

Prevedeno na jezik razumljiv svima, to znači uništenje radnih mjesta bez mogućnosti ponovnog zaposlenja, što je dio novog izvješća MMF-a za Argentinu znakovitog  imena “Postići više s manje”.

To je zapravo “model iscrpljivanja“, kojim se u javnom sektoru daju masovni otkazi, bez zamijene za upražnjena mjesta.

“MMF predlaže Argentini strukturno smanjenje broja uposlenika u javnom sektoru, praćenje i jačanje nadzora nad plaćama, nadzor javnih djelatnika i sastavljanje popisa radnika koji rade u duhu s implementiranim modelom koji se temelji na otkazima”, piše latinoamerički TeleSur.

MMF u izvješću također upozorava “kako neke razvijene zemlje i gospodarstva u nastajanju reformama u mirovinskom i zdravstvenom sektoru strahovito mogu poboljšati fiskalnu dobit”.

Fiskalni deficit u Argentini nije u skladu s javnim financijama i iznosi do 6,1 posto bruto domaćeg proizvoda, s primarnim deficitom od 4, 8 posto, navodi MMF.

U trajanju vlade argentinskog predsjednika Mauricia Macria, koji je ured preuzeo u prosincu 2015. godine, ukupna procijenjena fiskalnog deficita iznosi oko 3,9 posto.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
9 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
subaru
Gost
subaru
3 godine prije

A nikad da ih posavjetuju da tiskaju svoj novac i da ukinu bobrokcentralnu banku i sve zakone koje donesoše isti da guše narod bilo gdje na planetu.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  subaru

@ subaru – ne budi na kraj srca, desiće se i to jednog dana, i to istog onog dana kada vuk u svojoj iskrenoj dobronamjernosti posavjetuje ovcu da ode zubnom protetičaru i ugradi jedne snažne mesožderske zube, da ode kod pedikera na ugradnju vještačkih kandži, i sve to okruni odlaskom psihologu kako bi poradila na stanju svog duha i prevede ga iz stanja hipnotičkog straha u stanje pucajućeg samopouzdanja. Ovo je moguće samo ako bi vuk riješio da pređe u vegeterijance, što je praktično nemoguće, pa joj ostaje jedino nada da vuka negdje ucmeka kakav čoban ili lovac.

subaru
Gost
subaru
3 godine prije
Reply to  mars

hahaha dobra

Tadmur
Gost
Tadmur
3 godine prije
Reply to  mars

??

Sarka
Gost
Sarka
3 godine prije
Reply to  subaru

Ja moram pitati subaru…
Ako je bobrok onaj za kojeg mislim da jeste, zar onda nije bolji naziv za ove- super hik…krade siromasnim i daje bogatim?

samo tata
Gost
samo tata
3 godine prije
Reply to  Sarka

…znakovito..Argentina kao i Hrvatska služe za pokuse…”ako prođe tamo, prolazi svugdje”…mi smo imali nelegitimnog premijera i od tada nestabilnost vlade…kao “slučajno”….sada Ukrajinac Plenković ruši i ovu farsu koju smo imali do sada…na kraju će narod reći…ma dajte nam tu svjetsku vladu ….da barem imamo koga pljuvati

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije

Krvopija MMF…

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije

A sta kazu djeca onih 60000 nacista u Argentini iz ’40ih ? 😉

kme
Gost
kme
3 godine prije
Reply to  Bobi

svaka drzava je imala i ima svoje naciste, ali nisu oni krivi sta nisu zanimljivi holivudu

POVEZANE VIJESTI

Izbornik