Nakon pritiska od strane islamističkih grupacija Twitter se našao pod udarom zbog prikazivanja hinduističkog hrama u New Yorku

Oglasna ploča Times Square
7 komentara

Platforma društvenih medija Twitter ponovno se našla pod udarom vjerskih skupina, ovoga puta nakon što je cenzurirala videozapis na kojemu je prikazana oglasna ploča u čast hinduističkog boga Ramua, koja je prikazana na njujorškom Times Squareu.

Na ceremoniji u srijedu, indijski premijer Narendra Modi proslavio je početak izgradnje velikog novog hrama posvećenog hinduističkom bogu Ramu, u rodnom mjestu božanstva u Ayodhji, Uttar Pradeshu.

Međutim, mjesto leži u središtu gdje se odvija 500-godišnji spor između hinduista i muslimana, pri čemu hinduisti tvrde da je vladar Babur razorio izvorni Hram Rama i da je na tome mjestu u 16. stoljeću  izgradio džamiju. Ta je džamija bila 1992. godine spaljena do temelja, što je izazvalo velike nerede.

Nespretno i vjerojatno nenamjerno, zbog čega se našao usred višestoljetnog sukoba, Twitter je prikazao videosnimke kojima se odaje počast događaju s Times Squarea u New Yorku, koje je Jagdish Sewhani, predsjednik Odbora za odnose s javnošću Indije u SAD-u, podijelio kao “potencijalno osjetljiv sadržaj”.

To nije prošlo nezapaženo i izazvalo je ogorčenje među internetskom hinduističkom zajednicom, pri čemu su neki ispitivali zašto je video skriven i označen kao “osjetljiv”, dok su drugi zahtijevali podnošenje pravnih radnji protiv Twittera i njegovog izvršnog direktora Jacka Dorseyja.

U međuvremenu, nekoliko se komentatora izjasnilo o tome što smatraju “hindu fobijom”, dok su drugi potaknuli svoje sunarodnjake na napuštanje platforme društvenih medija u potpunosti.

Ublažavajući plamen postojećih napetosti, Twitter se očito odlučio ne cenzurirati posebno ”zapaljive” slike iz protu-prosvjeda brojnih islamskih, građanskih grupa.

Indijsko-američko Muslin vijeće podijelilo je slike kojima se indijskog premijera Narendru Modija uspoređuje s Hitlerom, pod hashtagom #StopHinduističkomFašizmu, no ni to nije bilo cenzurirano.

Društvene mreže
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Poli
3 godine prije

A koji je to hinduisticki bog “Ramu”? Prvi put cujem. Valjda je Rama i zato “u čast hinduističkog boga Rame.”

Spacevoodoo
3 godine prije

Modi im tamo slavi gradnju hinduističkog hrama, islamsti se bune, twitter kuha kašu itd. što je samo dokaz kako su religije pod kontrolom politike i medija.
A to što je na desetke tisuća Indijaca pomrlo od Monsantovih pripravaka, a na tisuće indijskih poljoprivrednika je izvršilo samoubojstvo ispijajući Mnsantove herbicide jer nisu mogli vraćati kredite niko nikom ništa.
Ti isti Modi, islamisti, hinduisti, twitter se ne bune protiv cijepljenja cijepivima koja su u Indiji višestruko štetnija nego u razvijenijim dijelovima svijeta.
Religijama smetaju neke objave koje mediji ciljano objavljuju, ali tim istim religijama ne smeta unos cijepiva u tijela vjernika. Tako je i na našim prostorima gdje i kršćanske crkve bez riječi protivljenja gledaju na cijepljenje i sve ostalo što se u društvu događa jer te iste crkve politika uzdržava kako bi crkve tu politiku podržavale. Većina očito nezna kako konttrolni sistem funkcionira, bez obzira radilo se pripadnicima religija ili ne.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI