fbpx

Nakon pritiska od strane islamističkih grupacija Twitter se našao pod udarom zbog prikazivanja hinduističkog hrama u New Yorku

Oglasna ploča Times Square

Platforma društvenih medija Twitter ponovno se našla pod udarom vjerskih skupina, ovoga puta nakon što je cenzurirala videozapis na kojemu je prikazana oglasna ploča u čast hinduističkog boga Ramua, koja je prikazana na njujorškom Times Squareu.

Na ceremoniji u srijedu, indijski premijer Narendra Modi proslavio je početak izgradnje velikog novog hrama posvećenog hinduističkom bogu Ramu, u rodnom mjestu božanstva u Ayodhji, Uttar Pradeshu.

Međutim, mjesto leži u središtu gdje se odvija 500-godišnji spor između hinduista i muslimana, pri čemu hinduisti tvrde da je vladar Babur razorio izvorni Hram Rama i da je na tome mjestu u 16. stoljeću  izgradio džamiju. Ta je džamija bila 1992. godine spaljena do temelja, što je izazvalo velike nerede.

Nespretno i vjerojatno nenamjerno, zbog čega se našao usred višestoljetnog sukoba, Twitter je prikazao videosnimke kojima se odaje počast događaju s Times Squarea u New Yorku, koje je Jagdish Sewhani, predsjednik Odbora za odnose s javnošću Indije u SAD-u, podijelio kao “potencijalno osjetljiv sadržaj”.

To nije prošlo nezapaženo i izazvalo je ogorčenje među internetskom hinduističkom zajednicom, pri čemu su neki ispitivali zašto je video skriven i označen kao “osjetljiv”, dok su drugi zahtijevali podnošenje pravnih radnji protiv Twittera i njegovog izvršnog direktora Jacka Dorseyja.

U međuvremenu, nekoliko se komentatora izjasnilo o tome što smatraju “hindu fobijom”, dok su drugi potaknuli svoje sunarodnjake na napuštanje platforme društvenih medija u potpunosti.

Ublažavajući plamen postojećih napetosti, Twitter se očito odlučio ne cenzurirati posebno ”zapaljive” slike iz protu-prosvjeda brojnih islamskih, građanskih grupa.

Indijsko-američko Muslin vijeće podijelilo je slike kojima se indijskog premijera Narendru Modija uspoređuje s Hitlerom, pod hashtagom #StopHinduističkomFašizmu, no ni to nije bilo cenzurirano.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
7 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Poli
Gost
Poli
6 mjeseci prije

A koji je to hinduisticki bog “Ramu”? Prvi put cujem. Valjda je Rama i zato “u čast hinduističkog boga Rame.”

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Poli

Poli

Točno.
Ram Mandir ( transl. Ram Temple)

Ram Janmabhoomi (literally, “Rama’s birthplace”) is the name given to the site that is hypothesized to be the birthplace of Rama, believed to be the seventh avatar of the Hindu deity Vishnu. The Ramayana states that the location of Rama’s birthplace is on the banks of the Sarayu…
Hindusko “trojstvo” ili Trimurti: Brahma koji stvara svjetove, Višnu koji održava i Shiva…koji je i božanstvo plesa, Nataraja

Bitno: “A violent dispute arose in the 1850s”, wiki
Ma baš zanimljivo: nasilje počinje u doba – vladavine – Engleza.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Modi im tamo slavi gradnju hinduističkog hrama, islamsti se bune, twitter kuha kašu itd. što je samo dokaz kako su religije pod kontrolom politike i medija.
A to što je na desetke tisuća Indijaca pomrlo od Monsantovih pripravaka, a na tisuće indijskih poljoprivrednika je izvršilo samoubojstvo ispijajući Mnsantove herbicide jer nisu mogli vraćati kredite niko nikom ništa.
Ti isti Modi, islamisti, hinduisti, twitter se ne bune protiv cijepljenja cijepivima koja su u Indiji višestruko štetnija nego u razvijenijim dijelovima svijeta.
Religijama smetaju neke objave koje mediji ciljano objavljuju, ali tim istim religijama ne smeta unos cijepiva u tijela vjernika. Tako je i na našim prostorima gdje i kršćanske crkve bez riječi protivljenja gledaju na cijepljenje i sve ostalo što se u društvu događa jer te iste crkve politika uzdržava kako bi crkve tu politiku podržavale. Većina očito nezna kako konttrolni sistem funkcionira, bez obzira radilo se pripadnicima religija ili ne.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Prije koju godinu bih te za ovakav antireligijski tekst temejito ispljuvao. Sada, nažalost moram priznati da si u pravu. Crkve i religije, barem njihove vrhuške su se prodale gospodarima novog svjetskog poretka. Neki odavno, poput raznih protestanskih sekti i kultova, neki se još bez velikog uspjeha trude oduprijeti kao dijelovi pravoslavnih crkava, neki pak glume neovisnost o politici poput islama dok i same djeluju u sprezi sa NWO puppetmasterima, a zauzvrat se polako i neprimjetno “liberaliziraju” (pogledaj primjer Sauudijske Arabije pod princom Salmanom). Nažalost i Katolička crkva koja je donedavno bila još jedina relevantna globalna organizacija koja nije bila pod kontrolom judeomasonske globalističke kabale je nametanjem antipape Bergoglia, a uz pomoć unutarcrkvenog pederskog i feminističkog lobija je šaptom pala. Jednostavno me zaprepašćuje kako su bez iakvog otpora crkveni oci i svećenstvo prihvatili ovaj korona kult i olako pogazii dva tisućljeća stare običaje i crkveni nauk i šutke se pokorili volji moćnika. Kao da nijedna od tih crkava i religija nije nikad bila progonjena, izložena pritisku, prijetnjama i nasilju. Pa ipak su uvijek smogle snage oduprijeti se, istrpiti patnje i na kraju i pobijediti. Ali sada, baš svi ili skoro svi vjerski poglavari i kler praktično svih svjetskih religija su bez… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Moj komenrar je antisistemski, a ne antireligijski. Religije po svojim postavkama nisu nužno loše međutim često se religijama manipulira pa su i pripadnici religija često izmanipulirani i zatvaraju oči pred hipokrizijom primjene religije u svakodnevnom životu.
Bitno je odvojiti Boga od religijskih agenata i agencija.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Kuka

Ma kakvi. To ti je od…ranije.
Smatra se da je Vatikan jedan od najvećih posjednika zlata na svijetu. Oni ulažu na veliko, preko investicijskih fondova. Bilo je tu svega i svačega…ne mislim samo na to u što su sve ulagali, nego i na – pronevjere.
Negdje u vrijeme početaka Benedikta, tamo je ‘hodočastio’ Goldman-Sax…poznat i po ‘ordiniranju’ po dugu Grčke…tu su odgovori, a koje sumnjam da ćemo ikada saznati.
Bergoglio je:
– drugačiji od prethodnika. I po tome otkud dolazi. U J. Americi, crkva je…drugačija. Manje konzervativna.
– koji manevarski prostor je uopće imao…?
Ne samo zbog ovih malverzacija, nego i zbog homoseksualizma i pedofilije? Nema više “pod tepih”, jer je ispod tepiha planina…tisuće slučajeva: od usa i Kanade, Australije, 400 u Njemačkoj…gdje je bio brat od Benedikta…?

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Space

Ma, da skratimo: svjetski vođe, i politički i vjerski su ili “njihovi” ( vjerojatno bitno manji broj), ili,- korumpirani.

Koliko ljudi ne bi mogao kupiti za 3,4 MILIJARDE? To su oni koji “kuže spiku”. Nekome tko ima ne 20 000 milijardi, nego neograničene izvore…to je sića.
“Sitnije ribe” koje misle da se radi samo o dobiti Big Farme, vjerojatno su kupljene sa kojih 50-100 milijuna…
Teško da će stići potrošiti taj novac…a gospodari su im namijenili istu sudbinu ko’ i ostalima.
Narodu je svejedno 😁…kad krene.

Sve su to naravno prastare priče: podijeli i vladaj. Religija protiv religije.
Muškarci protiv žena.

Baca li ovo, barem za neke, novo svjetlo i na ono sa Aja Sofijom?
Osnovno pitanje, kao i kod ovog hrama, jest: Zašto SADA?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik