Napad na supredsjedatelja Alternative za Njemačku – AfD: Ovo je čin terorizma

Tino Chrupalla - AfD

U Njemačkoj je izvršen napad na Tina Chrupallu, supredsjedatelja oporbene stranke Alternativa za Njemačku. Njegov automobil je izgorio, a Chrupalla je ozlijeđen.

Prema preliminarnim podacima, neidentificirane osobe su sinoć ušle na privatni posjed seoske kuće gdje živi visoki političar i zapalili njegov automobil Volkswagen Caddy. Incident se dogodio u predgrađu Goerlitza,  najistočnijeg grada Njemačke. Dok je pokušavao ugasiti svoj automobil, Tino Chrupalla (44) je zadobio opekotine i otrovao se ugljičnim monoksidom. Prevezen je u kliniku.

U jutarnjem intervjuu za Bild, supredsjedatelj Alternative za Njemačku je rekao: “Unatoč suprotstavljenim stavovima u političkoj raspravi, ovo je ipak izravan napad na moju obitelj. To prelazi sve moguće granice. Ova eskalacija mora prestati!”

Glasnogovornica policije Katarina Korch rekla je novinarima da je pokrenuta istraga o “mogućem politički motiviranom činu”.

Stranka Alternativa za Njemačku nazvala je incident terorističkim napadom, optužujući za to ljevičarske ekstremiste.

„Sustavne stranke putem kontroliranih medija siju mržnju u društvu, motivirajući i podržavajući ljevičarske radikale una nasilju protiv oporbe. Znakovito je da je neki dan Tino Chrupalla pozvao političke protivnike da smire strasti i započnu međusobni dijalog, umjesto retorike pune ljutitih povika i neutemeljenih uvreda.

Chrupalla je upozorio da trenutni trendovi u poticanju na mržnju i motiviranju nasilja mogu izazvati građanski rat u Njemačkoj u budućnosti.

Tino Chrupalla ima 44 godine i rođen u bivšoj Demokratskoj Republici  Njemačkoj, u gradu Weisswasser, koje je jedno od središta slavenske enklave u Njemačkoj, poznatoj kao „Lužički kraj“. Osim njemačkog, tamo je službeni jezik i lokalni „lužički“. Po zanimanju je  dekorater, a pridružio se AfD-u 2015. godine. 2017. pobijedio je na izborima za Bundestag. Poznat je po izjavi da je “islamizacija Zapada stvarnost i da se može klasificirati kao zamjena stanovništva”. U prosincu 2019. godine Chrupalla je izabran za supredsjedatelja stranke.

AFDatentantTino Chrupalla
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

A kada ćemo saznati ime onog ‘njemačkog državljanina’ što se zaletio autom u karnevalsku povorku i ozlijedio desetke ljudi, samo djece 18 ? S ‘nejasnim motivima’?

Laki Topalović
4 godine prije

Na Imbexu vele “Sam je sebi zapali auto”. Naravno, tamo su “zaboravili” dodati da se ispržio i nagutao monoksida… Osobno, možda ne bih glasao za AfD, ne znam malo im je sve poznato tamo, ali je to stranka u Bundestagu i lupetanja o neonacizmu dolaze iz Soroseve kuhinje. Tko god nije liberal, taj je fašist, ajd u PM, i bi po tome bio “fašist”

Ana
4 godine prije

Jos jedan demokratski akt antifasista bez anti!

Zax
4 godine prije

Ajmo sad zamisliti da se ovo dogodilo nekom duznosniku cdu ili spd koja bi to haranga bila. Ljudi zaboravljaju da su fasizam i nacizam vanbracna djeca socijaldemokracije sto je i staljin davno primjetio a danas se zaboravlja.

eks
4 godine prije

Islamizacija zapadne Evrope, posebno Nemačke , jeste stvarnost. Neoliberalne sotone, koje su tvorci tog projekta, to čine već dve-tri decenije, a svaki pokušaj suprotstavljanja tome nazivaju fašizmom. Laž i prevara , manipilacija ovcoiziranim stanovništvom . Nemačka gubi nacionalni identitet , AFD upozorava na to, a sotone preko korumpiranih medija šire mržnju protiv AFD .

Riddick
4 godine prije

Mafijaske metode, prvo te opomenu pa ako nastavis po starom posle te proguta mrak, i to Nemacki demokratski progresivni mrak, ne diktatorski mrak kao u nekim zemljama ne ne ovo je nesto eskluzivno ovako se “demokratija” odrzava u zivotu.
https://youtu.be/N4Y27VnV9SA

Alex
4 godine prije

Tuku ga njegovim oružjem…tko se mača laća…

karma
4 godine prije

Liberali su gore zlo od ebole,korone i sifilisa zajedno.

imalijosnade
4 godine prije

sinoc citam da je jedan od vodecih iz afd trazio da se merkelica stavi pod hitnui iza resetska- ee sad jel to ovaj ili … neznam.. sve je moguce.??

Glas razuma
4 godine prije

Ekstremno proruski portal place zbog toga sto je zapaljen auto ekstremno desnicarskom politicaru iz Njemacke ,ako to nije populizam ,sto onda jeste.

Pisem Internet
4 godine prije

Prica zaudara, ne vjerujem mu nista.

Fićo
4 godine prije

Iza ovoga stoji soro ševa antifa, tako oni protiv onih koji ne prihvačaju njihovo mišljenje.

Max
4 godine prije

Ovo potencijalno i jest teroriističko djelo kao i pokušaj atentanta koji je za svaku osudu ali prvo neka policija istraži.

Joza
4 godine prije

Da,da. I Reichstag su tada zapalili ljevicari.
AfD je krajnje desnicarska stranka. Neki njihovi vodeci politicari su otvoreno pro fasisticki nastrojeni.
( Björn Höcke). Financira ih krupni kapital Njemacke i Wal Street. Dopredsjednica von Storch je bivsa saradnica Goldman Sachs banke. U njihovom politickom programu se zalazu za NATO i Atlantki savez.
Od njih se nista dobrog nemoze ocekivati.

Frodo
4 godine prije

Zašto je moj komentar odbijen? Vrlo je provjerljiv i pristojan.

mislim..
4 godine prije

Hmm, pise “..središta slavenske enklave u Njemačkoj, poznatoj kao „Lužički kraj“. Zar je tako tesko reci da je covek Luzicki Srbin?

goran
4 godine prije

Prvi put čujem za nekakav “lužički” jezik. Koliko znam Lužički Srbi svoj jezik zovu serbja (gornjolužičko srpski) i serby (donjolužičko srpski), a ne lužički.

Dopizdilomi
4 godine prije

Političar i uspješan čovjek koji vozi Caddy. Nemoje me nasmijavati. Gospodo Nijemci, dođite u Hrvatsku i učite što voze političari.

f35
4 godine prije

Hvala bogu da nebi tebe, zaboravuli bi na tu nasu slavnu poslovicu.

x@y
4 godine prije

Mogu oni pokušavat što hoće, iako je ovo definitivno terorističko djelo koje se nikako ne smije zanemarit, već prioritetno detaljno istražit i svakog odgovornog najgore moguće osudit i kaznit.
Unatoč svim pokušajima da sabotiraju aktivnlost AfD-a i diskreditiraju tu stranku, to neće nikad uspjet, jer stranka već sada ima ogroman broj pristaša i velike su šanse da na sljedećim izborima bude izglasana!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI