Neka svijet plati za to? Sponzor ‘Green New Deal’ želi sankcionirati svakoga zbog klimatskih promjena  (‘zločina’)

Zeleni novi ugovor
11 komentara

Sponzor  Zelenog novog ugovora (“Green New Deal”), senator Ed Markey, nastoji proširiti američke sankcije prema Globalnom Magnitskijevom zakonu na strane pojedince i tvrtke uključene u “značajne akcije koje pogoršavaju klimatske promjene.”

Iako su demokrati demantirali plan predsjednika Donalda Trumpa da izgradi zid na južnoj američkoj granici i natjera Meksiko da to plati, čini se da će Markeyjev prijedlog prihvatiti takav pristup i primijeniti ga na cijeli svijet, kada su u pitanju američki napori protiv klimatskih promjena.

“Dok se kod kuće borimo za donošenje Zelenog novog ugovora, moramo upotrijebiti sve alate ili našu vanjsku politiku da promijenimo ponašanje tvrtki i pojedinaca koji su najodgovorniji za pogoršanje klimatske krize”, rekao je Markey u ponedjeljak, najavljujući svoj novi zakon.

Akt Magnitsky iz 2012. godine, proširen na čitav svijet 2016. godine, omogućava američkoj vladi da zabrani svu trgovinu ljudima i entitetima za koje tvrdi da krše ljudska prava i zaplijene tu imovinu. Markey sada želi da te ovlasti obuhvate odgovorne za izgradnju elektrana na ugljen ili sječu u prašuma. Takve bi mjere „mogle pomoći da napori u borbi protiv klimatskih promjena ne pogoršavaju globalnu nejednakost“, stoji u nacrtu prijedloga zakona na 19 stranica.

Njegov „Cilj ekološke i klimatske nesmotrenosti iz 2019. godine“ približio bi SAD „cjelovitoj… globalnoj strategiji koja odgovara veličini klimatske krize“, dodao je senator.

Markey je sponzorirao plan Green New Deal, kojeg je u Kongresu, u veljači, predstavila Alexandria Ocasio-Cortez samo da bi vidjela kako je slavno pao u Senatu kad ga je republikanska većina stavila na glasanje.

Iako su se Ocasio-Cortez naveliko rugali zbog prijedloga kojim se zabranjuju zrakoplovi i “kravlji prdež”, platformu je prigrlilo nekoliko kandidata koji se kandidiraju za demokratsku predsjedničku nominaciju 2020., posebno Bernie Sanders.

Jedna od mnogih kritika upućenih protiv prijedloga republikanaca je da bi za provedbu trebalo do 93 000 000 milijarde dolara. Iako su demokrati osporili tu procjenu, priznali su da je prijedlog previše nejasan da bi mogli staviti točnu cijenu. Markey je ustvrdio da ako se ništa ne poduzme to će utjecati na 10-postotni gubitak američkog BDP-a do 2090. godine, iako su i te projekcije dovedene u pitanje.

Markeyjev zakon o sankcijama suočava se s jednako zastrašujućim izgledima da prođe kroz Senat kao izvorni Zeleni novi ugovor. No moglo bi se dogoditi i nešto drugo. Mnogobrojni američki mediji – poput HuffPost-a i The Hill-a – sugerirali su da bi 73-godišnji senator mogao to koristiti kako bi privukao podršku aktivista za klimu u svojoj predstojećoj primarnoj bitci protiv Joea Kennedyja III, 39-godišnjeg potomka najpoznatije političke dinastije tog društva.

Globalno zatopljenjeMarkeyjev zaonZeleni novi ugovor
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
4 godine prije

Odlično. Prvi na redu za odstrel je Pentagon kao najveći pojedinačni zagađivač na svijetu. Slijedi 10 najvećih svjetskih korporacija koje su odgovorne za oko 50% zagađenja. Samo jako!

Tak
4 godine prije

Bomb them, they are not green enough!

Pedro del negro😎
4 godine prije

Zar stvarno mislite da možete pomoć našem planetu s tim sranjima …. kad je preko 2000 nuklearnih pokusa sprovedeno koliko je to zagadilo zemlju trajno😕😕

neznanje
4 godine prije

Čovjek nije vinovik bitnih globalnih promjena. ” Jedino mijena viječna jest”.

opet ja
4 godine prije

Ima raznih budala… Klimatske promene je objasnio Milutin Milanković, tačnije kako nastaju znatne promene kao što je bilo ledeno doba. Inače u starom i srednjem veku su bile posečene sve šume u priobalju, a i šire u Evropi. Sva energija se dobijala sagorevanjem drveta, koje je korišćeno i za gradnju i brodogradnju. Kažu da je evropske šume i životinje u njima spasila kuga koja je prepolovila evropsko stanovništvo.
Ćak i kada bi došlo do topljenja leda, ta hladna voda bi u Atlantiku zaustavila toplu Golfsku struju, što bi opet dovelo do zahlađenja na severu Zemlje i ponovnog stvaranja leda… Prave propračune na osnovu podataka u poslednjih 50 godina i to ne iz celog sveta. 50 godina u životu naše Zemlje je smehotresno mali period.

karma
4 godine prije

Americki ratni krs i njihovi sefovi letu od hamburger bara do sjednica i opet do hamburger bara sa nekoliko letjelica,399 automobila,par tisuca ljudi i tako dalje. Za samo nekoga opaliti po ramenu i kazati good dog boy. Ovaj pritisak i blejanje o klimi je namjenjeno za dodatno oporezivanje malih budala krezubih kako bi debeli mogli dalje od konferencije do konferencije uz selfie….

Mikojan
4 godine prije

Tako je !! Neka plate, evo na moj tekuči, žiro, devizni po izboru, Lithenštajn, Cipar, Kajmanski računi !!
🙂

samo tako
4 godine prije

Usranac bi naplačivao globe širom svijeta 😆
Jadni budalaš

EVO
4 godine prije

Kada se očekuje porez na disanje?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI