Netanyahu priznaje kako nije uspio formirati vladu, a njegovom suparniku Gantzu je dano 28 dana da obavi posao

Benjamin Netanyahu
2 komentara

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je kako nije uspio formirati vladu. Predsjednik Reuven Rivlin dat će njegovom suparniku Bennyju Gantzu 28 dana za formiranje koalicije, nakon što nitko nije osigurao većinu na izvanrednim izborima u rujnu.

Netanyahu je u ponedjeljak navečer obavijestio Rivlina da vraća mandat za formiranje vlade. U videozapisu na Facebooku Netanyahu je rekao da je “neumorno radio” na uspostavljanju “vlade širokog nacionalnog jedinstva” koja je “ono što narod želi”.

U izjavi Rivlin je rekao da će dati Gantzu rok od 28 dana za formiranje koalicije. Odluka će biti formalno objavljena kroz idućih nekoliko dana.

Gantz, čija je Plavo-bijela stranka na izborima u rujnu osvojila najviše mjesta, prethodno je odbio pozive Netanyahua da formira vladu jedinstva.

Plavo-bijeli su osvojili 33 mjesta, dok je Netanyahuova stranka Likud osvojila 32, a obje su daleko manje od osiguravanja 61 mjesta, koliko je potrebno za formiranje većinske vlade u Knessetu (izraelski parlament) sa 120 mjesta.

Netanjahu-ovo priznanje dolazi prije isteka roka, za formiranje koalicije, koji je trebao biti u srijedu.

U izjavi Rivlin je rekao da će razgovarati s drugim političkim frakcijama u vezi s njihovim namjerama da se priključe Gantzu i formiraju novu vladu.

KnessetLikudPlavo-bijela stranka
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Arcibald Rajs
4 godine prije

Izgleda su resili da ga uhapse i otklone iz politike! Kad se samo setim njegovih idiotluka i crteza bombi u UN…

neko ime
4 godine prije

Možda da pitaju Vrdoljaka je li bi se htio pridružiti koaliciji u programu “Škole za život”. Mislim, naravno, ako bi glavni odbor, sporedni odbor I predsjednik predsjedništva to dopustili…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI