”Neustavno”! Koautor kanadske Povelje o pravima iz 1982. zamjera ”nezakonite” COVID politike: Brian Peckford

Brian Peckford
5 komentara

”Nikad nisam ni u najluđim snovima mislio da će doći dan koji sada živim”, požalio se Brian Peckford.

Posljednji preživjeli tvorac Kanadske povelje o pravima i slobodama osudio je “bezdušne” i “neustavne” zlouporabe Povelje iz 1982. od strane kanadskih vlada u ime takozvane pandemije COVID-a.

Brian Peckford, bivši premijer Newfoundlanda, oštro je progovorio protiv prijestupa počinjenih protiv prava svakog građanina iz Povelje putem mandata cjepiva i drugih mjera povezanih s COVID-om, na video seminaru koji je u srijedu navečer organizirala grupa za slobodu Action4 Canada.

“Ni u najluđim snovima nisam mislio da će doći dan koji sada živim,” požalio se Peckford. “Mislim da nitko od ljudi na konferenciji [iz 1982.] nikada nije pomislio da će doći dan kada će vlade ove nacije danas tako bezosjećajno gledati na Povelju o pravima, kao što to čine, učinile u posljednje dvije godine i kako to čine trenutno.“

Objašnjavajući važnost i relevantnost Povelje u ovim neviđenim vremenima, Peckford je iznio najvažnije aspekte dokumenta iz 1982. i opisao prijestupe koji se danas događaju od strane kanadskih vlada.

“Odjeljak 52 te Povelje kaže da je vrhovni zakon Kanade ustav (čiji je dio Povelja), niti jedan drugi zakon ne zamjenjuje ovaj ustavni zakon”, parafrazirao je Peckford. “Dakle, na sigurnom ste terenu kada govorimo o Povelji o pravima i slobodama, govorimo o vrhovnom zakonu Kanade. Povelja o pravima i slobodama je u Ustavu.”

“Kao što je ranije spomenuto, postoje najmanje četiri odredbe u Povelji o pravima i slobodama koje su iznimno važne: odjeljak 2, odjeljak 6, odjeljak 7 i odjeljak 15”, dodao je Peckford. “I Odjeljak 2 odnosi se na vašu slobodu izražavanja, vašu slobodu savjesti, vašu slobodu vjere, vašu slobodu okupljanja, vašu slobodu udruživanja. To je pod odjeljkom 2. Povelje o pravima i slobodama. Nemojte se zavaravati.”

Naglašavajući važnost ostalih odredbi, Peckford ističe da su “prava na kretanje” zaštićena odjeljkom 6. U Kanadi su različite razine vlasti, uključujući saveznu vladu premijera Justina Trudeaua, postavile ograničenja na slobodu kretanja Kanađana tijekom krize s koronavirusom. Uključujući naredbe o “ostanku kod kuće” u raznim pokrajinama, zabranjujući određenim građanima putovanja među provincijama i nedavno, zabranjujući necijepljenima putovanje između pokrajina zrakoplovima, vlakom ili morem.

“Vi i ja, kao građani Kanade, imamo pravo putovati bilo gdje u Kanadi, pa čak i napustiti Kanadu. To je naše pravo! Uključeno u vrhovni zakon Kanade”, objasnio je Peckford. “Nevjerojatno je kada pogledate što se sada događa misliti da bi vlada uopće pokušala prekršiti te stvari.”

Dotičući se odjeljka 7 u vezi s pravom na “život, slobodu i sigurnost osobe”, Peckford kaže: “Imate pravo na slobodu, imate pravo na svoju sigurnost kao osoba. Drugim riječima, te injekcije potpuno su izvan dosega Povelje i nezakonite su ili neustavne.”

Dalje naglašavajući tu točku, Peckford objašnjava da Odjeljak 15 jamči da svaki Kanađanin, bez obzira na njihov životni status, ima “jednaku” zaštitu gore spomenutih odjeljaka navedenih u Povelji. Sugerirajući da je bilo koja metoda medicinske diskriminacije nezakonita i potpuno zabranjena kanadskim zakonom.

“Član 15 kaže da svatko ima pravo na jednakost pred zakonom. Svi smo jednaki. Svi smo jednaki pred zakonom Kanade”, rekao je Peckford. “Odjeljak 2, Odjeljak 6, Odjeljak 7 i Odjeljak 15 su ‘dragulji’ Povelje sa stajališta individualnih prava i sloboda.”

Peckford opisuje da je, prema odjeljku 1. Ustavnog zakona iz 1982., jedino sredstvo na kojem vlada može “nadjačati” ta temeljna prava u bilo kojem svojstvu, ako “mogu dokazivo opravdati” poduzimanje tih radnji.

Prema Peckfordu i Odjeljku 1, “demonstrativno” opravdanje mjera mora se obaviti “po zakonu” u “razumnim granicama” u skladu sa “slobodnim i demokratskim društvom”.

PremaPeckforu:

“Nijedna vlada: savezna, pokrajinska ili teritorijalna, nije dokazano opravdala to što rade”, “ne postoji ni jedna analiza troškova i koristi, ne postoji niti jedna studija, niti jedno izvješće bilo koje vlade koje kaže: ‘Evo je li naš argument koji opravdava nove mjere koje uvodimo u borbi protiv ove takozvane pandemije.’ Nikakve. Nula. Nema nijednog.”

Procjenjujući kako je došlo do trenutne situacije, Peckford navodi: “Jedan od naših velikih problema danas, zašto smo tu gdje jesmo, je to što naša vlada klizi niz vrlo sklisku padinu već 40 ili 50 godina.”

“Ovo se jednostavno nije dogodilo jučer, ili se nije dogodilo s pandemijom. Dogodilo se to davno prije, gdje je moć našeg parlamenta, kao i moć naših zakonodavnih tijela, postupno erodirala bez ijednog ispaljenog metka, a kretanje te moći išlo je od zastupnika (zastupnika) do Vlade, zatim u ured premijera”.

Peckfordova procjena Povelje i njezine važnosti za kanadske građane usred krize COVID-19 gotovo je identična onoj koju je dao odvjetnik za ustavna prava Rocco Galati.

Galati je na konferenciji za novinare u kolovozu u vezi sa svojom tužbom protiv različitih razina vlasti s osnivačicom Action4 Canada Tanyom Gaw također potvrdio da su mnoge radnje koje poduzimaju kanadske vlade “nezakonite” i “neustavne”, uključujući “naređivanje izolacije, zatvaranja, maskiranje, socijalno distanciranje i, bez potpunog, istinitog i jasnog otkrivanja poznatih rizika od toga, nalaženje i promicanje opasnih eksperimentalnih medicinskih injekcija za koje znaju ili bi trebali znati da uzrokuju nuspojave i smrt.”

“Ovo je izopačeno, ovo je protuzakonito, ovo je kriminalno, ovo je protuustavno”, dodao je odvjetnik. Ne postoji “nikakva znanstvena osnova za mjere” i “[to] možemo dokazati na sudu.”

Autor: Jack Bingham
Brian PeckfordkanadaPovelja o pravima
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Ovaj se čudi bezobzirnosti vlasti – gde li je do sada živeo?

Mene čudi prihvatanje običnog čoveka ali oni koji ovo kreiraju bolje od svih nas poznaju i vlast i običnog čoveka.

abc
2 godine prije

Pravi se glup. Ništa novo…

abc
2 godine prije

Nasilna amerikanizacija če Evropu gurnuti u jaku krizu i čak ratove. Ako nas ne pobiju cjepivima, pobiče nas na druge načine.

Max
2 godine prije

Pa i jest nelegalno.

Stela
2 godine prije

Kao što naslov sugerira, mjere treba nazvati pravim imenom – COVID politika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI