Njemački strahovi rastu da NATO neće preživjeti Trumpa

Trump i NATO
31 komentar

Postoji rastuća zabrinutost među njemačkim liderima da NATO neće opstati ako republikanski favorit Donald Trump bude ponovno izabran za predsjednika SAD, tvrdi New York Times.

Govoreći svojim pristašama u Las Vegasu prošlog mjeseca, Trump je izjavio da SAD “plaća NATO, a mi ne dobivamo mnogo zauzvrat”, dodajući da “ako nam ikada zatreba njihova pomoć, recimo da smo napadnuti, ne vjerujem da bi bili tu”. Bivši lider je više puta optuživao saveznike NATO-a da ne doprinose dovoljno i 2017. godine proglasio da je vojni savez “zastario”.

Trump i dalje udobno vodi u trci za republikansku predsjedničku nominaciju prije izbora u novembru, s brojnim konkurentima koji su odustali od trke.

U svom članku u subotu, NYT tvrdi da visoki njemački zvaničnici strahuju da postoji ozbiljna sumnja da NATO može opstati tokom drugog Trumpova mandata.

Navodne neformalne rasprave koje se odvijaju u Berlinu i drugim europskim prijestolnicama, usmjerene na potencijalno raspadanje saveza, predstavljaju “zapanjujući obrat razmišljanja” u odnosu na razgovore o “novom jedinstvu” nakon početka vojne kampanje Rusije protiv Ukrajine u februaru 2022, dodaje novine.

“Njihova trenutna zabrinutost je rastući pesimizam da će Sjedinjene Američke Države nastaviti finansirati borbu Ukrajine”, izvještava NYT, aludirajući na višemjesečnu blokadu u Kongresu oko posljednjeg prijedloga predsjednika Joea Bidena od 60 milijardi dolara za Kijev.

Republikanci su uvjetovali deblokadu daljnje vojne pomoći Ukrajini i Izraelu time da administracija pristane pooštriti kontrole na američko-meksičkoj granici kako bi se suzbio protok migranata.

Pozivajući se na anonimne izvore, NYT je izvijestio u decembru da su diplomatkinje EU-a i predstavnici nekoliko think tankova “imali susrete sa suradnicima gospodina Trumpa” kako bi saznali planira li on povući SAD iz NATO-a.

Ranije istog mjeseca, Mark Esper, koji je služio kao ministar odbrane SAD-a pod Trumpom od jula 2019. do novembra 2020, rekao je MSNBC-u da bi se, da je ponovno izabran, njegov bivši šef “povukao podršku Ukrajini”.

“Njegov sljedeći potez bio bi početi povlačiti nas iz NATO-a, svakako trupe iz zemalja članica NATO-a”, tvrdio je bivši šef Pentagona. Esper je upozorio da bi takav scenario “mogao izazvati slom saveza.”

euNATOSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Nijemci strahuju da nemaju vojnog Gospodara.
Jbt, iz jedne krajnjosti u Drugom svjetskom ratu do druge 😄

Evo, sad će Rusi na njih, čim pregaze Poljsku.
Jest da samo te dvije države imaju zajedno stanovnika kao Rusija, ali eto, samo što nisu krenuli!

Ico
2 mjeseci prije

Europskim političkim elitama je vazalski mentalitet u genima.

samo u prolazu
2 mjeseci prije

Nato se trebao raspustiti kad se Varsavski pakt raspao.

Jednostavno receno
2 mjeseci prije

I ispade đaba se rusi ustrtarili s natom na granici….. Ispade par stotina tisućailjada pod busi i još toliko invalida….. Bogati postadoše još bogati a sitotinja se kolje za tuđe interesi i uz to je nitko ništa ne pita….

Max
2 mjeseci prije

Neka ih je strah.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Bullshit

Karma
2 mjeseci prije

Nato cancer, hrpetina uhljeba. Trebalo ih ugasit sa padom berlinskig zida. Gamad koja pije krv i novac budala

233 na kvadrat
2 mjeseci prije

ne samo to, već i rasturanje USA federacije.Sendvićarima je još malo ostalo da se prehranjuju na ovaj način po portalima, tako da predlažem vakumiranje sendvića i u duboko zamrzavanje sa njima

2 mjeseci prije

Bomba: Ekskluzivni intervju Tuckera Carlsona s Vladimirom Putinom u Moskvi – objavljen cijeli transkript!;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ja ću kopirati mali početni dio a ostalo će valjda naći i suradnici portala jer vrijedno listaju web: Ekskluzivni intervju Tuckera Carlsona s Vladimirom Putinom u Moskvi – puni transkript: TUCKER: Što biste poručili ljudima koji vode Ameriku? PUTIN: Naša poruka je da vam Rusija nije neprijatelj. Ne želimo rat. Spremni smo za mir. Vaši vođe traže sukob. Ovo nije ono što želimo. Rusija se zalaže za svoj narod. Ne želimo ono što nije naše. TUCKER: Biste li posjetili Washington? PUTIN: Da, naravno. Već sam bio u Sjedinjenim Državama. Uživam posjećivati ​​i sastao sam se sa svakim predsjednikom osim s Joeom Bidenom. Da me pozovu, otišao bih. Da. TUCKER: Kakvo je vaše mišljenje o predsjedniku Bidenu? PUTIN: Uvjereni smo da on ne vodi državu. Recimo, imamo dobre izvore koji to potvrđuju, ali to može svatko sam… Čitaj više »

Demokracki
2 mjeseci prije

Ako bi se ta zlocinacka organizacija raspala tko bi onda upravljao njihovim kolonijama poput EU? Tako da nista od toga, narancasti lutak samo skuplja politicke poene kod neobrazovanih grla.

Adriana
2 mjeseci prije

EURO- tupanima: Trump vam je stavio cjenik na stol, nije vam prihvatljiv, odatle zaglušna kuknjava, Povećanje “članarine”, znači smanjenje i vaših osobnih prihoda, državnih prihoda, a i ulica bi mogla na stražnje noge, s puno razloga. Sami niste navikli ništa voditi, niti se osloniti na sebe, ali galamiti po okolici i nametati svoje idiotske tlapnje, to da. U međuvremenu, u iščekivanju Trump-a, Joe vam je genijalno navalio kompletno financiranje crne rupe na istoku plus velikih osobnih potreba Zelenske i glumca, što ste tako blentavi, zagriztli do crijeva.. Zato već imate ulicu i poljoprivrednike na stražnjim nogama, a bit će i kompletnog radništva, zaposlenih…Ali to još nije sve. Valjat će i u Aziji poduprijeti hegemona u opadanju, makar posljedično svi pohađali pučke kuhinje. Naravno, nije sve u novcu, nešto je i u živoj sili, koja želi ostati živa, a s vama korumpiranim blesonjama to nije moguće. Logični razvoj događaja slijedi…

Ico
2 mjeseci prije

Raste strah njemačkih vazala da NATO neće preživjeti Trumpa!

Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
2 mjeseci prije

Tucker Carlson je došao u Rusiju!” Prijatelji, već dugo želim i sada sam konačno u Rusiji. Idem intervjuirati Vladimira Putina! Pokazat ću cijelom svijetu kako Sjedinjene Države otvoreno lažu o ovoj velikoj zemlji. Dok sam ovdje, svaki dan ću razotkrivati ​​i ismijavati sve zapadne laži o Rusiji i njezinom narodu. Da bih to učinio, pokrećem telegram kanal “Tucker Carlson na ruskom.” (://t.me/+8ZHTe08raPplNDIy) Molim vas da se pretplatite i podržite me!”— Link kanala: @tuckerrus (://t.me/+8ZHTe08raPplNDIy)? Intervju s Putinom će uskoro biti na kanalu ! Pretplatite se (://t.me/+8ZHTe08raPplNDIy) da ne propustite!

2 mjeseci prije

bila su samo 2 komenta i pušteno je 9 i u 2h ne puštate najavu Ekskluzivni intervju Tuckera Carlsona s Vladimirom Putinom u Moskvi – objavljen cijeli transkript……pa nije exluziva samo kod suradnika i prilog je djelomičan te ostavljen za vašeg suradnika

Cut the rope
2 mjeseci prije

Koju pm se onda kurchite i čačkate mečku.

2 mjeseci prije

…………nego evo još nešto zanimljivo: Bivši časnik švicarskog ratnog zrakoplovstva Pascal Najadi najavljuje skoro izlazak na površinu tajne američke obrambene ratne operacije STORM u javnom obraćanju na grobu Napoleona Bonapartea u Parizu u siječnju 2024. Pascal Najadi , bivši zapovjednik švicarskih zračnih snaga i investicijski bankar, započeo je sa svojim otkrićima, koja uključuju provjerene dokaze prikupljene sa službenih web stranica vlade i vojske Sjedinjenih Država. Ova su otkrića bitna komponenta operacije OLUJA. Trenutna tajna američka vojna ratna operacija STORM , koja je započela 20. prosinca 2019., bit će međunarodno otkrivena istovremeno 2024. U srijedu, 20. prosinca 2017., predsjednik Donald J. Trump izdao je, potpisao i izvršio zapanjujuću Predsjedničku izvršnu naredbu 13818, koja je produljena prije samo nekoliko dana, 18. prosinca 2023., za još godinu dana do kraja 2024. Ovo dokument je vojna direktiva koju su izdale Sjedinjene Države za nacionalnu obranu. Može se smatrati prvim zabilježenim pojavljivanjem trenutne tajne vojne… Čitaj više »

Doni junior
2 mjeseci prije

Da se bar povuku iz nato-a bar ce EU konacno stvoriti svoju vojsku ak je u opce i treba kad se ameri povuku. I tak nikakve koristi od F15-35 kao i od migova raznoraznih ovo je vrijeme dronova, software-a i virusa. Lokalne bande su sofisticiranije, ludje i mocnije od vojske a da i ne spominjem policije.

Josip
2 mjeseci prije

Zidovsko smece Solc je u strahu jer zna sto slijedi.

ime
2 mjeseci prije

bar neka korist od žutog.

gigi pinna
2 mjeseci prije

Možeš si misliti što bi se Ameri povukli iz Europe. Bio je narančasti klaun 4 godine na vlasti i što je napravio da spriječi rat u Ukrajini? Jedno veliko ništa!
Ali je zato radio u 5.-oj brzini na Abrahamovim sporazumima, kako bi što više arapskih korumpiranih i primitivno bogatih režima (Maroko i UAE najgori od svih) uspostavili diplomatske odnose sa Izraelom, premjestio je glavni grad u Jeruzalem…

Steve
2 mjeseci prije

Taj NATO je odavna trebao krepati…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI