Njemački tenkovi predstavljaju problem za Ukrajinu

Leopard 2A7
14 komentara

Oprema koju je doniralo osam zemalja navodno ispaljuje različita punjenja, što onemogućava Kijevu kupovinu streljiva u velikim količinama

Ukrajina će vjerojatno morati nabaviti niz različitih streljiva, umjesto jedne vrste, za tenkove Leopard njemačke proizvodnje, koje isporučuju neki od njenih zapadnih podupiratelja, izvijestio je Foreign Policy. Mediji su u četvrtak ustvrdili da vozila koja je Kijevu dostavilo osam zemalja nisu ujednačena u pogledu granata koje ispaljuju. Članak je također istaknuo navodnu neadekvatnost protuzračne obrane koja je već isporučena.

Foreign Policy je napisao da “tenkovi Leopard koji stižu iz osam različitih zemalja ispaljuju različite granate, što znači da Ukrajinci ne mogu na veliko kupovati streljivo za svoje novo-oformljene kopnene snage.”

Što se tiče tenkova Abrams koje su SAD obećale donirati, njima će vjerojatno trebati mjeseci kako bi stigli na bojišnicu, napominje list.

Prema članku, Ukrajina se također suočava s velikim nedostatkom modernih sustava protuzračne obrane. Zemlja navodno ima dovoljno da pokrije samo nekoliko gradova. Da stvari budu gore, raketni sustavi Hawk koje je isporučio Washington isporučeni su bez radara, tvrdi Foreign Policy.

Neuspjesi navodno koče planiranu proljetnu protuofenzivu Kijeva i izazivaju nezadovoljstvo među ukrajinskim vodstvom.

Medijska kuća citirala je pozive predsjednika Vladimira Zelenskog, koje je on uputio prema Zapadu u pogledu pojačavanja vojne potpore Ukrajini krajem prošlog mjeseca. Ponavljajući isto, Aleksej Danilov, tajnik Ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu, žalio se Associated Pressu ranije ovog tjedna da neki od podupiratelja Ukrajine “obećavaju jedno, a čine potpuno drugo”. Dužnosnik je također jasno dao do znanja da “nitko neće krenuti nespreman”, misleći na planiranu protuofenzivu. Ukrajinski zastupnik kojeg je citirao Foreign Policy tvrdi da je napad prvotno bio planiran za travanj, ali je morao biti odgođen na neodređeno vrijeme zbog nedostatka oružja potrebnog za njegovo izvršenje.

U petak je New York Times objavio izvješće u kojem stoji da je krajem veljače Kijev imao samo 200 od 253 tenka koje su američki vojni dužnosnici smatrali dovoljnima za uspješnu protuofenzivu. Novine su, citirajući procurile dokumente Pentagona, primijetile da je većina opreme sovjetske proizvodnje.

NYT je također tvrdio da SAD i njegovi saveznici imaju poteškoća u ispunjavanju ukrajinske potražnje za granatama za samohodne topove i tenkove.

LeopardSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Sve će to rješit , premoćna zapadna tehnologija u hipu 😁 ! 🤣

Siledžija
1 godina prije

Vrlo različito oružje i municija stvaraju logističke probleme. Nemaju ni tvornice municije i rezervnih dijelova za zapadnu tehniku. I Bakhmut če pasti v roku 2-3 sedmice.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Rusi ce rijesit i taj problem…

Suns
1 godina prije

Nijemci su potjerali 20 iz ruske ambasade. U roku sest sati, Rusi su potjerali 20 iz njemacke ambasade.
Win-Win za Ameriku i Kinu.

Keki
1 godina prije

A Ukrajina predstavlja problem za sve ostale dežave.

Max
1 godina prije

Ne znaš ni tko pije ni tko plaća.

Flint
1 godina prije

Čuj ne mogu kupovat streljivo u velikim količinama. Ako si spreman platit sve može kupit.

medo
1 godina prije

Imaju Rusi dobro sjecanje na nacisticke-njemacke tenkove.

Džudžan
1 godina prije

Ajd vidjet ćemo za koji dan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI