Njemačko kliničko istraživanje, prema bolničkim izjavama, ukazuje na to da je Navalny bio otrovan

Aleksej Navalni
48 komentara

Aktivist protiv korupcije Aleksej Navalny bio je otrovan. Tako tvrde liječnici iz klinike Charite u Berlinu. Testovi su pokazali da je vođa prosvjeda pronađen s inhibitorom kolinesteraze u njegovom sustavu.

Iako točna tvar koja je uzrokovala njegovo trovanje ostaje nepoznata, prisutnost inhibitora kolinesteraze znači da su dugoročni učinci mogući, posebno na živčani sustav, navodi se u izjavi bolnice.

Navalny se nalazi na intenzivnoj njezi, gdje ostaje u medicinski induciranoj komi. Trenutno njegovo stanje nije opasno po život.

Inhibitori kolinesteraze kemikalije su koje se koriste u lijekovima za Alzheimerovu bolest i demenciju, ali se nalaze i u pesticidima i u agensima za živčani sustav.

Navalny je u četvrtak bio prevezen u bolnicu u Omsku, nakon što je pokazao znakove misteriozne bolesti na letu između Tomska i Moskve. Nakon što je zrakoplov bio prisiljen sletjeti, prevezen je na odjel toksikološke intenzivne njege, gdje su lokalni liječnici njegovo stanje okarakterizirali kao “ozbiljno”.

Njegovi suradnici i supruga tvrdili su da je bio otrovan i zatražili su njegovo prebacivanje u Njemačku. Nakon što je medicinski tim liječnika izjavio kako bi let mogao dodatno pogoršati njegovo zdravstveno stanje, obitelj i kolege izravno su se  žalili Kremlju. Žalba je urodila plodom: Navalny je u subotu prevezen u Njemačku.

Nakon što se razbolio, Navalnyjevi pristaše iznijeli su hipotezu da je otrovan u zračnoj luci Tomsk, gdje je fotografiran kako ispija šalicu čaja.

Nakon najave, sada će se pregledati rezultati koje je otkrila bolnica u Omsku, budući da rezultati ispitivanja dvaju laboratorija nisu pronašli tragove otrovne kemijske tvari. Kremlj je u četvrtak obećao da će, ako se otkrile da je Navalny bio otrovan, biti pokrenuta istraga.

trovanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istrazuj
3 godine prije

Tip je apsolutno nebitan, a cio-medija mu pokusava povecati znacaj.
Pojma nemaju cime je “otrovan” ali eto znaju da je “otrovan” ali je na neku cudnu foru “prezivio”…
(Kao i onaj Skripal sa tzv “novicok” koji gle cuda….napada “disajne puteve”… isto kao i lazna”pandemija”!)
A mozda je ovaj Navaljni popio kakvu tabletu za smirenje pa mu prisjela?
I to je trovanje, zar ne…

nekoime
3 godine prije

Ispada kako su slijednici KGB-a najnesposobnija družba asasina na svijetu. Svi otrovani se dočepaju neke zapadne bolnice i prežive.

nekoime
3 godine prije

Pošmrkal je tatinu terapiju.

Ringo10
3 godine prije

Prvo, sad Nijemci mogu srat sta hoce

Drugo, ti Rusi ispadose nesposobni…sve potrovase a nikoga ne otrovase.

I na kraju koga kitomir zaboli za tog kretena

tuf
3 godine prije

Također je indikativno da njemačka klinika u koju je primljen Navaljni ima povijest obrade pacijenata koji su eto baš slučajno ruski disidenti. Ako sam nešto naučio u par desetljeća praćenja politike, nema slučajnosti u tome tko će kome pružiti ruku, s kojim motivima i ciljevima.
Osim toga je indikativno da su baš netom (dan ili dva) prije navodnog trovanja Merkel i Putin održali telefonski razgovor. Ne znamo detalje, koji su uvjeti postavljani i što je Putin eventualno odbio, ali činjenica da je Merkel osobno i u roku par sati intervenirala kako bi se Navaljni prevezao u Njemačku također daje naznake o prljavim igrama iza kulisa.

Stara kuka
3 godine prije

E što ti je njemačka medicina. Kilavi ruski doktori petljali danima i nikakve otrove nisu našli, a Švabo ga jedan dan nađe. Skoro pa bez gledanja.

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Ništa Nijemci nisu identifikovali, nego su ustanovili da je došlo do sprečavanja nastanka holinesteraze. Da jesu, znali bi o kojem otrovu, lijeku ili insekticidu se radi.

A da nije možda imao problema sa spavanjem, pa je predugo uzimao Temazepan?

Mate
3 godine prije
politicki nekorektan
3 godine prije

…navaljni treba promjeniti dilera…inace , kao sto znamo, svabe su poznati strucnjaci sto se tice trovanja…koliko su strucni i humani treba pitati doktora mengele…

Grdi
3 godine prije

Kako se nijemci zdusno brinu za ovog otpada, isto kako su se brinuli za potpiranju rata u jugi i ukrajini …………opet europa ima imperijalistickog hegemona tj, Grosse Deutchland, ….. nije se smijelo dozvoliti ujedinjenje istocne sa zap. njem. ……. dapace trabalo se odvojiti bavarsku od sj. njemacle nakon dr. svijet. rata ……….

Max
3 godine prije

Zapad stvara novi slučaj Skripal.

Kažun d.d.
3 godine prije

PLAGIJAT,ha ! „Kad je Alexey Navalny primljen u bolnicu, pregledali su ga zbog širokog spektra opojnih droga, sintetskih tvari, psihodeličnih lijekova i medicinskih supstanci, uključujući inhibitore kolinesteraze. Rezultat je bio negativan “, rekao je Sabajev, šef jedinice za akutno trovanje u bolnici za hitnu pomoć u Omsku, gdje je Navalny liječen prije no što je prevezen u Njemačku. “Osim toga, on nije imao kliničku sliku, specifičnu za trovanje tvarima iz skupine inhibitora holinesteraze”, dodao je Sabajev, koji je ujedno i vrhunski toksikolog u regiji Omsk i Sibirskom saveznom okrugu. „Još nismo saznali ništa novo iz ove izjave. Konkretno smo kontaktirali liječnike i pitali kako se s profesionalnog stajališta možemo odnositi prema onome što je napisano. Činjenica je da su ove spuštene kolinesteraze utvrdili u prvim satima naši liječnici u bolnici u Omsku. A atropin, o kojem Nijemci pričaju i koji se sada daje pacijentu, počeo se davati tijekom prvog sata… Čitaj više »

Lucija
3 godine prije

“Klinički nalazi ukazuju na trovanje supstancom iz skupine aktivnih kemijskih supstanci zvanih inhibitori kolinesteraze”, priopćila je berlinska bolnica. BREAKING from Charité hospital treating Alexei Navalny: – Clinical evidence points to poisoning with a “cholinesterase inhibitor” – Navalny remains in an induced coma – Condition serious but his life not currently in acute danger pic.twitter.com/Nnl5M6uBSh — Richard Walker (@rbsw) August 24, 2020″, index.hr komentar ispod: “Raymond Bukowsky Cholinesterase ist erhöht bei: Diabetes mellitus Koronarer Herzkrankheit Eiweißverlust, z.B. im Rahmen eines nephrotischen Syndroms alkoholischer Fettleber prevod: Kolinesateraze je povisena u sledecim slucajevima: -Secerna bolest (Dijabetes) -KHK/Koronarna srcana bolest -Gubitak belancevina, na primer u okviru nefrotskog sindroma, tj. lose funkcije bubrega -Masna jetra zbog dugogosnjeg alkoholizma” Btw ovo je i lijek za Alzheimera, demenciju,… “RUSKI zdravstveni dužnosnici rekli su u ponedjeljak da je kritičar Kremlja Aleksej Navalni bio negativan na inhibitore kolinesteraze kad je hospitaliziran u Omsku prošli tjedan, što je suprotno dijagnozi… Čitaj više »

Toni
3 godine prije

Uopšte me u ovom momentu ne interesuje ta njemačka tobožnja zabrinutost za opozicionara iz druge države, nego mi upada u oči zaključak koji se nameće nakon tobožnjeg trovanja Skripala i sada ovog navalentnog, a to je da ni Rusi nisu kao što su nekad bili, tj. nisu u stanju ubiti seronju.

Ti Kej
3 godine prije

Da brzo umre nema poruke za ostale….

Bosanac
3 godine prije

Pravi se marketing ovom Navalnom, ko do juče za njega nije čuo ( i ja sam medju tom skupinom) sad će sigurno čut. Znaći da iza njegasroje ovi što su globalno jaki u marketingu

JumpingJackFlash
3 godine prije

Dao Bog da se on fino oporavi, Njemačka mu da azil i on lijepo ostane tamo…
Kad je baba Anđa već primila sve one “junake iz Sirije” neka joj i on ostane u Njemačkoj.
Nitko u Rusiji neće plakati za njim…

Stara kuka
3 godine prije

Dobro, je’l hoće li taj nesretni Putin konačno uspjeti nekog opozicionara i koknuti. Samo ih nešto trovucka, kilavi, oni se kao razbole tek toliko koliko treba da zapadni liječnici uspiju naći tragove “otrova”, a onda ozdrave. Jao, kad se samo sjetim kako je to drug Staljin temeljito i efikasno radio. Stvarno ove nove generacije nisu nizašta.

Sonja
3 godine prije

Samo me zanima tko ga je slikao dok ispija otrovni caj ?

Lucija
3 godine prije

Evo, dopuna iz sputnika, ima 15-ak članaka, iz koje se vidi da je Navalny politički u banani tj gotov: “Navalny has long been a staple of Russia’s liberal opposition, and is arguably the best known Russian opposition figure in the West. In addition to organizing meetings and anti-government demonstrations, the politician and his organization, the ‘Anti-Corruption Foundation’ (Russian acronym FBK), has created dozens of videos EXPOSING ALLEGED CORRUPTION by high-profile officials and businessmen. FBK WAS DECLARED A FOREIGN AGENT BY THE JUSTICE MINISTRY IN OCTOBER 2019, and announced that it would be SHUTTING DOWN in July due to a defamation case by Russian restaurateur Yevgeny Prigozhin. Navalny has several CONVICTIONS against him, including MONEY LAUNDERING and EMBEZZLEMENT, and a 2014 fine for libel after calling a district councillor a “drug addict” on Twitter. In 2017, FBK was forced to edit one of its videos after oligarch Alisher Usmanov sued Navalny… Čitaj više »

Bruno
3 godine prije

Igra koja se u igra u pozadini je sasvim jasna. Amerikanci su gadno pritisli Njemačku zbog Sjevernog Toka 2. Prijete sankcijama i potpunim financijskim uništenjem svim njemačkim lukama i javnim institucijama i osobama koje sudjeluju u projektu. Nijemci moraju zaustaviti Sjeverni Tok 2. Htjeli, ne htjeli, moraju! USA siluju svog vjernog i odanog saveznika pred cijelim svijetom. I to brutalno, suho, bez vazelina. Nijemcima treba opravdanje pred svijetom. Kako izići iz projekta Sjeverni Tok 2? Ovako! Navaljni, podrugljivo zvan Kravaljni pošmrkao je po običaju drogu. Uzeo je potom neki snažan medikament koji je djelovao kao otrov i pao je u komu. Bez ikakve istrage Nijemci viču “ruska vlada ga je otrovala!” Sigurno, zato su ga odmah i pustili na liječenje u Njemačku, valjda da ga tamo lakše ubiju, ako je vjerovati logici njemačkih medija. Usput, tokom leta do Berlina njemački liječnici mogli su Navaljnom dati što god žele… Sa ovim… Čitaj više »

Dabić Raša
3 godine prije

Ipak, NOVIČOK!!! Aljkavo učinjeno, Mi u RSK bi to bolje napravili!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI