SAD prijete Rusiji novim slijedom sankcija ukoliko se dokaže da je Navaljni bio otrovan

Alexey Navalny
33 komentara

Washington je zaprijetio Kremlju žestokim sankcijama, ako se otkrije da je moskovski prosvjedni vođa, Aleksej Navaljni namjerno otrovan, navodi rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

U sastanku s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim, zamjenik američkog državnog tajnika Stephen Biegun objasnio je da će Washington poduzeti mjere protiv Moskve, koje će izgledati blijedo u usporedbi sa sankcijama koje je Washington nametnuo Rusiji nakon predsjedničkih izbora 2016.

Antikorupcijski aktivist Navaljni odveden je u bolnicu u Omsku prošlog tjedna, nakon što se razbolio na letu prema Moskvi. Njegovi suradnici odmah su sugerirali da je otrovan i zatražili su da ga se odveze na liječenje u državu Europske Unije. Dva dana kasnije sletio je u Njemačku i sada se liječi u berlinskoj klinici Charite, gdje doktori kažu da je u svom sustavu ima inhibitore kolinesteraze. Pojavile su se teorije koje ukazuju na potencijalnu odgovornost ruskih vlasti.

Prema Ministarstvu vanjskih poslova, optužbe protiv Rusije su “neosnovane”, dok zemlja podržava temeljitu i objektivnu istragu, ne bi li se otkrila istina. U izjavi ministarstva optužbe iznesene protiv omskih liječnika, okarakterizirane su kao “duboko uvredljive”, objašnjavajući da su liječnici ”neposredno pružili visokokvalificiranu pomoć Navaljnom”.

“Neizbježno se postavlja pitanje: tko ima koristi od ovoga? Jasno je da rusko vodstvo nema”.

U ponedjeljak je američki veleposlanik koji se nalazi u Moskvi, John Sullivan zatražio od Rusije trenutno provođenje “neposredne, sveobuhvatne i transparentne istrage” u vezi s okolnostima koje su dovele do ovakvog stanja Navaljnog.

Alexey NavalnyKremljtrovanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Busola
3 godine prije

Tko njih uopće doživljava , inače jedna puno ružnija vijest Amerikanci su proglasili sankcije tvrtki koja je proizvela rusko cjepivo protiv korona virusa i svim sestrnskim firmama. JEdni teški bolesnici i šljam, drago mi je da ne služim tom zapadnom američkom aparatu…

JumpingJackFlash
3 godine prije

Uh jebote, da neće Ameri sada Rusima udariti sankcije i na Arktiku i u svemiru…
Tamo su inače (Ameri) strašno jaki… Smrzavaju se k’o drek…

Ringo10
3 godine prije

Najbolje bi bilo kad bi bilo koja zapadna zemlja zadrzala kod sebe to petokolnasko govno.

Takav bi u Americi vec odavno gulio dozivotnu robiju

alterego
3 godine prije

Zar nisu uveli sve moguce sankcije?

Sparkling
3 godine prije

Ma nemojte više s tim sankcijama, požalili su se u Ruskoj arhivi u Kremlju. Nemamo više fizički mjesta ni prostora sve to smjestiti a kamo li uskladištiti. Jadni Rusi, tjeraju ih u trošak gradnje novih polica i izgradnje posebnog odjela gdje bi bile arhivirane sve “izuzetne” sankcije.
Ajde zbogom pameti.

Mucke
3 godine prije

Ruski drzavljanin na ruskom tlu( zraku) se misteriozno razboli i zavrsi u ruskoj bolnici(Omsk) na lijecenju.Ruske vlasti na zahtjev njemackih vlasti salju svog drzavljanina na ” lijecenje” u Njemacku.
Ili je ruska medicina i njene ustanove jedan obicni bantustan(a znamo da nisu) ili je neko namjerno dostavio municiju posustaloj propagandnoj masineriji zapada.

nekoime
3 godine prije

Hoće li ruski veleposlanik u USA zatražiti provođenje “neposredne, sveobuhvatne i transparentne istrage” u vezi crnačkih nemira širom USA?

Grdi
3 godine prije

Rusi su pre pasivni sa svojim sankcijama prema amerima i zap. europi ……………. sve sto se moze izvoziti u kinu treba zabraniti u izvozu prema zapada kao sankcije ………. pa da vidimo cija majka crnu vunu prede ………………..

Zagor
3 godine prije

Ovo više nema veze sa pravdom i pravicom. Ovo su čiste provokacije i to na nekoliko frontova (Kina, Iran), pa tko prvi zagrize.
Mislim da nećemo još dugo čekati na krš i lom. A onda “Bože pomagaj”. Stvarajte zalihe hrane, toplu odjeću i dobru obuću. Šetajte, trčite, dovedite se u formu. Trebat će nam.

Branko
3 godine prije

A što drugo je bilo za očekivati?

kolgo
3 godine prije

Nema kraja americkom drzavnom terorizmu.

Max
3 godine prije

Cijeli slučaj je zato i fabriciran da bi se optužila Rusija.

fićo
3 godine prije

Rusi nikako da shvate da je jalov poso da dokazuju da su upodobljeni zapadu i da i oni pripadaju tom društvu i zato su nerazumno popustljivi.Svaka budala je znala šta će biti kad tog “otrovanog” prevezu tamo.Zar im nije bilo bolje da se ne ponižavaju i da kažu odbij.Kinezi,siguran sam,nikad ne bi dozvolili da im neki Mengeleovi naslednici preuzimaju pacijenta u lošem stanju.Takvi ustupci su glupi,ali kad im je stalo da se predstave ljudskopravašima ko ih…

Alex
3 godine prije

Rusija bimogla Amerima odvalit sankcije zbog progona kmica i terora policije nad civilima.

piždro
3 godine prije

Joj Rusi odjebite sat. zapad za sva vremena! Okrenite se BRICS-u i istoku… tamo je 100 puta poštenija i ljudskija družina.. pustite ova gov…

nekoime
3 godine prije

Strpi se, još nisu ovisni o njemu.

Bosanac
3 godine prije

Moš’ mislit. Svi medijski aduti su u igri nebi’l se ljudi sto prije navikli na “novu (ne)normalnost”

dvokrilac
3 godine prije

Putinu mnogo veće probleme zadaje lanjski snijeg, nego Navalni.
Priča o trovanju takve “veličine”, nema nikakvog smisla.

fbslo
3 godine prije

Dali je Rusija sankcionirala Usa vlast, koja e dokazljivo odgovorna za gušenje onog afroamerkanca..?

Ive
3 godine prije

Može li svijet čoporativno uvesti sankcije Jameriki zbog policijske brutalnosti prema obojenima?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI