Zaboravite Skripale – Dvije nove žrtve “nepoznate tvari” blizu Salisburya!

Julija i Viktorija Skripal
22 komentara

Idemo ispočetka, budući da scenarij Sergeja i Julije Skripal u kojem se prvo identificirao krivac, a onda se s “visokom vjerojatnošću” utvrdilo da su ih otrovali Rusi ili je navodno korišteno nervni agens “Novičok” pao u ruke osoba koje bi izravno ili neizravno mogle biti  povezane s Kremljom, nije dao rezultat.

Britanski mediji javljaju “kako su Dvije su osobe hospitalizirane u kritičnom stanju u bolnici u Salisburyu, nakon što su bile izložene “nepoznatoj tvari” nekoliko kilometara od mjesta gdje su bivši ruski špijun Sergej Skripal i njegova kćerka u ožujku bili žrtve pokušaja trovanja”.

“Dvoje pacijenata u bolnici u Salisburyu prima terapiju, nakon što su bili izloženi djelovanju nepoznate tvari”, priopćila je u srijedu policija okruga Wiltshire.

Riječ je o muškarcu i ženi četrdesetih godina, a pronađeni su bez svijesti u subotu 30. lipnja u stanu u gradu Amesbury na jugu Engleske, oko desetak kilometara od Salisburya gdje su Skripal i njegova kći Julija početkom ožujka navodno bili žrtve djelovanja nervnog agensa.

Pacijenti “su u kritičnom stanju”, objavila je policija, koja je kordonom osigurala mjesto. Prisutnost policije pojačana je i u Amesburyu i Salisburyu.

Agencija za javno zdravstvo Engleske  je procijenila kako događaj “nije velika prijetnja za javno zdravlje”.

Iako nema nikakvih dokaza povezanosti do sada ničim dokazanog trovanja Sergeja i Julije Skripal, mediji u najnovijem slučaju podsjećaju kako su bivši ruski špijun i njegova kći bili su pronađeni bez svijesti 4. ožujka i tjednima su se liječili u bolnici. Dokaza da su bili u bolnici, kao ni za liječnički tretman nema.

London je za na temelji “vrlo vjerojatno…” i “sve upućuje na to da…” za navodno trovanje Skripala optužio Moskvu, koja je ponudila suradnju u istrazi, zatražila konzularni pristup ruskim državljanima i odbacuje svaku upletenost u ovaj loše inscenirani incident.

Dvije osobe koje su navodno bile izložene djelovanju “nepoznate tvari” su kritično, a britanska policija je dodala kako je u pitanju “ozbiljan incident”, prenosi “svjetionik demokracije” stvoren u vrijeme Hladnog rata, Radio Slobodna Europa.

Radio Slobodna Europa / BBC News

Bojni otrovJulija SkripalNovičokSalisburyutrovanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spock
5 godine prije

Čudi me da Novičok nije iz nogometne lopte na sred Moskovskog stadiona iscurio te pred očima cijelog svijeta otrovao englesku repku…

octopus
5 godine prije

U obližnjoj tvornici bojnih otrova bacali otpad u kanalizaciju…..i eto.:))

SMEŠKO
5 godine prije

Na testu ponovo NOVIČOK LIGHT?

Zadranin
5 godine prije

Neko se dobro natuka fažola za ručak.. pa pustio jedan “bojni otrov” u blizini tog para.

Eto ga, slučaj riješen.

Pljuc.

Laki Topalović
5 godine prije

Ma nemoj me….. : Policijski dužnosnici su potvrdili u srijedu oko 23 sata po hrvatskom vremenu da su muškarac i žena, koji su u nedjelju pronađeni bez svijesti u kući u Wiltshireu, otrovani Novičokom, istim vojnim nervnim otrovom kojim je otrovan i Sergej Skripal, bivši ruski špijun. 🙂 🙂 🙂

Tupko Glupko
5 godine prije

Ako navodno otrovani građani budu Rusi, Britanija se zakopava u dodatni mulj, jer im više nitko ne vjeruje, ispali bi još više smiješni.
Ako navodno otrovani građani ne budu Rusi, Britanija se zakopava u dodatni mulj, priznajući da joj službe nikako ne rade, i/ili je to njihov nezgrapan način da se relativiziranjem sa ovim novim slučajem ispričaju Rusima zbog priče sa Skripalovima.
U svakom slučaju, postat će još veći predmet sprdnje.

Ivo
5 godine prije

Sad je sve jasno. U Salisburyu se nalazi jaako los fast-food. Salmonela je zahebana stvar…

Baba Vanga
5 godine prije

Mozda sad pronadju trovaca i izjave terorista je i ubijen od specijalaca a onda izvinjenje Rusiji ???a da obavezno putovnica pronadjena kod otrovanih???

Ivi tz
5 godine prije

Meni samo nije jasno, da li ovi reptili iz b palate, stvarno misle da je narod bas toliko lud, kad plasiraju ovakve stvari. Stvarno su bolesni

Niko
5 godine prije

Pa ovi ce rusi da potruju sve lazljive engleze koliko ce sada da izbace ruski diplomata sto je previse je stvarno previse i od lazljivi envleza pa gore lazu nego zidi i ameri skupa

Pero
5 godine prije

Inače naši kreteni(inače preblaga riječ za njih)na HTV-u ponavljaju to svaki sat na vijestima,dobili su takav naputak iz Buzina.

Pero
5 godine prije

Inače naši ……i(inače preblaga riječ za njih)na HTV-u ponavljaju to svaki sat na vijestima,dobili su takav naputak iz Buzina.

fb slo
5 godine prije

Pa dobro, neznamo o čemu se radi, ali sigurno je novičok..
Jebote boris johnson i comp.

Adriana
5 godine prije

Terezina vlada bi trebala za početak svoje službe i labove staviti pod nadzor. Ako nije u stanju, neka traži pomoć nadređenih.

Balad
5 godine prije

I to, “sasvim slučajno”, pred sastanak Putin-Trump!? 🙂 🙂 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI