Njemački zdravstveni stručnjaci tvrde da je Aleksej Navaljni maknut sa umjetno inducirane kome te da reagira na govorne podražaje

Aleksej Navalni
28 komentara

20. kolovoza Navaljnom je pozlilo tijekom jednog leta koji je išao iz Tomska u Moskvu. Isprva je liječen u sibirskom gradu Omsku, gdje je zrakoplov hitno sletio. Kasnije je prebačen u Berlin na daljnje liječenje. Prošlog tjedna liječnici iz Berlina izjavili su da su u živčanom sustavu Navaljnog pronašli tragove živčanog agensa Novičoka.

Ruski opozicijski lik Aleksej Navaljni trenutno je izvan umjetno izazvane kome i reagira na govorne podražaje, izjavili su stručnjaci iz Charitea, njemačke klinike u kojoj se Navaljni nalazi na liječenju, što su objavili na Twitteru. Iz bolnice su dodali da Navaljnog odvajaju od umjetnog respiratora, ali da će se tek kasnije vidjeti kakve dalekosežne posljedice po njegovo zdravlje ima ovo trovanje.

Bolnica je priopćila kako ostaju u kontaktu sa suprugom oporbenog političara, ističući da sada Navaljni treba donijeti konačnu odluku o otkrivanju detalja o njegovom zdravstvenom stanju.

Bolest Alekseja Navaljnog

20. kolovoza, za vrijeme leta iz Tomska prema Moskvi, zdravstveno stanje Navaljnog naglo se pogoršalo. Najprije je bio prebačen u bolnicu i liječen u gradu Omsku, gdje je zrakoplov hitno sletio. Glasnogovornica Navaljnog tvrdila je da je on otrovan, no ruski liječnici izjavili su da u krvi i mokraći Navaljnog nema tragova otrova, što sugerira metaboličku neravnotežu i nisku razinu šećera kao glavnu dijagnozu pogoršanja zdravstvenog stanja.

Dva dana kasnije, Navaljni je prevezen u bolnicu Charite u Berlinu kako bi ondje nastavio s liječenjem.

Nakon obavljenih medicinskih testova, njemački su liječnici u njegovom sustavu otkrili tragove tvari iz skupine inhibitora kolinesteraze.

Međutim, nekoliko dana kasnije zdravstveni stručnjaci su objavili da su u tijelu Navaljnog pronašli tragove živčanog agensa iz skupine Novičok.

Odgovor Moskve na navode o trovanju Navaljnog

Moskva je negirala tvrdnju da je Navaljni otrovan.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da u ispitivanjima, koja su  provedena na Navaljnom, nisu otkrivene otrovne tvari te da su one otkrivene samo nakon što je prevezen u Berlin na liječenje.

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova također je ukazala na nedostatak dokaza koji stoje iza tih navoda, dodajući da situacija u kojoj je sudjelovao Navaljni podsjeća na klasičnu informativnu kampanju koju su političari vodili protiv Rusije

Aleksej Navaljni (44), bloger je i ruski oporbeni političar, poznat po osnivanju Zaklade za borbu protiv korupcije (FBK), koja je snimala brojne istražne dokumentarne filmove o ruskim dužnosnicima. Pokušao se kandidirati za rusko predsjedništvo na izborima 2018. godine, ali mu je to zabranilo rusko Središnje izborno povjerenstvo zbog njegovih prethodnih presuda na temelju optužbi za pronevjeru.

FBKNovičok
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Mozda mu je Q sipao otrov jer misle da je dio lanca pedofila?

Busola
3 godine prije

Oporavak kakav se viđa u filmovima nakon “strašnog trovanja”…

soernounesgrvnesifvniesviefvrever
3 godine prije

U Čemerici imaju 150 patenata za novičok kao bojni otrov a tip koji je jedan od tvoraca novija veli da je ovaj otrovan njime nebi se ni probudio iz kome pa da je primio i 400 puta manju dozu. Time što se probudio iz kome je dokaz da nije otrovan novijem. U stvari glupost je o ovome uopće raspravljati kad imaš posla sa milenijskim minhauzenima.

Riddick
3 godine prije

Jesu li proverili doktori da li reaguje na pare, ako reaguje na novac onda ce se brzo oporaviti.
Jos kad cuje vesti iz Belorusije trazice prevremeni otpust, nema lezanja posao ceka.

Trt
3 godine prije

Nije ni KGB šta je nekada bio…ne mogu nikog više kako treba do kraja otrovati…sve neki neuspješni atentati ubojitim bojnim otrovom hmm..

tuf
3 godine prije

Vijest iz bliskog paralelnog svemira za par dana, npr. cca. oko: 13.09.2020. Obavještavamo javnost da je ruski opozicijski lider (…) Aleksej Navaljni nakon naglog pogoršanja stanja (…) preminuo u 05:40 ujutro tijekom višesatne borbe liječničkog tima sa stabiliziranjem njegovog stanja i reanimacijom.
Angela Merkel je nakon konzultacija popustila (…) pod pritiskom euroatlantskih partnera te najavila zaustavljanje projekta Nord Stream 2, kao i novi paket sankcija protiv Rusije.
SAD su tražile hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a, nakon sastanka članica NATO-a koje su se usuglasile u proglašenju Rusije državnim sponzorom terorizma i obvezom povećanja vojnog proračuna kako bi se zajednički suprotstavile agresiji ruskog režima.
Usuglašeno je i povećanje izdvajanja za pro-demokratske snage u ruskim pokrajinama koje već dugi niz godina trpe totalitarnu vladavinu Moskve i iscrpljivanje njihovih resursa koji bi trebali biti raspodijeljeni po demokratskim načelima suvremenog svijeta.

tongo
3 godine prije

Brutalnost americke policije, isprebijali crnca iz cistog mira.
Prije dva dana stavljen video na Youtube

Freedom Police from the US

Sarasota County Sheriff Deputy Neil Pizzo & inmate Terrence Reed
https://www.youtube.com/watch?v=IMnD20ZmE0k&feature=youtu.be

Max
3 godine prije

Preboli čovjek gripu pa je sav nizašto ovog otruje najsmrtonosniji nervni otrov i on se oporavi!?

Spartak
3 godine prije

Bezobrazan i pametan neki tip. Taj si je ovim “trovanjem” osigurao doživotnu rentu iz blagajne CIA-e.

davor3
3 godine prije

Glavni toksikolog omske regije Aleksandar Sabaev razgovarao je s novinarima i ispričao detalje kako je Navalni spasen. – O tome smo saznali i iz medija. Na našu smo inicijativu zadnji put kontaktirali njemačke liječnike 23. kolovoza.  Ali nisu nam odgovorili, a nakon toga nismo imali nikakvih kontakata s njima, – rekao je Aleksandar Sabaev.  – Stanje pacijenta počelo se poboljšavati već u Omsku. Stupanj dubine kome značajno se smanjio – s 5 na 9 bodova na Glasgowovoj ljestvici. A to je samo 44 sata. – Ovo nije organofosfatni spoj i uglavnom nije trovanje. Ova bolest je metabolički sindrom. Ovo je metabolička koma koja je posljedica dubokih metaboličkih poremećaja.  Brzo je napredovala. Najkritičnija točka koju smo imali bila je u noći s 20. na 21. kolovoza. Ali u sljedećim satima uspjeli smo stabilizirati pacijenta i dovesti ga do pozitivne dinamike. Dinamika analiza bila je spremna, bili smo spremni pružiti informacije kolegama iz njemačke klinike.  No podaci nisu traženi, pa… Čitaj više »

davor3
3 godine prije

Radio je veliki tim liječnika. Bilo je osam konzultacija, 60 samo biokemijskih studija, nekoliko kardiograma, dvije računalne tomografije, jedna magnetska rezonancija i CT trbušne šupljine s kontrastom. 

Stalno praćenje tjelesnih sustava provodilo se na prilično dobroj opremi. Provedene su instrumentalne dijagnostičke metode. Svi mogući razlozi takvog kriznog stanja bili su isključeni. Toksikologija je, naravno, bila na prvom mjestu. Do 18 sati 20. kolovoza, osam sati kasnije, dat je negativan odgovor. Nije pronađen niti jedan toksikant ili njegov metabolit.

davor3
3 godine prije

Atropin je primijenjen situacijski prema kliničkoj slici. 

To nije samo protuotrov za trovanje organofosfatima, već i lijek za oživljavanje koji se primjenjuje u situacijama potrebnim za to. Štoviše, holinergički sindrom, za koji se počelo govoriti da je navodno prisutan kod pacijenta, nespecifično je stanje. U kriznom stanju može ga pratiti holinergički sindrom i mozaično se pojaviti kratko – doslovno nekoliko sekundi.

 To se ne događa u slučaju trovanja organofosfatnim spojem, kada je ovaj sindrom trajan, mora se riješiti vrlo velikim dozama atropina. Ne 2-5 mg, kako smo uveli, već doze stotine puta veće od terapijskih.

 Štoviše, nemoguće je spasiti osobu bez postupka ultra-hemodiafiltracije. Nismo ga koristili jer nije bilo dokaza. 

Da je bilo takvog trovanja, umro bi u našim prvim satima. Zapravo, do 18-22 sata pacijent bi umro.

Stara kuka
3 godine prije

Jedna stvar mi nije jasna. Ovolika dreka i trud zapadne posebno njemačke Lügenpresse” oko ovog beznačajnog marginalca. Zar oni stvarno misle da prosječnog građanina Njemačke ili bilo koje druge zapadne zemlje zaboli ona stvar za njega. Čak i ako povjeruje u ovu diletantski izvedenu predstavu.

Ako su već željeli na neki način ocrniti Rusiju i Putina, zar nisu mogli naći nešto za što bi nekog bilo briga?

Bosanac
3 godine prije

Nisam se ja ni bojao za Navaljnog da ce umrijeti, danas se moze umrijet samo od corone

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI