Britansko “novinarstvo”: Otkriveni Rusi koji su napali Skripale – Ministar sigurnosti sve negira

Novicok
37 komentara

Britanski tabloid The Sun je izvijestio kako je od svojih izvora saznao da je britanska policija identificirala počinitelje pokušaja ubojstva bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri u Salisburyu. Kako piše The Sun, Scotland Yardu je siguran da iza pokušaja atentata stoji nekoliko ruskih državljana.

“Britanska policija je otkrila osobe koje su izvršile atentat na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala pomoću nervnog agensa Novičok”, piše The Sun, pozivajući se na svoje “izvore”.

Kao što su ranije izvijestili britanski mediji, dužnosnici Scotland Yarda vjeruju “kako su napad, po nalogu Kremlja, provela dvojica unajmljenih ubojica”.

“Pretpostavlja se da su sljedećeg jutra, nakon što su završili svoj zadatak i pod zaštitom ruskog predsjednika Vladimira Putina, napustili Veliku Britaniju”, piše poznati britanski tabloid, kojem su uža specijalnost preljubi i skandali poznatih osoba, ali je ovog puta uspio doprijeti do srca Scotland Yarda.

“Istražitelji vjeruju da su identificirali osumnjičene koji su napadali Skripale ubojitim nervnim agensom putem sustava za video nadzor i provjerili su podatke pomoću evidencije ljudi koji su ušli u to vrijeme ušli u zemlju, navodi izvor britanskog tabloida.

“Sigurno je da su bili Rusi”, piše The Sun.

Britanska policija tvrdi i da je Dawn Sturgess (44) umrla nakon što je došla u kontakt s “Novičokom” iz iste serije kojoj su bili izloženi Sergej i Julija Skripal.

Očigledno je Dawn Sturgess bila izložena dozi “Novičoka” najmanje deset puta većoj od količine otrova na kojeg su naišli Sergej i Julija. Policija vjeruje da je supstanca bila u bočici za alkoholna pića.

Prema izvoru britanskog tabloida, istražitelji namjeravaju otvoriti kaznenu istragu o tom slučaju.

“Krajnji je cilj oduvijek bio da ih uhvatimo. Očito je, ako su napustili Veliku Britaniju, da će to onda biti puno teže provesti”, rekao je jedan od navodnih sugovornika tabloida The Sun.

Sada slijedi najvažnija vijest. Naime, ministar sigurnosti Velike Britanije je izjavio da je identifikacija napadača na Skripale obična špekulacija.

Ministar sigurnosti Ujedinjenog Kraljevstva Ben Wallace je odbacio tvrdnje da su identificirane osobe koje su osumnjičene za trovanje dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije.

On je na svom Twitteru napisao da su to “divlja nagađanja”.

Britanski istražitelji vjeruju kako su identificirali sumnjive počinitelje napada nervnim agensom Novičok na obitelj Skripal, prenijela je manje poznata britanska agencija Press Association, a onda je The Sun našao “svoje izvore” u Scotland Yardu. Možda je bilo i obratno, iako je to potpuno nevažno.

London i dalje za trovanje Skripala optužuje Moskvu, ali ne želi potvrditi  informacije vrhunskog britanskog istražiteljskog novinarstva, dok s druge strane Rusija negira bilo kakvu vezu s ovim kontroverznim slučajem.

The Sun

Dawn SturgessJulija SkripalNovičokSkripal
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rodoljub
5 godine prije

Takvih, korumpiranih kvislinskih medija i novinara imamo na Balkanu pun kufer. U Srbiji su to Pescanik, Danas, Insajder, Blic ….

Laki Topalović
5 godine prije

The Sun ima izvore u Scotland Yardu. Oni mogu imati izvore u svlačionici nogometnog kluba Sunderlanda ili nekom kafiću na periferiji Londona 🙂 🙂 🙂

Pa znate me, zar ne
5 godine prije

Širenje mržnje je glavni cilj (britanskih) medija. A britanci to znaju najbolje od svih.

Ante
5 godine prije

Zanimljivo da nitko ne pita tko je otrovao onaj drugi bračni par. Žena je umrla muž je u teškom stanju, britanski novinari se baš nisu potrudili otkriti bilo kakvu pozadinu oko tog trovanja osim naravno nagađanja, Ono što je još zanimljivije da su baš ti Britanski novinari poznati po tome da jako dobro znaju istražiti neku temu znaju doći do izvora informacija i svjedoka. Ali sada ništa od svega toga nije dogodilo pravi novinari šute, dok šund novinari pišu gluposti.

Ivi tz
5 godine prije

Ovi su stvarno Al bas stvarno ludi.

wetzer maja
5 godine prije

ah, nagadjanja – mozda su i ovi ostecenici bili pravi placeni atentatori na skripalove, pa je mozda nesto krenulo naopako….gore na otoku nikad dosta intriga…..

čitalac
5 godine prije

“…i pod zaštitom ruskog predsjednika Vladimira Putina, napustili Veliku Britaniju…”
Da, došao Putin osobno po njih.
Sa Ladom Nivom.
Najnovijim modelom.

Tonci
5 godine prije

osono ih iz v.b odvezao vladimir putin u migu 31 sve sam jagledao. rusija nije irak da lazete pa ste izvrsili agresiju na suverenu drzavu.

Kajzer Soze
5 godine prije

Meni je pokojna baba pričala da se u šumi u blizini njezinog sela povremeno pojavljivala neka krilata i zubata karakondžula crvenih očiju kao semafori a koja je znala da uzjaši slučajne prolaznike koji su se šumom kasno vraćali kućama te da ih jaši sve dok se ne slome od umora ili se ne jave prvi pijetlovi e sad kad bih birao šta je vjerodostojniji izvor između moje pokojne babe koja je inače bila dobra žena ali Bog da joj dusu prosti znala se nekada i flaše uhvatiti i pričati svakojake gluposti i The Sun-a,Scotland Yarda i britanske vlade ja bih odabrao moju babu !!!

Zorule
5 godine prije

“Policija vjeruje da je supstanca bila u bočici za alkoholna pića”

Evo konačno i dokaza

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/u-sjeni-nogometnog-ludila-britanija-poludjela-za-votkom-novicok-sa-75-posto-alkohola-foto-20180715

zax
5 godine prije

John Chlese legendarni britanski komicar koji planira trajno emigrirati iz zemlje kao jedan od glavnih razloga zasto navodi da su britanski mediji najgore smece u europi. Naveo je i primjer bbc-a koji odbija prikazivati seriju leteci cirkus jer je humor previse politicki nekorektan a glumci previse bijeli. Ili primjer kako su mediji popratili slucaj tommy robinson. Zataskavanje po uzoru na neke fasisticke rezime

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI