Putin ne vjeruje da je Velika Britanija otrovala Skripala

Vladimir Putin
6 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin ne vjeruje u teorije zavjere koje tvrde da je britanska vlada u Salisburyu otrovala bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegovu kćer Juliju.

Skripalsku aferu, koja je pogoršala odnose između Velike Britanije i Rusije, iznio je redatelj Oliver Stone tijekom intervjua s Vladimirom Putinom. Stone je pitao ruskog vođu da li vjeruje u teoriju da se Sergej Skripal htio vratiti u Rusiju i otkriti neke tajne, ali da ga je zaustavila britanska vlada.

“Iskreno, ne vjerujem u to” odgovorio je Putin.

Ruski predsjednik je rekao da ako je Britanska obavještajna služba htjela otrovati Skripala, da su sigurno imali sposobnost da to učine. “Ovdje je nešto sumnjivo”, istaknuo je, tvrdeći da je onaj tko stoji iza pokušaja ubojstva bio više zainteresiran za “skandal” koji je izazvao.

Putin je savjetovao Stoneu da ne shvaća teoriju zavjere ozbiljno, također je istaknuo kako Skripal, bivši ruski obavještajac koji je radio za Britance, jedva da je imao što ponuditi Moskvi u zamjenu za njegovo vraćanje.

Bio je izvan igre. Koje informacije on može posjedovati?

Skripal je izbačen kao dvostruki agent i osuđen za izdaju u Rusiji. Služio je zatvorsku kazno koja je, 2010. godine, prekinuta tijekom razmjene špijuna, nakon čega se preselio u Salisbury. U ožujku 2018. godine, on i njegova kći Julia bili su otrovani. Britanska vlada identificirala je otrov kao nervni agens koji se koristi za vojne svrhe i nosi naziv “Novichok”.

London je tvrdio da je Moskva naredila napad na Skripala, te je optužio dva ruska državljana koji su doputovali u Veliku Britaniju, u vrijeme trovanja, da su pripadnici ruska vojna obavještajne službe.

Moskva je u više navrata poricala te tvrdnje, pozivajući London da provede transparentnu istragu i osigura odgovarajući konzularni pristup Skripalima, čije se mjesto i status, do danas, skrivaju. Na pitanje o Skripalu, Putin se našalio da nema pojma gdje je, jer “on je špijun, on se uvijek skriva”.

SkripalTeorije zavjeretrovanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samo tako
4 godine prije

Drhtavom rukom, slabovidni James Bond ne uspijeva uspješno koristiti apotekarsku vagu.
J*b*g*

Lucija
4 godine prije

Da su htjeli provesti istragu – proveli bi.
Stvarno jadno. Repriza onoga s radioaktivnim polonijem. Tu je engleski sud čak donio odluku da je Putin kriv, pa ih ismijali.
I nemojte se zavaravati da svatko može doći do radioaktivnih tvari ili novičoka.

Jack
4 godine prije

Ovo je smiješno!! Britanci, da bi otrovali Skripalja ruskim bojnim otrovom!! !!”? Putin neka rađe odgovori, što su tamo radila dva pripadnika FSB ruske tajne službe! Oni su u TV emisiji rekli, da su išli pogledati katedralu u tom gradu! Ni mala djeca ne bi u to mogla povjerovati!

politicki nekorektan
4 godine prije

….he,he…mali,zuti je dobro proucio engleze..ni za glavu ,ni za rep..nikako da ga “partneri ” istjeraju na cistinu…jegulja ziva ..glavna fora je : ‘ko ? ja!? , ma neeee, nebi ja to vama nikada ucinio, pa mi smo partneri,zar ne?

fbslo
4 godine prije

A kdje su Skripali sada? Nezvanično vjerovatno u nekom programu za zaštitu svjedoka, a realno su več neko vrijeme mrtvi..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI