London službeno optužio Rusiju za novi “kemijski napad” i smrt Dawn Sturgess

51 komentar

Nakon što su u subotu, 30. lipnja, u bolnici u Salisburyu u teškom stanju hospitalizirani Charlie Rowley i Dawn Sturgess iz obližnjeg grada Amesburya, nakon četiri dana je potvrđeno kako je par došao u kontakt s nervnim agensom “Novičok”.

New Scotland Yard je tada izdao priopćenje kako istražuje veze između ovog navodnog trovanja i trovanja Sergeja i Julije Skripal.

“Držim da će biti mnogo spekulacija o tome je li ovaj incident povezan s događajima u Salisburyu u ožujku. Dodao bih da je kompleksna istraga o pokušajima ubojstava Julije i Sergeja Skripal i dalje u tijeku, a detektivi i dalje procjenjuju sve dostupne dokaze i prate svaki mogući cilj kako bi identificirali odgovorne za ono što se može nazvati samo bezobzirnim i barbarskim kaznenim djelom”, rekao je tada predstavnik britanske policije Neil Basu.

U nedjelju je London priopćio kako je Dawn Sturgess preminula, a britanski  ministar unutarnjih poslova Sajid Javid rekao je kako “tužna vijest samo ojačava našu odlučnost da otkrijemo što se točno dogodilo”.

“Et voilà’!”, kao što kažu Francuzi. Zar je itko sumnjao? Stiže vijest koja se čekala deset dana. London za navodno trovanje Charlia Rowleya i Dawn Sturgess optužuje Rusiju.

Britanski ministar obrane optužio Rusiju za trovanje i smrt žene u Amesburyu

Gavin Williamson
FOTO: Gavin Williamson

Državni tajnik za obranu Velike Britanije, Gavin Williamson, optužio je Rusiju za smrt žene koja je navodno otrovana nervnim agensom u britanskom gradu Amesburyu, piše The Financial Times. Ova optužba, kako navodi list, pokreće još jedan krug verbalnog rata između Londona i Moskve u vezi sa slučajem Skripal, koji je upravo ovih dana dobio novi obrat i Julija Skripal nije tako loše kako se činilo, barem ne toliko loše da se ne bi brinula što će biti s njenim stanom u Moskvi i da se za sve iskali na rođaki Viktoriji Skripal o čemu više možete pročitati u članku na kraju teksta.

“Britanski ministar obrane Gavin Williamson je otvoreno optužio Rusiju za smrti Britanke, koja je vjerojatno slučajno bila pod utjecajem nervnog agensa koji je korišten u pokušaju ubojstva bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala”, piše The Financial Times.

Ministar obrane je i pred britanskim parlamentarcima izjavio: “Jednostavna je realnost da je Rusija na britanskom tlu počinila napad koji je uzrokovao smrt britanske državljanke”.

Dokazi? Nema ih. Kao što je rekao Sergej Lavrov, svi britanski dokazni materijali su puni fraza “vrlo vjerojatno”, “po svemu sudeći”, “imamo dobre razloge da vjerujemo” i tako dalje, i tako dalje.

Novicok

“Ova izjava Williamsona će dovesti do još jednog kruga pogoršanja verbalnog rata između Londona i Moskve u svezi s trovanjem Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije s istim nervnim otrovom, “Novičokom“. Incident se dogodio u ožujku ove godine u Salisburyu”, podsjeća The Financial Times, koji također ne raspolaže nikakvim dokazima da je u dva slučaj uopće korišten takozvani “Novičokom”, kao što nitko ne zna je li četvero ljudi ikada bilo otrovano.

Dawn Sturgess (44) je umrla ove nedjelje, tjedan dana nakon što joj se zdravlje oštro pogoršalo u gradu Amesburyu. Nakon njezine smrti je otvorena istraga za ubojstvo.

Iako su neki vladini britanski dužnosnici rekli je da je Williamson je otišao predaleko, optužujući Rusiju da je ubila Dawn Sturgess, kako je Londonu ovim korakom službeno optužio Moskvu, Velika Britanija će se morati suočiti s diplomatskim posljedicama svog koraka, kaže The Financial Times.

List podsjeća kako  je u ožujku ove godine više od 20 zemalja Zapada izrazilo podršku Velikoj Britaniji i ukupno je protjerano više od 150 ruskih diplomata s njihova teritorija. Rusija, koja odbacuje bilo kakvu umiješanost u sumnjivi pokušaj ubojstva Skripala, odgovorila je protjerivanjem istog broja diplomata sa svog teritorija.

Razlog zbog kojeg bi se britanski  ministar obrane radije prebacio na bojno polje verbalnog rata s Rusijom bi mogao biti i kaos u britanskoj vladi, gdje su ostavku do jučer sada dali ministar za Brexit David Davis i ministar vanjskih poslova Boris Johnson, te nekoliko bliskih suradnika iz Davisovog resora. Druga mogućnost je da London, zbog sve većih praznina u priči o slučaju Skripal London, prelazi na novi kolosijek, gdje barem postoji žrtva, koja nije u stanju zivkati telefonom rođake, susjede ili kućepaziteljicu i tako dovesti u pitanje službenu verziju Londona o onom što se zapravo dogodilo.

The Financial Times

Zaboravite Skripale – Dvije nove žrtve “nepoznate tvari” blizu Salisburya!

Navodni kemijski napad u Velikoj Britaniji – Opet Novičok i gomila proturječja

Novi detalji o slučaju Skripal – Juliju u Engleskoj nedavno posjetila prijateljica iz Moskve

AmesburyBojni otrovCharlie RowleyDawn SturgessNovičokSalisbury
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sasa S
5 godine prije

Ovi totalno izgubili kompas…i jos se prave Englezi……

Mali pas
5 godine prije

Soumastgoon, uhvatite lopova, slon u staklanii….gdje si sada Serloc Holmse

čokolino
5 godine prije

Za par dana će javit da su na mjestu zločina našli Putinovu putovnicu………

Tupko Glupko
5 godine prije

Slijedi službeno objašnjenje Londona da su Rusi u posjedu Star Trek tehnologije, te da su višekratno teleportirali zločestog Rusa skupa sa Novičokom da truje ljude po Salisburyu, te ga kasnije teleportirali natrag u FSB središnjicu.
Dokaz Power Point prezentacija sa slikama iz Star Trek-a.
Beam me up, Scotty!

neko ime
5 godine prije

Tko gubi, ima pravo da se ljuti…

tuf
5 godine prije

“…koja je vjerojatno slučajno bila pod utjecajem nervnog agensa koji je korišten u pokušaju ubojstva bivšeg ruskog špijuna” – dobro jel oni misle objasniti kako je nervni agens, napravljen da se dezintegrira u manje od sat vremena, prezivio vise od 3 mjeseca ? Sto, sakrio se negdje, drzao dah i cekao priliku ? Stvarno sam razocaran britanskim obavjestajnim sluzbama – spremni su napraviti vrhunske spletke u drugim zemljama, a u svojoj su ovako povrsni.

Riddick
5 godine prije

Cija je ovo glupa ideja kome je ovo palo na pamet , nakon fijaska sa Skripalovima ponovo ista prica iste gluposti ,samo sami sebe srozavaju jos vise ovakvim providno orkestriranim provokacijama , ovo je tipican false flag za udzbenike.

Duki
5 godine prije

Sutra kada popiju tricu od nas ,i nas će optužiti da smo ih omađijali ili im nešto stavili u hranu !

Kile
5 godine prije

Samo da sutra popiju što više golova od Hrvatske pa nek se potope na tom smrdljivom otoku, gamad odvratna kolonizatorska

wetzer maja
5 godine prije

pa oni su taj teren navodno dekontaminirali, tu su zbog toga sigurno prosetali charles i njegova camilla. odakle sad opet jeftine price? salisbury-port down-inside job. to je to. gdje bi si jedna rusija u sred svj. prvenstva dozvolila napad na neke nepoznate civile? lud, zbunjen, nenormalan….

Mariola
5 godine prije

A Rusi od te optužbe drhte ka prut(ako ćemo lagat)?

Micko
5 godine prije

Napad izvršila Natalia Andreeva alias Natalia Nemcova.

Kurjaca
5 godine prije

Trebali bi im Rusi otrovat salmonelom cijelu reprezentaciju.Pa da u svom stilu tj usrani se vate sutra u london

Kanncer
5 godine prije

Jednostavno je realno da MI 6 sere tj. sami truju svoje građane…

Kajzer Soze
5 godine prije

Kurva o poštenju,vojnik o skraćenju a Englezi o Rusima ….. a i kako bi drugačije skrenuli pažnju sa činjenice da im se vlada raspada!

dinaricus vulgaris
5 godine prije

“povjerljivi” the sun kaže da je otrov bio na sunčanim naočalama koje je umrla našla malo prije kome…izgledaju prave ruske za sibirski tip glave 🙂

Gogo
5 godine prije

Debili su debili. Neka zarate sa Rusijom.da konacno dobe po pi..ki.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Tereza Mej u sve većim problemima na domaćoj političkoj sceni. Čak je i klaun Džonson dao ostavku. Treba malo skrenuti pozornost javnosti. A šta je bolje od dežurnog neprijatelja, Rusije. Ta nova priča o trovanju je toliko šuplja, a Englezi nisu toliko neprofesionalni. Izgleda da je voda došla do ušiju pa više nema vremena za poliranje finesa.

Branko
5 godine prije

Odmah za odmazdu neka povuku reprezentaciju sa nogometno prvenstva pa je stvar riješena.

Stephen
5 godine prije

Zgleda da su se opet preveć snifkali koku.

Zvrk
5 godine prije

Nekada polonij, danas novičok.

davor
5 godine prije

Znao sam da Englezi nisu nikad bili normalni i nije me to pogađalo al kad sam shvatio da ni s ovih prostora kao i iz sveslavenskog svijeta brojni visoki i visoko obrazovani dužnosnici i državnici također nisu normalni e tada sam se zabrinuo.. Onako kako tumačimo i reagiramo na ove engleske poteze i manipulacije je ono što ostavljamo svojoj djeci i susjedima u naslijeđe, imajmo makar to na umu..

Stephen
5 godine prije

Došla nova pošiljka droge treba ju provjeriti, naravno treba je koristiti prema receptu a ne pretjerivati !!

Tomica
5 godine prije

Mislim da je Rusija, na prvu vijest, trebala reagirati i prvo ih ismijati kako im se to dešava a drugo upozoriti da će pokušaj ponovnog povezivanja slučaja sa Rusijom, a bez čvrstih dokaza, izazvati ozbiljno pogoršanje diplomatskih odnosa. Potom, udariti na sve britansko, na sve moguće načine i bez pardona.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI