Intervju za RT Petrova i Boširova, navodnih “monstruma iz Salisburya”

Petrov i Bosirov
42 komentara

Dvojica Rusa za koje je London tvrdi da su obavještajci ruske vojne obavještajne službe GRU danas su se pojavila na ruskoj televiziji i Margariti Simonian, glavnoj urednici kuće RT, odgovorili na postavljena pitanja.

Podsjetimo, Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov su osobe za koje London tvrdi “kako ima dokaze da su krivi za pokušaj trovanja Sergeja i Julije Skripal”.

Simonijan je uoči puštanja u eter intervjua rekla da su Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov odgovorili na sva njezina pitanja.

“Postavila sam im sva pitanja koja su mi kao novinarki na prvom mjestu pala na pamet”, objasnila  je glavna urednica RT-a eteru kanala Rusija 24 koji je objavio intervju.

Petrov i Boširov su detaljno govorili što rade u svom civilnom životu, kako i gdje zarađuju i da ne rade za vojsku. Margarita Simonian je rekla da će svaki gledatelj sam odlučiti hoće li im vjerovati ili ne.

Emisija je najavljena samo nekoliko sati prije nego što će ići u eter.  Petrov i Boširov su odbili dati intervju bilo kome, i odabrali su Margaritu Simonian jer u nju, kako kažu, imaju povjerenja.

Podsjetimo da je prije nekoliko dana  u Vladivostoku ruski predsjednik Vladimir Putin rekao novinarima da sumnja da su za trovanje u Velikoj Britaniji kriva dva ruska građana, Aleksandar Petrov i Ruslan Boshirov, koji se nisu služili lažnim imenima ni putovnicama.

“Mi, naravno, znamo tko su oni. Pronašli smo ih. Ne postoji ništa posebno i kriminalno u njih, uvjeravam vas. Nadam se da će se uskoro pojaviti i sami reći sve. Oni su civili”, rekao je ruski čelnik.

Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika, izjavio je kako ne može reći koje su ruske agencije identificirale takozvane osumnjičene. No, rekli su “kako se uskoro žele pojaviti pred javnosti”, što se danas dogodilo.

Također je napomenuo kako iz Velike Britanije nije bilo nikakvih nema upita.

“Podaci su jednostavno provjereni, ali protiv ljudi nisu poduzete mjere”, rekao je Peskov

Ranije je britanska premijerka Theresa May Petrova i Boširova nazvala časnicima službe GRU, a britansko tužiteljstvo izvijestio da je izdana europska tjeralica za njihovo uhićenje. London ih sumnjiči za “zavjeru s ciljem ubojstva”, “pokušaj ubojstva”, “korištenje i posjedovanje kemijskog vojnog agensa i kršenje zakona o kemijskom oružju” i “namjerno nanošenje teške tjelesne ozljede”.

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov su u intervjuu Margariti Simonian rekli da su bili u Salisburyu kao turisti i da su im lažne optužbe za pokušaj ubojstva Skripala “potpuno poremetile živote”.

Govorili su o putu u Salisbury, gdje su išli posjetiti poznatu katedralu, kao i da često, poslovno i u slobodno vrijeme, putuju u Europu. Govorili su o navodnim “materijalnim dokazima” u obliku bočice za parfem i njihovom stvarnom poslu.

“Ukratko, radimo u fitness industriji. Svega što se tiče sportske prehrane, vitamina, proteina i tako dalje”, rekao je Petrov, ali nije htio opširnije razgovarati o njihovom poslu slučaju, jer to može utjecati na njihove klijente.

Britanski Foreign Office vjeruje da je intervju Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova za kanal RT još jedan primjer “zaplitanja u laži od strane Ruske Federacije”.

Međutim, pravosudna tijela Velike Britanije nisu uputila nikakav formalni zahtjev Moskvi, čak i ako bi, kako tvrde, bio odbijen, jer Rusija ne izručuje svoje državljane drugim zemljama, ali im se za bilo koji zločin može suditi u Rusiji i po ruskom zakonima. Londonska policija, čak ni formalno, to nije tražila od Rusije.

“Trenutno nemamo odgovor ili komentar na ovu temu”, priopćili su iz Scotland Yarda.

VIDEO – Kratki izvadak intervjua s engleskim titlovima

Integrala verzija na ruskom jeziku: You Tube

 

Bojni otrovGRUJulija SkripalSalisburySkripal
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

…ono što znam sigurno a to je da nisu nikakvi putinovi tajni agenti…a da li su homići ili nekakvi sitni šverceri i muljatori ne bih znao…

Zlatko
5 godine prije

Ha ha…koja smijurija. Oni su napisali pitanja koja ce im se postavljati.
Da ima pravde gulili bi doživotne robije…

Davor
5 godine prije

Sama izjava osobe na televiziji ne znači ništa, može biti, ali i nemora, Zato treba gledati širi kontekst, nakon čega možemo zaključiti da nisu krivi zato što nema razumnog razloga zašto bi to oni učinili.

Klump
5 godine prije

Ubili bi zapad ,da kaže homosexualci i traže tamnupute za užitak i strst.

Klump
5 godine prije

Da su homosexsualci.

Laki Topalović
5 godine prije

Prvo, da ih je GRU htio ubiti, oni bi bili mrtvi. GRU je najtajnovitija vojno obavještajna služba na svijetu, a tamo idu samo vrhunski profesionalci sa specifičnim obukama, za ratne akcije, za likvidacije, za infiltriranje u neprijateljske službe, itd itd itd… Nešto na razini Mossada ili iranskih Quds snaga . Ne postoji GRU obavještajac da je nakon otkaza ili mirovine pisao knjige i otkrivao tajne te službe i kako funkcionira. Uzmi samo Skripala. da je napisao knjigu, kao Robert David Steele (svaka mu čast za to), da je napisao knjigu o GRU prodao bi je u milijune primjeraka na desetine jezika. Nije se usudio.

Alen
5 godine prije

Ovo podsjeca na avanture rodney i del boy-a..Od sitne šane upleteni u internacionalnu zavjeru…Only Fools And Horses..

Mag
5 godine prije

Vidi se na njima da su turisti,nevinašca ti ni mrava nebi zgazili.

Duki
5 godine prije

Kako ono kažu”možeš varati sve ljude neko vrijeme…..i.t.d.
Mislim da je engleski “gasni igrokaz”stigao do kraja ! Boris. je to shvatio prije par mjeseci ali ova guska od premijerke još nije!
Oće’oće !a onda pred parlament pa pred narod.
Možda veliko “SorryVldimir”?
Samo totalni glupan može popušiti sljedeću “epizodu” u režiji scotland yarda ?!??
Vanzemaljci. Sa ravne ploče zvane “ploča”
Čuvajte se ,tereza jaše !??????

žrec
5 godine prije

A ono….ne izgledaju baš nevino…a ni katedrala u Salisburyu nije baš neko svjetsko čudo. Iako ne vjerujem da su organizirali napad, neka se jako mutna priča krije iza toga. Ili su sve to uobičajene špijunske igre?

Laki Topalović
5 godine prije

I ti si toliko pametan, da te ne zanima što drugi vele. Traži info na rusko Wikipediji i na službenoj stranici GRU. Naći ćeš dva retka, o mrtvim direktorima iz vremena SSSR-a i zadnji , Igor Dmitrievich Sergun. Službeno umro od srčanog udara u stanu u Moskvi. Neslužbeno ubijen u Bejrutu. Sergun je napravio plan za Krim, referendum, itd itd itd. Bio je u Donbasu da organizira otpor. Podaci – deset redaka.U ovoj službi nema te tvoje “negativne selekcije kadrova”. Za ulazak u službi trebaš proći barem deset godina u vojsci i drugim službama. Dakle, “stručnjak za sve živo” u najboljem slučaju možeš biti stručnjak za prodaju makedonskog paradajza na Dolcu u Zagrebu.

Gordan
5 godine prije

Selekcija po podobnosti a ne kompetenciji je problem kod svake trule birokracije (pod “trule”, mislim one koje su svoju prvotnu funkciju zamijenile cistim nagonom za samoodrzanjem.)

Nego, svidja mi se ovaj Lakijev nacin razmisljanja… Skripalj se ne bi usudio pomisliti nesto reci jer bi ga u protivnom GRU smaknuo, a GRU ga sigurno nije pokusao smaknuti jer nemaju razloga jer se Skripalj ne bi usudio nista reci da ga ne smaknu. A da su ga mislili smaknuti, onda bi ga smaknuli kao sto su i one druge koji su se usudili pomisliti reci sto se nisu smjeli usuditi pomisliti reci da ih ne smaknu.

Rotor
5 godine prije

Što bi rekli stari Latini “Cui bono?” Kome ide u prilog i za čiju korist? Odgovor je vrlo logičan, onome ko ih je i osumnjičio!

Ž.Ž. Ruso: “Nisam ni toliko glup ni toliko pametan da bih uvijek bio u pravu.” Britnaska premijerka možda nije ni jedno ni drugo, ali jeste tenedenciozna.

Brainstorm
5 godine prije

posjet katedrali je sumljiv razlog. jesu li bili u bazilici svetog petra u rimu, znaju li tko je izslikao sikstinsku kapelu? u katedralu vodis ili zenu ili si profesionalni znanstvenik. sa muskarcem ne ides na put preko pola svijeta. cini mi se da lazu britance i svoje ruse. bit ce da je u pitanju prizemniji razlog, vjerojatno obojica muljaju nesto kriminalno. jedan je bio upravitelj u tvornici tekstila u odesi gdje je smuljao neku lovu. kriminalna proslost! ne vjerujem da su rusi izveli napad novicokom a tesko da su to ucinili ova dvojica. napad su najvjerojatnije pocinili ukrajinci (ako ne englezi sami).ukrajinci pod motivom podmetanja i zagorcavanja rusima. sjetimo se da je par dana prije salisburija “ubijen” ukrajinski novinar. generalna proba ili spetljanost i smusenost samih ukrajinaca ali svjedoci o volji i namjeri. rade li njih dvojica za ukrajince? jako sumljivo da je bocica “parfema” pronadjena, na mjestu koje je… Čitaj više »

Miki
5 godine prije

Ne izgledaju mi kao dvije duse koje cijene umjetnost. Mozda se varam, ali nacin njihovog izrazavanja ne sugerira da je rijec o osobama koje u toplini svojega doma s zanimanjem proucavaju materijale o povijesti katedrale. Skrti na rijecima, izrazito smireni obzirom na optuzbe koje im se stavljaju na teret, otvaraju prostor da ih se smatra pociniocima necega sto nema bas previse veze s turistickim navikama.
Ocekivao sam od portala, da ce prevesti cijeli intervju, ali sipak. Valjda im je toliko znacajnije prenijeti vijest visokopozicioniranog anonimnog vojnog USA izvora u nepoznatom mjestu, pod nepoznatim okolnostima.
Ali opet, tko sam ja da sudim? Svakome od nas se dogodilo barem jednom u zivotu, da je otisao turisticki u drugu drzavu i bio optuzen za dvostruki pokusaj ubojstva smrtonosnim kemijskim agensima, tako da zaista ne vidim razlog da se ovakvim ispovjestima pridaje previse znacaja.

Bruno
5 godine prije

Glupost sve ovo jeste, nikakve ubojice nebi napad izvršile bojnim otrovom i to tako diletantski. Nestali bi oni nakon neuspješno obavljenog posla bez traga, a nebi se još opravdavali na televiziji. Smiješno. Ne znam čime se bave ovi likovi, možda nešto mute ili su radili nešto šta bi im bilo neugodno priznati u javnosti… Možda im poslovi nisu sasvim legalni, šta god… Ali da su došli u Veliku Britaniju noseći smrtonosni bojni otrov u bočici za parfem? I nisu uspjeli izvršiti nalog, pa se pravdaju u javnosti! U to može vjerovati samo budala. Tajna služba kada priprema nečiju likvidaciju u inozemstvu u pravilu se služi profesionalnim plaćenim ubojicama koji nisu članovi nikakve tajne službe. Isto kao i mafija. Ubojicama je svejedno tko ih plaća za njihov rad.

PPP
5 godine prije

Ne ulazim u to jesu li krivi ili ne, ali ova dvojica ne govore istinu. Vidi se po gestikulaciji. Čak što više, mislim da ni ruske službe ne znaju otkuda ova dvojica tamo, pa su ih pustili novinarima da ih propitaju bez nekog velikog pritiska.

Uvjeren sam da će se o njima još puno toga čuti.

Steve
5 godine prije

Znam i ja kazacok, jel to znaci da sam opasan?!

dinaricus vulgaris
5 godine prije

treba ih najoštrije osudit zbog posjete krivovjernoj crkvi 🙂

Dub Miroslav
5 godine prije

Neobrazovani ( nisu imali ONO i DSZ ) diletanti doista mogu pokušati gurati ovo kao istinu! Mi smo cijepljeni od takvih gluposti ( barem mlađi staroljetnici (!) među nama)! Nadam se da će se vratiti plemensko shvaćanje i pravo i laž biti osuđivana kako treba: Istjerivanjem iz plemena ( nekad davno to je bila realno smrtna kazna!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI