Izrael otrovom pokušao likvidirati palestinskog pravoslavnog biskupa Ataullaha Hannu

hanna
34 komentara

Nakon što su oko njegovog stana prosute otrovne tvari, pravoslavnom svećeniku u Jeruzalemu je teško oštećen nervni sustav.

Nakon što su u okolini stana pravoslavnog svećenika u Jerusalemu, Ataullaha Hanne, prosute otrovne tvari, on je prebačen u bolnicu. Politički analitičar iz Palestine, Elif Sabag, govorio je o napadu za televiziju Al-Mayadin i rekao da se sumnja da je postojala namjera da se na Hannu izvrši atentat bojnim otrovima.

Otrovi koji su raspršeni oko svećenikove kuće oštećuju ljudski nervni sustav, stoga ne čudi da se nije mogao ustati ni kretati se.

Prije nego što će biti izvršeno posipanje otrova, zaposlenici ministarstva financija su poslati na godišnji odmor, ali Hanni nije dano nikakvo upozorenja da ne napušta dom. Samo je na vratima crkve bila zalijepljena obavijest da će se na tom području vršiti posipanje otrova, bez navođenja točne lokaciji ili vremena.

Nedugo nakon što je svećenik otpušten iz bolnice, njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo.

Sabag je kazao da je pokušan stupiti u kontakt s odgovornima za taj potez, ali oni su kazali da ne odgovaraju na telefonske zahtjeve i da bi svećenik lično trebao otići u Tel Aviv ili poslati pismo.

Ataullah Hanna, biskup Sebastijske biskupije Grčke pravoslavne crkve u Jeruzalemu, je u ponedjeljak novinarima rekao da je napadnut jer brani palestinsko pitanje i da će zbog liječenja otići u Jordan.

Vijesti o trovanju svećenika je jako teško pronaći i gotovo nijedna od zapadnih agencija trovanju Ataullaha Hanne na sam Božić nije dala nikakvu važnost.

U medijima se može naći da je ranije palestinskipravoslavni svećenik bio inicijator prosvjeda protiv izraelskem okupacije i zločina izraelskog režima nad Palestincima.

Nakon što je došao svijesti u bolnici, optužio je Izrael za ubojstva. Trenutno je u bolnici u Jordanu, odakle je poslao apel  na muslimansko i kršćansko jedinstvo i bratstvo i rekao da je, ciljajući na njega, Izrael ciljao sve Palestince.

Iqna / Palinfo / Al-Tahrir

Bojni otrovMossad
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagrebčan
4 godine prije

Pogresan naslov.Ako se to i desilo,sa tim nema veze drzava Izrael nego sionisti koji žele unistiti Izrael.Znaci,nastoje na sve nacine realizirati sukob između Izraela i Rusije kako bi onda Iran mogao okupirati Izrael.Planovi,koje sionisti vec jako dugo planiraju ali mislim da neće uspijeti.Interesu Rusije nije da se unisti Izrael,Rusija takvu podlu politiku neradi..

סיירת מטכ"ל Soldaat
4 godine prije

Kakva notorna laž!

Slavonac
4 godine prije

Jeli to nije bijo Ruski praoslavac.Na ovim prostorima se vode polemike o vjerskim zajednicama.Zato malo povjesti i istine nebi ljudima falilo.Zasto nebi pravoslavac mogo biti Hrvat,Makedonac,Bosanac,Crnogorac ili Albanac.Tako isto katolik ili musliman.Ljudi nepoznaju povjest,ne uvazavaju druge,i stoje najvaznije ispiranje mozgova slabima je u modi.

Savovic Danilo
4 godine prije

Jordan je pravo mjesto za lijecenje od datih supstanci jer imaju licno iskustvo kad je na njihovoj teritoriji(tacnije u Amanu) od strane mosada nervnim agensom uspricanim u uvo pokusan biti ubijen Kaled Mashal(ne zamjerite mi ako im imena ne spelujem korektno) vodja hamasa u to vrijeme.Imate dokumentarac koga interesuje “Kill him silently”. Mosad to radi I radice I dalje. Patrijarhu brz oporavak I to je to. Pod uslovom da je Izrael odgovoran za ovo.Ne lici mi ovakav slamperaj na Mosad.Sofisticiranije bi oni to izveli.

ad astra
4 godine prije

Cijela priča je prilično neuvjerljiva. Nadam se da izvor informacije nije onaj kineski portal koji se već u nekoliko prilika proslavio svojim objavama. A što se tiče odlaska čovjeka koji podržava Palestince na liječenje u Jordan, to mi je znakovito. Nije li Jordan imao vrlo neugodna iskustva s Fatahom i Palestincima te ih protjerao iz svoje države.

Miro
4 godine prije

Da je to bio Izrael odnosno Mossad ovaj danas nebi vise disao. Za ove Palestince i kad pada kisa krivi su im Zidovi.

Max
4 godine prije

Pa što im je svećenik kriv on nema oružje.

imalijosnade
4 godine prije

tom rodu nista nije sveto, pa ni svecenici! samo su sami oni sebi sveti. zato nam i jest svjet ovakve kakav je -jadan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI