NORAD izveo vazduhoplovne vježbe nad glavnim gradom

6 komentara

Sjevernoamerička komanda za odbranu vazdušnog prostora (NORAD) najavila je vežbu protivvazdušne odbrane „Falcon Virgo“ koja će se održati u Nacionalnoj prestonici grada 13. avgusta.

“Lovački avioni F-16, helikopter MH-65D Dolphin i dve letjelice civilne vazduhoplovne patrole Cessna 182T učestvovale su u vježbi Falcon Virgo”, objavio je u ponedeljak NORAD.

„Neki delovi vežbe mogu uključivati letove na visini od oko 700 metara i mogu biti vidljivi sa zemlje. Ako vreme sprečava redovne letove, vežba će početi sledećeg dana.

” NORAD rutinski sprovodi vježbe sa različitim scenarijima, uključujući povrede vazdušnog prostora i presretanja nepoznatih letjelica. Takođe je primećeno da su vježbe NORAD-a pažljivo planirane i pažljivo kontrolisane.

Falcon Virgo je vježba podrške operaciji NOBLE EAGLE, koja naglasak stavlja na nadzor i kontrolu zračnog prostora nad Kanadom i Sjedinjenim Državama.

Odbrana Severne Amerike je NORAD-ov glavni prioritet.. Već više od 60 godina avioni NORAD su identifikovali i presreli potencijalne vazdušne prijetnje. Sjeverna Amerika u izvršavanju vazduhoplovnih misija upozoravanja i kontrole vazduhoplovstva i budno pazi na kanadske i američke unutrašnje plovne puteve i pomorske prilaze u okviru svoje misije upozoravanja na pomorstvo.

 

F-16MH-65D DolphinNORAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darko
4 godine prije

Glavno da su zaspali u Noradu 11.9.2001.

nato bato
4 godine prije

sokol djevac ? nek se jadan isprči prije akcije

samo tako
4 godine prije

Bez ptičjeg sexa nad nebom predstonice 😆

Vlahovic Branko
4 godine prije

Ja sam mislio da je Vazduhoplovstvo zavrsilo sa Traktorijadom.

Max
4 godine prije

Taj Norad nije zaustavio ni Al qaeidu 11 9 2001 a morao je.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI