NORAD izveo vazduhoplovne vježbe nad glavnim gradom

Sjevernoamerička komanda za odbranu vazdušnog prostora (NORAD) najavila je vežbu protivvazdušne odbrane „Falcon Virgo“ koja će se održati u Nacionalnoj prestonici grada 13. avgusta.

“Lovački avioni F-16, helikopter MH-65D Dolphin i dve letjelice civilne vazduhoplovne patrole Cessna 182T učestvovale su u vježbi Falcon Virgo”, objavio je u ponedeljak NORAD.

„Neki delovi vežbe mogu uključivati letove na visini od oko 700 metara i mogu biti vidljivi sa zemlje. Ako vreme sprečava redovne letove, vežba će početi sledećeg dana.

” NORAD rutinski sprovodi vježbe sa različitim scenarijima, uključujući povrede vazdušnog prostora i presretanja nepoznatih letjelica. Takođe je primećeno da su vježbe NORAD-a pažljivo planirane i pažljivo kontrolisane.

Falcon Virgo je vježba podrške operaciji NOBLE EAGLE, koja naglasak stavlja na nadzor i kontrolu zračnog prostora nad Kanadom i Sjedinjenim Državama.

Odbrana Severne Amerike je NORAD-ov glavni prioritet.. Već više od 60 godina avioni NORAD su identifikovali i presreli potencijalne vazdušne prijetnje. Sjeverna Amerika u izvršavanju vazduhoplovnih misija upozoravanja i kontrole vazduhoplovstva i budno pazi na kanadske i američke unutrašnje plovne puteve i pomorske prilaze u okviru svoje misije upozoravanja na pomorstvo.

 

6
Ostavite komentar

avatar
10000
 
5 Grupirani komentari
1 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
6 Komentatori
MaxNSUVlahovic Brankosamo takonato bato Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Darko
Gost
Darko

Glavno da su zaspali u Noradu 11.9.2001.

nato bato
Gost
nato bato

sokol djevac ? nek se jadan isprči prije akcije

samo tako
Gost
samo tako

Bez ptičjeg sexa nad nebom predstonice 😆

Vlahovic Branko
Gost
Vlahovic Branko

Ja sam mislio da je Vazduhoplovstvo zavrsilo sa Traktorijadom.

NSU
Gost
NSU

Ti samo misliš da misliš, ali uzalud!

Max
Gost
Max

Taj Norad nije zaustavio ni Al qaeidu 11 9 2001 a morao je.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik