fbpx

Kina će odgovoriti odgovarajućim protumjerama na postavljanje američkih raketa na Pacifiku

Raketa testiranje

Peking je upozorio SAD protiv razmještanja raketa na kopnu u azijsko-pacifičkoj regiji, obećavajući da će poduzeti “protumjere” i zaprijetio svim državama koje budu imale takva oružja, da će snositi odgovarajuće posljedice.

“Američki pokušaj razmještanja kopnenih raketa srednjeg dometa u skladu je sa sve većom vojnom prisutnošću SAD-a u azijskom Tihom oceanu i s takozvanom” indo-pacifičkom strategijom” koja se razvija tijekom posljednjih godina, što je tipičan dokaz mentaliteta Hladnog rata”, izjavio je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijianu petak.

Riječi i djela SAD-a posljednjih godina uvelike su pridonijeli uništavanju globalne i regionalne stabilnosti, dodao je dužnosnik. Nastavio je i rekao da su SAD utjecale na “međunarodnu kontrolu oružja i proces razoružanja, te potkopavanje međusobnog povjerenja između velikih zemalja”.

”Kina se odlučno protivi planu SAD-a da u Tihi ocean smjesti kopnene rakete srednjeg dometa i žali zbog poteza koje povlače kineski susjedi, a koji se odvijaju na samom pragu Kine”.

Svaki pokušaj na realizaciju planiranog razmještaja raketnih sustava od strane SAD-a natjerat će Kinu na poduzimanje “potrebnih protumjera”, upozorio je glasnogovornik, bez davanja dodatnih detalja. Saveznici SAD-a koji na svojim teritorijima dopuštaju takve rakete, također će biti na meti Pekinga.

“Također pozivamo zemlje u azijsko-pacifičkoj regiji neka budu trijezno svjesne prave namjere kao i ozbiljnih posljedica koje će donijeti američki potez. Pozivamo ih na suzdržavanje od izražavanja podrške SAD-u”, rekao je Zhao.

Izjava je nastala kao odgovor na primjedbe, koje je nedavno u razgovoru za japanske medije uputio specijalni predsjednički izaslanik SAD-a za kontrolu oružja Marshall Billingslea. Visoki dužnosnik rekao je da SAD namjerava razgovarati o razmještaju projektila s nekim azijskim zemljama.

Zamisao o vojnom osnaživanju azijsko-pacifičke regije u posljednje vrijeme su više puta iznijeli najviši američki dužnosnici. Na primjer, u kolovozu prošle godine, američki ministar obrane Mark Esper rekao je da favorizira postavljanje projektila na Pacifik, po mogućnosti u roku od ” nekoliko mjeseci”. Ova primjedba tada je izazvala bijesnu reakciju u Kini, iako zapravo finalizacija tog plana nije dogovorena.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
6 mjeseci prije

Tuc Jao :
Kineskom oplodnjom US ženske populacije
planiramo veliki broj jeftinih kineskih kopija ?

nekoime
Gost
nekoime
6 mjeseci prije

Neka Kinezi razmjeste rakete kratkog dometa u sve praonice rublja u USA.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
6 mjeseci prije
Reply to  nekoime

Rublje peru u Rusiji,a za šaku dolara u USA !

asjnfvipbwervbgwerbgwqebgrvqwergfqewr
Gost
asjnfvipbwervbgwerbgwqebgrvqwergfqewr
6 mjeseci prije

Kinezi, manje pričajte a više pravite nukleuse jer vam ovi koji će vas zbombati preko čemerike i koji su vas stvorili u sadašnjem obliku neće dati vrijeme da se adekvatno naoružate nukleusom. Zaboravili ste poučak zvani Šiki toliko puta ponovljen kroz povjest kad uzdižu dvije (ili više njih) sile da iste zarate i nahrane tatu svora ljudskim sakralnim žrtvama na oltaru tame. Iz ove situacije vas vadi jedno 3 nuks podmornice koje bi stalno krstarile Pacifikom bliže obali stvorove čemerike ali njih nemate tek ih sad pravite na dvostrukom doku. Tako je i Šiki trebao praviti do 45-e pa onda udariti valokraciju sa istom količinom brodovlja i prevagom u podmornicama pa nebi ona mogla iz čemerike slati gusarima konvoje jer bi ih Šiki SVE potopio jer da bi vladao onim svijetom moraš biti jači od tadašnjeg najačeg na moru a to su gusari predvođeni naravno iz sitija. Tako i vi sada trebate mudro šutiti i štancati nukleuse da možete čemeriku sravniti. Ali tu je jedan problem, oni koji vas stvoriše u sadašnjem obliku i žele da se sjeverna polulopta uništi u nuks ratu.

fićo
Gost
fićo
6 mjeseci prije

Ovakav odgovor mnogo liči na bezbrojne ruske,dok amerikanci ćute i dovlače rakete.Rusija i Kina mogu da se dogovore sa Kubom ili Venecuelom i reše problem,od priče vajda slaba.Nije rešenje da Rusi okreću rakete na Poljsju ili Rumuniju,odosmo mi u k,a Las Vegas ne gasi bandere.

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Kinezi imaju gdje kupit već gotove supersonic rakete, pa i cijelu tvornicu

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Odgovor će vjerojatno Biti razmještaj raketa Dongfeng različitih tipova ovisno o potrebi koje mogu dosegnuti Američke vojne baze i nosače aviona.

Ante
Gost
Ante
6 mjeseci prije

Predlažem Kini I Rusiji da razmjeste svoje rakete u Kubu i Venezuelu amerima pod nos. Kada amer već voli držati taj nos u zraku sa ovim bi imali opravdan razlog držanja nosa u zraku, jer ako ga spuste onaj šiljak bi mogao detonirati.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik