fbpx

Kina će odgovoriti odgovarajućim protumjerama na postavljanje američkih raketa na Pacifiku

Raketa testiranje

Peking je upozorio SAD protiv razmještanja raketa na kopnu u azijsko-pacifičkoj regiji, obećavajući da će poduzeti “protumjere” i zaprijetio svim državama koje budu imale takva oružja, da će snositi odgovarajuće posljedice.

“Američki pokušaj razmještanja kopnenih raketa srednjeg dometa u skladu je sa sve većom vojnom prisutnošću SAD-a u azijskom Tihom oceanu i s takozvanom” indo-pacifičkom strategijom” koja se razvija tijekom posljednjih godina, što je tipičan dokaz mentaliteta Hladnog rata”, izjavio je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijianu petak.

Riječi i djela SAD-a posljednjih godina uvelike su pridonijeli uništavanju globalne i regionalne stabilnosti, dodao je dužnosnik. Nastavio je i rekao da su SAD utjecale na “međunarodnu kontrolu oružja i proces razoružanja, te potkopavanje međusobnog povjerenja između velikih zemalja”.

”Kina se odlučno protivi planu SAD-a da u Tihi ocean smjesti kopnene rakete srednjeg dometa i žali zbog poteza koje povlače kineski susjedi, a koji se odvijaju na samom pragu Kine”.

Svaki pokušaj na realizaciju planiranog razmještaja raketnih sustava od strane SAD-a natjerat će Kinu na poduzimanje “potrebnih protumjera”, upozorio je glasnogovornik, bez davanja dodatnih detalja. Saveznici SAD-a koji na svojim teritorijima dopuštaju takve rakete, također će biti na meti Pekinga.

“Također pozivamo zemlje u azijsko-pacifičkoj regiji neka budu trijezno svjesne prave namjere kao i ozbiljnih posljedica koje će donijeti američki potez. Pozivamo ih na suzdržavanje od izražavanja podrške SAD-u”, rekao je Zhao.

Izjava je nastala kao odgovor na primjedbe, koje je nedavno u razgovoru za japanske medije uputio specijalni predsjednički izaslanik SAD-a za kontrolu oružja Marshall Billingslea. Visoki dužnosnik rekao je da SAD namjerava razgovarati o razmještaju projektila s nekim azijskim zemljama.

Zamisao o vojnom osnaživanju azijsko-pacifičke regije u posljednje vrijeme su više puta iznijeli najviši američki dužnosnici. Na primjer, u kolovozu prošle godine, američki ministar obrane Mark Esper rekao je da favorizira postavljanje projektila na Pacifik, po mogućnosti u roku od ” nekoliko mjeseci”. Ova primjedba tada je izazvala bijesnu reakciju u Kini, iako zapravo finalizacija tog plana nije dogovorena.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 mjeseci prije

Tuc Jao :
Kineskom oplodnjom US ženske populacije
planiramo veliki broj jeftinih kineskih kopija ?

nekoime
Gost
nekoime
2 mjeseci prije

Neka Kinezi razmjeste rakete kratkog dometa u sve praonice rublja u USA.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 mjeseci prije

Rublje peru u Rusiji,a za šaku dolara u USA !

asjnfvipbwervbgwerbgwqebgrvqwergfqewr
Gost
asjnfvipbwervbgwerbgwqebgrvqwergfqewr
2 mjeseci prije

Kinezi, manje pričajte a više pravite nukleuse jer vam ovi koji će vas zbombati preko čemerike i koji su vas stvorili u sadašnjem obliku neće dati vrijeme da se adekvatno naoružate nukleusom. Zaboravili ste poučak zvani Šiki toliko puta ponovljen kroz povjest kad uzdižu dvije (ili više njih) sile da iste zarate i nahrane tatu svora ljudskim sakralnim žrtvama na oltaru tame. Iz ove situacije vas vadi jedno 3 nuks podmornice koje bi stalno krstarile Pacifikom bliže obali stvorove čemerike ali njih nemate tek ih sad pravite na dvostrukom doku. Tako je i Šiki trebao praviti do 45-e pa onda udariti valokraciju sa istom količinom brodovlja i prevagom u podmornicama pa nebi ona mogla iz čemerike slati gusarima konvoje jer bi ih Šiki SVE potopio jer da bi vladao onim svijetom moraš biti jači od tadašnjeg najačeg na moru a to su gusari predvođeni naravno iz sitija. Tako i vi sada trebate mudro šutiti i štancati nukleuse da možete čemeriku sravniti. Ali tu je jedan problem, oni koji vas stvoriše u sadašnjem obliku i žele da se sjeverna polulopta uništi u nuks ratu.

fićo
Gost
fićo
2 mjeseci prije

Ovakav odgovor mnogo liči na bezbrojne ruske,dok amerikanci ćute i dovlače rakete.Rusija i Kina mogu da se dogovore sa Kubom ili Venecuelom i reše problem,od priče vajda slaba.Nije rešenje da Rusi okreću rakete na Poljsju ili Rumuniju,odosmo mi u k,a Las Vegas ne gasi bandere.

Alex
Gost
Alex
2 mjeseci prije

Kinezi imaju gdje kupit već gotove supersonic rakete, pa i cijelu tvornicu

Max
Member
Max
2 mjeseci prije

Odgovor će vjerojatno Biti razmještaj raketa Dongfeng različitih tipova ovisno o potrebi koje mogu dosegnuti Američke vojne baze i nosače aviona.

Ante
Gost
Ante
2 mjeseci prije

Predlažem Kini I Rusiji da razmjeste svoje rakete u Kubu i Venezuelu amerima pod nos. Kada amer već voli držati taj nos u zraku sa ovim bi imali opravdan razlog držanja nosa u zraku, jer ako ga spuste onaj šiljak bi mogao detonirati.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
8
0
()
x