Novi protesti u Moskvi 10. avgusta

Moskva rusija protesti
7 komentara

Moskovska policija izdala je upozorenje ističući da su pozivi na neodobrene proteste u gradu neprihvatljivi.

“Uprkos operativnim upozorenjima neki korisnici interneta i dalje pozivaju ljude da se pridruže neodobrenim protestima. Želeli bismo da upozorimo da takvi pozivi i učešće u ovakvim aktivnostima kažnjivo prema zakonu” rekao je portparol moskovske policije.

Prema njegovim rečima protesti su najavljeni za 10. avgust, na trgu Saharov.

“Bilo kakve provokacije smatraće se kao pretnja javnom redu i odmah će biti ugušene. U ovakvoj situaciji se pojavljuju pretnje po bezbednost ljudi” saopšteno je iz moskovske policije.

Portparol je napomenuo da je policija tražila od demonstranata da se pridržavaju saobraćajnih pravila i da izbegavaju ometanje saobraćaja.

Moskovske vlasti su odobrile skup na trgu Saharov koji je zakazan za 10. avgust u znak podrške kandidatima kojima je zabranjena kandidatura za Gradsko veće Moskve. Međutim, kandidati su pozvali svoje pristalice da učestvuju u maršu kros ulice Moskve posle mitinga za što nemaju potrebnu dozvolu.

Dva nedozovljena protesta u znak podrške zabranjenim kandidatima već su održana u Moskvi, što je rezultiralo sukobima s policijom. Za nerede koji su nastali nakon tih protesta optuženo je 10 organizatora a priveden je veći broj ljudi.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
grga
Gost
grga

Znamo svi odakle smrdi. Samo oštro i po zakonu. Onaj Navalni, g.lup ko neka stvar, ne konta da će uskoro više vrijediti mrtav nego živ, isto ko Nemcov.

Siniša
Gost
Siniša

Ameri i u HonKongu čaprkaju… izašla organizatora proesta i neke amerikanke, koja je školovana za pravljenje belaja po svijetu, u američkoj ambasadi

Prc Milojko
Gost
Prc Milojko

Kraj septembra idem u Moskvu in St Petersburg….. nadam se da ce vlast smiriti strane agente…

@Rope
Gost
@Rope

Stisnuo Amerikanac.

Fenix
Gost
Fenix

Dobro ih je Ruska policija sredila Navalni i ostali su uhapseni a najbitnije da su glavni provokatori na prosvijedima preopoznati i uhapseni te im prijeti 5-15 godina zatvora. Takodjer i Navalnijev fond za borbu protiv korupcije je navodno oprao 15 miliuna dolara te ce biti zatvoren a glavni sevovi takodjer pozatvarani.

eks
Gost
eks

Udri CIA-NATO bagru.

xyx
Gost
xyx

Svaki mrzitelj USA i NATOa je doprinio raspadu SFRJ na onako krvav nacin. Sfrj je bila natova saveznica i to je trebalo tako ostati bez uzaludnih i suludih ratova.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik