Nürnberg preuzima nadležnosti nad bivšim nacističkim mjestima

Kongresna dvorana nacističke stranke u Nürnbergu
2 komentara

Prijedlog da se Nürnberška operna kuća privremeno premjesti na dva bivša mjesta povezana s nacistima u gradu, uključujući zloglasna stranačka okupljališta, našla se na udaru kritika zbog potencijalnih rizika za povijesno obrazovanje.

U otvorenom pismu u petak, uprava Staatstheater Nürnberg ustvrdila je da ne postoje održive alternative ni terenima za okupljanje ni nikad dovršenoj nacističkoj kongresnoj dvorani u gradu. Izrazili su uvjerenje da će moći pružiti povijesni kontekst lokacije na suvremen način.

Privremeni prostor za nastupe je potreban budući da su opernoj kući potrebni veliki popravci za koje se očekuje nekoliko godina, javljaju njemački mediji.

Međutim, tijekom vikenda udruga ”Povijest za sve” kritizirala je planirani potez zbog očitih rizika da lekcije o nacističkoj ideologiji i propagandi budu kompromitirane. Povijesno društvo upozorilo je u otvorenom pismu u nedjelju da bi pokazivanje posjetiteljima izvornih fasada nacističkih struktura moglo istaknuti “fašističku megalomaniju”.

Očekuje se da će gradsko vijeće Nürnberga donijeti odluku o mjestu održavanja sljedećeg mjeseca. Neimenovani stručnjak za kulturu koji radi za grad rekao je novinskoj agenciji da da se preseljenje ne može odgoditi budući da bi licenca za rad opere trebala istjecati 2025. godine. Izdavanje je napomenulo da licenca neće biti obnovljena dok se radovi obnove ne završe.

nacistiNürnberg
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zloglasni
2 godine prije

tek tolko da ima jedan komentar

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI