Obruč se počinje stezati – Američki savezni sudac naredio Fauciu da preda svu email korespodenciju vezano za cenzuru govora

Fauci
16 komentara

Američki okružni sudac Terry Doughty naredio je Bidenovoj vladi da što prije dostavi dokumente koje su zahtijevali tužitelji kao dio procesa otkrivanja. To uključuje dr. Anthonyja Faucija, kojem je naređeno da preda e-poštu u roku od 21 dana.

Visokopozicionirani članovi Bidenove administracije, uključujući dr. Anthonyja Faucija i tiskovnu tajnicu Bijele kuće Karine Jean-Pierre, dobili su mandat od saveznog suca u utorak da predaju svoju korespondenciju s pet glavnih platformi društvenih medija u roku od 21 dana.

Odluka proizlazi iz tužbe koju su ranije ove godine podnijeli glavni državni odvjetnik Missourija Eric Schmitt i glavni državni odvjetnik Louisiane Jeffrey Landry tvrdeći da se Bidenova administracija urotila s velikim tehnološkim korporacijama Twitter, Meta (Facebookova matična organizacija), Youtube, Instagram i LinkedIn kako bi pokušali potisnuti određena stajališta u ime sprječavanja širenja “dezinformacija”.

Schmitt i Landry zatražili su dokumente i informacije od Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID) i njegova ravnatelja Anthonyja Faucija; Tiskovne tajnice Bijele kuće Karine Jean-Pierre; Glavnog državnog kirurga dr. Vivek Murthy; i bivše izvršna direktorica Odbora za upravljanje dezinformacijama Nina Jankowicz.

Odvjetnici tužitelja također su zatražili otkriće od Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), Agencije za kibernetičku sigurnost i sigurnost infrastrukture i njezine direktorice Jen Easterly te Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a (DHS) i Ministarstva zdravlja i ljudskih usluga Sjedinjenih Država (HHS).

Nakon zahtjeva, pojavio se niz dokumenata koji pokazuju da je 12 američkih agencija i više od 50 zaposlenika Bidenove administracije sudjelovalo u kampanji cenzure društvenih medija.

Neki vladini predstavnici, poput Faucija, usprotivili su se zahtjevima tužitelja za evidencijom i odbili odgovoriti na njihove upite, navodeći izvršnu povlasticu kao obranu.

Vlada je tvrdila da Fauci ne bi trebao biti obvezan odgovoriti na upite tužitelja ili pružiti zapise koji se odnose na njegove uloge direktora NIAID-a i Bidenovog glavnog liječnika. Vlada je također pokušala uskratiti Jean-Pierreu pristup dokumentima i odgovorima.

U utorak je sudac Doughty odlučio da se i Fauci i Jean-Pierre moraju pridržavati ispitivanja i dostaviti tražene zapisnike, čime je prekinut zastoj.

“Prvo”, rekao je sudac Doughty u odluci, “tražene informacije su očito vrlo relevantne za tvrdnje tužitelja. Komunikacija dr. Faucija bila bi relevantna za navode tužitelja u vezi s navodnim zataškavanjem govora koji se odnosi na teoriju o curenju podataka iz laboratorija o podrijetlu COVIDA-19 i za navodno zataškavanje govora o učinkovitosti maski i zaključavanja u vezi s COVIDOM-19. Jean-Pierreova komunikacija kao tajnika za tisak Bijele kuće mogla bi biti relevantna za sve primjere tužitelja.”

Kao što je rekao sudac Doughty:

“Tuženici iz vlade iznose opću tvrdnju o svim komunikacijama s platformama društvenih medija od strane dr. Faucija i Jean-Pierrea na temelju izvršne povlastice i predsjedničke povlastice komunikacije.

“Tužitelji priznaju da ne traže internu komunikaciju Bijele kuće, već samo vanjsku komunikaciju između dr. Faucija i/ili Jean-Pierrea i platformi društvenih medija trećih strana.

“Ovaj sud vjeruje da tužitelji imaju pravo na vanjsku komunikaciju Jean-Pierrea i dr. Faucija u svojstvu tajnika za tisak Bijele kuće i glavnog medicinskog savjetnika predsjednika s platformama društvenih medija trećih strana.”

Sudac Doughty dao je Fauciju i Jean-Pierre rok od 21 dan da se pridržavaju njegovih naloga, a također je izjavio da Fauci mora u potpunosti odgovoriti na upite u vezi s njegovom pozicijom direktora NIAID-a.

Dužnosnik iz Bidenove administracije odgovorio je na odluku braneći postupke administracije, rekavši za Fox News, “Kao što smo uvijek iznova govorili od početka administracije u našoj borbi protiv COVIDA-19, bilo je kritično za Ameriku da ljudi imaju pristup činjeničnim, točnim, znanstveno utemeljenim informacijama.”

“Vjerujemo i podržavamo slobodu govora, a također vjerujemo da je važno da sve medijske platforme, uključujući društvene medije, predstavljaju činjenične znanstvene informacije i bore se protiv dezinformacija i dezinformacija koje mogu koštati života”, zaključio je dužnosnik.

Odluka je “stvarno dobra vijest”, prema Mary Holland, predsjednici i glavnoj savjetnici Children’s Health Defense.

Holland je rekla:

“Do sada je dr. Fauci djelovao pod plaštom ‘nedodirljivosti’, misleći da je iznad zakona. Vjerojatno nije očekivao da će njegovi e-mailovi biti javno objavljeni.

“Možemo samo zamisliti što će ova tranša e-poruka vjerojatno otkriti o goloj cenzuri dr. Faucija – neće biti lijepo.”

Presuda suca Doughtyja, prema Hollandu, bila je “ravnomjerna” jer je “odobrio neke zahtjeve državnog odvjetnika za otkrivanje, a druge odbio”.

Doughty je, na primjer, izjavio da bi bilo “pretjerano opterećujuće” da HHS traži relevantne zapise među svojih 80.000 zaposlenika, ali da su zaposlenici HHS-a navedeni u Metinim dokumentima morali odgovoriti na zahtjeve za otkrivanje.

Holland je dodala:

“Ono što je najvažnije, sud je naredio da se vanjska e-pošta dr. Faucija i Karine Jean-Pierre za platforme društvenih medija mora izraditi do 27. septembra, u roku od 21 dana od presude.

“Ostanite s nama i uzmite kokice. Ti e-mailovi će vjerojatno otkriti kako je cenzura funkcionirala – i put do njenog okončanja sada.”

Epoch Times je razgovarao s Jenin Younes, savjetnicom za parnice New Civil Liberties Alliance i odvjetnicom nekih od tužitelja:

“Znamo iz prethodne runde otkrića da su napori da se cenzurira govor onih koji se ne slažu s vladom o covid politici došli s vrha.

“Amerikanci zaslužuju znati sudjelovanje Anthonyja Faucija u ovom pothvatu, pogotovo jer je javno zahtijevao da se određeni pojedinci, uključujući dva naša klijenta, Jay Bhattacharya i Martin Kulldorff, cenzuriraju na društvenim mrežama.”

“Vrijeme je da dr. Fauci odgovara za svoje flagrantno nepoštivanje ustavnih prava i građanskih sloboda Amerikanaca”, dodala je Younes.

Tužbi se u kolovozu pridružio New Civil Liberties Alliance, koji je u svom sažetku slučaja naveo da također zastupa epidemiologe i koautore Velike Barringtonove deklaracije, dr. Jayanta Bhattacharya i Martin Kulldorff, kao i Dr. Aaron Kheriaty i Jill Hines.

Tužitelji traže da ispitaju druge Bidenove dužnosnike, stoga podnose izmijenjenu tužbu.

Presuda suca Doughtyja u utorak također je omogućila tužiteljima da postave dodatna pitanja predstavnicima vlade na temelju njihovog pregleda dokumenata koje su prethodno zatražili putem zahtjeva za otkrivanje.

Unatoč činjenici da Fauci i Jean-Pierre nisu udovoljili početnom zahtjevu za otkriće, dobiveni vladini zapisi “razotkrili su vojsku saveznih birokrata za cenzuru, uključujući dužnosnike raspoređene u Bijeloj kući, HHS-u, DHS-u, CISA-i, CDC-u, NIAID-u, Ured generalnog kirurga, Ured za popis stanovništva, FDA, FBI, State Department, Ministarstvo financija i Povjerenstvo za pomoć pri izborima SAD-a”, rekao je NCLA u priopćenju za tisak od 1. rujna.

“Komunikacije pokazuju da su ti savezni dužnosnici potpuno svjesni da je pritisak koji vrše učinkovit i neophodan način da se platforme društvenih medija potaknu na povećanje cenzure. Šef Agencije za kibernetičku sigurnost i sigurnost infrastrukture čak je bio zabrinut zbog potrebe da se prevlada ‘oklijevanje’ tvrtki društvenih medija da rade s vladom,” rekao je NCLA.

Optuženi su imenovali 45 dužnosnika iz pet saveznih agencija kao one koji su komunicirali s tvrtkama društvenih medija o dezinformacijama i cenzuri.

E-poruke i drugi dokumenti koje su Meta, Twitter i Google stavili na raspolaganje, međutim, otkrili su da je niz drugih dužnosnika, uključujući one iz Bijele kuće i drugih federalnih agencija bile uključene u pothvat.

Osim toga, izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg nedavno je otkrio da je Facebook ugušio širenje prve priče o laptopu Huntera Bidena te da ga je FBI obavijestio o dezinformacijama prije izbora 2020.

“Sa svakim od ovih novih otkrića, tužitelji su se obratili tuženicima i zatražili da dopune svoje odgovore o otkrićima kako bi uključili odgovarajuću komunikaciju novootkrivenih saveznih dužnosnika”, rekli su tužitelji u nedavnom podnesku.

“Tuženici su odbili to učiniti, s obrazloženjem da nitko od ovih novootkrivenih dužnosnika još nije tužen niti mu je uručeno otkriće te da bi bilo pretjerano teško identificirati i prikazati njihove komunikacije.”

Kako bi se riješili problemi, tužitelji su zatražili podnošenje revidirane tužbe, čime bi im se omogućilo da kao tuženike imenuju sve dodatne dužnosnike.

Tvrde da će im izmijenjena tužba dopustiti da zatraže evidenciju i informacije od svakog od dužnosnika koje Bidenova administracija izvorno nije otkrila.

Anthony FaucisudTerry Doughty
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Dolijat će oni.

Jozo O
1 godina prije

Redaktirati će cijelu komunikaciju i predati je kao takvu.
Ništa nećemo saznati. Kao što je bilo sa zahtjevom za Trumpovom premetačinom.

petar schroder
1 godina prije

Daj boze da je ovo istina Covjek je PSIHOPATkoji je unistio milione zivota Nadam se u BOZIJU PRAVDU JEDINO On Bill Gates Soros Klaus Schwab su samo neki od ovi PSIHOPATA koje treba najstrozije kaznuti.Kupili su sve vlade i TV I PRESE DA GOVORE LAZI: NOVINARI SU OVDJE NAJVECI KRIVCI DA SU SE DALI KUPITI OD OVI DEMONA ZASTO NISTE BILI NA STRANI NARODA A NE NA STRANI OVI PSIHOPATA? JEDAN DAN CETE PRED BOGOM ODGOVARATI DA STE ZNALI ISTINU A PISALI LAZI:Ima tu i casni novinara kao sto je bio glavni urednik BILD JULIAN REICHELT KOJI SE JAVNO IZVINIO NARODU STO JE PISAO LAZI I PLASIO NAROD Dobio je otkaz i danas ima svoj youtube kanal i govori sve sto nije smio u BILD:On je znao ako kaze istinu da ce dobiti otkaz ,ali kako on kaze nije mogao vise da pise lazi, mada je bio vrlo dobro placen.Sada… Čitaj više »

Dokurčilomi
1 godina prije

Prvo ga zaljuljati a onda zanjihati pa nastaviti redom političare i doktore sve do Pfizera. Njih javno spaliti.

borjana
1 godina prije

Za vjerovati je da bi iznenadna smrt ionako već 80-godušnjeg Dr. faučija bila jedna jako dobra vijest i u po povoljnom trenutku “slučajnost” za mnoge učesnike ovoga spora, ukoliko Ustav sad-a ne dopušta nikakve posthumne istražne radnje.

duki
1 godina prije

Hoće li se ŠTAKOR-MENGELLE izvući od doživotne kazne ?
Mislim da neće !

irina
1 godina prije

Svaka čast na temi, ali – jel’ autor provjerava (neki da!), a i redakcija Logičnog – KAKO se piše!?
Ovako ?

“i bivše izvršna direktorica Odbora za upravljanje dezinformacijama Nina Jankowicz. ”

Puno ste se opustili! Važan je sadržaj, ali i forma!

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ovim tempom mozemo ocekivat prvo hapsenje i rociste sudenja za nekih 800g. sto cak ni ova zmija nece dozivit, mozda dohvati jedva 250g.

Bosanac
1 godina prije

Onom Trumpu upadnu i odnesu čak i intimno rublje od žene mu, a ovog lijepo zamole, da u roku 21 dan da profiltrira svoje mailove i dostavi one najmanje komprimitirajuće.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI