fbpx

Opet Berlin i opet migranti, ali se proces azila prebacuje u Hrvatsku, Italiju, Grčku…

Migranti

Hoće li se u narednim mjesecima na imigracijskom frontu u Europi nešto zaista pomaknuti? Uspostava nove Europske komisije u Bruxellesu podudara se s fazom u kojoj se Njemačka čini puno aktivnijom na ovom frontu. Iz Berlina stižu neki važni prijedlozi, a najavljeni su i bilateralni sporazumi kojima je cilj stvaranje uvjeta za nova pravila o imigraciji.

Njemački prijedlog

U Bruxellesu je u ponedjeljak bio dan “službenih prezentacija” nove Europske komisije, iako su mnogi protagonisti već poznati. Održan je prvi sastanak vijeća pravosuđa i unutarnjih poslova otkad je Ursula von der Leyen službeno preuzela dužnost predsjednice Europske komisije.

To je bio povod za bilateralne i sastanke čiji je cilj službeno predstavljanje nekih prijedloga pristiglih prethodnih dana iz Berlina. Konkretno, njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer se sastao s povjerenicom za unutarnje poslove Ylvom Johansson, kao i novom potpredsjednicom Europske komisije Margaritis Schinas.

S njima je Seehofer mogao razgovarati o njemačkim prijedlozima, od kojih je jedan predstavljen posljednjih dana. Prema Berlinu je došlo vrijeme da se okrene nova stranica o načelima utvrđenim Dublinskim ugovorom, koji su na snazi već nekoliko godina.

Berlin proces azila seli na vanjske granice EU, u Hrvatsku, Grčku, Italiju…

Njemačka je posebno predložila nadogradnju Europske agencije za molbe za azil (EASO), koja bi trebala intervenirati na vanjskim granicama Europe i tamo će se “sortirati” migranti koji žele ući na stari kontinent. Ovaj bi prijedlog bio popraćen automatskom preraspodjelom samih migranata, iako se pokazalo da zemlje koje ne prihvaćaju kvote nitko ne može na to prisiliti.

Ukratko, Berlin želi da načelo prema kojem je prva zemlja dolaska ona koja mora podnijeti teret zahtjeva za azil i prijema postane neizbježna obveza, a njemačka, naravno, ta zemlja nije i  ugodno se smjestila u srcu EU, okružena s brabarskim predziđima „civilizirane germanske nacije“.

Dakle, njemački prijedlog je revizija Dublinskog ugovora i njegovih temeljnih načela. O tome zašto se Njemačka, nakon godina neodgovorenih zahtjeva raznih vlada, trenutno stavlja u prvi plan, može se objasniti samo zabrinutošću zbog mogućeg novog porasta migracijskih tokova duž „Balkanske rute“. Njemački projekt dobio je pohvale od nove komisije u Bruxellesu, koja bi zauzvrat željela pripremiti izvanredni imigracijski plan koji bi trebao biti predstavljen na proljeće. Što o ovome misle hrvatski mediji i političari, to nitko ne zna, jer se javni diskurs oko migranata svodi na prizemnu razinu, a ne dotiče se srž problema, jer su  to ipak „naši prijatelji Nijemci“.

Naši mediji i naslovnice su puni svađe s vlastima BiH, iako bi s njima, posebno na lokalnoj razini, trebali bolje surađivati oko ovog pitanja nego s Ursulom von der Leyen, koja je kao ministrica obrane  prvo napravila kaos u Bundewehru, a sada priprema „sveobuhvatni imigracijski plan za EU“, koji će biti predstavljen na proljeće. Nama su „važne teme“ dva afrička studenta koji su „deportirani u novu domovinu Bosnu i Hercegovinu“, što može biti zanimljivo pola dana, ali da zamjeni temu kao što je zahtjev Horsta Seehofera, to nikako. Ali je pitanje usuđuju li se premijer Plenković, ministar unutarnjih poslova Božinović ili bilo tko drugi postaviti takvo pitanje Ursuli von der Leyen ili Seehoferu? Uostalom, ovo je toliko puta „prožvakana“ tema, da ne zaslužuje više od dva retka teksta.

Što se tiče kaosa na hrvatskim granicama, tu bi hrvatska policija trebala postupati kao nekoć policija Zapadne Njemčake s ilegalnim doseljenicima iz „socijalističkog tabora“ i kriminalcima svih vrsta, kada ih je u skupinama od nekoliko desetaka znala dovesti do granice s Poljskom, do Świnoujścia, pričekati da se udalje poljski graničari, a onda bi ih šutnuli Poljacima da nisu ni znali što ih je snašlo. Da, tako se, neslužbeno i što Nijemci nikada neće priznati, „rješavao problem“ u slobodnom i demokratkom Zapadu. Po toj logici bi hrvatska pollicija od naših prijatelja Bosanaca trebala prihvatiti sve imigrante, nakratko naravno, potom kamere postaviti na granicu sa Slovenijom i kad se udalji slovenska policija pomoći im da se dokopaju tog svog Zapada. Budući da Berlin i Europska komisija prave račun bez krčmara, a platežno sredstvo im je Hrvatska, možemo si i mi dozvoliti malo slobode da pomognemo Bosancima i „neslužbeno“ ne vidimo da su Afgansitanci, Paksitanci, Kurdi, Sirijci i drugi prošli tih nekoliko desetaka kilometara od Kladuše do Duge Rese do „prijateljske“ nam Slovenije.

Otpor Višegradske skupine

Kako su ovo fantazije, tu su, srećom, zemlje Višegradske skupine koje će biti vrlo teška prepreka za moguće konkretne provedbe njemačkog plana. Riječ je o grupi koju su formirale Poljska, Mađarska, Češka i Slovačka, koje su, posebno tijekom krize, povezane s „balkanskom rutom“ i stvorile su zajedničku frontu protiv bilo koje hipoteze o preraspodjeli migranata. Prema onome što je procurilo sa sastanka Vijeća za unutarnju politiku EU, Seehofer bi na stol stavio i mogućnost vrlo jakih sankcija i blokade zemalja Višegradske skupine.

Konkretno, ako ne prihvate buduću strukturu reforme o migrantima, svaka bi financijska pomoć mogla bi biti obustavljena. Stoga nas čeka govoto sigurna bitka koju će voditi Berlin, zabrinuta zbog svojih vlastitih granica i interesa, kao i izbornih anketa koje vide da se potpora kršćansko-demokratskoj uniji Angele Merkel topi, a raste popularnost desnog krila Alternative za Njemačku.

Uvjek, što se Hrvatske tiče, nama bi prirodni saveznici u ovoj situaciji bili Budimpešta, Prag, Bratislava i varšava. Ali iz nekog „nepoznatog“ razloga, našim političarima srce kao da brže kuca u Berlinu i Beču, nego u vlastitoj domovini, a da ne spominjemo „odmetnike“ iz Višegradske skupine.

0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
75 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
tko zna zna
Gost
tko zna zna
1 godina prije

Upotrebljana fotografija odgovara slikama s naših autobusnih kolodvora s našim migrantima koji bježe u Irsku ili Njemačku. Da parafraziram:” Jedino migracija vječna jest”!

slomigreed
Gost
slomigreed
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

nasi ne bjeze nikud, voze se,,,,,,, na nasim autobusnim kolodvorima ima puuunoooo vise zenskog svita.
u busu nekad bude vise zena neg muskih.

tko zna zna
Gost
tko zna zna
1 godina prije
Reply to  slomigreed

Molim te objasni što si želio reći. Ne razumijem. Slavonija je prazna, Dalmatinska zagora prazna (migrirali u Zagreb), otoci su prazni, na Kvarneru ne možeš naći radnika pa ih “uvoze” sa dalekog istoka, Srbije i BiH. Ostali smo bez 1 000 000 stanovnika a bilo nas je koliko u jednoj ulici u Šangaju.

slomigreed
Gost
slomigreed
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

miljon velis od 41. ?trollas.
zato je zagreb pun a i split.
rijec je o fotografiji na koju si dodao da odgovara slikama nasih autobusnih kolodvora ,a ne odgovara .trollas.
4. nasi nikud ne bjeze , neki se i vrate .Sad reci od ovih na slici koliko ce ih se vratit dobrovloljno?

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

Što se tiče kaosa na hrvatskim granicama, tu bi hrvatska policija trebala postupati kao nekoć policija Zapadne Njemčake s ilegalnim doseljenicima iz „socijalističkog tabora“ i kriminalcima svih vrsta, kada ih je u skupinama od nekoliko desetaka znala dovesti do granice s Poljskom, do Świnoujścia, pričekati da se udalje poljski graničari, a onda bi ih šutnuli Poljacima da nisu ni znali što ih je snašlo

Sale totalno si fulao ovdje jer taj grad je bio granica između socijalističke Poljske i socijalističkog DDR, dakle policija Zapadne Njemačke nije mogla biti tu, malo učenja zemljopisa ne bi ti škodilo!!

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

Smrti seoba ce uvijek biti.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Logicno, prva tema u Njemackoj je ubistvo Gruzijca od Ruskog terorista.Cak su i dva diplomata potjerani u Rusiju.Bilo bi logicno i demokratski nesto otome napisati.Unapred zahvaljujem.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Šta bi sa SANuom?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Siniša

Slušaj ti Siniša ; prvo moraš pročitati Sanu, 1, 2, Sanu 16, 18, 25.. itd…. Pa tek onda sa Slavoncem “polemizirati”. Jasno..?!???!!! 🤣🤣🤣

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Jadan Slavonac koliko čita;nema šanse toliko da pročitam, više ni crtani roman ne mogu pročitati….

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Ma vi bre niste normalni….
“Policija u Londonu ispitala je i pretresla producenta Raptlija akreditovanog za samit NATO-a. Akreditacija mu je anulirana prema zakonu o terorizmu!

Zaposleni u video-agenciji Raptli, koji je stigao u medija-centar, trebalo je da dobije bedž, ali su od njega zatražili da sačeka. Zatim mu je prišao čovek u civilnoj odeći, pokazao policijsku legitimaciju i zamolio da sačeka njegove kolege.

„Prišlo mi je nekoliko policajaca, zamolilo me da pokažem dokumente i objasnim šta radim ovde. Rekao sam da sam novinar i da čekam potvrdu akreditacije. Pokazao sam pasoš, novinarsku legitimaciju i pismo odobrenja za akreditaciju. Rekli su mi da sam pritvoren zbog sumnje za terorizam. Pretresli su i mene i moje stvari“, objasnio je producent.
Prema njegovim rečima, policija mu je saopštila da je akreditacija anulirana.

„Odgovorio sam da nije tačno i pokazao mejl. Policajci su insistirali na svom. Rekao sam da me nisu o tome obavestili i da sam zato i ušao u zgradu. Nakon dvadesetak, minuta policajci su me ostavili na miru“, dodao je on.”

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Slavonac Ubijen je čečenski separatista, ubojica je ima rusku putovnicu, ali vjerodostojnost te putovnice nije potvrđena.
Također, njemačka policija nemože potvrdit ni opovrgnit ni motiv ubojstva niti bilo kakvu vezu ubijenoga i ubojice pa tako njemačka policija nemože potvrdit ni opovrgnit jeli se tu uopće radilo o terorizmu kojega spominješ.
Vjerojatnije je kako se radi o obaviještajnome ratu čim su protjetani ruski diplomati pod izlikom da nisu tili “surađivat” na rasvijetljavanju slučaja ovoga ubojstva. Ako se radi o ubojstvu u koje su umišane tajne službe onda se nemože radit o terorizmu. Za sad niko ništa nezna, ali ima bit kako ti znaš, pa ako znaš nešto šta njemačka policija nezna, daj reci nama, a mi nećemo nikome reć, bit ćemo nijemi ka ribe ☺

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Pisalo je kad je ubijen odmah, koji će nam klinac repriza članka

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

To je ubijen još u devetom mjesecu, kad ga je brani BBC, znam da je ovdje opširno pisalo, uz podsjetnik na Čatajeva (napad na aerodrom u Istanbulu) Članak, valjda još nisi došao : BBC kao prijatelj terorista ne razumije „ksenofobne Nijemce“ koji ih ne žele u svojoj zemlji —– I da te podsjetim imaš gore sličicu , povećalo, lupu, tamo samo stavi BBC ili ksenofobne i eto ti članka.

U prolazu
Gost
U prolazu
1 godina prije

Prvo pitanje je tko ih podstiče, šalje i financira da idu u Europu. Neka ih taj primi kod sebe. Svi bježe od bijede, sirotinje, gladi i ratova prema svjetlima velegrada. Oni su jeftina radna snaga, ali to će biti prvih par godina a onda će se buniti zbog niskih nadnica. I ne samo to, neće se ni prilagoditi domaćinu, nego će naturati svoju vjeru i običaje i to vrlo agresivno i netolerantno, naročito kad postanu većina. Sudeći po običajima i stanju stvari u sredinama odakle dolaze, treba očekivati populacijsku eksploziju, jer je imati puno djece je i vjerski zadatak. A onda, za 50-100 god. imati ćemo Islamsku džamahiriju Deutschlandt i svi ćemo morati u džamije. Velika nestabilnost i vjersko-etnički ratovi su na horizontu ovog i slijedećeg stoljeća. A ionako ima sve više ljudi na planeti, pa će se to reducirati što ratovima, što boleštinama.

Direktno u srž
Gost
Direktno u srž
1 godina prije
Reply to  U prolazu

Svaka čast @U prolazu to je u samu srž…

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  U prolazu

Nisu došli da rade već da se razmnožavaju, ko houe da radi do sada je našao posao a koliko je takvih?

U prolazu
Gost
U prolazu
1 godina prije
Reply to  Siniša

To stoji, ali, kao u bivšoj Yu, kad se govorilo, tko može da pokvari bratstvo i jedinstvo, pola godine prije rata se činilo da je rat nemoguć, a onda opća mržnja i polarizacija. E, tako će biti u miješanim sredinama i na zapadu, kad dođe do krize, onda će se gledati samo tko je koje nacije i vjere a ne kakav si čovjek kao pojedinac. Tako, da je jako riskantno ići u miješanu sredinu, gdje može doći do klanja za 20-30 god. a da toga uopće nisi svjestan. Ide se za trbuhom i kruhom, za boljim životom, a zapravo je možda bolje ostati među svojima i pasti travu, ako treba.

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  U prolazu

Po toj logici bi hrvatska pollicija od naših prijatelja Bosanaca trebala prihvatiti sve imigrante, nakratko naravno, potom kamere postaviti na granicu sa Slovenijom i kad se udalji slovenska policija pomoći im da se dokopaju tog svog Zapada.

Mjesecima pišem o tome jer hrvatska policija, često i brutalno i necivilizirano, “gine” za EU, čitaj Njemačku, na granicama umjesto da ih koordinirano sa BiH i Slovenijom dostavi Austriji via Njemačkoj!

bbb
Gost
bbb
1 godina prije
Reply to  U prolazu

Evropa treba biti za evropljane.
Azija za azijate.
Treba sačekati da počnu dolaziti indijci njih ima milijardu i nešto, to će biti veselo, a i afrika ima miljardu ipo.
Zatvoriti sve granice i staviti žilet žicu kao Mađari.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  U prolazu

To se vec dogada po gradovima EU.Ima dijelova gradova gdije policija ne ulazi.Pariz,Ulm,Bisel itd.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  U prolazu

Dodik je fino rekao: zasto bi ja primao migrante iz EU – Grcke i Bugarske. Pusticu ih neka idu dalje.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  tihobl

tihobl
Oprezno.
U prolasku pljačkaju.
A što ćete raditi kada vam ih vrate natrag?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

“…Konkretno, ako ne prihvate buduću strukturu reforme o migrantima, svaka bi financijska pomoć mogla bi biti obustavljena…”
A zašto ćemo plaćati članarinu?
Referendum za izlazak. Svi su mislili da ulaze u neku ekonomsku zajednicu. Potpišeš ugvor. Ali ne takav da ga ona druga strana može stalno mijenjati.
Zato se Englezi izašli a ne puštaju ih…
Je li tzv Višegradska skupština ikada barem zaprijetila ovakvim radikslnim koracima? Ne? Onda je samo pitanje kad će i njima uvaliti…

U prolazu
Gost
U prolazu
1 godina prije
Reply to  Lucija

A što je sa “okomicom” od predsjednice Klinde, hoće li to biti brana za useljenike ?

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  U prolazu

Mislis uspravnicom od Jadrana do Baltika.Opet uzjasili na Sanitars Kordon,Karlobag,Karlovac Virovitica,samo neki drugi granicari,opet je tu prazan prostor i prodiru Muslimani,povijest se ponavlja.Ma tu je uvijek bila granica Evrope jos od Karla Velikog.

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije
Reply to  U prolazu

“Što se to bijeli u gori zelenoj? Il je snjeg il su labudovi” Nit je snjeg nit su labudovi več JOGURT snježno bijeli. To je ta brana za useljenike.
Ps. prođoh ja neki dan krajem od kud nam preds. i nema jogurta da ga povečalom tražiš. Razlog – pokupovali migranti na putu za Sloveniju. Pa tko sad tu laže?
LP

Koji smo to Mi?
Gost
Koji smo to Mi?
1 godina prije

Nama… Saša F. pa portal Logično je bosansko srpski portal i nema Nama i Mi?!?

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Sva sreca pa postoji hrvatska N1 koja govori istinu.

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  tihobl

Moj odgovor-komentar je : ha, ha, ha, fuj . U pravu si, tako je svuda na Balkanu. N1 je CIA propaganda .

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Koji smo to Mi? Kad se o migrantima radi onda nema razlike između politike EU prema bilo kojoj od ex YU državica . . . nego reci koji si ti . . . ?

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije

Poštovani,

Ovaj portal je mjesto dobronamjernih osoba, bez obzira radilo se od Bošnjacima, Hrvatima, Srbima…, komunistima ili kapitalistima, vjernicima ili ateistima, heteroseksualcima ili homoseksualcima…

Dakle, MI = LOGIČNO / Mjesto za dobronamjerne.

Vi slobodno možete biti ONI, to je vaše pravo.

Svako dobro…

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  L. R.

L.R. A znate li vi onu kinesku kako je i put do pakla popločan dobrim namjerama . . . “dobronamjernost” je relativna i ovisi o stupnju indoktrinacije i svijetonazoru koji ako se već sa bilo koje strane izlaže nebi se triba ni sa bilo čije strane uvjetovat / nametat jer je upravo to ono ili “mi” ili “oni” . . . po meni bi tribalo razlikovat zlonamjernost od indoktrinacije jer indoktrinirani ljudi nisu nužno zli odnosno zlonamjerni . . . to također ne znači kako zlih i zlonamjernih ljudi nema . . .

Kvisko
Gost
Kvisko
1 godina prije
Reply to  L. R.

Ovo je portal dobronamjernih osoba???kad se sad nisam uslogiro. 😇

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Kvisko

I ti si dobronamjeran, ne misli da ti komentari nemaju težinu koja privlači pažnju…ti radiš svoje, mi radimo svoje i svi dobri.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Kvisko

hahaha… da najboljii je primjer Ivo nuklearka :D.. “Samo onako za opomenu prvo”..

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  L. R.

Logicno, dok se vi niste rodili,jasam seto po vasem gradu.Samo sam primjetijo da nebrisete uvredljive rijeci prema Albancima i Hrvatima.Mene ste i danas obrisali,sto sam pito radi ubistva Gruzijca u Berlinu.To je glavna vjest u Njemackoj.Rjeci te otvoreno koji su to mi ili oni.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

hehe, suptilno ponovno povezivanje regiona.
i to vam je meka sila.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Kada se naši ljudi uvežu po bijelome svijetu a zašto se mi ne možemo povezati…viralno,komšijski naravno.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Siniša

Mislis,da nas vodite po monskom polju.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Slavonac

Tebi ne pomaže ni vodanje doktoru a kamo po minskom polju.

pikapolonca
Gost
pikapolonca
1 godina prije

Kako su Hrvati neposlovni i nepoduzetni, mi slovenci da imamo otoka kod na hrvaškoj zaradili bi puno eurića i naselili prazne otoke… za početak migrante bi slali na Goli otok , dali im da zarade za hranu proizvodeći građevinski materijal i kameni agregat i po svakom ood EU naplaćivali ležarinu po osobi.. nikom ne smetaju , privređuju i donose prihod od boravišne takse koju plača Europa… tjedan dana Gologa pa da viddiš kako bi migrirali nazaj u Afriku i levant, ne bi im padalo da više dohajaju na Hrvašku

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  pikapolonca

pikapolonca U pravu si i prijedlog ti je izvrstan. Nego kako si ti Slovenac, a Slovenija je dosta duže u EU od Hrvatske, daj ti nama neki prijedlog kako bi izgledali ti radni logori na Golome otoku, a da ih EU prihvati i subvencionira . . . ono kakvi bi se standardi u radnome logoru primjenili odnosno koliko rada, koliko spavanja, koji dizajn pločica u banjevima, brzina interneta, eventualni đeparac, gramaža mesa po porciji, koja direktiva od EU komisije bi se primjenila za certificiranje rukovatelja sa macon i štrangulinon za lomit bovane . . . itd

pokapolonca
Gost
pokapolonca
1 godina prije
Reply to  Moreno

Pa sabor vam je pun znanstvenika, dr, mr, prc. drug Peleneković bi to rješio kako kesk, isto kako i štrajk učitelja

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  pokapolonca

pokapolonca Ma sve je, ali put u EU iz Hrvatske vodi priko Slovenije . . . vidi moj prijedlog, recimo Hrvatska ubaci migrante u gumenjake i odvede ih u dimnik u Piranskome zaljevu za koji Hrvatska tvrdi da je njezin, tu ih ostavi sa arijon u tubima gumenjaka za točno uru vrimena posli čega su gumenjaci izdušeni i migranti tonu, tu nastupa slovenska policija koja regularno djeluje na svojemu moru, kupi migrante i vodi ih po vrhovima slovenskih Alpi koje se u podnožju ograde žicon i tamo migranti čuvaju krave i koze pa od alpskoga mlika prave sireve koji se distribuiraju po Hrvatskoj i ciloj EU . . . ☺

pokapolonca
Gost
pokapolonca
1 godina prije
Reply to  Moreno

lipi moj Moro, uzmi google map i vidjet ćeš da put iz HR u EU ne vodi samo preko Slovenije. Zemlja (planet) je okrugla. razmisli ti si pametan dalmatinac. Drugo pogleč malo ono oko dimnika ili tunela po predlogu vašega pok. Račana, taj prostor prolaz bi pripadao Sloveniji pa bi ostavljanje migranata u šlaufovima bila povreda mednaarodnoga prava ma što god to značilo.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  pokapolonca

pokapolonca Ti si spomenija Plenkija, a Plenki kaže kako BiH i Srbija putuju europski put priko Hrvatske jer im Hrvatska na tome putu pomaže . . . tako je i Hrvatska eururoatlantski integrirana priko Slovenije jerbo je Slovenija izmađu Hrvatske i Atlantika bez obzira šta je zemlja okrugla . . . a šta se Račana tiće i njega je EU naguzila ka i sve ostale Hrvate i Slovence . . . EU i NATO su strpali i Sloveniju i Hrvatsku u vriću i boli njih neka stvar za Piranski zaljev . . . nakon balkanskih prevara sad se svi moramo naviknit i na ove globalističke . . . 🙂

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  Moreno

Ne bi se to zvalo radni logor,nego Korporacija za proizvodnju kamenih ploca,za izvoz u EU,ili jos neko lijepse ime,celofaniras,lijepo napravis plan i posaljes EK i oni to usvoje i daju lovu.I da tye Bog vidi.Oni tam su glupi i uvijek padaju na lijepu pricu.

tko zna zna
Gost
tko zna zna
1 godina prije
Reply to  pikapolonca

pikapolac
Ja bi ih lično naselio u kuće slovenaca na jadranu. Slovenci ne bi dolazili, jurili cestama kao na trkaćim pistama a migranti bi sigurno gledali na naše ljude kao barem jednake sebi i s poštovanjem što od slovenca nikad nečeš dođivjeti. Savijaju se i ponizni su kad treba iskamčiti besplatnu uslugu. To što si napisao točno govori kakvi ste. Možda se sjetiš prevare koju ste pokušali napraviti na sudu poradi razgraničenja, svih opstrukcija koje ste nam radili na pristupnim pregovorima, tužbi za sve i sva koje nam namještate, mislim da o krađi štednji iz Ljubljanske banke ne trebamo govoriti kao i uskračivanju državljanstva i penzija ljudi koji su po četrdeset godina itgrađivali Sloveniju radeći ka građevinari, radnici u rudnicima, topionicama željeza i metalski radnici po tvornicama. Vi ste obična gamad koja bi i svoju mater iskoristili ili prodali. Svi će raći da ovo nije politički korektno no istina je istina i ne može se zahtjevati da bude politički korektna. Istina je samo istina. Mi Vas vidimo i ocjenjujemo prema onome što radite a ne po onome što mislite o sebi a o sebi mislite da ste viša rasa.

pokapolonca
Gost
pokapolonca
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

@tko nezna da ništa nezna
dragi gospod Hrvati, krivi ste, ker ste prodali sebe in svojo državo vsem, tudi nam Slovencem. Tako teritorialno kot po številu smo manjši od vas, a tudi Yu skupnosti smo pokazali, da bolj cenimo sebe, delamo bolje in boljše upravljamo … Hvala za kompliment, vendar nemoč, beda in demoni izbruhnejo iz vas, zato na Hrvaško pridemo s svojimi sami in vi Hrvati bežite v svet in tujino. lep pozdrav

tko zna zna
Gost
tko zna zna
1 godina prije
Reply to  pokapolonca

Puno je istine u tome što pišeš no to su naši problemi a vaše ponašanje i vaš je vaš problem. Ukoliko je jedini odgovor na svo vaše bolesno ponašanje u Jugoslaviji i sada nakon razdruženja to što smo vam prodali par stotina hektara kamenjara onda je to jadno. Pogledaj što si napisao kako bi ti iskoristio ljude koji bježe od pogibelji ili se žele doseliti negdje pa se zapitaj kakav si čovjek. Vama slovencima je to normalno no večina svijeta će u tome prepoznati psiho i socio patologiju. I prelazak na slovenski u gornjem tekstu ti je jadan koliko i tvoje ideje.

toreta
Gost
toreta
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

@tko zna zna, ti si cjepljen protiv osjećaja za sarkazam i verbalni artizam… pa zar stvarno misliš da je slovenac ili tko god već je, mislio ozbiljno sa idejom Gologa otoka, čovjek se samo sprdao a mi Hrvatine nadrukani za srcem patriota pokazujemo svojim reakcijama i ponašanjem da imamo pamet idiota . pa shvati i prihvatti da je ovo portal i mjesto gdje sve ne trba biti strogo doslovno shvaćeno

tko zna zna
Gost
tko zna zna
1 godina prije
Reply to  toreta

toreta
Pročitaj slovenčev tekst još jednom i pogledaj što inaće rade. Kad čitaš samo tekst, da to bi bila neka vrsta sarkazma. Kad njegov tekst sagledaš u svjetlu onoga što inaće rade i kako se ponašaju shvatiš da to nije sarkazam već mišljenje bolesnog uma, rekao bi, kolektivnog izopačenog stava prema ljudima koji nisu više, slovenske, rase i nisu slovenski državljani.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  tko zna zna

tko zna zna Nemoj bit tako malodušan, prij toga triba ispitat sve manje radikalne opcije . . . ☺

NSU
Gost
NSU
1 godina prije
Reply to  Moreno

❤🇸🇮

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Od kuda 10000 Evra migrantima i još tako daleko od kuće, koliko je godina potrebno da se ušpara toliko novca….
“U Rusiji je uhapšen muškarac koji je postavio lažne granične oznake kako bi prevario četvoricu migranata da misle da su ušli na teritoriju Finske.
Nakon što su došli do oznaka, krijumčar je ostavio grupu migranata azijskog porekla da dalje sami nastave put, misleći da se nalaze u zemlji EU, iako su se u stvari nalazili u šumi Viborg, prenosi BBC.

Nakon nekog vremena, grupa je naletela na prave graničare koji su im kazali da su još uvek u Rusiji.

Krijumčar je od njih uzeo više od 10.000 evra po osobi.

Sud u Sankt Peterburgu kaznio je migrante novčanom kaznom i naredio njihovu deportaciju, dok će krijumčaru tek biti određena stroga kazna.”

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Siniša

Siniša Ako je to točno onda su to neki berlavi i neinformirani migranti. Inače pravi migranti dobiju inicijalni cash i Mastercard debitnu karticu, a nakon toga ide ono ka sa levelima na kompjuterskim igricama . . . u svaku državu kad dođu pusti im se određeni iznos casha za podignit i slijedeća tura se more dignit tek u slijedećoj državi u koju uđu . . . pa nije ni barba Soros sa nama ovce pasa pa da mu migranti odma pokupe cash i ostanu u npr Pakistanu di sa 10 k€ mogu živit do kraja života . . . krijumčarenje je lako do grčkoga ili talijanskoga tla jer su tamo Soroseve udruge u dealu sa kriminalcima šta je puno teže odradit nakon šta migranti izađu iz Italije i Grčke. Lukav je stari barba Soros i ima iskustva sa migrantima jerbo je zanat ispeka još u WWII . . .

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije
Reply to  Siniša

@Sinisa
Nebi vjerovali, ali ista priča se dogodila ranih sedamdesetih 70-ih na ogradi brodogradilišta tj. žici 3-Maja. Lokalni gelipteri su doveli grupu Bosanaca koji su htjeli pobječi u Italiju ali nisu stigli dalje od 3-Maja. Radnja se odvijala po noči a jadnici su tek ujutro shvatili gdje se nalaze. Priča je istinita, to se poslije prepričavalo kao velika podvala, a bila je i neka zarada.
LP

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Sparkling

Inovativno preduzetništvo 😄

slomigreed
Gost
slomigreed
1 godina prije

bavarski “prezident Horst Seehofer se prijetio zatvaranjem granice sa austrijom pa je nagradjen funkcijom ministrom MUP.a njemacke ,od zatvaranja granice nije bilo nista, sad prdi sa eu birokratima kak bi uveli kvote (posalji azilante)slavenima i madjarima koje nisu prosle zadnji puta pa bu sada — ko da se nesta promijenilo u medjuvremenu .

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Da ne gubi jedne izbore za drugim, ona njemacka utvara bi i dalje provodila svoje bolesne ideje dostojne imperatora Nerona!
EU koja navodno postoji da bi stitila, bila ekonomski politici, sigurnosno, socijalno, jaka i napedna, je potpuna suprotnost, Stavise, nalazi se na silaznoj putanji, kojim juri velikom brzinom.
Pet stotina milijuna europljana taoci su par tisuca gangstera koji su sa EU napravili svoju privatnu prciju, odakle su preselili proizvodne pogone u Kinu, sada u Banglades, Indiju, Afriku, gdje tamosnje robove placaju 40 tak eura mjesecno za rad od jutra do mraka, sigurnosne i ekoloske mjere nitko ne trazu. U EU (sjetite se otvorene granice tj sloboda cirkuliranja roba), gdje proizvode prodaju za 20, 50, 500 eura, sutrasnjim i danasnjim sirotama na birou !
Oni sitni nesretnici, vlasnici malih radnji, restorana, koji pokusavaju nesto u zivotu zaraditi, ne pitajuci i ne trazeci od nikoga, zadavljeni su porezima, prirezima, od prvog dana registriranja firme, a da nisu zaradili niti jedan jedini euro, treba p l a c a t i ! Treba li reci da nemaju pravo na naknadu za nezaposlene, bolovanje…. nista.
Sedamsdesetih godina, velika migracija je dovedena za puno nekvalificiranih poslova . Sada se to placa u milijardama svaki mjesec (posebna prica).

Sto se tice gazdi , tj pripadnika istog tabora kao i politicari koji su nam « ponudjeni da ih izaberemo » vrijedni jedno pravilo- dobici se privatiziraju, gubici nacionaliziraju- sto narocito vrijedi za banke, ali ne samo !

Koliko je EU sposobna i reaktivna, te jaka, jasno je i na primjeru imigracija . Od 2015, u Europu ulazi tko zeli, odakle god zeli kako god zeli, i u broju u kojem zeli.
Nase drage vodje batrgaju rucicama i nozicama , udaraju se u junacka prsa 5 godina !
Rezultat ?
Vise od 6 milijuna oko 90 % muskaraca 18-35 godina, fizicki jako sposobnih, kulture stotinu svjetlosnih godina daleko, i sa puno zamjerki prepa kufardima.
Rezultat ?
Pravo azila prostituirano, gdje NVO daju upute kako slagati da si krscanin, kako bi lakse dobio azil !
Rezultat ?
NVO koje odredjuju i mijenjaju zivot i buducnost 500 000 000 europljana, prijeteci vladama (sto se ne cini kao veliki problem), tazeci ljudska prava za sve osim za one koji bi trebali biti u svojoj kuci, krseci medjunarodno pomorsko pravo, i svako drugo pravo !
Rezultat ?
Vodje (kako to gordo zvuci) kontinenta koji je nekad odredjivao svijet, cude se kao maloumnici- otkud ekstremna desnica ( na stranu sto je danas domoljublje shvaceno kao fasizam) ?
Rezultat ?
Milijarde nestaju za « nazovi migrante maloljetnike bez pratnje » svaki kosta 50 000 godisnje ( da covjek pomisli kako mali prljavi privatni biznis nikad nije tako dobro isao).
Sve u svemu- ne treba traziti provjeru dobi niti jednog od 30 i 38 godisnjih maloljetnika, jer sigurno letite s posla (Svedska), uz reference (vidi rasizam i ksenofobija).

Berlin se probudio, kazete ?
Sto ce Berlin uraditi sa vise od 80% od onih barem 6 milijuna koji nisu dobili i nemaju ravo na azil ?

Sto ce Berlin sa divljacima kriminalcima koji se probijaju na granici Spanjolske , bacajuci na policiju kiselinu i izmet ?

Sto ce Berlin sa tipovima kao sto je ubojica Marie Ledenburger, Pamele Mastropietro i drugim milijunima slucajeva ( ukljucivsi i grooming gangs u Velikoj Britaniji, Danskoj, Nizozemskoj) ?
Sto ce Berlin sa nvo taksijima koji su bili primorani prestali vrsiti taksi sluzbu ‘cijela Afrika u Europu samo u vrijeme Salvinija (sada npr dovoze punom parom) ?

Visegradska grupa moze popustit, ali mislim da nece. Svjesni su da ce ih bilo kakvo popustanje na kraju krajeva visestruko vise kostati, nego bilo kakve sankcije te i takve EU.

A mislim i da treba razmisljati o uzmaku prema istoku, dok je jos vrijeme, dok nas jos primaju-traziti azil !

Zasto ?

E to u poglavlju dva- uglavnom, tko ima soli u glavi te barata sa malo informacija- zna !

Mate
Gost
Mate
1 godina prije

Dobar članak.

Trt
Gost
Trt
1 godina prije

Eh da bar u Hrvatskoj živi neka grupa ljudi na tom podrucju prema Bosni..tim krajem ili krajinom kako su ju zvali..mislim vojna krajina kroz stoljeca..i onako..da su nabrijani da tu ratuju protiv nekih osvajackih grupa koje dolaze sa istoka..

Helena
Gost
Helena
1 godina prije
Reply to  Trt

Nikad više, milo moje. Dalje se svira.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije

PA STVARNO ZAŠTO KONAČNO SVE TE MIGRANTE NE USMJERE U BOGATE ARAPSKE ZEMLJE, SAUDIJSKA ARABIJA, OMAN, BAHRAN, KUVAJT….? IMA IH DOVOLJNO ZA SVIH NJIH.. NEKA EUROPU OSTAVE NA MIRU, A IONAKO JE TAMO VIŠE PRISUTNA NJIHOVA KULTURA I NJIHOVA VJEROISPOVJEST.

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
1 godina prije

Hrvatska policija i treba tjerati tu bagru smrdljivu arapsku .Čim dalje od Hrvatske

Kvisko
Gost
Kvisko
1 godina prije

Balkanjerosi na sam spomen rijeci izbjeglica ili migrant pustaju pjenu na usta,ja to razumijem jer su se nedavno doslovno masakrirali da bi si srvorili etnicki ciste drzave i sada ljubomorno cuvaju tu borbom izvojevanu etnicku sliku i priliku,odnosno ljudsku i civilizacijsku sramotu.Iracionalnost i strah od drugog i drugacijeg im ne dozvoljava da shvate, da gotovo niti jedan migrant ne zeli ostati u njihovim drzavicama.Balkanske vukojebine nastale raspadom SFRJ su uspjele ono sto nije poslo cak ni hitleru za rukom ,fakticki danas su to 100 % etnicki ciste banana republjike ,gdje se je pocelo hvatati tamnopute ljude po gradovima(zagreb rh) samo zbog boje tena.100. km dalje u Austriji ili Italiji zivi 100 nacija bez ikakvih problema a medju njima i veliki broj balkanjerosa.

Trt
Gost
Trt
1 godina prije
Reply to  Kvisko

Ako ti živiš na Balkanu, što reći o čovjeku koji ovako pišući o “balkanjerosima” prezire svoje korijene i porijeklo bez obzira na vjeru ili naciju. U Italiji živi 100 nacija bez ikakvih problema?!! Germani nisu nikad stvarali etnički čiste države?Mislim da je jedan od njih dobio svoje mjesto u povijesti po tome, inače Austrijanac…a ovi ratovi na Balkanu su ionako njihovo maslo..

Kvisko
Gost
Kvisko
1 godina prije
Reply to  Trt

Ne prezirem ja nikoga,vise je u pitanju stid da pripadam narodu koji je svijetu i civilizaciji dao hiljade ratnih zlocinaca i samo jednog nobelovca.

puki
Gost
puki
1 godina prije

“Opet Berlin i opet migranti, ali se proces azila prebacuje u Hrvatsku, Italiju, Grčku…”
——-
drugim riječima, ove će države biti hot spot za stotine tisuća možda i milijun migranta. Propala i prodana država Grčka, već je odavno postala hot spot, Italija, nakon izdaje kvazi ljevičara i očititih Sorosevih trojanskih konja iz “5 zvjezdica” (ista fora kao i Siriza), takoer sve više postaje hot spot, a i Hrvatska će to postati uskoro, ustvari sve više postaje… Slovenske vlasti su nedavno objavile da je do kraja 10. mjeseca u Sloveniju pokušalo ući skoro 15.000 ilegalnoih migranta. Pokušalo ući, čitaj: prošli su kroz Hrvatsku, a mnogi su vjerijatno u njoj i ostali, jer hrvatska policija ih ne može sve vratiti u BiH. Koliko se ilegalnih migranata već sada nalazi u Hrvatskoj, to nitko ne zna, plenkijeve vlasti kriju podatke, a glupi narod je većinom nezaninteresiran, njega se svakodnevno pumpa marginalnim stvarima i odvraća mu pažnja, a izvješća u novinama o tome kako hrvatski policajci navodno super čuvaju granice i vraćaju migrante služe samo za zamazivanje očiju. Po Hrvatskoj bauljaju vjerojatno već nekoliko tisuća migranata, koji su tu zaglavili, jer ne mogu dalje prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i taj broj će se sve više povečavato. Svakom idiotu je jasno da je tako dugu granicu nemoguće štititi bez vojske i ograda. Ali cionistička pudlica Plenki, naravno neće to poduzeti. Dok se kreteni: Hrvatska, Srbija, BiH, Slovenija i drugi međusobno svađaju, i svatko se želi otarasiti migranta, na taj način, da ih uvali onom drugom, svojoj susjednoj državi–dotle migranti prodiru u sve državice regije. Naravn svjestana sam svih razlika, svađa i svega ostaloga i cijelog bremena problema između Hrvatske, Srbijr, BiH i ostalih državica. Međutim, za dobrobit sviju, naprosto u korist hladnig razuma i hladne pragmatike, 6 državica bi moglo napraviti sporazum koristan za sve: sporazum o zajedničkom čuvanju granica od ilegalne migarcije. Tako da, umjesto što sada migranti prelaze iz države u državzu kao miševi kroz sir pun rupa, da svih 6 državica dogovore slanje zajedničkih postrojbi policije i vojske, dolje na granice između Makedonije i Grčke, te na granice između Crne Gore i Albanije. Bez obzira na dreku iz Brisela.

puki
Gost
puki
1 godina prije

citat:

“Uvjek, što se Hrvatske tiče, nama bi prirodni saveznici u ovoj situaciji bili Budimpešta, Prag, Bratislava i varšava. Ali iz nekog „nepoznatog“ razloga, našim političarima srce kao da brže kuca u Berlinu i Beču, nego u vlastitoj domovini, a da ne spominjemo „odmetnike“ iz Višegradske skupine.”
———
To je naprosto zbog poznatog balkanskog muljatorstva: ono za šaku sorosevih i briselskih eurića, odnosno berlinskih i bečkih, oni rade sve, prodali bi i rođenu mater. Njima je sudbina vlastite države potpuno svjedeno. To je to. Ne stvarno, priznajmo jednom: i Hrvati i Srbi i ostali su domoljubi (patrioti) za kurac. Samo na riječima, samo busanjem u prsa i pjevanjem pjesmica,bezveznim zezanjem jednih drugih i slično. Međutim, kada se radi o tome, strateški zaštititi interes vlastitih država ili doprinjeti dobrobitu vlastitih država, onda sve boli neka stvar. Vidimo to naprosto i po tome, što je naprimjer broj Čeha, Slovaka i Mađara, koji napuštaju svoje države i idu na Zapad, daleko, daleko manji, nego broj Hrvata, Srba, Bošnjaka, Crnogaoraca… koji napuštaju svoje države, a svi ih napuštaju masovno. I ne treba mi sad netko pričati priče, da je to navodno zato, što Česi, Slovaci i Mađari navodno imau daleko, daleko bolji standard i ostalo, to naprosto nije istina. Imaju ga možda nešto bolji, ali to nije glavni razlog, Glavni razlog je što su prosječni Česi, Slovaci i Mađari, naprosto veći domoljubi/rodoljubi/patrioti nego svi iz regije, koji se inače svi vole kurčiti svojim hrvatsvom, srpstvom, bošnjaštvom, itd… ali radije tamo negdje u Minhenu, Dublinu, Parizu, Londonu, Berlinu, Stockholmu, Oslu…
Kakav narod, takva i vlast- glasi ona poslovica, a ta poslovica se najbolje pokazuje u praksi u svim državicama regije.

puki
Gost
puki
1 godina prije

ovaj post je bio namjenjen onom nedavnom članku o Grčkoj, ali sam zakasnio pa evo ga sada, ali ima veze sa temom ovog članka

Grčka je propala država, opljačkana, iscjeđena, prodana, bez ikakavog suvereniteta, desetljećima su je opljačkale globalne ciolihvarske organizacije MMF, Svjetska banka, ECB, Goldman Sachs… uz pomoć grčkog “HDZ”-a (Nova demokratija) i grčkog “SDP”-a, (grčki socijalisti), koji su se desetljećima izmjenjivali na vlasti, kao dva mafijaška klana. Na jednaoj strani je bio taj klan Karamnlis, a na drugoj klan Papandreu. Onda joj je smrtni udarac zadao blefer i Sorosev trojanski konj, Cipras. Cipras (za kojega se na nekim stranim neovisnim portalima šuška, da također ima tajno podrijetlo “izabranog naroda”) je imao zadatak, da veliko nezadovoljsto u grčkom narodu usmjeri na svoju stranu na stranu Sirize, tako da neke druge oporbene stranke ne odnesu prevagu, Cipras je odigrao ulogu buntovnika protiv EU i eura i kobajagi prijatelja Rusije, dok nije dobio vlast, a onda je pokazao pravo lice i po nalogu svojih lihvarskih gospodara, zabio Grčkoj smrtomnosni udarac u leđa.
Toipična taktika globalističke ciomafije; da se kontrolira i vlast i opozicija, odnosno da se svaka opozicija usmjeri na svoju stranu, tako da na kraju sve ostaje isto. Nakon vlasti Ciprasa i Sirize, onaj protestni duh dijela Grka, od prije 4-5 godine je većinom uništen, vlada defetizam i očajanje. Nakon kofol ljevičara, gazde sada opet stavljaju na vlast kofol desničara. Nakon Sorosevog Ciprasa, postavljen je na vlast Micotakis, član stare vladajuće mafije i kandidat ratobornih antiruskih ultracionističkih nekononsa.
Najvažnija informacija koja nedostaje u ovom članku: Micotakis je ljetos sudjelovao na ovogodišnjem skupu Bilderberga—
Dakle, radi se o tipičnoj taktici globalne mafije iz duboke države: potroši se jedna opcija, narod je sit te vlasti, onda pobjeđuje druga opcija, kobajagi “opozicija”, koja je u predizbornoj kampaji gromoglasno najavljivala promjene, ali kada dobije vlast, od toga nema ništa i tako se svrti u začaranom krugu iz kojega nema izlaza, obje kofol suprostavljen opcije, a to su u velikoj većini europskih država socijaldemokarti vs. demokrašćani-pučani (ili liberali) a u SAD-u republikanci vs. demokarti , rade u stvarnosti za iste gazde: za globalističku mafiju, duboku državu. i tako se nikad ništa ne mijenja. I kod nas u Hrvatskoj to je već odvano dobro uhodano, da se na vlastio smjenjuju HDZ i SDP, kofol suprostavljene opcije, međutim u svim temeljinim stvarima imaju ista gledišta. To što se oni kofol svađaju oko marginalnih stvari, fašizam-antofašizam, partizani-ustaše, Tito, NOB i slično…. je kozmetika za glupe ovce.

Grčka bi trebala biti zastrašujući primjer i za Hrvatsku i za Srbiju i ostale države regije, –koje sve čeka sudbina Grčke.

Ipak, Poljska i Grčka se ne mogu uspoređivati. Jer u Poljskoj postoji ta nekakva rusofobija u djelu naroda i javnosti (kolika i kakva to ne mogu procjeniti, jer nikada nisam živio ni bio u Poljskoj) i tu neku rusofobiju sprovodila je i bivša globalistička vlada Tuska i sadašnja suvereneistička vlada stranke PIS. Međutim u Grčkoj ne postoji ta rusofobija, nju sada umjetno forsira cionistički kandidat Micotakis..

puki
Gost
puki
1 godina prije

ovaj članak je bio post namjenjen komentaru onog članka o navodno izlasku Mađarske iz EU; ali sam zaksnio pa evo ga sad (ali ima veze i sa ovom temom).

Ne, Mađarska neće izići iz EU, ne zato što Orban to ne želi, već zato što on zna da bi to bilo vrlo riskantno. Tojest da bi pokretanje postupka za izlazak iz EU bio vrlo riskantan, jer vidimo što se događa u V. Britaniji. Iako je većina naroda glasala z brexit, ima više od 3 godine, Britanija još uvijek nije izišla iz EU, globalistička mafija iz duboke države želi na svaki način opstruirati i sabotirati volju naroda.
Ajmo pogledati scenarij, kako bi bilo da mađarska vlada pokrene postupak za izlazka iz EU. Za to bi trebla raspisati referendum, i cijela mreža duboke države u Mađarskoj; Soroseva zaklada i brojni NVO-ovi, mafijaški USAID, NED i ostala banda, kao i predstavništvo EU.. digli bi kampanju protiv toga i pokušali najprije opstruirati i spriječiti provođenje refernduma. Čak ako bi referendum bio ipak sproveden i ako bi većina glasala za izlazak iz EU, onda bi duboka država činila isto što evo već više od 3 godine čini u Britaniji: dakle, odugovalačenje, zajebavanje ljudi u zdrav mozak, namještene demonstracije protiv brexita, zahtjevanje novog referenduma, pa ti navodno jako jako teški silni pregovori o razdruživanju sa EU, itd..itd.. To bi u slučaju Mađarske bilo još jače nego u Britaniji… Sve to Orban vrlo dobro zna, zato se nikada neće upuštati u rizik izlaska iz EU. Mreža duboke države i sorosčadi 7-8 godina kopka i rovari protiv njegove vlasti, od kada je stupio na vlast, stalno pokušavaju neke demonstracije i pokušavaju izazvati “obojenu revoluciju” protiv Orbanove vlasti. Dosada bezuspješno i Orban se dosada dobro nosi s njima i taktički dobro lavira u toj teškoj sitauciji: između EU, mađarske suverenosti i odnosa sa Rusijom. Mađarska bi mogla izići iz EU, jedino ako bi barem još jedna država članica EU, istovremeno pokrenula postupak za izlazak, ili još bolje 2-3 države… Međutim to je u ovom trenutku nerealno očekivati. Poljska vlada je totalno anti-EU i anti-brisel, i Brisel također vodi rat protiv nje, kao i protiv Orbanove, i poljska vlada bi možda također pokrenula postupak za izlazak iz EU, ali ta vlada istovremeno na drugoj strani, zbog te neke rusofobije, ipak želi da Poljska ostane u tzv. “euroatlanskim” vezama (EU i NATO), a posebno u čvstom zagrljaju cio-USA, iako US-cionisti i izraelski cionisti stalno nabijaju nos Poljacima holokaust.
Dakle, ja još uopće ne vidim neku točku prekretnicu u korist suverenista i normalnih ljudi, jer globalistička mafija i duboka država, još uvijek drže sve konce u svojim rukama, i dalje sprovode lihvarizaciju, globalizaciju, migraciju, … rodnu ideologiju. i ostalo,… naprosto zato što je većina naroda u Europi još uvijek pasivna i glupa ko top.. zato duboka država ima lak posao, a Mađarska i Orban ne mogu sami… Orban je sam izjavio lani, da će njemu i Mađarskoj biti sve teže nositi se sa pritiscima mafije iz duboke države, koja je sa svojom gustom mrežom paralelnih organizacija, NVO-a i ostaloga, posvuda razgaranta i da bi Orban volio da se u jednoj velikoj državi članici EU dogodi pekretnica, da bi se situacija poboljšala u korist suverenista. On je tu mislio na Italiju, dok je Salvini još bio u vlasti. Međutim u međuvremenu, Salvini više nije na vlasti, a kvazi-ljevičari iz “5 zvjezdica” pokazali su isto kurvanjsko lice, kao ranije i Siriza u Grčkoj i sada su se prodali globalističkoj mafiji i skrpali vladu sa poraženim Socijalistima iz stranke PD, koja je faktički Rotšildova stranka. I sada je opet sve vraćeno na staro, migracija ide i dalje, i sve ostalo… Iako je u zadnje 2 godine gromoglasno najavljivano da će doći do neke prekretnice, nakon izbora za europarlament i nakon izbora u Italiji, Francuskoj, nakon brexita…itd.. to se nije dogodilo. Iako su tzv. suverenisti ojačali, ustvari se ništa bitnije nije promijenilo, tako da mafija iz duboke države i dalje može mirno spavati. Ona i dalje skoro bez ikakvog otpora i smetnje nameće ilegalnu migraciju, lihvarenje i pljačku, rodnu ideologiju.. i sve ostalo..

Mat
Gost
Mat
1 godina prije

Poslije toliko godina od Imovinskog rata,Hrvati nikako da shvate svoj polozaj I zadatak u EU….teritorija za reciklazu.

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

To mi sliči na ona vremena kad smo prebacivali komade sa koljena na koljeno… Dosadi meni pa pošaljem tebi… Change…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik