Marine Le Pen: „Erdogan želi islamizirati Europu, a Soros je gad koji mu pomaže!“

Marine Le Pen
116 komentara

Čelnica Nacionalnog okupljanja, bivšeg francuskog Nacionalnog fronta, Marine Le Pen, zatražila je da Francuska i Europa pomognu Grčkoj u suočavanju s prilivom izbjeglica, a također je optužila turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana da želi “islamizirati Europu”, prenosi Ouest France.

“Francuska i Europa trebaju pomoći Grčkoj i potpuno promijeniti njihove migracijske politike”, francuski list je citirao političarku u Marseilleu, na posljednjem sastanku u okviru kampanje za lokalne administrativne izbore.

Tjedan dana nakon što je Ankara najavila slobodan prolazak migranata u Europu, Le Pen je dugo optuživala Tursku koja “ucjenjuje” EU i kritizirala Erdoganovu namjeru i opetovanu želju za “islamizacijom Europe”.

“On sam je to otvoreno priznao. Rekao je: “Ako Bog želi, Europa će biti muslimanska”, rekla je Le Pen uz ogorčenu reakciju svojih pristaša.

Kao što je naglasila čelnica Nacionalnog okupljanja, milijuni “pravih Europljana” sada suosjećaju s Grčkom, kolijevkom naše civilizacije koja je postala predmet “migracijskog napada na cijeli kontinent”. U tom pogledu, Marine Le Pen je osudila francusku vladu koja je „zaboravila da je međunarodna politika prije svega ravnoteža snaga“, dok su Trump i Putin to dobro razumjeli.

Govor je bi pun optužbi na račun Erdogana, a mnogi će reći da su izjave Marine Le Pen ksenofobne. Međutim, upravo joj je tursko vodstvo dalo najjače argumente za ovakve tvrdnje.

Na opasnu retoriku Erdogana i njegovih stranačkih kolega je 2018. upozoravao turski novinar Uzay Bulut, koji je očekivao ovakve reakcije dijela europskih političara.

„Dok mnogi Europljani još uvijek na masovne migracije iz zemalja s većinskom muslimanskom populacijom gledaju kao prijetnju zapadnoj kulturi, zbog čega ih se optužuje za „ksenofobiju“, „islamofobiju“ i „širenje straha“, istovremeno istaknuti turski vladin dužnosnik otvoreno je i ponosno izjavljuje da se demografija Europe mijenja u korist muslimana. Zastupnik Alparslan Kavaklıoğlu, član vladajuće AKP stranke i šef Parlamentarne komisije za sigurnost i obavještajne poslove je izjavio: „Bogatstvo svijeta se kreće zapada na istok. Europa prolazi kroz vrijeme koje je neobično. Njezina se populacija smanjuje i stari. Ima vrlo staro stanovništvo. Dakle, ljudi koji dolaze izvana dobivaju posao tamo. Ali Europa ima ovaj problem. Svi pridošlice su muslimani. Od Maroka, Tunisa, Alžira, Afganistana, Pakistana, Iraka, Irana, Sirije i Turske. Oni koji dolaze s tih mjesta su muslimani. Sada je najpopularnije ime u Bruxellesu Mohammed. Drugo najpopularnije ime je Malih, a treće je Aisha.”

Prema Kavaklıoğlu, nastavi li se ovaj trend, Europa će biti muslimanska.

„Muslimansko stanovništvo će nadmašiti broj kršćana u Europi. Ovo je tamo pojačalo nacionalističku, ksenofobnu i antiislamsku retoriku, a marginalne i male stranke su počele dobivati veliki broj glasova. Ali za to nema lijeka. Europa će biti muslimanska. Tamo ćemo uspjeti, ako Allah hoće. U to sam siguran.“

Kavaklıoğlu nije prvi turski dužnosnik koji je naglasio važnost rasta stanovništva. 2009. godine je predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, koji je u to vrijeme bio premijer, pozvao javnost da u obitelji imaju najmanje troje djece.

„Što nas je više, to ćemo biti jači“, rekao je tada Erdogan i s pravom je poticao demografski rast u Turskoj, ali iste poruke upućene Europi, kao one Kavaklıoğlua, imaju sasvim drugi prizvuk.

„Trebamo mlado i dinamično stanovništvo. Upravo je Zapad u problemima. Ali ne želimo Tursku dovoditi u iste probleme. Svoju zemlju pozivam putem majki i nemojte to shvatiti drugačije. Moramo to učiniti, jer je to vrijednost koja se ne može mjeriti novcem ili bilo kojim drugim fizičkim bogatstvom”, rekao je 2013. Erdogan ženama i obiteljima u Turskoj, što je njegovo legitimno pravo. Štoviše, to mu je dužnost.

Ali je 2017. godine pozvao i Turke u Europi da imaju još više djece, čime je dao čvrste argumente Marine Le Pen da izjavljuje ovo što je upravo rekla u Marseillesu.

„Mjesta u kojima radite i živite sada su vaša domovina i nove zemlje. Iznesite svoje zahtjeve u tim mjestima. Otvorite više tvrtki i upišite svoju djecu u bolje škole. Živite sa svojim obiteljima u boljim četvrtima. Vozite najbolje automobile. Živite u najljepšim kućama. Napravite petero djece, ne samo troje. Za vas je budućnost Europa“, rekao je Erdogan.

Erdoğan je isto govorio i Turcima na Cipru. Tijekom sastanka 2018. s premijerom i zamjenikom premijera takozvane „Turske Republike Sjeverni Cipar“, koju je priznala samo Turska, Erdoğan je prema izvorima sa sastanka tada navodno rekao: „Ekonomski rast događa se paralelno s rastom stanovništva. Populacija ciparskih Grka je više od milijun. Samo potaknite rast vlastite populacije.“

„Turska je već uvelike islamizirala i turcificirala sjeverni Cipar. Od vojne invazije 1974. turska vojska je terorizirala autohtone ciparske Grke i protjerala ih na jug otoka. Potom je turska vlada uvezla tisuće ilegalnih doseljenika iz Turske na sjeverni Cipar i promijenila demografsku strukturu ilegalno okupiranih teritorija. Međutim, kako bi islamizirala mnogo moćniji europski kontinent, Turska je promovirala demografski, a ne vojni put. Ovaj pokušaj Ankare da osigura da muslimani nadmaše kršćane širom svijeta prati podizanje džamija, kako kaže Erdogan, „od Europe do Afrike,od Balkana do Središnje Azije“, što se radi kroz turski vladin Diyanet, odnosno Generalnu upravu za vjerska pitanja“, piše turski novinar.

„U čije procjene liberalni Europljani vjeruju u pogledu nesmetane imigracije? Onima koji masovni priliv iz muslimanskih zemalja smatraju prijetnjom slobodi i sigurnosti ili poštenim planerima demografske zamjene i islamizacije? Treba samo pogledati Cipar, sada Afrin i grozna izvješća o ljudskim pravima iz Turske“, zaključuje Uzay Bulut.

Prošle godine je Foreign Policy  upozoravao na Erdoganove vatrene govore europskim Turcima kada je u Izmiru u siječnju 2019. izjavio da se granice Turske protežu „od Beča do obala Jadranskog mora, od Istočnog Turkestana, odnosno kineske autonomne regije Xinjiang, do Crnog mora“.

Američki časopis upozorava kako se aktivnosti turske vlade na europskom tlu, od špijunaže do upravljanja veleposlanstvima, koja djeluju pod diplomatskim imunitetom, od nadzora široke mreže nevladinih tijela koja se kreću od vjerskih organizacija do privatnih poduzeća nadzire organizacija „Milli Gorus“, ili Nacionalna vizija. „Milli Gorus“ j e utemeljena krajem ’60-ih godina od Necmettina Erbakana, Erdoganovog političkog mentora. To je islamistička organizacija snažnog nacionalističkog temelja, pokret koji prihvaća mnoge stavove, ciljeve i taktike Muslimanskog bratstva, ali svemu dodaje neoosmanistički nazivnik. Pokret je dugo djelovao u Europi, gdje broji oko 300 000 članova i simpatizera i kontrolira stotine džamija, uglavnom u Njemačkoj. Njemačke agencije razlikuju „Milli Gorus“ i terorističke skupine, tvrdeći da se turska organizacija „ponašaju u demokratskim okvirima i ne zagovara nasilje unutar Njemačke“.

Međutim, Marine Le Pen u ovim praksama vidi liberalna popuštanja i suicidalnu političku i korektnost. Ali, osim Erdogana i politike koju Ankara i ne skriva, francuska političarka krivca vidi i u

Europskoj uniji, koju je nazvala “pričom velike prevare s tajnim, gotovo nevidljivim utjecajem pristalica imigranata”.

Kao primjer je imenovala milijardera Georgea Sorosa, kojeg su iz publike nazvali pogrdnim imenima, a ni Marine Le Pen ga nije štedjela, rekavši da je „običan  gad“.

Zatim je Marin Le Pen prešla na glavnu temu sastanka i obećala publici da kandidat njezine stranke Stefan Ravier, kao gradonačelnik, neće dozvoliti da brod Aquarius, koji pomaže migrantima u Sredozemnom moru, pristane na obale Marseillesa. Ravier je sam predvidio “političku grmljavinu” u drugom krugu izbora i naveo imena svojih “zločinačkih” rivala.

Prema Ouest Franceu, Marine Le Pen je upitala hoće li prisutni izraziti svoje negodovanje prema politici Emmanuela Macrona u drugom krugu izbora. Mnoštvo joj je složno odgovorilo: “Da!”

Ouest France / Foreign Policy / Document

Islamizacijamigrantska krizaMuslimani
Pretplatiti se
Obavijesti o
116 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

I Erdogan a ne Erdogan, mislim da je početna ideja daleko od njega bez obzira na njegovo Otomansko nasleđe u sebi i činjenicu da sa jedne strane Evrope Turci odavno kroz naseljavanjem izuzetno efikasno islamiziraju Evropu. Sa druge strane Evrope islmizacija kolonijalne evrope je čak i radikalnija i uspješnija.

Abe 04 RemiLou
4 godine prije

c/p: Questions grow over Turkey’s “coronavirus free” status
Turska, okružena zahvaćenim zemljama, uz to, Iran je 3. po broju zaraženih.
(intellinews)

Davor drugi
4 godine prije

Sve izrečeno od strane turskih političara je apsolutna istina, smišljeno ciljana i organizirana islamizacija EU je u punom jeku, pri tom još s nevidenim cinizmom objelodanjena računajući na apsolutnu nemoć EU u zaustavljanju tog procesa.Jedini i mogući spas EU je u radikalizaciji politike cijele EU i aktivnom protjerivanju svih migranata useljenih u EU u proteklih 20 godina. Na jednom suđenju nacistima poslije rata, jedan general Wehrmachta je rekao da će Europa za
50-ak godina trebati opet jednog Hitlera. Cini se da je čovjek bio u pravu.

Iza_horizonta
4 godine prije

EKSKLUZIVNO za portal Logično.
Dodijela nagrada za promociju nauke.
Ove godine je izbor bio težak, odlučivale su nijanse. U užem izboru je ušla Greta koja se usudila da klimi kaže “How dare you”.
Ipak,
Laskavu titulu pobjednika djele evropska komisija i prateći mediji koji su otkrili “da nam migranti donose svježu krv koju evropska djeca nemaju”.
Čestitke pobjednicima.

eks
4 godine prije

Bravo Abu ! Istina je “govor mržnje” .

Porijeklom polu Alžirac
4 godine prije

I Erdogan i Soros su gadovi,to stoji. Ali gadova kao Francuza nema na ovoj planeti. Osim možda Engleza. I cionista. Migranti su božja kazna dekadentmim i nezainteresiranim Europljanima. Krajnje je vrijeme da i Europljani osjete vlastitu medicinu

Ime
4 godine prije

Problem europe nisu ni turci, ni muslimani, ni budisti, ni sorosh.

Problem je što su europljani odbacili kršćanstvo i kršćanske vrijednosti.
Obitelji se raspadaju, djece nema. Svi žive u razvratu i opačini. Pogledajte tv reality programe sve gore i gore.
Da imamo ispravno srce ovaj mrak nas ne bi plašio.
Volimo grijeh, bludničimo, krademo i lažemo, zar mislite da Bog to može blagosloviti?

Maranatha

shumadinac
4 godine prije

Čudno neko vreme. Najveća koncentracija moći je na Zapadu a zapadna civilizacija tone. Da se čovek zapita…

Komentator
4 godine prije

Svako zlo ima i svoju svijetlu stranu , koja se manifestira tako da nam otvara oči i pokazuje novi put kojim moramo krenuti. Europa se počinje buditi iz letargije i ovakvi političari, kakva je gđa Le Pen nam ulijeva nadu da nastaje nešto novo u toj Europi i da nastupa labuđi pjev za političare tipa Angele Merkel i Makrona, a njihov odlazak s političke scene će povući sa sobom i sve te naplavine u ostalim državama Europe i nadam se da će zajedno s njima odjedriti i naš Plenky sa svima koje je dovukao iliti kooptirao u vladu bez izborne osnove. Muka postane normalnom čovjeku, kad vidi, da se Plenković tamo u Briselu polutajno sastaje sa Soroševim sinom, koji ni malo nije bolji od oca, nego napprotiv, a onaj ministar Ćorić prima onu poluretardiranu maloljetnicu Gretu Thunberg ili bolje rečeno, poluretardirani ministar Ćorić prima retardiranu Gretu. Plenković se je počeo… Čitaj više »

dalmata
4 godine prije

Kratko i jasno,sve rečeno u naslovu.Samo me zanima.ovi,fosil,gnjida,Soroš,zamira se i RusIma i Kinezima(za čiji račun,.suvišno trošit tintu).Je li došlo vrime da se i ova akrapina i protuva(uz ostale iste neljude,npr.nešto se često spomine i Gattes,oko virusa u Kini)) nađe u avionu,koji pada,naravno,iz tehničkih problema.Nadam se,uskoro.

netman
4 godine prije

Marine, u pravu si 100%

Red Dog
4 godine prije

Orban i Erdogan se slazu divno. „Suverenisti“ su.
Osim sto Orban izigrava „Branioca Evrope“ i time ju je sjebao.
Erdo ih salje a Orbie je kao protiv njih.
Bio je i neki Orban koji je prodao topove osmanlijama za rusenje zidova Konstantinopolja 🙂

Kgfjč
4 godine prije

Ukini tim skakavcima socijalnu pomoć i natjeraj ih da rade za život, pa da vidiš kako će ih brzo proći volja za razmnožavanjem u ime alahovo.

Spektator
4 godine prije

Glavni uzroci migracija su ratovi i siromaštvo uzrokovani od strane zemalja koje su prve zatvorile granice za imigraciju, mislim tu prvenstveno na SAD i VB. One se sada prave da nemaju veze s tim, a probleme koje su uzrokovali prebacuju na EU. Sve je dio aktivnosti s ciljem da se EU učini još slabijom i nestabilnijom, što olakšava održavanje njenog vazalskog statusa. Oni čak traže od EU da direktno eurima plaća posljedicd kaosa kojeg su napravili na bliskom istoku i sjevernoj Africi. Pa, koliko još treba da EU političari progledaju?

Spacevoodoo
4 godine prije

Soros i Erdogan su manipulatori kojima se i Le Pen s ovakvim izjavama pridružuje, a i ovi portal clickbait obrascem također.
Svaki dan se vrte iste priče izvučene iz konteksta globalnih zbivanja.

Alex
4 godine prije

Svakome tko ima i malo mozga je jasno k’o dan da ovi “jadni” izbjeglice su u stvari invazijska horda,kojih smo se nagledali u prošlosti.
I Huni su sa sobom vukli i žene i djecu..
Turci su skoro osvojili Europu u 14.i 15.st.baš zato što Kršćani nisu bili jedinstveni.
Povijest se ponavlja za budale koje je nisu naučili

Zen
4 godine prije

Samo ću opet ponoviti situaciju iz Rotterdama s područja grada Delshaven i Tussendijken, to je malo veći kvart u zapadnom djelu grada. Prema službenim podatcima općine Rotterdam na 10 000 stanovnika 800 je u radnom odnosu. Ostatak čeka 25. u mjesecu da dođe socijala. Jasno vam je sve kada provedete 1h dnevno u tom dijelu grada. Da tamo nije i balkan shop gdje mogu kupit dobru kobasicu, domaći sir i med, zlatnu dzezvu kavu i vegetu nebi ni zalazio.
Mislim da ne moram više pisati jasno vam je svima sve. POzdrav iz “tolerantne” Nizozemske.

Alen
4 godine prije

Vidiš na šta su spali , glasnovornici teherana..

Pero
4 godine prije

Naravno, to je istina.
Arapske zemlje imaju novca a nisu naseljeni i ovi su njihovi ljudi.
Salju ih nama, cista islamska doktrina.
Samo su zaboravili da je bjeli covjek najveca zvjer na zemlji.

Pravoslavac posljednjih dana
4 godine prije

Europu treba Katolizirati … jedino Katolicanstvo da Europi katolicke vrednosti i moralnosti za dobrobit Europljanina

Ana
4 godine prije

Sve dok ima iti jedan supljoglavi “pravi francuz” kojemu je RN i MLP ,najveci problem Francuske i Europe, francuzi zasluzuju sto im se svaljuje na glavu! Vrijedi i za ostale ovce!

Mozart
4 godine prije

Rotary ” humanizam ” i novinarstvo rade na preseljenju naroda. Mi vani, migranti iz pustinje tu . Amen

Max
4 godine prije

Marine Le Pen govori istinu.

Hihot
4 godine prije

hohoho, još jedan s uvjerenjem kako živimo u vremenu, po prvi puta u povijesti – bez zavjere.. nek si ti nama, tako jednostavan – živ i zdrav.. ne trebaš pustit poruku, dovoljno mi je da vidiš da te se nazvalo – simpletonom 😛

Zvrk
4 godine prije

Svojevremeno su u Americi, kada su bili u naletu panafrički pokreti pobunjenih Afroamerikanaca masovno se prelazilo na islam. Tvrdilo se da su oni bili izvorno muslimani koje su robovlasnici doveli na novi kontinent i otrgnuli ih od rodnog zavičaja i identiteta. A islamska vjera im je donekle nalazila mir. Tada je gomila Afroamerikanaca preobraćena na islam, od običnih uličara do društvene elite. Ipak, kasnija desetljeća su smanjila taj nalet kako je nekako s vremenom porasla islamofobija u Americi, ponajviše zbog užarenog Bliskog istoka koji je napokon postao svjetski problem.

Juja
4 godine prije

Seres je zasluzio Kinesku nagradu 7:65 za sva “dobra djela” koja je svijetu dao.

Majk Majers
4 godine prije

Sviđa mi se Marine

ANTINWO.HR
4 godine prije

Ubit đubre tursko!Arapi smrdljivi zajedno sa turskom gamadi van iz Europe.SMRT Erdoganu

Mucke
4 godine prije

Egipat,Jordan,Sirija…hrvati izmedju ostalih.Ameba ima bolje pamcenje.
Da i Iran je ugostio oko 200000 poljaka.

Jetflash
4 godine prije

Mozgic mali desnicarski…ona nije primjetila daje francuska jos odkad je od alzira dobila pedalu 50 posto muslumanska!!!! Dad ju brine “islamizacija” a to je zapravo izgovor za napad na sve liberalno sto je za prava ljudi.

Mucke
4 godine prije

Zasto je sav bijes usmjeren prema izvrsiocima,Saudijska Arabija,Turska,UAE,Katar… a ne prema planerima i financijerima sa krscanskog zapada?

Mister NO
4 godine prije

Moja baba u El shatt u Egipat za vrime drugog svj rata. Eto ti

puki
4 godine prije

Vural Oger, biznismen u Njemačkoj, vlasnik turističke agencije, rođeni Turčin, bivši turski gastrabajter, koji ima njemačko državljanstvo, član njemačkog SPD-a, prije 5 godina je u turskim medijima izjavio: “ono što je započeo naš sultan u 16. stoljeću opsadom Beča, dovršit će naši snažni i zdravi momci i naše žene, rađanjem djece. U godini 2100. Turaka će u Njemačkoj biti preko 35 milijuna, dok će broj domicilnih Nijemaca, biti manji od 20 milijuna.” Nakon što se to tada pročulo u Njemačkoj, što je on izjavio u turskim novinama,- kritizirali su ga zbog toga, ali on se pravdao, da se samo šalio… Političar SPD-a iz Hamburga, također turskog podrijetla, uoči lokalnih izbora za pokrajinski parlament, grada-pokrajine Hammburga prošlog mjeseca, boravio je u Istanbulu i zajedno sa gradonačelnikom Istanbula, uputio javni poziv Turcima i drugim migrantima u Hamburgu, koji imaju njemačko državljanstvo, da masivnije iziđu na izbore, da bi stranku AFD, postisnuli iz… Čitaj više »

Ciancarlo
4 godine prije

Unistili ste im zivote,zemlje,porodice Vi I Vasi branitelji svetskog poretka gdjo Le pen a ne Erdogan,Putin koji su zbrinuli milione izbeglica, bezkucnika vecdecenijama…e sad je kasno ,trazili ste gledajte, a I pomognite im i Vi Malo a ne samo da ih peljesite.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI