fbpx

Marine Le Pen: „Erdogan želi islamizirati Europu, a Soros je gad koji mu pomaže!“

Marine Le Pen

Čelnica Nacionalnog okupljanja, bivšeg francuskog Nacionalnog fronta, Marine Le Pen, zatražila je da Francuska i Europa pomognu Grčkoj u suočavanju s prilivom izbjeglica, a također je optužila turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana da želi “islamizirati Europu”, prenosi Ouest France.

“Francuska i Europa trebaju pomoći Grčkoj i potpuno promijeniti njihove migracijske politike”, francuski list je citirao političarku u Marseilleu, na posljednjem sastanku u okviru kampanje za lokalne administrativne izbore.

Tjedan dana nakon što je Ankara najavila slobodan prolazak migranata u Europu, Le Pen je dugo optuživala Tursku koja “ucjenjuje” EU i kritizirala Erdoganovu namjeru i opetovanu želju za “islamizacijom Europe”.

“On sam je to otvoreno priznao. Rekao je: “Ako Bog želi, Europa će biti muslimanska”, rekla je Le Pen uz ogorčenu reakciju svojih pristaša.

Kao što je naglasila čelnica Nacionalnog okupljanja, milijuni “pravih Europljana” sada suosjećaju s Grčkom, kolijevkom naše civilizacije koja je postala predmet “migracijskog napada na cijeli kontinent”. U tom pogledu, Marine Le Pen je osudila francusku vladu koja je „zaboravila da je međunarodna politika prije svega ravnoteža snaga“, dok su Trump i Putin to dobro razumjeli.

Govor je bi pun optužbi na račun Erdogana, a mnogi će reći da su izjave Marine Le Pen ksenofobne. Međutim, upravo joj je tursko vodstvo dalo najjače argumente za ovakve tvrdnje.

Na opasnu retoriku Erdogana i njegovih stranačkih kolega je 2018. upozoravao turski novinar Uzay Bulut, koji je očekivao ovakve reakcije dijela europskih političara.

„Dok mnogi Europljani još uvijek na masovne migracije iz zemalja s većinskom muslimanskom populacijom gledaju kao prijetnju zapadnoj kulturi, zbog čega ih se optužuje za „ksenofobiju“, „islamofobiju“ i „širenje straha“, istovremeno istaknuti turski vladin dužnosnik otvoreno je i ponosno izjavljuje da se demografija Europe mijenja u korist muslimana. Zastupnik Alparslan Kavaklıoğlu, član vladajuće AKP stranke i šef Parlamentarne komisije za sigurnost i obavještajne poslove je izjavio: „Bogatstvo svijeta se kreće zapada na istok. Europa prolazi kroz vrijeme koje je neobično. Njezina se populacija smanjuje i stari. Ima vrlo staro stanovništvo. Dakle, ljudi koji dolaze izvana dobivaju posao tamo. Ali Europa ima ovaj problem. Svi pridošlice su muslimani. Od Maroka, Tunisa, Alžira, Afganistana, Pakistana, Iraka, Irana, Sirije i Turske. Oni koji dolaze s tih mjesta su muslimani. Sada je najpopularnije ime u Bruxellesu Mohammed. Drugo najpopularnije ime je Malih, a treće je Aisha.”

Prema Kavaklıoğlu, nastavi li se ovaj trend, Europa će biti muslimanska.

„Muslimansko stanovništvo će nadmašiti broj kršćana u Europi. Ovo je tamo pojačalo nacionalističku, ksenofobnu i antiislamsku retoriku, a marginalne i male stranke su počele dobivati veliki broj glasova. Ali za to nema lijeka. Europa će biti muslimanska. Tamo ćemo uspjeti, ako Allah hoće. U to sam siguran.“

Kavaklıoğlu nije prvi turski dužnosnik koji je naglasio važnost rasta stanovništva. 2009. godine je predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, koji je u to vrijeme bio premijer, pozvao javnost da u obitelji imaju najmanje troje djece.

„Što nas je više, to ćemo biti jači“, rekao je tada Erdogan i s pravom je poticao demografski rast u Turskoj, ali iste poruke upućene Europi, kao one Kavaklıoğlua, imaju sasvim drugi prizvuk.

„Trebamo mlado i dinamično stanovništvo. Upravo je Zapad u problemima. Ali ne želimo Tursku dovoditi u iste probleme. Svoju zemlju pozivam putem majki i nemojte to shvatiti drugačije. Moramo to učiniti, jer je to vrijednost koja se ne može mjeriti novcem ili bilo kojim drugim fizičkim bogatstvom”, rekao je 2013. Erdogan ženama i obiteljima u Turskoj, što je njegovo legitimno pravo. Štoviše, to mu je dužnost.

Ali je 2017. godine pozvao i Turke u Europi da imaju još više djece, čime je dao čvrste argumente Marine Le Pen da izjavljuje ovo što je upravo rekla u Marseillesu.

„Mjesta u kojima radite i živite sada su vaša domovina i nove zemlje. Iznesite svoje zahtjeve u tim mjestima. Otvorite više tvrtki i upišite svoju djecu u bolje škole. Živite sa svojim obiteljima u boljim četvrtima. Vozite najbolje automobile. Živite u najljepšim kućama. Napravite petero djece, ne samo troje. Za vas je budućnost Europa“, rekao je Erdogan.

Erdoğan je isto govorio i Turcima na Cipru. Tijekom sastanka 2018. s premijerom i zamjenikom premijera takozvane „Turske Republike Sjeverni Cipar“, koju je priznala samo Turska, Erdoğan je prema izvorima sa sastanka tada navodno rekao: „Ekonomski rast događa se paralelno s rastom stanovništva. Populacija ciparskih Grka je više od milijun. Samo potaknite rast vlastite populacije.“

„Turska je već uvelike islamizirala i turcificirala sjeverni Cipar. Od vojne invazije 1974. turska vojska je terorizirala autohtone ciparske Grke i protjerala ih na jug otoka. Potom je turska vlada uvezla tisuće ilegalnih doseljenika iz Turske na sjeverni Cipar i promijenila demografsku strukturu ilegalno okupiranih teritorija. Međutim, kako bi islamizirala mnogo moćniji europski kontinent, Turska je promovirala demografski, a ne vojni put. Ovaj pokušaj Ankare da osigura da muslimani nadmaše kršćane širom svijeta prati podizanje džamija, kako kaže Erdogan, „od Europe do Afrike,od Balkana do Središnje Azije“, što se radi kroz turski vladin Diyanet, odnosno Generalnu upravu za vjerska pitanja“, piše turski novinar.

„U čije procjene liberalni Europljani vjeruju u pogledu nesmetane imigracije? Onima koji masovni priliv iz muslimanskih zemalja smatraju prijetnjom slobodi i sigurnosti ili poštenim planerima demografske zamjene i islamizacije? Treba samo pogledati Cipar, sada Afrin i grozna izvješća o ljudskim pravima iz Turske“, zaključuje Uzay Bulut.

Prošle godine je Foreign Policy  upozoravao na Erdoganove vatrene govore europskim Turcima kada je u Izmiru u siječnju 2019. izjavio da se granice Turske protežu „od Beča do obala Jadranskog mora, od Istočnog Turkestana, odnosno kineske autonomne regije Xinjiang, do Crnog mora“.

Američki časopis upozorava kako se aktivnosti turske vlade na europskom tlu, od špijunaže do upravljanja veleposlanstvima, koja djeluju pod diplomatskim imunitetom, od nadzora široke mreže nevladinih tijela koja se kreću od vjerskih organizacija do privatnih poduzeća nadzire organizacija „Milli Gorus“, ili Nacionalna vizija. „Milli Gorus“ j e utemeljena krajem ’60-ih godina od Necmettina Erbakana, Erdoganovog političkog mentora. To je islamistička organizacija snažnog nacionalističkog temelja, pokret koji prihvaća mnoge stavove, ciljeve i taktike Muslimanskog bratstva, ali svemu dodaje neoosmanistički nazivnik. Pokret je dugo djelovao u Europi, gdje broji oko 300 000 članova i simpatizera i kontrolira stotine džamija, uglavnom u Njemačkoj. Njemačke agencije razlikuju „Milli Gorus“ i terorističke skupine, tvrdeći da se turska organizacija „ponašaju u demokratskim okvirima i ne zagovara nasilje unutar Njemačke“.

Međutim, Marine Le Pen u ovim praksama vidi liberalna popuštanja i suicidalnu političku i korektnost. Ali, osim Erdogana i politike koju Ankara i ne skriva, francuska političarka krivca vidi i u

Europskoj uniji, koju je nazvala “pričom velike prevare s tajnim, gotovo nevidljivim utjecajem pristalica imigranata”.

Kao primjer je imenovala milijardera Georgea Sorosa, kojeg su iz publike nazvali pogrdnim imenima, a ni Marine Le Pen ga nije štedjela, rekavši da je „običan  gad“.

Zatim je Marin Le Pen prešla na glavnu temu sastanka i obećala publici da kandidat njezine stranke Stefan Ravier, kao gradonačelnik, neće dozvoliti da brod Aquarius, koji pomaže migrantima u Sredozemnom moru, pristane na obale Marseillesa. Ravier je sam predvidio “političku grmljavinu” u drugom krugu izbora i naveo imena svojih “zločinačkih” rivala.

Prema Ouest Franceu, Marine Le Pen je upitala hoće li prisutni izraziti svoje negodovanje prema politici Emmanuela Macrona u drugom krugu izbora. Mnoštvo joj je složno odgovorilo: “Da!”

Ouest France / Foreign Policy / Document

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
116 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije

I Erdogan a ne Erdogan, mislim da je početna ideja daleko od njega bez obzira na njegovo Otomansko nasleđe u sebi i činjenicu da sa jedne strane Evrope Turci odavno kroz naseljavanjem izuzetno efikasno islamiziraju Evropu. Sa druge strane Evrope islmizacija kolonijalne evrope je čak i radikalnija i uspješnija.

Mlata
Gost
Mlata
11 mjeseci prije
Reply to  Siniša

….i ova plavojka radi za istu “ekipu”, znaš li to?

mladen3x
Gost
mladen3x
11 mjeseci prije
Reply to  Siniša

“Ova je pukla”,zašto nije uz Žute prsluke?

Abe 04 RemiLou
Gost
Abe 04 RemiLou
11 mjeseci prije

c/p: Questions grow over Turkey’s “coronavirus free” status
Turska, okružena zahvaćenim zemljama, uz to, Iran je 3. po broju zaraženih.
(intellinews)

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 mjeseci prije

Sve izrečeno od strane turskih političara je apsolutna istina, smišljeno ciljana i organizirana islamizacija EU je u punom jeku, pri tom još s nevidenim cinizmom objelodanjena računajući na apsolutnu nemoć EU u zaustavljanju tog procesa.Jedini i mogući spas EU je u radikalizaciji politike cijele EU i aktivnom protjerivanju svih migranata useljenih u EU u proteklih 20 godina. Na jednom suđenju nacistima poslije rata, jedan general Wehrmachta je rekao da će Europa za
50-ak godina trebati opet jednog Hitlera. Cini se da je čovjek bio u pravu.

eto
Gost
eto
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Gospodin oficir je bio u pravu. A histericni Hitler je bio aljkav.

palermo
Gost
palermo
11 mjeseci prije
Reply to  eto

Da je Hitler bio još efikasniji u svojim zločinima retardi poput tebe ne bi niti postojali. Ćorava kokoš pogodi zrno, pa bi tako i on.

palermo
Gost
palermo
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Pa Hitler je u nedostatku muslimana vršio genocid nad Slavenima, Židovima, Romima. Jebo te Hitler…
Hedonizam, feminističko, LGBT i ostalo ludilo su pridonijeli islamizaciji Europe.

eto
Gost
eto
11 mjeseci prije
Reply to  palermo

Eh Palermo, nista ti nisi razumeo… Nije se odnosilo na Slovene…
A te gadosti koje pominjes nisu “pridonjele”, nego su projektovane i sprovodjene decenijama da pripreme Evropljane za samoubistvo koje je u toku …

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
11 mjeseci prije

EKSKLUZIVNO za portal Logično.
Dodijela nagrada za promociju nauke.
Ove godine je izbor bio težak, odlučivale su nijanse. U užem izboru je ušla Greta koja se usudila da klimi kaže “How dare you”.
Ipak,
Laskavu titulu pobjednika djele evropska komisija i prateći mediji koji su otkrili “da nam migranti donose svježu krv koju evropska djeca nemaju”.
Čestitke pobjednicima.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Iza_horizonta,
jel za.ebavaš ili stvarno??

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

@Davore – naravno da se za..bavam 🤣

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Iza_horizonta
Cccc

eto
Gost
eto
11 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

@Davore, covek je vizionar, al’ je skroman.

nessy
Gost
nessy
11 mjeseci prije
Reply to  Iza_horizonta

Nisam ekstremist, ali procitajte samo komentare nasih susjeda, bosanskih muslimana, pa zbrojite dva i dva.

Ico
Gost
Ico
11 mjeseci prije
Reply to  nessy

Islamizacija Evrope je dobrodošla, jer će potkresati krila tradicionalno pohlepnoj vatikanskoj mafiji

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Ico

Ico, nikakva islamizacija, katoličanstvo, pravoslavlje, budizam itd nije dobro za nikoga osim onih koji su hijerarhijski iznad glupavih ovćica.

palermo
Gost
palermo
11 mjeseci prije
Reply to  nessy

@nessy Dovoljno je pogledati Al Lažiru Balkans i njihov narativ – a što tek reći o našim šugavcima koji su za par stotina eura veću plaću otišli promovirati agendu Muslimanskog bratstva. Svi su oni već radili u našim medijima, pa nisu baš bez kruha bili.

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije

Bravo Abu ! Istina je “govor mržnje” .

Porijeklom polu Alžirac
Gost
Porijeklom polu Alžirac
11 mjeseci prije

I Erdogan i Soros su gadovi,to stoji. Ali gadova kao Francuza nema na ovoj planeti. Osim možda Engleza. I cionista. Migranti su božja kazna dekadentmim i nezainteresiranim Europljanima. Krajnje je vrijeme da i Europljani osjete vlastitu medicinu

Helena
Gost
Helena
11 mjeseci prije

Francuski narod kao i svaki drugi ima svoje mane i vrline i malo veze ima sa tim šta rade “njihove” vlasti. Narod niko ništa ne pita, narod ništa ne odlučuje, iako veruje u laž zvanu demokratija. Narod je svuda, od kraja rodovskog uređenja, a masovnije od francuske revolucije i uvođenja opšte vojne obaveze topovsko meso, telo na kome elite parazitiraju. Mi nismo ništa bolji, gori i bitno drugačiji od nekog ko se izjašnjava kao Francuz, Amerikanac, Englez…Čak, “veliki moderni narodi” najveće su žrtve, jer, kao ratni psi, daju najveći danak u krvi satanističkim krvožednim elitama. Svi smo mi skloni tome da nas manipulišu, da nas ubede da smo bolji, ili ispravniji i da tamo neko sa drugačijim DNK, drugačijim uverenjem, drugačijim idejama, uređenjima, ne zaslužuje da živi, da bi u sledećem pokolenju mi došli na listu nezaslužnih, tj. listu za odstrel. Zbog tih razlika ne smemo zaboraviti da smo svi pre svega ljudi i da sve te podele služe našem lakšem porobljavanju, po principu “zavadi pa vladaj”. Od drveta ne vidimo šumu i obrnuto. I to svi znamo i pitam se, zašto to zaboravljamo?

PiriReis
Gost
PiriReis
11 mjeseci prije
Reply to  Helena

@guest_380622
Puno ih je palo pod Bastiljom, a nakon toga “opet ista priča”.
Kao pojedinci i kao društvo, nismo spremni krvariti non-stop, a hijene rađaju hijene non-stop. I onda se desi a su nam te hijene šefovi, generali, specijalci, policajci, ministri, ljekari, sociolozi, pedagozi, politolozi, stratezi …. “Menadžerija koja traje”(Krleža)

Komentator
Gost
Komentator
11 mjeseci prije
Reply to  Helena

Stara pjesma

Antun Gustav Matoš

O, ta uska varoš, o, ti uski ljudi,
O, taj puk, što dnevno veći slijepac biva,
O, te šuplje glave, o, te šuplje grudi,
Pa ta svakidašnja glupa perspektiva!

Čemu iskren razum, koji zdravo sudi,
Čemu polet duše i srce, koje sniva,
Čemu žar, slobodu i pravdu kada žudi?
Usred kukavicâ čemu krepost diva?

Među narodima mi Hrvati sada
Jesmo zadnji, robovi bez vlasti,
Osuđeni pasti i propasti bez časti.

Domovino moja, tvoje sunce pada,
Ni umrijeti za te Hrvat snage nema,
Dok nam stranac, majko, tihu propast sprema.

Perun
Gost
Perun
11 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Hvala za pjesmu Komentator …Navodi na razmisljanje a svako toliko trebalo bi okaciti stihove pjesnika i citate pametnih ljudi
i duboko zagrebati u dusu i mozak obicnog puka ….P.S Stihovi su kao molitva i melem za dusu onih koji ih razumiju

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije

PoluAlžirac
Ma nemoj?
Jesno li mi bili za to da se prodaje oružje u Siriju?
Nismo ni znali za to već smo saznali nakon, koliko? Godinu dana.
Jesmo li profitirali nešto?
Koliko je prosječni Francuz profitirao?
A koliko je od kolonijalizma profitirao prosječni Francuz?

Ima nešto za što su eu građani odgovorni: Tko upravlja njihovim zemljama? Taj netko ne želidobro ni njima ni ostatku svijeta…
Pa upravo u Francuskoj postoje – Žuti prsluci.
Koliko pažnje se u medijima ovome posvećuje?

Ah. I ne zaboravimo. Korona. Baš lijepo da se spriječe masovni protesti…

Joža
Gost
Joža
11 mjeseci prije

Pustite ga…bolje da svoje frustracije i bijes ispoljeva na internetu nego u stvarnom životu. Zato je internet majka! Poslije još malo Porno Hub-a i to je to….Svijet je malo sigurnije mjesto….

Jablan u zitu
Gost
Jablan u zitu
11 mjeseci prije

I u tom dualizmu licnosti kome sad verovati …

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije

Problem europe nisu ni turci, ni muslimani, ni budisti, ni sorosh.

Problem je što su europljani odbacili kršćanstvo i kršćanske vrijednosti.
Obitelji se raspadaju, djece nema. Svi žive u razvratu i opačini. Pogledajte tv reality programe sve gore i gore.
Da imamo ispravno srce ovaj mrak nas ne bi plašio.
Volimo grijeh, bludničimo, krademo i lažemo, zar mislite da Bog to može blagosloviti?

Maranatha

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Ime, ne kršćanstvo, ne ni veru u Boga (ma koga) – odbacili smo dušu. Tako smo postali samo prazna (i sve lepša) ljuštura.

Ico
Gost
Ico
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Vatikanci su pokvareni

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  Ico

@guest_380534
Jesam li ja spominjao vatikan?

I pravoslavlje i rimokatoličanstvo su odlutali od Krista.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

A evo sad kad si spomenuo Krista to je samo izvedenica religijskog koncepta majke s djetetom koji se pojavljuje u većini velikih religiia od starog Babilona.

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_380565
Na krivog krista ti misliš.

Ja mislim na Isusa Krista Nazarečanina, uskrslog Lava iz Judina plemena koji kraljuje zdesna Ocu, koji sudi žive i mrtve. Alfa i omega, početak i kraj, koji je bio, koji je i koji će biti.
Vječnoga Boga stvoritelja neba i zemlje kojemu pripada sva slava.maranatha

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Hvala Bogu što ti imaš pravog Krista, a ostali krivog.
Neće biti drugog načina nego da registriraš agenciju i počmeš izdavati certifikate za pravog Krista.

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_380559
U pravu si, iako si bio ciničan. Ukoliko ne poznaš pravog Krista, onaj drugi koji isto treba doći izabrat ćeš njega.

Na kraju svijeta svi će odabrati Krista jedni pravog a jedni krivog. O tom izboru ti ovisi vječnost.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Nije bitno tko je u pravu nego samo iznosimo mišljemja o Bogu s kojim svi imamo drugačjiji odnos, od onih koji vjeruju kako Bog ne postoji do onih koji komuniciraju s Bogam sa i onih koji komuniciraju s Bogom bez posrednika.

O povijesti malo znamo jer su je uvijek pisali pobjednici, tako neznamo ni za izvorne kršćanske tekstove koji su se u ratovima palili i nakon toga editirali i upravo jasni odgovori na pitanje vječnosti su nestali. Priča se kako su izvorni kršćanski tekstovi sačuvani samo u nekim tibetskim i koptskim samostanima gdje osvajači nikad nisu bili.

Mister NO
Gost
Mister NO
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Ubij se pa ćeš odma kod njega

PiriReis
Gost
PiriReis
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

@guest_380522
Kažeš “koji sjedi s desna Ocu”, “alfa i omega” … to je lutanje u dualizmu. Sin Marijin je čist od talo naučavanog dualizma. Dualizam jecrkvena doktrina, a ne Isusova.

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  PiriReis

@guest_380745
Zapravo se radi o trojstvu
Otac, Sin i Duh Sveti.
Ti si musliman i to ne razumiješ i odbacuješ.

Jedan Bog, tri osobe.

Mister NO
Gost
Mister NO
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Stvarno ste do*izdili više s tim ajte u crkve, hramove pa tamo klanjajte. Nemože čovik ni novine prolistati a da se njegovo “preuzvišeno” ima ne spomene. Vječni najjači najbolji, preuzvišeni, preovo preono, pa jel to samo meni nenormalno. Jeli se čujete vi. Bilo bi komično da nije jadno… Ajmo lupajte bogomoljci

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  Mister NO

@guest_380853 neću ti dati minus. To je tvoje mišljenje. Ja sam bio poput tebe, možda i gori dok mi oči nisu otvorene. Prijatelju želim ti blagoslov. I volio bih da doživiš milost i da mi jednog dana kažeš brate sada i ja vidim. Velik je Gospodin.

Maranatha

Jablan u zitu
Gost
Jablan u zitu
11 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Mislim da poreklo koncepta i slike nije toliko bitno . Po meni je verovanje u Boga nadasve prakticne prirode . Nesto kao nevaljalo dete koje ima roditelje . Nece uciniti nista ruzno jer se boji roditeljske kazne . Da nema toga , sve bi bila anarhija .

Jablan u zitu
Gost
Jablan u zitu
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Rimokatoličanstvo , definitivno , da .

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Ico

Ico, 99,97% popova/propovjednika/imama i što već je pokvareno.

Katolik dobrobita
Gost
Katolik dobrobita
11 mjeseci prije
Reply to  Ico

Jedino Katolicanstvo i katolicke vrijednosti moze spasiti Europo … sve drugo su zli ideologi

Jablan u zitu
Gost
Jablan u zitu
11 mjeseci prije

I Srbi , Pravoslavci , su spasavali Evropu , umalo su ih Turci sve pobili , ali im nije bas zapamceno i zahvaljeno , zar ne ? Katolici su to posmatrali sa zidina Dubrovnika i Beca , dozvolili su im isti ti Turci , trebalo im je trgovaca koji govore jezik domicilnog stanovnistva .

Jablan u zitu
Gost
Jablan u zitu
11 mjeseci prije
Reply to  Ico

Bili , jesu i bice .

Tau
Gost
Tau
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

@Ime……………U sridu…a nasi politicari potpisali sa sotonom (cast izuzecima ako ih ima), a narod sve podrzao jer sutnja je prihvacanje….a vijera u boga odbacena…..pametnom dosta.
Iza svega ovog dolazi Veliki Konflikt kakvog Evropa i okolica jos nije dozivila. Velika negativni naboj se nadvi na nasim glavama

Jedino nas Bog moze spasit.

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  Tau

Tau, nažalos da… Corona, ratovi, potresi, poplave, nesreće, glad… Sve je to davno prorečeno, evo par citata iz biblije:

12Prvi Jao prođe. Evo, za njim dolaze još dva druga Jao.

 20Ipak, preostali ljudi, što ne poginuše od tih zála, ne obratiše se od djela ruku svojih, da se više ne klanjaju zlodusima i kumirima – ni zlatnima, ni srebrnima, ni mjedenima, ni kamenima, ni drvenima koji niti vide niti čuju nit hodaju – 21i ne obratiše se od svojih ubojstava ni od svojih čaranja ni od svoga bluda niti od svojih krađa.

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Ime, to je prorekao i Bill $MS, jel i on Bog ?

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

@guest_380604

Ivan apostol, u knjizi otkrivenja.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Točno je kako je problem u europljanima, ali nije točno kako je to zbog toga što su odbacili ktšćanstvo jer kršćanstvo o kojemu pišeš europljani nisu nikad ni imali, a da to kršćanstvo koje su i imali nije bilo pod kontrolom raznih politika odnosno vlasti od same pojave kršćanstva. Europljani su se i do pojave islama na tlu Europe uredno međusobno ubijali.

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_380564

Kršćana je uvijek bilo malo, to što se netko naziva kršćaninom a ne živi taj život ne čini ga kršćaninom. Ja odrastam u državi u kojoj je po popisu stanovništva preko 90% stanovništva, a zapravo su kršćani(pravi) u promilima. To što imaš nazovi neku kršćansku tradiciju ne čini te kršćaninom.
Isus je jasan po tom pitanju, samo onaj koji sluša, čita i izvršava njegovu riječ je njegov.

Maranatha

Tau
Gost
Tau
11 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Krscansto nije religija vec vijerovanje u Isusa , za kojeg se vijeruje da je sin Bozji koji je dosao obratiti svijet i uzeti nase grijeha na sebe, I TO VIJEROVANJE JE CRKVA , vijervanje je bilo u LJUDIMA a NE u Religiji ,
Religije su nastale kasnije . U pocetku Krscanstvo nije bila Religija vec cisto Vijerovanje, da bi se organizirala vise kao sto bismo danas rekli dobrovoljno i iz cistih pobuda vjerovanja koja je pomagala siromasima i naucavala vijeru medutim to je povuklo velike mase ljudi a Krscanstvo je prihvaceno od vladara Kraljevstva.

Medutim Kraljevsva su se bojali da se te velike mase ne okrenu prema njima posto je Krscanstvo ujedinilo ljude neko je ustanovi da se sa njom moze manipulirat i kontrolirat mase i materijalno profitirat , i od tata Religija koja malo po malo postaje politicki alat koji sebe naziva Crkvom sto u stvari nije .
Da bi u temu bili uspijesniji , skrivane su pojedinosti povijesti ali i mijenjani temelji vijerovanja u Boga.
Religije Sebe iznad Crkve umisto da joj sluze. i tu nastaje problem.

Htio sm rec da ljudi brkaju Vijeru , Krscansvo i Crkvu sa religijom ,
Svi koji ubijaju i ratuju, Mrze u ima Krscansva NISU KRSCANI ,
Mnogi mrze vijeru u Boga niti znaju sto je vijera i brkaju sa religijom.

Spacevoodoo ubijalo se i ratovalo Iz politickih i materijalnih razloga, a ne radi Krscanstva, Koristeci Vijeru da bi se natijeralo covijeka na covijeka , a imali su znanje i nauku koju su tajili i do dan danas zavadivaju ljude , nista se nije prominilo.
Krivi su neljudi koji vodu ratove . a ne Krrcanstvo.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Tau

Sve je puno simbola i simbol vjerovanja je križ međutim svi smo suglasni kako je došlo do zloupotrebe tog simbola, ali problem je što svi mi imamo različita poimanja, moderno rečeno, tvorničkih postavki jer smo se našli u sred virusom zaraženog računala i ako je Isus taj koji nas treba spasiti neka bude, ali za to je potrebno da svatko pripremi samog sebe po instrukcijama koje dobije od Boga izravno, u nijednom slučaju to nemože napraviti netko drugi za nekoga.

Sparkling
Gost
Sparkling
11 mjeseci prije
Reply to  Tau

@Tau
Ajde jedno hipotetsko pitanje. Što da netko sutra napadne (vojno) zemlju u kojoj si rođen i u kojoj živiš, i da te pozovu i daju ti pušku, dali bi stao u obranu svoje najbliže rodbine i ako je potrebno pucao po onima ( s namjerom da ubiješ) koji ti žele uziti slobodu, ma kakva ona bila?

Hihot
Gost
Hihot
11 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sparkling, vidim gdje ideš s ovim pa ću ti dati objašnjenje koje sam čuo od jednog kršćanskog pastora.. kaže, “okreni i drugi obraz”, jel tako? njegovo objašnjenje Kristovih riječi jest da se misli na upućenu riječ, uvredu, ogovaranje iza tvojih leđa, da u tom trenutku “okreneš drugi obraz”, ili drugim riječima prešutiš, progutaš i oprostiš na kraju.. ima tu još nešto, ali valjda ti je ovo dovoljno.. tako da ako netko te napada ili nekog tvoga – odgovaraš prigodno i u najboljem interesu sebe i svojih. a ovo drugo, ubijati u ime “države” – nikako i nikad. Lp

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  Hihot

@guest_380645 , @guest_380664

Jako teško je odgovoriti na tvoje pitanje sparkling. Božja riječ i zapovjed je jasna ne ubij! Nikako nikad. Bog želi da sud ostavimo njemu a samu nepravdu da pretrpimo. Kao što je Krist trpio na križu šuteći iako je imao svu vlast u rukama. Božja zapovjed je blagosiljaj svoje neprijatelje i čini im dobro čak i kad oni idu da ti uzmu život.

Da bi tako što učinio potrebno je biti jak u vjeri. Ako gledaš primjere apostola svi do jednog su umrli strašnom smrću. Razapinjani, bacani lavovima, odsjecali im glave, kuhali u ulju itd… Oni su uvijek blagosiljali neprijatelja.

Bog će izvršiti pravdu, mi smo pozvani da volimo bezuvjetno.

Tau
Gost
Tau
11 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sparkling… Da i jesan ali ne zelim mrzit , Nisam reka da se covik nesmi branit , ima i takvih jako malo ali ima , ja nisam , i ja cu se branit ali kad pobijedis neprijatelja nesmis bit ka i on, trebali bi milostivi ako zelis da primis milost , trebas oprostit ako hoces da ti bude oprosti , treba tezit miru ako hoces mir, itd,
Kad u nasem srcu nema mrznje , privlaci i ljude i zivotinje a da tog nisi nismo svijesni.
Ja san samo covik ka i ti , niti boji niti gori , grijesim svaki dan , ali pokusavam sto manje a kad imas vijeru to je puno lakse.
Mnogi misle da ne vijeruju , ali ako ljubis , nemas mrznju , pomazes , postujes itd. , Ti u stvari vjerujes , jer je sve to dobro a dobro dolazi od Boga .
Bog nije religija kao sto neki misle , Bog je bice nepojmive intelegencije i moci a kojega mi ne mozemo razumit ,
i borimo se protiv njega ne znajuci da se borimo protiv sebe.

Ivex
Gost
Ivex
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Rim je skončao zbog istih razloga zašto mislimo da smo drugačiji od njih,

Tau
Gost
Tau
11 mjeseci prije
Reply to  Ivex

Ivex Rim nije skoncao on se samo nastavio i do dan danas traje ….
Da bi danas bio odvijetnik moras zavrsiti Rimsko pravo .

Tau
Gost
Tau
11 mjeseci prije
Reply to  Tau

A rim je natavak Babilona

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Tau

Da, i tad za vrijeme Sumerana odnosno Babilona se nešto značajno za ljude dogodilo. Mi malo o tome znamo, ali su nas učili kako je naša civilizacija počela sa Sumeranima, a simbolika Babilona je svugdje oko nas.

Tau
Gost
Tau
11 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Nas su ucili da smo postali od majmuna .

Dali je lakse kontrolirati covijeka koji nije zavrsio skole ili nekog ko je zavrsio Fakutet .
U Aleksadrijskoj biblioteci koja je spaljena i pokradena , veliki dio zapisa je zavrsio u Vatikanu. Mnogi odgovori su tamo.
Egipatski svecenici su rekli da je ovo 4 svijet , Da su prije postojale velike civilizacije , a za koje imamo dokaza svuda po svijetu
Naprimjer kako je moguce da je cijeli grad skupa sa piramidama zavrsio na 10 kilometri ispod mora , otkrili su ga Kanadani ispod Kube .
Hocu rec da su sve te civilizacije unistene iz jednostavnog razloga jer su se okrenuli protiv sebe , ratovi mrznje , oholosti , i poceli se zamisljati bogovima , i onda dode kraj.
Eto i mi smo dosli do nekog tehnoloskog vrhuca, a pogledaj meduljuske odnose, djeca sve manje imaju postovanja
popularnost je najvaznija stvar …Ratni konflikti na svako m kantunu …oruzja ka u prici….nikad vece ovisnosti od materijalnim stvarima…javno laganje vodecih ljudi je postalo normalno…itd. Normanlo je nenormalno i obrnuto..
Zar ovo nisu simtomi , kraja jedne civilizacije ,?
Vijerojatno se to dogodilo i sa Sumecima ,

Spacevoodoo , da simbolika je svuda oko nas jer Babilon ide iz jednog oblika u drugi Samo je centar na drugom mistu i malo drugacijeg imena.

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

ime
A što spriječava vlast da organizatore i sudionike opscesnih reality programa jednostavno ne tuži za – prostituciju i poticanje na prostituciju…?
U v i j e k je problem p r v o u vlasti, onda u narodu.

Tau
Gost
Tau
11 mjeseci prije
Reply to  Lucija

U pravu si Luce , samo cija je vlast?
Nece svoj na svoga…Novac i moc diktiraju njihovu politiku….A narod je ukrocen , ako pocme dizad glavu samo mu natovare jos obaveza i stresa .
Urusavaju se moral i zamijenjiva ih blud ,opakost i lazi . Svi mi to znamo a znamo i da ih se sada tuzi nista se nebi postiglo jer su ostali dio svakidasnjice , a iz njih je moc …Vijoratno bi se bi se cak i rugali.

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija, vlast dolazi od Boga.

Umjesto da vlast dolazi od Boga mi smo odabrali(piše u ustavu), vlast dolazi od naroda. Preuzeli smo na sebe ulogu da biramo vlast i takvu smo vlast dobili. Mi smo krivi!
Bog oprašta grijehe onima koji priznaju grijehe, ne onima koji ih prebacuju na nekog drugoga.

Posao kršćana je da mole za vlast, da se Gospodin smiluje i dodjeli pravu vlast.

I na kraju, pravde neće biti dok ne dođe Isus Krist Gospodin u svojoj slavi.

Maranatha

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Dodatno sam se sjetio, zamisli narod koji okreće glavu od zla. Kada vidi gnjusobu ugase tv ili ne kupuju novine u kojima je npr horoskop. Eto ti vrlo brzo mira i bez vlasti… Sami bi se ugasili jer ih taj isti narod nebi financirao.
Sjeti se onog spota s crnim jarcem od tele 2 u hrvatskoj prije par godina. Zamisli da je narod koji sam sebe naziva kršćanskim otkazao pretplatu i prestao kupovati njihove mobitele, koliko bi ta tvrtka opstala?
Ili da zatvore račune u erste banci zbog pro pederskih reklama?

Na žalost moj narod nije kršćanski nego odvratno bezbožan. Zato i imamo takvu vlast.

Jablan u zitu
Gost
Jablan u zitu
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Amin.

Bosna
Gost
Bosna
11 mjeseci prije
Reply to  Ime

Svaka cast odlican komentar.upravu ste za sve napisana,uglavnom svima nama je neko drugi kriv.ali ustvari najveci neprijatelji smo sami seb…

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije

Čudno neko vreme. Najveća koncentracija moći je na Zapadu a zapadna civilizacija tone. Da se čovek zapita…

Ico
Gost
Ico
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Vatikanci su zli ljudi

Komentator
Gost
Komentator
11 mjeseci prije

Svako zlo ima i svoju svijetlu stranu , koja se manifestira tako da nam otvara oči i pokazuje novi put kojim moramo krenuti. Europa se počinje buditi iz letargije i ovakvi političari, kakva je gđa Le Pen nam ulijeva nadu da nastaje nešto novo u toj Europi i da nastupa labuđi pjev za političare tipa Angele Merkel i Makrona, a njihov odlazak s političke scene će povući sa sobom i sve te naplavine u ostalim državama Europe i nadam se da će zajedno s njima odjedriti i naš Plenky sa svima koje je dovukao iliti kooptirao u vladu bez izborne osnove. Muka postane normalnom čovjeku, kad vidi, da se Plenković tamo u Briselu polutajno sastaje sa Soroševim sinom, koji ni malo nije bolji od oca, nego napprotiv, a onaj ministar Ćorić prima onu poluretardiranu maloljetnicu Gretu Thunberg ili bolje rečeno, poluretardirani ministar Ćorić prima retardiranu Gretu. Plenković se je počeo češati, tamo gdje ga uopće ne svrbi i počinje činiti ili planirati stvari za koje gi nitko nije molio niti to tražio od njega i sam je ponudio, da Hrvatska primi migrantsku djecu sa grčkih otoka., a događaji bi kasnije mogli krenuti ovim slijedom. Prvo primimo mnoštvo te migrantske djece, a poslije bi sigurno uslijedilo spajanje obitelji i evo ti mnoštva migranata sa kompletnim brojnim obiteljskim ćlanovima i onda slijedi gradnja džamija uz sve ostalo, što je navedeno u ovom članku gore.

dalmata
Gost
dalmata
11 mjeseci prije

Kratko i jasno,sve rečeno u naslovu.Samo me zanima.ovi,fosil,gnjida,Soroš,zamira se i RusIma i Kinezima(za čiji račun,.suvišno trošit tintu).Je li došlo vrime da se i ova akrapina i protuva(uz ostale iste neljude,npr.nešto se često spomine i Gattes,oko virusa u Kini)) nađe u avionu,koji pada,naravno,iz tehničkih problema.Nadam se,uskoro.

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  dalmata

Dalmata, svaki čovjek stariji od 69 godina a želi se baviti politikom treba istovremeno biti izoliran u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi. Radni čovjek koji ode u starosnu mirovinu, dakle 65-67 godina, nije više sposoban za rad a za politiku još manje, neka se bavi hobijem i unucima.

netman
Gost
netman
11 mjeseci prije

Marine, u pravu si 100%

Red Dog
Gost
Red Dog
11 mjeseci prije

Orban i Erdogan se slazu divno. „Suverenisti“ su.
Osim sto Orban izigrava „Branioca Evrope“ i time ju je sjebao.
Erdo ih salje a Orbie je kao protiv njih.
Bio je i neki Orban koji je prodao topove osmanlijama za rusenje zidova Konstantinopolja 🙂

Kgfjč
Gost
Kgfjč
11 mjeseci prije

Ukini tim skakavcima socijalnu pomoć i natjeraj ih da rade za život, pa da vidiš kako će ih brzo proći volja za razmnožavanjem u ime alahovo.

Spektator
Gost
Spektator
11 mjeseci prije

Glavni uzroci migracija su ratovi i siromaštvo uzrokovani od strane zemalja koje su prve zatvorile granice za imigraciju, mislim tu prvenstveno na SAD i VB. One se sada prave da nemaju veze s tim, a probleme koje su uzrokovali prebacuju na EU. Sve je dio aktivnosti s ciljem da se EU učini još slabijom i nestabilnijom, što olakšava održavanje njenog vazalskog statusa. Oni čak traže od EU da direktno eurima plaća posljedicd kaosa kojeg su napravili na bliskom istoku i sjevernoj Africi. Pa, koliko još treba da EU političari progledaju?

Porijeklom polu Alžirac
Gost
Porijeklom polu Alžirac
11 mjeseci prije
Reply to  Spektator

Sve izvrsno rečeno,nema se što dodati. Uvijek se može dodati,ali suština je pogođena u sridu

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Spektator

Naseljavanje Europe je izvorno europski plan koji datira iz 1920-ih godina.
EU koju su slijedile skoro sve europske zemlje sudjelovale su zajedno sa SAD i UK u destabilizaciji većine zemalja sjeverne Afrike i jugozapadne Azije u kojima se sad vode ratovi.
Danas većina migranata dolazi iz zemalja gdje rata nema i EU je i sama vodila “wecome-irajuću” politiku prema migrantima.
Danas se i hrvatska vojska, makar simbolično, nalazi u Afganistanu, Kuvajtu, Libanonu. O oružju koje je Hrvatska, uz ostale EU zemlje, slala na bliski istok izravno generirajući ratne sukobe da i ne pišem.
Prije nego počmemo optuživati SAD, UK, Tursku, Saudijsku Arabiju, Izrael i ostale trebali bi srediti stvari u svojoj kući, kako u Hrvatskoj, tako i u EU.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Spektator

Što se tiče “progledavanja” EU političara to će se dogoditi tek kad “progledaju” europski građani kojih je većina ne samo slijepa, nego i gluha, odnosno nalazi se u punoj besvijesti.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije

Soros i Erdogan su manipulatori kojima se i Le Pen s ovakvim izjavama pridružuje, a i ovi portal clickbait obrascem također.
Svaki dan se vrte iste priče izvučene iz konteksta globalnih zbivanja.

Alex
Gost
Alex
11 mjeseci prije

Svakome tko ima i malo mozga je jasno k’o dan da ovi “jadni” izbjeglice su u stvari invazijska horda,kojih smo se nagledali u prošlosti.
I Huni su sa sobom vukli i žene i djecu..
Turci su skoro osvojili Europu u 14.i 15.st.baš zato što Kršćani nisu bili jedinstveni.
Povijest se ponavlja za budale koje je nisu naučili

Alex
Gost
Alex
11 mjeseci prije
Reply to  Alex

Možda ne bi bilo emigranata,ali bi sigurno bilo invazijskih hordi sa Istoka kao sada. Malo je Sirijaca na granicama EU,jako malo.

Helena
Gost
Helena
11 mjeseci prije
Reply to  Alex

Islam je sila koja je ujedinila sitna beduinska arapska plemena i koja ih je povela u osvajanja i stvaranja jednog od najmoćnijih svetskih carstava, koje se prostiralo na nekoliko kontinenata. Prva su muslimanska osvajanja pala među tada hrišćanske zemlje u 7., a u Evropi, Španiji, Francuskoj, još u 8. veku. Daleko pre nego su hrišćani vodili krstaške ratove, koji danas, nedovoljno upućenima, služe kao glavno opravdanje potonjim muslimanskim ratovima protiv Evropljana. Odgovor je, verovatno bi ih bilo isto toliko, samo pod drugim izgovorom.

Alex
Gost
Alex
11 mjeseci prije
Reply to  Helena

Dobro ,u Francuskoj je bila jedna poštena bitka u kojoj je Karl Martel porazio Muslimane.Španjolska je dugo vremena stenjala pod njima….no treba znati da su Arapi tada bili neusporedivo naprednija civilizacija od Kršćana i da nisu bili toliko zatucani,Kršćani su mogli preuzeti medicinu,matematiku,astronomiju…od Arapa već u 8.st.Preuzet će u punoj mjeri tek tisuću godina kasnije,hvala budi Galileu.

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije
Reply to  Alex

L.R.
Sad već 5,6 mojih komentara čeka validaciju…
Ne bi li se trebali suočiti s problemom…ne samo tehničkim?

Zvrk
Gost
Zvrk
11 mjeseci prije
Reply to  Alex

Magnum ilirikum

Zen
Gost
Zen
11 mjeseci prije

Samo ću opet ponoviti situaciju iz Rotterdama s područja grada Delshaven i Tussendijken, to je malo veći kvart u zapadnom djelu grada. Prema službenim podatcima općine Rotterdam na 10 000 stanovnika 800 je u radnom odnosu. Ostatak čeka 25. u mjesecu da dođe socijala. Jasno vam je sve kada provedete 1h dnevno u tom dijelu grada. Da tamo nije i balkan shop gdje mogu kupit dobru kobasicu, domaći sir i med, zlatnu dzezvu kavu i vegetu nebi ni zalazio.
Mislim da ne moram više pisati jasno vam je svima sve. POzdrav iz “tolerantne” Nizozemske.

Red Dog
Gost
Red Dog
11 mjeseci prije
Reply to  Zen

Jeli bolan,
Sta ima ti da kupujes u Balkan Shopu?
Jeli nizozmeske prodavnice nisu dovoljno dobre za tebe?
Pa ti se ne intregriras 😮
Ausländer Raus! 🙂

Zen
Gost
Zen
11 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

pa drug naravno da nisu. Ja bi rekao da je voće i povrće tu bolje nego kod nas s obzirom da oni imaju najjacu poljoprivrednu industriju u EU ali kvaliteta mesa drug je dosta losija. Kada dodjem doma i probam meso dole osjetim razliku i dosta ljudi to isto govori. Isti slucaj je sa suhomesnatim proizvodima. Jako lose, barem meni za moj ukus, al spas je balkan shop.

Red Dog
Gost
Red Dog
11 mjeseci prije
Reply to  Zen

Znam. Zezam se.
I ja kupujem balkansko. Da kobasica ima ukus mesa.
U zapadnoevropskim ima toliko aditiva da bi to mogao biti i tofu sa zacinima.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije
Reply to  Zen

To su samo posljedice više ili manje slične po cjeloj zapadnoj i sjevernoj Europi. O tome se mogu napisati miljuni knjiga, ispuniti portali sa stotinama miljuna članaka i napisati miljarde komentara.
Ništa se lamentirajući o posljedicama neće promjeniti sve dok se europljani ne osvijeste i maknu hrpu nikad od građana birokrata u vrhu EU totalitarnog monstruna.
Ako europljani neznaju kako onda im nema pomoći.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije

Vidiš na šta su spali , glasnovornici teherana..

Pero
Gost
Pero
11 mjeseci prije

Naravno, to je istina.
Arapske zemlje imaju novca a nisu naseljeni i ovi su njihovi ljudi.
Salju ih nama, cista islamska doktrina.
Samo su zaboravili da je bjeli covjek najveca zvjer na zemlji.

Pravoslavac posljednjih dana
Gost
Pravoslavac posljednjih dana
11 mjeseci prije

Europu treba Katolizirati … jedino Katolicanstvo da Europi katolicke vrednosti i moralnosti za dobrobit Europljanina

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije

Ja se uopće ne bih čudila da neki misle i migrante – pokrstiti 😃

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija, ako su se ex yu gastarbajteri zbog crkvenog poreza u Njemačkoj izjašnjavali kao nevjernici tako mogu i ovi migraniti biti stavljeni pred gotov čin, jesi vjernik, jesam, onda nazad, nisi vjernik, nisam, onda prihvatni kamp i preodgoj 🙂
I ja kao stari nevernik da mi se radi o glavi izjasnio bi se da štujem i Isusa, Krišnu, Budu, Sotonu nebitno.
(ajde sad vi ponosni na naciju, vjeru, poglavnika, kralja i otadžbinu opalite minuse 🙂 )
U prekrštavanju, ako baš moraju, ne vidim neki problem. Problem je kuda sa njima, smještaj, asimilacija, zarađivanje za život, ako će to crkva financirati, može, zašto ne.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
11 mjeseci prije

Zapadnu Evropu treba sravniti sa zemljom. Rasisti i fašisti ne treba da postoje.

Ana
Gost
Ana
11 mjeseci prije

Sve dok ima iti jedan supljoglavi “pravi francuz” kojemu je RN i MLP ,najveci problem Francuske i Europe, francuzi zasluzuju sto im se svaljuje na glavu! Vrijedi i za ostale ovce!

Mozart
Gost
Mozart
11 mjeseci prije

Rotary ” humanizam ” i novinarstvo rade na preseljenju naroda. Mi vani, migranti iz pustinje tu . Amen

Max
Member
Max
11 mjeseci prije

Marine Le Pen govori istinu.

Hihot
Gost
Hihot
11 mjeseci prije

hohoho, još jedan s uvjerenjem kako živimo u vremenu, po prvi puta u povijesti – bez zavjere.. nek si ti nama, tako jednostavan – živ i zdrav.. ne trebaš pustit poruku, dovoljno mi je da vidiš da te se nazvalo – simpletonom 😛

Zvrk
Gost
Zvrk
11 mjeseci prije

Svojevremeno su u Americi, kada su bili u naletu panafrički pokreti pobunjenih Afroamerikanaca masovno se prelazilo na islam. Tvrdilo se da su oni bili izvorno muslimani koje su robovlasnici doveli na novi kontinent i otrgnuli ih od rodnog zavičaja i identiteta. A islamska vjera im je donekle nalazila mir. Tada je gomila Afroamerikanaca preobraćena na islam, od običnih uličara do društvene elite. Ipak, kasnija desetljeća su smanjila taj nalet kako je nekako s vremenom porasla islamofobija u Americi, ponajviše zbog užarenog Bliskog istoka koji je napokon postao svjetski problem.

Juja
Gost
Juja
11 mjeseci prije

Seres je zasluzio Kinesku nagradu 7:65 za sva “dobra djela” koja je svijetu dao.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
11 mjeseci prije

Sviđa mi se Marine

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
11 mjeseci prije

Ubit đubre tursko!Arapi smrdljivi zajedno sa turskom gamadi van iz Europe.SMRT Erdoganu

Mucke
Gost
Mucke
11 mjeseci prije

Egipat,Jordan,Sirija…hrvati izmedju ostalih.Ameba ima bolje pamcenje.
Da i Iran je ugostio oko 200000 poljaka.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Mucke,
nećemo tražiti da nam pošalješ neki link ili sto drugo za potvrdu istinitosti tvojih navoda. Daj nam samo malo proširi informacije:
1. Koliko to bi Hrvata?
2. Sto se dogodi sa tih 200000 Poljaka, ostaše ili se vratise kući?
3. Koliko je napravljeno crkava u Iranu, da ljudi mogu vršiti svoje vjerske objede?
4. Koliko je u to ime uvezeno svećenika?
5. Koliko je uvezeno u Iran svinja da se ljudi mogu hraniti po svojim običajima jer ih to pravo pripada
6. Kakva kaznena dijela počiniše?
7. Koliko počiniše terorističkih i drugih djela u cilju pokrštavanja domicilnog stanovništva?
8. O kakvoj se skrbi točno radi, napr. koliko su u to ime dobijali stanova, novčane pomoći, koliko su puta bili u Poljskoj na godišnjem itd?
9. Koliki je broj Poljaka i drugih u Iranu koji su ostali živjeti tu u miru i blagodati uživajući u svim svojim vjerskim i drugim pravima?
10, Koliko je poslije njihovog bolaska sagrađeno u Iranu crkava?

Jetflash
Gost
Jetflash
11 mjeseci prije

Mozgic mali desnicarski…ona nije primjetila daje francuska jos odkad je od alzira dobila pedalu 50 posto muslumanska!!!! Dad ju brine “islamizacija” a to je zapravo izgovor za napad na sve liberalno sto je za prava ljudi.

Mucke
Gost
Mucke
11 mjeseci prije

Zasto je sav bijes usmjeren prema izvrsiocima,Saudijska Arabija,Turska,UAE,Katar… a ne prema planerima i financijerima sa krscanskog zapada?

Mister NO
Gost
Mister NO
11 mjeseci prije

Moja baba u El shatt u Egipat za vrime drugog svj rata. Eto ti

puki
Gost
puki
11 mjeseci prije

Vural Oger, biznismen u Njemačkoj, vlasnik turističke agencije, rođeni Turčin, bivši turski gastrabajter, koji ima njemačko državljanstvo, član njemačkog SPD-a, prije 5 godina je u turskim medijima izjavio: “ono što je započeo naš sultan u 16. stoljeću opsadom Beča, dovršit će naši snažni i zdravi momci i naše žene, rađanjem djece. U godini 2100. Turaka će u Njemačkoj biti preko 35 milijuna, dok će broj domicilnih Nijemaca, biti manji od 20 milijuna.”
Nakon što se to tada pročulo u Njemačkoj, što je on izjavio u turskim novinama,- kritizirali su ga zbog toga, ali on se pravdao, da se samo šalio…
Političar SPD-a iz Hamburga, također turskog podrijetla, uoči lokalnih izbora za pokrajinski parlament, grada-pokrajine Hammburga prošlog mjeseca, boravio je u Istanbulu i zajedno sa gradonačelnikom Istanbula, uputio javni poziv Turcima i drugim migrantima u Hamburgu, koji imaju njemačko državljanstvo, da masivnije iziđu na izbore, da bi stranku AFD, postisnuli iz parlamenta Hamburga. Da bi tako Hamburg bio prva pokrajina, koja će istjerati AFD it parlamenta (koji je zastupljen u svih 16 pokrajinskih parlamenata).
AFD ipak nije ispao iz hamburškog parlamenta, opet je uspio ući sa 5,3 % glasova. Međutim, malo je falilo. Prve progonoze, nakon izbora u 18 sati, bile su da je AFD osvojio samo 4,7% glasova i ispao iz parlamaenta. Scena koja se na njemačkoj državnoj televiziji odigrala u 18 sati, kada su državni kanali AFD i ZDF, javili prve rezultate, prema prvim prognozama, pokazala je sav jad i bijedu, sliku podčinjavanja, kao u romanu Michela Houllenbecqa. Kada je na tv grafici pokazan rezultat da je AFD dobio samo 4,7 %glasova, u taborima SPD-a, Zelenih i stranke Ljevica prolomilo se oduševljenje i svi su vikali u glas: raus!, raus! (napolje! napolje!). Ipak su se prerano radovali, jer se tijekom večeri, nakon prebrojavanja svih glasova ustanovilo da je AFD ipak osvojio preko 5% glasova i ostaje unutra u parlamentu

Novinar globalističkog tjednika Hasnain Kazim, pakistanskog podrijetla, prije 2 godine je na tviteru napisao: “Mi smo ovdje, nas je sve više i mi zahtjevamo Njemačku za nas, hoćeš nećeš!” I to, ovaj se novinar ubraja kobajagi u “sekularne” i “ljevičare”. A njegove kolege u ljevičarskom Spiegelu ovo su mu odobrili, kao satiru na račun desničarskih Njemaca u istočnoj Njemačkoj.

Međutim naravno da “gad” Soros tu vuče konce, odnosno ciokabala, koja uz pomoć svoje korporacije SAD faktički vlada većinom svijeta i koja uz pomoć svoje faktički cionističke Saudijske Arabije, sprovodi “islamizaciju”, odnosno cijeli taj radikalizam, teror i ostalo u zadnjih 20-ak godina.
Gorka je istina da su sunitske muslimanske države danas najveći pomagači ciokabale. Očito je da u sunitskim državama, ima tipično orjentalno lukavih muslimanskih čelnika i vjerskih vođa, koji naravno znaju da ciokabala komandira, ali pokušavaju iskoristiti situaciju, da za sebe ušićare korist, drugim riječima da doista osvoje Zapad, a možda i cijelu kršćansku Europu (zašto ne kada su takozvani “kršćani” debili). Ciokabala, ona rotšildsko-sorosevska globalistička koristi muslimane kao oružje, da pomoću njih što prije uništi nacionalne države Europe, da bi se tako brže stvorila željena europska korporativna država. A kako rekoh, pojedini muslimanski sunitski čelnici i vjerske vođe, pokušavaju to iskoristiti za svoju korist., i tu ne prezaju ni od toga, da su faktički žrtvovali milijune muslimana, koje su ciokabaline korporacije SAD i Izrael pobili u zadnjih 20-ak godina, plus tihi genocid nad Palestincima. Dakle, oni prave pakt sa šejtanom, da bi dugoročno ostvarili cilj proširenja islama. Iako to košta milijune muslimanskih života, konc-logora za Palestince i napokon i nastajanje sveopće svjetske mržnje prema muslimanima Ako pogledamo: također hindusi u Indiji, budisti u Kini, ili još više oni u Burmi- Mianmaru, ne mogu smisliti muslimane…i tamo ima žestokih obračuna i progona.
Međutim,, pitanje je, tko će na kraju izići kao pobjednik. Globalistička ciokabala, koja vjeruje da će uz pomoć sirove snage mladih muslimanksih masa, što brže uništiti europske nacionalne države i stvoriti sanjanu miješanu multikultiuralnu državu, u kojoj će pripitomiti i te muslimane, ili će na kraju ipak pobjednici biti lukavi orjentalni muslimanske vođe,– koje će nametnuti islam cijelom Zapadu i Europi.
Međutim, također je očito, da u redovima ciokabale, također postoji taj strah, da bi taj plan mogao na kraju pogoditi njih same, da bi ti muslimani koje sada forsira glavna linija ciokabale; ona globalistička rotšildsko-sorosevska, na koncu mogli doći glave svojim gazdama ciokabale. Očito je da i u okviru same ciokabale dakle postoji taj strah, koji se pokazao u protivničkoj opciji, pojavom Trumpa, koji ispoljava tu drugu antiglobalističku opciju u redovima ciokable, Jer se ta opcija boji da bi muslimani na koncu, mogli doći glave cionističkim gazdama svijeta. Zato je ova opcija kabale, sa Sheldonm Adelsonom i drugim ultražidovskim nacionalistima preko Trumpa krenula u kontraofenzivu, i protivi se ovoj globalističkoj opciji ove rotšildovsko-sorosevske linije, čiji su igrači Macron, Merkelica, i većina EU-čelnika. Zato Trump i ekipa žele zaustaviti ovu globalističku politiku i povratak na staru politiku nacionalnih država. Jer, oni vjerojatno misle, da je to sigurnije, zašto bi sve stavljali na kocku, jer ciokabala preko FED-a, MMF-a, Svjetske banke , BIS-a. ionako drži sve u svojim rukama i ona je i dosada vladali u ovom starom poretku nacionalnih država.
Po mom mišljenju, sjeverozapadna Europa je već gotova, već pala, tu nema šanse. Naprimjer u Njemačkoj, već sada u onom najmlađem dijelu stanovništva, djece od 1 do 15 godina, migranti čine veliku većinu od preko 60%. Njemačka djeca su već sada u debeloj manjini. A među tom migrantskom djecom, većinu baš čine turska, arapska i afrička djeca. Slična je situacija i u skandinavskim državama, u Belgiji, Nizozesmkoj, Austriji. To je dakle gotova stvar. Samo je pitanje trenutka, kada će preuzeti vlast, za 30, 40, ili za nekih 80 godina, kako je prognozirao ovaj Vural Oger. U svakom slučaju očekujem nemirna vremena, krize i krvave ratove u svakoj od ovih država, totalni kaos i apokalipsu. I ponovnu podjelu Europe, vjerojatno po onoj istoj granici “željezne zavjese” u vrijeme hladnog rata, također je moguće da sama Njemačka opet pukne na dva dijela. Na zapadni, multikulturalni dio u kojem će u bliskoj budućnosti, domicilni Nijemci postati manjina, a muslimaski migranti većina i u kojem će biti kao danas u Libiji ili Iraku, stalni sukobi i klanje, – i na istočni dio, u kojem ima malo migranata i koji bi se opet mogao priključiti Rusiji.
Međutim, ja u budućnosti vidim muslimane, kao onu sirovu, agresivnu snagu, koja će na koncu jednoga dana srušiti globalnu vlast ciokabele. Upravo, ono čega se boji ova druga opcija, Sheldona Adelson i drugi, koji su instalirali Trumpa. Ustvari, kada vidimo svakodndevno što se sve radi, sve veći kretenizam i dekadenciju Zapada, pitam se zašto uopće navijamo da Zapad i Europa prežive? Kada se sami domicilni Europljani, navodni “kršćani”, mlako ili nikako suprostavljaju cijeloj toj pederizaciji, transgender, trans ovo i ono, rodnoj ideologiji, itd… kada mnogi na Zapadu, oni koji sebe smatraju “naprednim”, sami vode svoj djecu na gej parade… itd. itd.., kada veliki dio njih ne želi braniti vlastite kršćanske vrijednosti.. To je sve trulo i neka propadne. Ponovit će se povijest, od prije 1600 godina, kada je na isti način propao i truli i dekadentni Rim (Zapadnorimsko carstvo), koji je u svojoj kasnoj fazi također bio pun kretenizma, izpoačenosti, perverzija, i svega ostaloga. Opstat će jedino Rusija i možda još jedan dio Istočne Europe. Što se tiče Hrvatske i ostale regije i tu sam pesimist. Najgori geografski položaj, na sred migrantske rute, opljačkane, uništene države, flegmatično, pasivno i debilizirano stanovništvo u svih 6 država, kojemu se bacaju kosti svađa i razdora oko ničega, kurvanjski plaćeni političari u svih 6 država, koji za bi za briselske eure i vošingtonske dolare, prodali i rođenu mater…nema šanse, nema nade.

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije
Reply to  puki

puki
Htjela sam napisati nešto slično…
…ali i različito.
Nama je, naime, svejedno, je li nešto Calergijev plan od prije 100 godina ili ciokabale…
Erdo je npr uvjeren da je to njegova ideja. I jest. Samo što nije svjestan tko je i zašto stvorio Muslimansko bratstvo …koje mu je i stavilo tu ideju u glavu.
Mi ćemo se opet, po tko zna koji put u povjesti morati obračunavati sa posljedicama, ne uzrocima.

Ja, međutim, ne vidim da postoji podvojenost u ciokabali. Nastoje uništiti eu još od 1. svj.rata.
Mislim da je to idealno vrijeme za shvaćanje svega što se danas događa.

Netko je napisao da su sva zla iz eu…
Da, neka. Ali i grčka logika, Chopin, Rembrandt, Tolstoj, sva ova tehnika i tehnilogija…ideologije, uključivo onu koja je dovela Kinu na ovo mjesto na svijetu, od zaostale poljoprivredne zemlje koja je početkom 80-tih trošila ele.energije kao i Švedska. …

Sve druge civilizacije, osim onih u eu nisu nikad imale nikakve revolucije…ljubili su se podovi ispred kojekakvih careva…ljudi idealni da se sa njima vlada.

Najvažnije: kršćanstvo ili islam, – za ‘vladare svijeta’ – potpuno nebitno. Bezopasne ‘ideologije’, za vladare.
Sretno će vladati u , za većinu, novom Srednjem vijeku…
Btw i neki ameri su veselo izjavili da ” ćemo svi ići živjeti u Rusiju…”
Trump je predstavnik ostatka ostataka am.nac. kapitala, onih koje predstavljaju “White hats”.

Ciancarlo
Gost
Ciancarlo
11 mjeseci prije

Unistili ste im zivote,zemlje,porodice Vi I Vasi branitelji svetskog poretka gdjo Le pen a ne Erdogan,Putin koji su zbrinuli milione izbeglica, bezkucnika vecdecenijama…e sad je kasno ,trazili ste gledajte, a I pomognite im i Vi Malo a ne samo da ih peljesite.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik