Teško naoružana crna miliciona grupa maršira ulicama Lafayette, Louisiana

Crna miliciona grupa
24 komentara

Crna miliciona grupa, Koalicija Not F *** ing Around (NFAC), okupila se u Lafayette, Louisiana, u znak protesta zbog policijskog nasilja.

Protest dolazi usred rastućih rasnih tenzija u Sjedinjenim Državama.

Nekoliko stotina članova NFAC obučenih u crno, od kojih su mnogi nosili puške, prodefilovalo je Lafayetteom u subotu. U koloni su bili ljudi koji su nosili pancire i drugu taktičku opremu.

Šetnja je održana kako bi se tražila pravda za Trayforda Pellerina, crnca kojeg je u avgustu ubila policija u tom gradu. Milicija je takođe bila motivisana da održi skup u gradu nakon što im je kongresmen iz Louisiane navodno zaprijetio u poruci na Facebooku.

Lider NFAC, koji sebe naziva Grandmaster Jay, održao je govor tokom događaja u kojem tvrdi da se slogan američkog predsjednika Donalda Trumpa „Make America Great Again“ (učinimo Ameriku veličanstvenom ponovo) ne odnosi na crnce. „Ne sjećam se vremena u ovoj zemlji kada nam je bilo super“, rekao je, a zatim poveo gomilu u skandiranje „crna moć“.

Šetnja se završila mirno, ali je jedna osoba pritvorena nakon što je slučajno pucala svojim oružjem. NFAC je rekao medijima da ta osoba nije dio njihove organizacije.

SAD potresaju višemjesečne demonstracije protiv rasizma, koje su u početku izazvane smrću George Floyda od strane policije Minneapolisa.

Mnogi protesti su se pretvorili u nerede.

crna milicijaLafayetteLouisianaprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Ovi nisu crni rasisti?

LZN
3 godine prije

All-Black “NFAC” militia marches in Lafayette, Louisiana, two shots fired from outside grouphttps://www.youtube.com/watch?v=63r8ESlcHNA

Ringo10
3 godine prije

Odlično

Ameriku čeka prljavi međurasni rat … kokice

3 godine prije zadnji put uredio Ringo10
Žvuž
3 godine prije

Uf, ovi glupsoni i korisni idioti misle da su opasni… Bojim se da će se imati prilike pokazati u fajtu, a ako do toga dođe uopće se ne bojim za ishod, on je vrlo izvjestan. Na svakog naoružanog BLMovca dolazi jedno 100-200 naoružanih koji će braniti svoje obitelji, domove i općenito svoju imovinu od ovih siledžija.

Jere
3 godine prije

Jedva cekam da krene tarapana

Frodo
3 godine prije

Jadni potlačeni KKK. Svaki dan crni policajac ubije bijelca.

Ante
3 godine prije

Umjerena oporba? Podsjećaju me na onu oporbu iz Sirije Libije itd.

farree
3 godine prije

Ovako ćemo svi morati ukoliko se ikada hoćemo osloboditi Korona režima. Ako netko misli da će opet đaba (bez oružija) dobiti izgubljene slobode, onda je veća budala nego što evolucija dozvoljava

Max
3 godine prije

Ovakvi događaji ukazuju na mogićnost građanskog rata i nesposobnost američkih službi da uspostave red i mir.

Jarilo
3 godine prije

Kabalini aduti su uvijek bile rasne podjele u američkom društvu, to je upravo ahilova peta SAD i oni će to uspješno iskoristiti da dobiju građanski rat u SAD ako pobjedi Trump

erjgvniertgvneritvne
3 godine prije

Što ovi što traže slobodu ne odu u volstrit i pokažu onome tko im svima beje terma. Pa ne mogu, jer ih ovaj sa vola plača da provociraju bjele. Ček da počnu i čikaonose ovako okupljati za maskenbal.

Antun Tun
3 godine prije

Udruga se naziva NFAC, No Farting Around Cuns.

Dokurčilomi
3 godine prije

Kao što rekoh prije imat će ponovo “sjever i jug” ili će morati izvesti američkog vojnika s američkim tenkom na američke ulice i osloboditi Ameriku od amerikanaca, opet.

NSU
3 godine prije

Još jedan razlog za Trumpovu pobjedu!

Daniel Plainview
3 godine prije

Meme koji slikovito dočarava dvostruka mjerila i licemjernu stranu mainstream medija i lakoumnog društva ispranog mozga.
comment image

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI