Ponuda Assada militantima sirijske “oporbe” – VIDEO

Predaja pobunjenika - Sirija - amnestija
5 komentara

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad je obećao amnestiju za “naoružane oporbene aktiviste”. Prema njegovim riječima, to je najviše što vlasti Sirijske Arapske Republike mogu učiniti za militante.

“Svatko tko se želi vratiti normalnom životu i položiti oružje, bit će pomilovan“, rekao je Assad u intervjuu za francuske medije.

Sirijski predsjednik je rekao da su militanti ovu ponudu mogli iskoristiti u protekle tri godine.

“To dokazuje istinsku želju Damaska da se postigne mirno rješenje krize”, rekao je.

Osim toga, osvrnuo se na predstojeće razgovore o Siriji u Astani, te potvrdio spremnost da pošalje službenu sirijsku delegaciju na sastanak.

“Za nas nema ograničenja za pregovaračkim stolom. Mi smo spremni razgovarati o svim pitanjima koja se odnose na prestanak sukoba i budućnost Sirije”, rekao je Bashar Al-Assad.

Istovremeno je sirijski lider rekao kako još uvijek postoji nejasnoća treba li u razgovorima sudjelovati samo “prava opozicija, koja ima korijene i čiji su predstavnici Sirijci, a ne stranci”.

“Oporba mora biti sirijska i vodit ćemo s njom razgovore o problemima Sirije. O tome ovisi uspjeh i učinkovitosti konferencije”, zaključio je Assad.

Predaja militanata u četiri sela na granici provincije Damask i Quneitra:

U međuvremenu su se procesu pomirenja pridružili militanti iz četiri sirijska sela jugozapadno od Damaska, blizu granice s Izraelom. Tijekom borbi u zapadnom dijelu pokrajine Damask je 700 militanata reguliralo svoj status i pridružilo se procesu nacionalnog pomirenja. Predali su se militanti koji su držali sela Beit Saber, Beit Tema, Kafr Hawar i Zapadnu Sasu.

Agencija FAN je objavila video na kojem se vidi postupak predaje oružja i legalizacija pripadnika ovih ilegalnih oružanih skupina.

Proces pomirenja u tim naseljima je počeo prije nekoliko dana i u početku je 200 militanata položilo oružje, a sada je njihov broj dosegao 700. Vladine snage u više područja nastavljaju raditi na rješavanju sukoba diplomatskim putem, pokušavajući tako proširiti područja prestanka neprijateljstava.

amnestijapobunjenicipredaja
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitatelj portala
7 godine prije

To je pravi put. Bravo, Assad!

nisam robot
7 godine prije

“Oporba mora biti sirijska i vodit ćemo s njom razgovore o problemima Sirije…” Ova recenica mi se posebno svidja. Odlicna je i za domacu uporabu.

Majkl Đordan
7 godine prije

Kakav zločinac, ne da Saudijskoj Arabiji i izuzetnima da demokratski nametnu šerijatsku Siriju.

Georgij Žukov
7 godine prije

Siriju je spasio Putin , postujem Assada ali ne gubite fokus bitke za Siriju, Putin je taj koji je sprzio kozojebe , oslobodio Alepo i skinuo maske nalogodavcima i financijerima isila .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI