Ukrajina naređuje borcima Azovstal da se predaju

Predaja - Azov
114 komentara

Jedinice su “dovršile dodijeljenu borbenu misiju”, tvrdi Kijev. Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je u utorak navečer na svojim društvenim mrežama da je njegovim vojnicima koji su se skrivali u čeličani Azovstal u Mariupolju naređena predaja.

“Garnizon “Mariupol” je izvršio zadanu borbenu misiju. Najviše vojno zapovjedništvo izdalo je naredbu zapovjednicima postrojbi smještenih u Azovstalu da spase živote ljudstva”, navodi se u priopćenju ukrajinske vojske. Prema Kijevu, dok su držali položaje u Azovstalu, ostali ukrajinski vojnici su spriječili ruske trupe da djeluju u drugim bojištima.

Dvije su zemlje upletene u sukob od veljače, kada je Moskva napala svog susjeda, nakon osmogodišnjeg sukoba oko sudbine Donbasa. Kijev je inzistirao da su azovski neonacisti i pripadnici njegovih redovnih snaga “spriječili provedbu [navodnog ruskog] plana za brzo zauzimanje [obližnjeg] Zaporožja i nisu dopustili pristup administrativnoj granici Donjecka i Zaporožja regije.”

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da će rad na njihovom povratku zahtijevati “delikatnost i vrijeme”. “Zahvaljujući djelovanju Oružanih snaga Ukrajine, obavještajnih službi, kao i pregovaračke skupine, Međunarodnog odbora Crvenog križa i UN-a, nadamo se da ćemo uspjeti spasiti živote naših momaka. Želim naglasiti da Ukrajini trebaju živi ukrajinski heroji. Ovo je naš princip. Mislim da će svaka adekvatna osoba razumjeti ove riječi. Da bismo našu vojsku vratili kući, posao se nastavlja, a ovaj posao zahtijeva delikatnost i vrijeme”, rekao je Zelensky.

Velik dio njih su pripadnici neonacističke ‘pukovnije Azov’. Vojne uniforme skupine imaju nacističke oznake, a njezini članovi fotografirani su s tetovažama simbola poput svastike. Prvi  njihov zapovjednik Andrey Biletsky rekao je da vjeruje da je misija Ukrajine “voditi bijele rase svijeta u posljednjem križarskom ratu… protiv Semita”

Prva faza predaje završena je u ponedjeljak. Azovstal su napustila 264 vojnika. U bolnici u Novoazovsku sada se nalaze 53 ranjena vojnika, a u Jelenovki 211 vojnika.

Ruski izvori procjenjuju da je oko 2200 ljudi zarobljeno u bazama golemog kompleksa Azovstal. Mjesto je dugačko jedanaest četvornih kilometara, a njegovi podzemni dijelovi dizajnirani su da izdrže nuklearni napad. Prema riječima zamjenice ministra obrane Ukrajine Anne Malyar i Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine, oni koji se predaju bit će razmijenjeni za ruske ratne zarobljenike koje je zarobio Kijev.

Međutim, uvjeti razmjene još nisu odlučeni. Moskva još nije dala nikakve javne izjave o razmjeni. U međuvremenu, ukrajinska strana pokušala je izbjeći korištenje izraza “predaja”. Nakon što posljednji ukrajinski vojnik napusti Azovstal, bitka za Mariupol će biti gotova i Rusija će steći potpunu kontrolu nad strateški vitalnim gradom i kompleksom.

AzovAzovstalpredaja
Pretplatiti se
Obavijesti o
114 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sam
1 godina prije

Najradije bi oni htjeli da rusi eliminiraju te azovce do jednoga jer su im postali prevelik balast u domacoj ali i svjetskoj javnosti.
A vrlo je moguce da bi poslije rata ako prezive,mogli postupiti kao nekad janjicari.
Ustati protiv Porte i ugroziti hazarskog komicara i projekat.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Kao sto rekoh ranije .. O – bezuslovnoj – predaji ! Se ne pregovara ! Razmjena ? Rusi – ne razmjenjuju , naprosto , nije Im u tradiciji – oni – oslobadju – to I onak nije iz glave Zelenskog ( Grün , Grünnenberg , Green su prijezimena ” njegovih ” na zapadu ) to NATO & Israeli intelligence pokusavaju spasit svoje ljude unutat Azovstahl da me dopadnu . obavjestajcima u ruke – jer .. To bi bila – katastrofa ! Glede onoga sto znaju I sto bi mogli svjedociti . Dati ce Rusima – SVE , samo da njih 5 – 6 izvuku !!! Ili barem onog – najvaznijeg a taj moze uzdrmat cio zapadni complex – doslovce ! Ne mogu sa njima niti stupiti u contact ! Jer Rusi koriste jammers . Jedino sto bi jos , eventualno , mogli je da pokusaju desant NATO special forces (… Čitaj više »

LZN
1 godina prije

Garnizon “Mariupol” je izvršio zadanu borbenu misiju……
mda baš…završili su oni karieru neonacista a ne borbenu misuju skrivajuči se iza civila.
Za ovog elenskog goebels je bio mala maca…..

BTW
evo još jedan slučaj za listu sportaša koji su završili karieru.
U subotu u njemačkoj bokser na početku treče runde iznenada se srušio. Nažalost preminuo je od srčanag udara.

1 godina prije

Ovde na portalu se vijesti nepovoljne za rusku stranu priče ne objavljuju ovako ekspresno :-).
Nažalost krvavi ratnse nastavlja i svi gube.

1 godina prije

Pre tri dana spisao sam komentar, sačekajmo tri dana i sve, zašto su zvali EU i SAD lideri Putina i Šojgua, če biti jasno.
I eto, jer jih Putin nije slušao, predaja…..
Eto sad čekam još jednu stvar, da se obistini. Ukrajinske jedinice, bez rotacije, bez snabdevanja, počet če se predavati u velikom broju…

1 godina prije

A nacista i prdačine , predaše se bez borbe 😂😂😂😂…
Ko miševi se sakrili u rupe , no sad je nestalo hrane 😀…

hogar strašni
1 godina prije

Ukrajince će pustiti a NATO “savjetnike” zadržati

ZZ Top
1 godina prije

Ako nato,EU i USA nastave sa politikom bjesomucnog napruzavanja nacija, slijedece godine u ovo vrijeme iste vijesti, samo ce pisati, umjest rusi usli u azovstal, rusi ulaze u Berlin.
Ako ako.

hiber
1 godina prije

Čudno. Zasto je prekriženo latinično slovo Z fašistička oznaka. Možda je slovo Z jedna polovina svastike. Nesto kao polovina nacista.

hiber
1 godina prije

Inače, potrošiti 80 dana natežući se sa Azovom mogu samo ruski generali. Sada su morali Imitirati Santa Annu. I to nisu uspijeli, nego su se morali nagoditi na višoj razini sa Amerima. Što su se još dogovorili? Ili se tek moraju dogovoriti?

Гавран
1 godina prije

Rat koji su organizovali i vode semiti, a uništava se budućnost bele rase a on kaže:
“Andrey Biletsky rekao je da vjeruje da je misija Ukrajine “voditi bijele rase svijeta u posljednjem križarskom ratu… protiv Semita” “

1 godina prije

Jitros još jedan poklon od sojgua..Raketiran poligon za obuku nacista i skladište nacističkog oružja na granici s poljskom kod lavova..

Qwrt
1 godina prije

Tako to izgleda kad te bratski narod dodje osloboditi od samoga sebe

LZN
1 godina prije

Pacovi se zavukli u rupe kad su ruje zakucale na vrata………baš kao njihov uzornik koji se u berlinu zavukao u rupu kad su se ruje pojavile pred berlinskom kapijom.
Pa neka nastave tradiciju i kopiraju svog idola do zadnjeg……..nema predaje…..

nekoime
1 godina prije

Od kada se dužina mjeri kvadratnim kilometrima? Možda je i prosječna starost boraca 54 kilograma?

Adezeovac tupoglavi
1 godina prije

Umorili se od osvajanja, oslobadanja, i izlazaka na rusku granicu.

1 godina prije

Čitam zapadne medije…
“Junački su se predali!”
Ispunili su očekivanja, vežuči značajan dio ruske vojske na Mariupol…
Sad če negdje u Poljskom djelu Ukrajine postaviti spomenik junacima…

mrdo
1 godina prije

Pravac sibir, doživotna robija ukro naci teroristima. Nadam se da hibera, mladena, ad astru i debelog đuru neće strefit infarkt.

tihobl
1 godina prije

Juce sam napisao: Heroji Azaovstalja masu bijelim zastavama citav dan.

Ispustio sam da su pregovore vodili americki admiral i britanski general sa jedne strane i komandant Vostok bataljona DNR i ruski general sa druge. Sinoc su prvo izvuceni ranjenici i odvezeni u bolnicu u Novoazovsku. Sta se Kijev trpa u pricu kad njih niko nista nije pitao?

Britanci su preko svojih medija porucili da izvrse samoubistvo (i to sam juce javio). Na kraju vidjecemo koliko ih je poslusalo i ostalo zauvjek u tunelima.

Cr En
1 godina prije

Idu u zarobljenistvo pa kasnije zamjena, . Dobro su prosli

tihobl
1 godina prije

Sjetite se koliko je zapad najavljivao da ce rat biti gotov 9. maja. I Debeli Djuro je to ponavljao. Ukri su vjerovali u taj spin, citav zapad im je ponavljao: izdrzite do 9.
Prosao je 9. maj. dani prolaze, a ruski napadi ne posustaju. Cak im nije nestalo raketa kako im je hiber govorio. I sad moral pada rapidno. Zapad ce morati prije kraja mjeseca slati velika pojacanja u ljudstvu da se jedinice ne stanu osipati.

Tristan
1 godina prije

Jel ovo neki vic? Pa predali su se, kapitulacija Azovaca! Jer, dan ranije su Rusi bombardirali Azovstal s nekakvim zapaljivim bombicama (magnezij).
Da su se ranije predali, spasili bi živote i zdravlje mnogih suboraca. Nejasno je zašto nisu.
A da im je Kijev nešto naredio ili čak da se brine za njih je isto vic: pa borci iz Azovstala su tražili slobodan izlaz i odlazak u Tursku! Ne znam šta Zelebob na to kaže.

Rimtutituki
1 godina prije

Prilicno komicno rijesenje. Cekali su se ” zivi jezici” da nam ispricaju o laboratoriama,o biohazardu,o trgovini DNK itd,kad ono ” casni vojnici se predali doktoru da im promjeni zavoj” ? Ili jedino ja sam mislio da dole oma nesto vazno🤣

TBD
1 godina prije

A sad da je komplex Azostav vitalan i nije baš.

Sardelino
1 godina prije

Da su Ameri u Azovstalu bili na mjestu Rusa potopili bi cijeli kompleks vodom. To im nebi teško palo, kao što im nije teško palo kad su iračane u rovovima zatrpali pustinjskim pjeskom.
Ne bi im teško palo na njihovu dušu.

Dupla Kamilica
1 godina prije

Židov pravi čistku.

Metabaron
1 godina prije

Brkato prase na aparatima …

Praetorian
1 godina prije

Sta nije da se nacisti sve bolje bore i da pobjedhuju na terenu?

TBD
1 godina prije

Pričekaj malo, bit će na Netflixu “Duhovi Azovstala”

hiber
1 godina prije

Nego gdje nestadoše instruktori? Ili ih nema ili su dobili slobodan izlaz u grad. Ili mislite da su Austin i Sojgu razgovarali o vremenu.

Max
1 godina prije

Oni su poraženi nakon dugotrajne borbe.

ogo
1 godina prije

Sankcionirati samo strance u logorima nalik na one koje ima USA na KUBI

Yuxel
1 godina prije

Ako su naredbe za predaju stvarne onda se sa pravom postavlja pitanje; kako opravdati onoliku silnu propagandu Rusije da se bori za eliminaciju fašista.
Čini mi se da je i Rusija akter u službi cionista a u svrhu čišćenja “rezervne židovske zemlje od Azovskog mora do Kijeva”.

1 godina prije

16 000 opkoljeno u donbasu !!!!!

Vaš Prijatelj Putin
1 godina prije

Samo kažite gdje su nacisti. Ja odmah šaljem kalibre.

DEDA
1 godina prije

OSTAVLJENI NA CJEDILU ZA BOLJITAK UKRAINE.NISU NAUČILI IZ HRVATSKOG MODELA .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI